לאומית כתב:
הוא בטוח המועמד שנגדו מופעלת האלימות. ולא רק זה, לא שמעתי את המועמדים האחרים מגנים זאת בפה מלא אלא להפך, מנסים לנצל זאת לטובתם.
הוא אפילו לא המועמד הכי וולגרי - ראה מקרה רוביו והזין.
ולבטח הוא אחד השפויים מבחינת הדעות שלו ביחס לשאר המועמדים, למשל לגבי ישראל.
למען האמת, שווה שייבחר לנשיא רק בשביל לראות אותו מטפל בביבי, רגע אחרי ההרצאה המסורתית של ביבי לנשיא החדש של ארה"ב בפגישה הראשונה. מצד שני, גם הילארי זו אופציה מצוינת בהיבט המסוים הזה.
זה כמעט נכון לגמרי למעט זה שהוא המעמד שמפעיל הכי הרבה אלימות (כפי שניתן לראות בכל עצרת שלו, כולל נגד עיתונאים מהימין), הוא המועמד הכי וולגרי (כפי שניתן היה לראות בכל נאום/דיבייט/ציוץ או סתם התבטאות שלו ב-40 השנה האחרונות) ואין לו שום דעה מוצדקה לגבי מדיניות חוץ או פנים (כפי שאפשר היה לראות בדיבייט המנומס הראשון בקמפיין הזה ביום חמישי).
לגבי דעתו על ישראל, מאחר ואין לו דעות מוצקות, הדבר היחיד שאפשר להגיד זה שהמועמד הכי פחות פרו-ישראלי שיצא מהמפלגה הרפובליקנית בעשרים השנה האחרונות.
בעיני זה טוב אם זה היה מנותק מהעובדה שהוא איש מאוד טיפש בלי שום הכשרה להיות נשיא, אבל אני בספק אם מרבית הישראלים רואים את זה כמשהו חיובי. מצד שני, כמו שהוא אמר 500 פעם - “I want to thank my Jewish daughter — I have a Jewish daughter!”. אז ת'יודע, יש את זה.
טראמפ הוא באמת איש מאוד טיפש במונחים של מנהיגים לאומיים. צחקו על בוש שהוא טיפש, אבל זה לא באותה סקאלה בכלל. אני לא אומר את זה בגלל שאני לא אוהב אותו. טד קרוז הוא בערך התגלמות כל מה שרע במין האנושי, אבל הוא איש משכיל. טראמפ מאוד גאה בזה שהוא לא יודע כלום. אין לו שום מדיניות. הוא אומר דברים כלליים שהוא יכול לחזור מהם (כלומר מדיניות החוץ שלו היא "לא להכניס מוסלמים עד שנברר מה קורה" ו "להרוג משפחות של טרוריסטים כי הם הורגים את שלנו למה לא"), מדיניות הכלכלה שלו היא "להפסיק להפסיד. אנחנו כל הזמן מפסידים. איתי ננצח. אני מכיר את הסינים. אני אטפל בסינים. כתבתי ספר על משא ומתן".
אפשר להגיד הרבה דברים רעים על הילארי, סנדרס, קרוז או רוביו, אבל יש להם מדיניות מסוימת שהם מדברים עליה. קלינטון היא אולי הכי פחות יציבה, אבל גם היא מדברת מדי שבוע באופן קונקרטי על העמדות שלה. טראמפ זה בדיחה והסיבה היחידה שאנשים אינטיליגנטים מתחברים לבדיחה הזו היא כי הוא "דופק את המערכת", שזה אקט חינני לצפייה מהצד, אבל הרבה פחות מצחיק כשיש לו השפעה אמיתית על החיים של בערך כל אחד בכדור הזה.
טראמפ אומר כל הזמן שהוא לא צריך לדעת דברים, יהיו לו את האנשים הכי טובים שידעו דברים בשבילו. ובמובן מסוים זה נכון, אני משער שכל נשיא טוב תלוי לחלוטין באנשי הצוות והיועצים שלו. אבל מאחר ואין לנו שמץ של מושג מי האנשים האלו יהיו וטראמפ בעצמו לא ממש יודע להצביע על מישהו כזה, אני חושש מאוד ממה שיקרה אם יגיע לבית הלבן.