yoya כתב:
תראה, או שהשחקן קובר את עצמו לשלוש שנים (מאד חשובות בקריירה שלו) באוקלהומה או שמתבשל כאן טרייד. אני יותר נוטה להאמין בשני.
אני חושב שהחתימה היא אינטרס גם של השחקן כדי לאפשר את הטרייד כמו ששווייק אמר וגם של הקבוצה כדי לקבל עליו תמורה.
אני מסכים ששחקן רוצה שהקבוצה שהוא מגיע אליה תהיה חזקה ונכון, החתימה על החוזה מחייבת העברת יותר נכסים של הקבוצה הבאה אבל אני לא מסכים שזה מעיד על שחקן לא תחרותי.
יכול להיות שאני טועה ווסטברוק מסתפק בכסף הגדול ונשאר באוקלהומה.. נחיה ונראה
א. קובר את עצמו באוקלהומה? יש להם בסיס סביר לידו. לא קונטנדרית אבל לא הוא ובילתו. אם הוא חתם זה אומר שהוא מאמין בתוכנית שהציג לו סם פרסטי ושבקיץ הבא יצורף אליו שחקן משמעותי.
ב. מתבשל טרייד? על סמך מה אתה חושב את זה? אם זה סיין&טרייד, הגיוני, אבל זו לא ההודעה שיצאה. אתה יכול להראות לי דוגמא אחת מעשר השנים האחרונות לשחקן שהאריך חוזה בקבוצה שלו רק בשביל שיוכלו לעשות עליו טרייד יותר נוח להם?
ג. איך החתימה היא אינטרס של השחקן כדי לאפשר את הטרייד? אם הוא היה רוצה טרייד כאן ועכשיו בשביל לעזוב כמה שיותר מהר, הוא לא צריך יותר מהצהרה שהוא לא ממשיך באוקלהומה ורוצה לחתום בסלטיקס/לייקרס/הפועל ירושלים בקיץ הבא. הוא היה מקבל את הטרייד שלו כי אוקלהומה לא היו מחכים שנה בשביל לאבד אותו בחינם.
אם הוא רוצה לעזוב, זה כי הוא לא רוצה להיקבר בקבוצה לא תחרותית נכון? אז למה שירצה להעלות דרמטית את מחיר הטרייד שלו ולקבור את עצמו בקבוצה חדשה לא תחרותית שנאלצה להיפטר מנכסים רבים בשביל להביא אותו?
ד. אתה יכול להציג את זה כבחירה בכסף הגדול באוקלהומה או לבדוק את החוקים ולהיווכח שאין שום הבדל בסכומים אם הוא מכריח טרייד בלי לחתום על חוזה או עם לחתום, להישאר או לעזוב. הבחירה שלו היא אמונה בסם פרסטי, רצון להישאר בקבוצה היחידה בה שיחק כדורסל מקצועני, להישאר האליל הבלעדי של העיר וכנראה דמות אייקונית לעשרות שנים אחרי קיץ שבו הבן האהוב נטש והבן שהיה קצת חורג הוכיח נאמנות ואהבה לעיר ונשאר למרות שכביכול נשאר לבד.
ה-NBA פשוט לא עובד בצורה שאתם מתארים, אוקלהומה לא היו נותנים להודעה שווסטברוק חתם לשלוש שנים לצאת החוצה, כשברור לכל אוהד שלהם שזה אומר שהוא נשאר (כי כאמור, אין להם שום דוגמאות מהעבר על שחקנים שחתמו רק בשביל לעבור בהמשך) ואז לשבור להם את הלב ואת האמונה בקבוצה כי עבדו עליהם. אם זה היה הארכה למען טרייד זה היה מפורסם כסיין&טרייד לקבוצה X. זה פורסם כ-ווסטברוק מאריך חוזה באוקלהומה. done deal והוא שם בעונה הקרובה ללא צל ספק. אם יש אופציה לטרייד היא בסיכום בין ווסטברוק לפרסטי שבקיץ הבא, אם ווסטברוק לא מרוצה מהבניה של הסגל החדש, פרסטי מעביר אותו לקבוצה שווסטברוק בוחר.