סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 7:38 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 62 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: גם בבלגיה יש דאעש
הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2016 5:57 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
האם יהיה פה שינוי אמיתי באירופה ובמדיניות שלה כלפי האיסלאם, או שהפיגוע הזה יישכח בתהום הנשייה של הפיגועים באירופה (לונדון 2005, שארלי הבדו, פיגועי פאריז וכו') ויהפוך למציאות מתמשכת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: גם בבלגיה יש דאעש
הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2016 5:57 pm 
Hall of Famer

כן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2016 6:45 pm 
Junior

אירופה לא יכולה לעשות יותר מדי כשהפיגועים הם מאנשים בתוכה (להבדיל מישראל למשל שרוב המפגעים באים מאזורים מאוד ספציפיים או מבחוץ).
איסלם זה דת, אי אפשר למגר דת.
לכן כנראה זה ימשיך כי זה לא נובע ממעמד נמוך וכדו׳ אלא מאידאולוגיה. ולך תלחם באידאולוגיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2016 8:13 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ומה שלי קפץ לראש זה שיש לי באוגוסט נחיתת ביניים בבריסל ואם זה לא מפחיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2016 8:15 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
די כבר עם המשפט הזה "לך תילחם באידאולוגיה". משפט מאוס שהוא לא יותר מתירוץ. גם הנאציזם היה אידאולוגיה, גם היא צמחה בתוך אירופה, והיא הייתה אידאולוגיה עם הרבה יותר כוח מאשר האידאולוגיה הזו. לפי המשפט "לך תילחם באידאולוגיה" היה צריך לוותר מראש על מלחמה בנאציזם, או בפאשיזם, או בקומוניסטים הרדיקלים שהקימו ארגוני טרור בתוך אירופה בשנות ה-70.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2016 8:25 pm 
Junior

ראובן כתב:
ומה שלי קפץ לראש זה שיש לי באוגוסט נחיתת ביניים בבריסל ואם זה לא מפחיד.

מה שקרה לראובן בשדה תעופה טייק 2?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2016 8:39 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אל תשמחו לאידי יותר מדי אם וכאשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2016 8:40 pm 
Hall of Famer

איך נשמח לאידך? הרי לא נדע מה קרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2016 11:06 pm 
Hall of Famer

34 הרוגים

לגבי אירופה - לא חושב שיהיה לזה סוף, כי אתמול זה אל-קעידה, והיום זה דאע"ש ומחר זה ארגון קיצוני אחר. ראי - גודווין מודה לך על אזכור הנאציזם. הכוח של הנאציזם בא מהמקום שהוא צמח בגרמניה, השתלט בכוח מזוין על גרמניה ובאמצעות גרמניה גם השתלט וכבש שטחים נוספים ועשה מה שעשה. ברגע שהוא הפסיד את המלחמה גם הגישה שלו למשאבים הצטמצמה, הספינה התחילה לטבוע והאידיאולוגיה דעכה. במקרה של ארגוני הטרור הללו, הסיטואציה קשה יותר, כי הרגעים בהם אתה נהיה מודע לבעיה הם פיגועים המוניים, ובנקודה הזאת, זה ארגון שכבר יש לו המון משאבים (דאע"ש ארגון הטרור העשיר בעולם). הדרך היחידה לעצור אותו היא ייבוש כלכלי.

לגבי דאע"ש - חייב להגיד שאני לא לגמרי מבין את האסטרטגיה של הארגון. מארגון שחיפש להשתלט ולכבוש שטחים בעיראק (ואח"כ סוריה) כדי לבסס בשטח מדינה איסלאמית חדשה, הוא הולך לכיוון של טרור במערב. לא בטוח איך זה משרת את מטרותיו.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2016 11:23 pm 
Hall of Famer

הנאציזם היא אכן אידיאולוגיה אך בניגוד לטרור האיסלאמי היא לא נקטה ולא נוקטת מאז 1945 בטרור שפוגע באזרחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2016 11:44 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
הנאציזם היא אכן אידיאולוגיה אך בניגוד לטרור האיסלאמי היא לא נקטה ולא נוקטת מאז 1945 בטרור שפוגע באזרחים.

פשוט לא נכון, אלא אם מבחינתך נאו-נאציזם זה אידיאולוגיה אחרת לחלוטין. זה שהם לא עושים פיגועי ראווה לא אומר שהם לא בעלי קו אנטישמי שמחפש לפגוע ביהודים, אם ברמה פיזית, ואם ברמת השחתת בתי כנסת, בתי קברות או חנויות בבעלות יהודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 22, 2016 11:51 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:

לא בגלל שהם לא רוצים (כלומר, הגלגול המודרני שלהם), אלא בגלל שהם לא ממש יכולים. ועל זה בדיוק אני מדבר כשמישהו משמיע את המשפט המאוס והלעוס ההוא שאי אפשר להילחם באידאולוגיה. כן אפשר. לא להכחיד אותה ממוחות של אנשים, אני אסתפק בזה שלא יהיה להם את הכוח להוציא אותה לפועל. בדיוק כמו הנאציזם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2016 12:55 am 
Hall of Famer

בקיצור, אתה מסכים שזה עניין של משאבים. השאלה איך אתה עוצר או מנטרל את המשאבים של ארגון כזה. מה שאני יודע בטוח זה שלא עושים את זה דרך הפצצות מהאוויר, לתשומת לב הקורא ב. ח. אובמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2016 8:31 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
oren_80 כתב:

פשוט לא נכון, אלא אם מבחינתך נאו-נאציזם זה אידיאולוגיה אחרת לחלוטין. זה שהם לא עושים פיגועי ראווה לא אומר שהם לא בעלי קו אנטישמי שמחפש לפגוע ביהודים, אם ברמה פיזית, ואם ברמת השחתת בתי כנסת, בתי קברות או חנויות בבעלות יהודים.

יש הבדל בין להשחית רכוש לבין לפוצץ מטענים , לירות ולרצוח עשרות אנשים ברחוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2016 10:24 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
לגבי דאע"ש - חייב להגיד שאני לא לגמרי מבין את האסטרטגיה של הארגון. מארגון שחיפש להשתלט ולכבוש שטחים בעיראק (ואח"כ סוריה) כדי לבסס בשטח מדינה איסלאמית חדשה, הוא הולך לכיוון של טרור במערב. לא בטוח איך זה משרת את מטרותיו.

באותה דרך שפבלו אסקובר השיג את מטרותיו.
הוא יוריד את המערב על הברכיים, עד שאחרון חיילי נאטו יעזוב את איזורי השלטון שלו בעיראק-סוריה.
אני לא רואה דרך שהוא יכול להכשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2016 10:29 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
בקיצור, אתה מסכים שזה עניין של משאבים. השאלה איך אתה עוצר או מנטרל את המשאבים של ארגון כזה. מה שאני יודע בטוח זה שלא עושים את זה דרך הפצצות מהאוויר, לתשומת לב הקורא ב. ח. אובמה.

אני לא אומר שזה פשוט או זול או לוקח שתי דקות. את אל קאעדה די פירקו, וגם אז אמרו את אותם משפטים - איך אפשר, זה רעיון ואידאולוגיה, ויש להם המון משאבים ויש מדינות שתומכות בהם בסתר וכו' וכו'. אז זה לקח שנים, והמון מאמצים ומשאבים, אבל בסוף די פירקו אותו. הוא אולי פעיל פעם פה פעם שם אבל רחוק מלהיות כוח ממש מאיים, לפחות על המערב (ואפרופו אלקאעדה, פה אני מגיע למשפט המאוס השני - "אין טעם להרוג את מנהיג הטרוריסטים, כי יבוא מישהו חזק וקיצוני ממנו")
ועל זה בדיוק אני מדבר. אידאולוגיה שמידאולוגיה, גם הנאציזם היה אידאולוגיה והיו לה כוח ומשאבים הרבה יותר גדולים משל דאעש. אני בכלל לא מחפש לעקור את הרעיון ממוחותיהם של אנשים. רק לשחוק את היכולת שלהם להוציא לפועל את הרעיונות שלהם.
ותנוח דעתך. המערב וגם רוסיה לא מפעילים רק הפצצות מהאוויר. אני די בטוח שיש כוחות קרקעיים של המערב שנלחמים בדאעש, כוחות מיוחדים וגם פחות מיוחדים.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' מרץ 23, 2016 10:35 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2016 10:34 am 
Junior

דעאש זה פועל יוצא מהתפרקות אלקאעדה.
כך שפרקת את אלקאעדה וקיבלת משהו יותר גרוע.

וכדי להלחם באמתב דעאש צריך מערכה קרקעית נרחבת סוריה ועיראק, לא יעזור כלום.
והצד השני של המטבע זה סגירת הגבולות באירופה ומלחמה והעמקת המודיעין בקרב האוכלוסיה המוסלמית. חומת מגן במולנבק ובכל שאר האיזורים המוסלמים וזה מיליונים של אנשים...

אתה מבין לבד מה הסיכוי שמה שכתבתי יקרה, בטח בטווח הקרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2016 10:37 am 
Hall of Famer

דאעש זה לא פועל יוצא מהתפרקות אלקאעדה. זה עוד סיפור מהתחת שהוא בן-דוד של המשפט המאוס השני שציטטתי קודם.
אם כבר הוא פועל יוצא, וגם זה לא בטוח, של הפלישה לעירק שבינה לבין אלקאעדה לא היה כלום חוץ מאשר בסיפורי הסבתא של בוש ג'וניור.

אני גם לא חושב שהמערב חייב להיכנס למערכה קרקעית נרחבת בעירק וסוריה. בינתיים דאעש הולך ומפסיד שטחים ומשאבים גם בלי זה. הכוחות הקרקעיים שכבר פועלים שם, אין לי ספק שיש כאלה, עושים עבודה טובה מאד כנראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2016 10:51 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
דאעש זה לא פועל יוצא מהתפרקות אלקאעדה. זה עוד סיפור מהתחת שהוא בן-דוד של המשפט המאוס השני שציטטתי קודם.
אם כבר הוא פועל יוצא, וגם זה לא בטוח, של הפלישה לעירק שבינה לבין אלקאעדה לא היה כלום חוץ מאשר בסיפורי הסבתא של בוש ג'וניור.

אני גם לא חושב שהמערב חייב להיכנס למערכה קרקעית נרחבת בעירק וסוריה. בינתיים דאעש הולך ומפסיד שטחים ומשאבים גם בלי זה. הכוחות הקרקעיים שכבר פועלים שם, אין לי ספק שיש כאלה, עושים עבודה טובה מאד כנראה.

זה בהחלט פועל יוצא. עם ההתפרקות של אלקאעדה הרבה כנופיות /מיליציות עברו לדעאש. כמובן שגם להפלתו של סדאם יש קשר אבל זה כבר קרה שאלקאעדה היה בתהליכי התפרקות.
נראה לי די ברור שעם אלקאעדה עם בן לאדן היו היום ארגון מתפקד דעאש לא היה קם וגם אם כן היה ארגון שולי.
גם אלבגדדי היה בעבר פעיל אלקאעדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2016 11:20 am 
Hall of Famer

זה ממש לא פועל יוצא. אם לא הפלישה לעירק, דאעש לא היה יכול לקום כארגון לוחם בסדר הגודל שהגיע אליו, ובעיקר לא היה מסוגל להשתלט על המשאבים שהיו לו בשיאו ושמאפשרים לו להוציא את הרעיונות שלו אל הפועל (וזה בסופו של דבר העניין העיקרי). אלקאעדה או לא אלדאעדה, אם לא הפלישה לעירק ואחריה מלחמת האזרחים בסוריה דאעש לא היה גודל להיות איום של ממש על המערב.
ובכל אופן אני מקווה שהמסקנה שלך היא לא המסקנה של מרבית אלה שאומרים משפטים מאוסים כגון אלה, שעדיף לא להילחם ולא להרוג טרוריסטים כי רק יהיה יותר גרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2016 11:30 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
זה ממש לא פועל יוצא. אם לא הפלישה לעירק, דאעש לא היה יכול לקום כארגון לוחם בסדר הגודל שהגיע אליו, ובעיקר לא היה מסוגל להשתלט על המשאבים שהיו לו בשיאו ושמאפשרים לו להוציא את הרעיונות שלו אל הפועל (וזה בסופו של דבר העניין העיקרי). אלקאעדה או לא אלדאעדה, אם לא הפלישה לעירק ואחריה מלחמת האזרחים בסוריה דאעש לא היה גודל להיות איום של ממש על המערב.
ובכל אופן אני מקווה שהמסקנה שלך היא לא המסקנה של מרבית אלה שאומרים משפטים מאוסים כגון אלה, שעדיף לא להילחם ולא להרוג טרוריסטים כי רק יהיה יותר גרוע.

זה אתה אמרת.
אני רק אמרתי, ואני עומד מאחורי זה, שעם אלקאעדה ממש לא גמרת.
פשוט קיבלת אותו בגירסא יותר קיצונית, יותר המונית ויותר מסוכנת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2016 11:35 am 
Hall of Famer

לא, זה לא אני אמרתי. אני אומר את ההיפך. אלה שאומרים משפטים מאוסים כגון זה שציטטתי, ועושה רושם שאתה אחד מהם, אומרים את זה.
וגם אל תאבד פרופורציות פה. אלקאעדה בשיאו היה יותר חזק ומסוכן מדאעש, ויותר אפקטיבי בטח בכל הקשור לפעולות במערב, למרות שהיו לו פחות אפשרויות מבחינת תשתית אנושית ורשתות חברתיות וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2016 11:47 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
התותח המפוברק כתב:

אני לא אומר שזה פשוט או זול או לוקח שתי דקות. את אל קאעדה די פירקו, וגם אז אמרו את אותם משפטים - איך אפשר, זה רעיון ואידאולוגיה, ויש להם המון משאבים ויש מדינות שתומכות בהם בסתר וכו' וכו'. אז זה לקח שנים, והמון מאמצים ומשאבים, אבל בסוף די פירקו אותו. הוא אולי פעיל פעם פה פעם שם אבל רחוק מלהיות כוח ממש מאיים, לפחות על המערב (ואפרופו אלקאעדה, פה אני מגיע למשפט המאוס השני - "אין טעם להרוג את מנהיג הטרוריסטים, כי יבוא מישהו חזק וקיצוני ממנו")
ועל זה בדיוק אני מדבר. אידאולוגיה שמידאולוגיה, גם הנאציזם היה אידאולוגיה והיו לה כוח ומשאבים הרבה יותר גדולים משל דאעש. אני בכלל לא מחפש לעקור את הרעיון ממוחותיהם של אנשים. רק לשחוק את היכולת שלהם להוציא לפועל את הרעיונות שלהם.
ותנוח דעתך. המערב וגם רוסיה לא מפעילים רק הפצצות מהאוויר. אני די בטוח שיש כוחות קרקעיים של המערב שנלחמים בדאעש, כוחות מיוחדים וגם פחות מיוחדים.

אתה צודק, אבל ההבדל הוא ששם הייתה הלוחמה הקלאסית של מדינה במדינה. מהרגע שגרמניה הנאצית ניגפה גם תומכי הנאצים בסתר במערב גרמניה וגרמניה המאוחדת כמעט ולא ביצעו פיגועים קלאסיים מאז, למרות שהם היו יכולים לאלתר פה ושם.
שלא יובן אחרת, אני לא טוען שבגלל שזו אידיאולוגיה אי אפשר להלחם בהם וכו'. אני כן חושב שבמצב הנוכחי, בו יש עשרות מליוני מוסלמים באירופה, ככל הנראה להבת טרור תהיה אולי תמיד, השאלה רק מה יהיה הגובה שלה. כרגע היא גדולה, והמטרה היא לצמצם כמה שניתן. קשה לי להאמין שאיום הטרור יוסר לחלוטין ואירופה המערבית תחזור לימים נטולי איום טרור כמו בעבר, אבל בהחלט אפשר וצריך לצמצם את זה. הבעיה היא שלא בטוח שהם החליפו דיסקט. כשהם אומרים "נלחם בחוסר סבלנות עם סבלנות" ועוד כל מיני אמירות כאלה, זה נשמע לי די בעייתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2016 12:01 pm 
Hall of Famer

במילים אחרות זו בעייה פרקטית לחלוטין. קשור לרצון ונכונות להילחם והבנה של הבעייה, לא לזה שזה אידאולוגיה ואז אי אפשר להילחם בזה או שאם תהרוג את זה תקבל משהו יותר גרוע אז עדיף שלא... או כל מיני קשקושים כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 23, 2016 1:10 pm 
Hall of Famer

בדיוק דיברתי היום עם עמית בלגי
א. משעשע לראות כמה הם מזועזעים ואפילו לא קולטים שהם מדברים עם ישראלי שחווה דברים דומים וגרועים יותר על בסיס שבועי. סליחה, אבל החוצפה...
ב. אחת הדאגות המרכזיות שלו היא בכך שהימין הקיצוני (דוגמה ניתנת על ידו: לה פן) יקבל כוח. למה זו בדיוק דאגה? כי ככה זה אירופה, אוהבים להתכופף כשמזיינים אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 62 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Hacohen, sir charles, ראי שעל הקיר ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: