סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 7:41 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 137 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2016 9:13 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
האורן הזה.

ולא התייחסתי לפרשייה הספציפית אלא לקביעה של תומר ש"הרי כל אחד מאיתנו שהיה נוסע כחוק והורג מישהו שאשכרה קופץ לו מתחת לגלגלים, היה נעצר לפחות ל 24 שעות עד לבירור".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2016 9:57 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
גם לי אין מושג, אפילו שאני לא האורן שראובן התכוון אליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2016 10:15 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
האורן הזה.

ולא התייחסתי לפרשייה הספציפית אלא לקביעה של תומר ש"הרי כל אחד מאיתנו שהיה נוסע כחוק והורג מישהו שאשכרה קופץ לו מתחת לגלגלים, היה נעצר לפחות ל 24 שעות עד לבירור".

כן, אין לי מושג לגבי זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2016 11:21 pm 
מנהל פורום

אה, משום מה חשבתי שיש לך בקיאות בחוקי תעבורה. מילא, אז אני אסתפק בהרמת גבה ללא ביסוס משפטי הולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2016 7:44 am 
Hall of Famer

קודם כל זה לא התחום שלי (למרות קווי הדמיון במה שנוגע לאופי המוסרי ולחוש ההומור, אני לא שמעון מזרחי).
חוצמזה, מה שתומר אמר קשור פחות לחוקים ויותר לפרקטיקה הנוהגת של גורמי האכיפה — שאני מכיר רק מצריכת תקשןרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 28, 2016 3:24 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עמוס לב כתב:
כשאתה עוצר באופן נורמלי, אין סימני בלימה על הכביש. רק כשיש בלימת חירום נשארים סימני הצמיגים על הכביש. ללא סימני בלימה אי אפשר באמת להעריך את המהירות שבה נהגת. אולי היא בכלל לא בלמה, אולי היא בלמה בצורה סטנדרטית. ואל זה כמובן מתווספת העובדה שלא ממש יודעים כיום לקבוע איפה נעשתה הפגיעה בצומת. לפי מה שקראתי, אין אפשרות כיום לקבוע את מהירות הרכב של הפוגעת ובטח לא ניתן להגיד שהיא נהגה מעל המהירות המותרת.

לגבי בדיקת הדם, עודד ענה לך, במכון בתל השומר.

אני לא יודע מה קרה שם בדיוק, אבל כולנו ניזונו מהתחקיר בטלוויזיה שהציג מקרה בצורה מאד ברורה. היה פה טיוח, השמיטו פרטים (בדיקת הדם למשל) מתיק החקירה, היו פה לחצים של אנשים עשירים לסגור את התיק והמשטרה והפרקליטות עשו עיוות דין צועק וברור. מסתבר שכמו בהרבה מקרים האמת יושבת איפה שהוא שם באמצע וכנראה שהיום מבחינה משפטית אין ראיות להעמיד את הנהגת לדין ובכלל לא ברור אם היא אכן הייתה אשמה. יכול להיות להיות שההתנהלות של המשטרה והפרקליטות בנושא לא הייתה בסדר והם דאגו רק לסגור את התיק הזה, אבל על זה באמת אין לי מושג.

זה די ברור ממבט על חזית הרכב שלה (וממה שנשאר מהאופנוע ומגל בק עצמו) שהיא לא בלמה בצורה סטנדרטית אז כנראה שהיא בכלל לא בלמה.

לגבי בדיקת הדם - אז למה לא שלחו לתל השומר? הרי זה לא שרק למי שמשתתף בתאונה ומתאשפז אחריה בתל השומר עורכים בדיקות דם לגילוי אלכוהול... אם מחר אני אדרוס מישהו ואגש אח"כ לבדיקה בקפלן, לא ישלחו דגימת דם שלי לבדיקת אלכוהול בתל השומר? אני מניח שכן. אז למה במקרה הזה לא נשלחה דגימה? או שאני מפספס פה משהו אקוטי לגבי מה שקורה במצבים כאלה או שצריך לקבור את האף עמוק בכרית מבושמת כדי לפספס את הריח של הטיח.

גם אני לא הייתי שם ויכול להיות באמת שגל בק הצעיר עמד אחרי קו העצירה והתחיל לנסוע בכתום בזמן שהרמזור בנתיב הנסיעה של הנהגת היה עדיין ירוק (או ירוק מהבהב או כתום) והוא נכנס לה למסלול ולא היה לה סיכוי להימנע מפגיעה. בהחלט יכול להיות. אבל אני גם יודע שאם זה היה קורה לי או לך או לכל אחד שאין לו הורים עשירים ומקושרים והיו מגלים ששתינו באותו הערב לשוכרה, אין סיכוי בעולם שהיו סוגרים את התיק כל כך מהר והיינו יוצאים מזה בכזו קלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 28, 2016 3:35 pm 
Hall of Famer

אני לא יודע איך היא בלמה. זה לא רלוונטי. מה שרלוונטי זה שלא נמצאו סימני בלימה על הכביש, לא ניתן להניח שהייתה בלימת חירום ואין דרך להעריך את מהירות הנסיעה של הפוגעת, כלומר לקבוע שהיא נסעה במהירות מעל למותר.
לגבי בדיקת הדם - לפי מה ששמעתי, בזמן שקרתה התאונה לא הייתה חובה לבדוק את כמות האלכוהול בדם לנהגת. כיום זה השתנה. בדיקת הדם נלקחה באיכילוב, כי לשם היא הופנתה כדי לקבל טיפול רפואי בעקבות התאונה.

אין לי מושג מה קרה שם, יכול להיות שהיה פה טיוח, אבל מי יודע, אנחנו רק נשענים על תחקיר שגם הביא לנו עובדות ברורות איך הנהגת בטוח אשמה ומסתבר שהעובדות הללו לא כל כך ברורות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 28, 2016 4:24 pm 
Senior

אין לי שום דבר חכם להוסיף לענייני גל בק, אז מתנצל מראש על האוף טופיק. אבל קראתי עכשיו את שני העמודים הראשונים של הת'רד שהתמקדו משום מה בדסי פורר.
רק רציתי לספר שבתקופתי השחורה ביותר, בגילאים 4-8, מאוד אהבתי כדורסל אבל עוד לא הבנתי מה הוא טוב ומה הוא רע.
מדי יום חמישי ביליתי בשער עשר של יד אליהו, שורה אחת מעל האישה המדוברת, שבלי צל של ספק הייתה הקולנית והאגרסיבית ביותר ביציע הספציפי. אני באמת יכול להגיד שכמות הקללות (ומדי פעם פיזורי נוזל גוף מסוימים לכיוון הספסל של הגויים המתחלפים מדי שבוע) שלמדתי ממנה עיצבו את אישיותי.

אין קשר לגל בק ואין לי שמץ של מושג מה כישוריה ויכולותיה המקצועיות, אני לא נכנס לת'רדים על כדוסל ישראלי ולא יצא לי להיתקל בשם זמן רב. בתקופה ההיא (סוף שנות השמונים, תחילת שנות התשעים) לא היו סמארטפונים, אבל תרשו לי להמר שאם היו היא לא הייתה שורדת בתפקיד.

סליחה ותמשיכו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2016 10:01 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עמוס לב כתב:
אני לא יודע איך היא בלמה. זה לא רלוונטי. מה שרלוונטי זה שלא נמצאו סימני בלימה על הכביש, לא ניתן להניח שהייתה בלימת חירום ואין דרך להעריך את מהירות הנסיעה של הפוגעת, כלומר לקבוע שהיא נסעה במהירות מעל למותר.

לגבי בדיקת הדם - לפי מה ששמעתי, בזמן שקרתה התאונה לא הייתה חובה לבדוק את כמות האלכוהול בדם לנהגת. כיום זה השתנה. בדיקת הדם נלקחה באיכילוב, כי לשם היא הופנתה כדי לקבל טיפול רפואי בעקבות התאונה.

אין לי מושג מה קרה שם, יכול להיות שהיה פה טיוח, אבל מי יודע, אנחנו רק נשענים על תחקיר שגם הביא לנו עובדות ברורות איך הנהגת בטוח אשמה ומסתבר שהעובדות הללו לא כל כך ברורות.

לגבי סימני הבלימה - אתה צודק.
לגבי בדיקת הדם - אכן לא ידעתי שלא היתה חובה בזמנו לשלוח את בדיקת האלכוהול לאחר תאונה.
לגבי התחקיר ודעת הקהל בעקבותו - אני מסכים שהשילוב בין האמפתיה כלפי הורים שאיבדו את בנם לכביכול ריץ' ביץ' מעושרת גרם גם לי לכעוס מבלי לדעת את כל האמת (מה שהתגבר לאחר ההאזנה לראיון המבחיל עם הגיברת דסי פורר).

יכול להיות שזו היתה תאונה שקשה היה למנוע והיום הבחורה חטפה כאפה רצינית (שעוד אפילו החזירה לה את הטראומה של לדרוס אדם למוות...)
כנראה שלא נדע ואני מאחל להורים של גל שיצליחו לשחרר ולהמשיך הלאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2016 1:00 am 
Sophomore

אני זה סתם לשאול שאלה. עד כמה שידוע לי, גם אם מישהו מתפרץ לך לצומת באדום, חובה עליך לבלום.
מהיכרותי עם כבישי קק"ל (שם הייתה התאונה כמדומני), צריך לנסוע ממש מהר כדי לא לשים לב שמישהו נמצא בצומת. זה לא כביש מהיר בכל אופן.

אה,ועוד משהו. הכביש הזה מלא בנהגים עם רכבים גדולים (בדרך כלל בנים ובנות של ההורים שגרים באיזור) שיוצאים מחניות בתיהם ברוורס מבלי להסתכל אפילו. למה מה זה זכות קדימה?!
ילדים מפונקים. כמות הפעמים שבלמתי עצירת חירום עם התקפי לב כדי שאיזו מפונפנת/מפונפן אחד יוכל לרדת לכביש תוך כדי שיחת טלפון ערה....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2016 3:04 am 
Junior

אבו שוקרי כתב:
אני זה סתם לשאול שאלה. עד כמה שידוע לי, גם אם מישהו מתפרץ לך לצומת באדום, חובה עליך לבלום.
מהיכרותי עם כבישי קק"ל (שם הייתה התאונה כמדומני), צריך לנסוע ממש מהר כדי לא לשים לב שמישהו נמצא בצומת. זה לא כביש מהיר בכל אופן.

אה,ועוד משהו. הכביש הזה מלא בנהגים עם רכבים גדולים (בדרך כלל בנים ובנות של ההורים שגרים באיזור) שיוצאים מחניות בתיהם ברוורס מבלי להסתכל אפילו. למה מה זה זכות קדימה?!
ילדים מפונקים. כמות הפעמים שבלמתי עצירת חירום עם התקפי לב כדי שאיזו מפונפנת/מפונפן אחד יוכל לרדת לכביש תוך כדי שיחת טלפון ערה....

אני מאוד מצטער על החוויות השליליות שלך, אבל לדעתי אתה מדבר על מקום שונה בקק"ל. הקטע עם החניות וכו' הוא מזרחית לאיילון, לא?

עד כמה שאני מבין התאונה התרחשה בצומת של קק"ל וחיים לבנון, לא? מה שאומר שאכן יש המון מרחק לראות מישהו שמתפרץ לכביש, למרות שעצם ההתפרצות היא מפתיעה ופתאומית, אז זה לא באמת משנה אם אתה יכול לראות משהו, אם הוא עדיין לא קרה. מה שזה עוד אומר זה שסביר להניח שהיא נסעה שם מעל למהירות המותרת, אבל זה כי כולם נוסעים שם מעל למהירות המותרת, כי הכביש רחב ויש ירידה. שוב, בהנחה שאני מבין נכון איפה היתה התאונה (היא מגיעה מכיוון הים על קק"ל והוא פונה שמאלה מקק"ל לחיים לבנון לכיוון האוניברסיטה). מה שעוד מעניין, זה העדר סימני הבלימה. אני מנסה לחשוב באיזה סיטואציה דבר כזה היה קורה לי ולא הייתי לוחץ חזק על הבלמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2016 6:32 pm 
מנהל פורום

זה די ברור שהיא לחצה על הבלמים כי הרכב עצר. נדמה לי שגם הדו"ח של הפרקליטות מניח שקודם היתה הפגיעה ורק אז הבלימה. ככה שאני מניח שלא היו סימני בלימה לא כי לא היתה בלימה אלא כי מסיבה כלשהי לא נשארו סימנים כאלה.

בכל אופן אני מתרשם מאוד (בלי ציניות) מהתגובה של צ'ארלס, ואני חושב שזה ממחיש כמה חשוב לקרוא את הטענות המקצועיות לפני שמגבשים דעה (ודאי וודאי שכשמדובר בתחקיר עיתונאי, שעם כל הכבוד לאיילה חסון, האמינות שלו עשויה להיות אפסית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 137 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה