סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 7:10 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2016 2:34 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
http://www.haaretz.co.il/tmr/1.3121303

אורי אריאל נתן מתנה לראש ממשלת רוסיה רחפן של מכון וולקני ללא כל אישור ולא לפי כללי מנהל תקין. רחפן שרק הציוד שעליו שווה 200 אלף שקל, בתוספת תוכנה ייחודית שפיתחו במקום, ששוויה קשה להערכה.
בנוסף כעת כל המחקר שנשען על הרחפן נעצר לחודשים רבים עד שישיגו רחפן חדש עם כל האישורים של רשות שדות התעופה, והתקנת הציוד והתוכנה מחדש.

ואני שואל, האם יש פה שיעור כלשהוא? מלבד כמובן שאורי אריאל מטומטם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2016 2:35 pm 
Sophomore

יש כמובן כתבה מקבילה ב ynet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2016 2:39 pm 
Senior

בגלל אנשים כמוך הוא נבחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2016 5:06 pm 
Junior

רק אני לא הבנתי מי ממתין לראש ממשלת רוסיה ולמה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2016 6:13 pm 
Junior

תכלס מלך. ככה הוא נוקם במכון וולקני על ההתנגדות לניסיונות שלו להעביר אותם לגליל.

ככה אתם? מעכשיו אני מתחיל לחלק את הצעצועים שלכם במתנה לאורחים.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2016 7:02 pm 
Hall of Famer

אם זה באמת הסיפור, אז הוא מה זה מלך. כל הכבוד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2016 7:07 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
יש איזה אתר עם ספירת מלאי? נראה מה יש שם ואולי גם אני אבוא לבקר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 15, 2016 11:19 pm 
Junior

האמת שהסיפור הזה נשמע לי מוזר באופן קיצוני. לא שמעתי ולו מילה מהצד השני. משהו פה מוזר.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2016 12:43 am 
Sophomore

מה שצוד אמר - אני כבר כל כך רגיל שמנסים למכור לי איזה סיפור מגוחך בתור תירוץ זול. איפה הגרסא של השר אריאל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2016 1:14 am 
Hall of Famer

יש בידיעות על הסיפור תגובה של משרד החקלאות. לא מוזר ולא נעליים. תגובה של המשרד שלו כמוה כתגובתו.

עכשיו גם יש סיפור עם רכיבים שהיו על הרחפן הזה, לפחות לפי הידיעה שקראתי היו עליו רכיבים אמריקאים שאסורים ביצוא לרוסיה, ועוד כאלה שסתם היה עליהם הסכם של איסור resale. אמנם לא הייתה פה מכירה, אבל כוונת ההסכם היא מן הסתם שהם לא יעברו בכלל לצד שלישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2016 10:15 am 
מנהל פורום

אם להיות קונספירטיבי, יתכן שמדבדב ידע מבעוד מועד (בעזרת המודיעין הרוסי) על הטכנולוגיה שמותקנת על המזל"ט, ובמהלך הפגישה ביקש "בתמימות" את המתנה. בפועל הוא שימש כמרגל טכנולוגיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 16, 2016 10:44 am 
Junior

כטב״מ ספרדי, מצלמות אמריקאיות.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2016 1:20 am 
Junior

ובכן, הכתבה בחדשות 2 די מוציאה את האוויר מהבלון.
לא היו על המטוס טכנולוגיות בטחוניות ו/או אמריקאיות.
עלות המטוס אמנם 200 אש"ח (300 עם מערכת ההפעלה), אך מצד שני זה היה במהלך סגירת עיסקה של 11 מיליארד ש"ח
אפשר להתווכח אם זה היה קריטי לעיסקה או לא, אבל זה כבר שיקולים של אורי אריאל במשא ומתן, ותכלס זה המנדט שלו.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2016 1:51 am 
Hall of Famer

לא נאמר בשום מקום בכתבה שלא הייתה מותקנת עליו טכנולוגיה אמריקאית. המצאה שלך. נאמר רק שהאמריקאים ביקשו לבדוק, וש"נותר רק לקוות שלא היה" (זה נאמר בתגובה של מכון וולקני, בכתבה לא נאמר דבר על זה לכאן או לכאן מעבר לזה שהאמריקאים ביקשו לבדוק).
ואני בכלל לא בטוח שזה במנדט שלו, לא כל ציוד של מכון מחקר חקלאי זה מנדט שלו לתת בהחלטה מהשרוול. זה לא של סבתא שלו. וזאת מעבר לכך שכנראה מדובר בעבירה על החוק, בגלל ערך המתנה.

ולעלות יש להוסיף את העלות של מחקרים שמופסקים עכשיו לחודשים, עד שיעברו את כל הבירוקרטיות של קניית מסוק חדש וזיווד שלו (וגם הבירוקרטיות האלה, והזמן שלוקח לבצע אותן, עולים כסף).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2016 8:52 am 
Junior

צוד, אני מנסה להבין את הלוגיקה שלך: נניח שר החינוך מבקר בתיכון ומוצאת חן בעיניו אחת מהטלוויזיות שתלו בכיתות חכמות, הוא יכול לתת אותה מתנה למי שיחפוץ? ומה לגבי המורות הצעירות והנאות שבכיתות?
ונניח שר הביטחון מבקר במרכז פיתוח אמצעי לחימה של צה"ל ומוצא חן בעיניו המיגון לכלי רכב שפותח שם, האם הוא יכול להורות על התקנתו ברכבו של מי שהוא רוצה, נניח אחותו שהסתכסכה עם זלמן, בעל המכולת השכונתית?
ונניח שר התקשורת מבקר בתחנת הרדיו הממלכתית, והיא לא מוצאת חן בעיניו, הוא יכול לתת אותה למישהו אחר? (הממ, רגע...).

התפקיד של נבחרי ציבור, ושרים הם נבחרי ציבור ברובם, הוא להתוות מדיניות ציבורית שתואמת את עמדות הממשלה אותה הם משרתים ולהיות אחראים על ביצועה. תפקידם של עובדי ציבור הוא להבטיח שהפעילות של הגופים הללו תימשך בלי קשר לזהות נבחרי השלטון. זה משהו שנמצא תחת הגדרות בסיסיות של מנהל תקין. מה שאורי אריאל עשה, עושה וכנראה ימשיך לעשות כל חייו הוא להתעלם מכל דבר שקשור למנהל תקין. זה לא ב"מנדט" שלו כשר, אלא זה ה"מנדט" שלו בעיניהם של קהל הבוחרים שלו, ששמים קצוץ על מנהל תקין לטובת האינטרסים שלהם ותו לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2016 9:14 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מאדים, אני חושב שהלוגיקה של צוד היא: "אני ימני ואורי אריאל ימני, אז אני מסכים איתו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2016 12:16 pm 
Sophomore

צוין במספר מקומות שהכטב"מ נקנה בכספי מחקר כלומר מלגות מחקר שמדעני המכון גייסו. אין לשר שום מנדט לתת מתנה כזו, זה לא שלו לתת.
לפי מספר מקורות כן הייתה טכנולוגיה אמריקאית שאסור לתת למדינה אחרת על הכטב"מ, נטען בחלק מהמקומות שמצלמה טרמית פורקה מהכטב"מ לפני מסירתו. ועדיין. מעשה חמור ביותר של השר וכולי תקווה שהוא ייתן את הדין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2016 12:27 pm 
Senior

זה סיפור שאם היינו שומעים שקרה באיזו מדינה דרום אמריקאים או אפריקאית הוא היה נשמע לנו טבעי. מן הסתם גם היינו מושכים בכתפיים ואומרים שרק בכאלה מין מדינות עולם שלישי יכולח לקרות מקרה כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2016 1:44 pm 
Junior

מאדים רומז שאני אכשיר אונס
צ'ארלס סבור שאני סוג של מוגבל שכלית התפתחותית
כיף בסך הכל.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2016 2:01 pm 
Junior

ביקשתי שתבהיר את ההגיון מאחורי הטיעון שלך. לגבי מה שצ'רלס כתב, זכותו לנסות לסייג אנשים לפי עמדותיהם הפוליטיות, אני משתדל שלא לעשות כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2016 2:08 pm 
Sophomore

זה רק עוד צעד בדרך לטשטוש הגבולות. עובדי הציבור, וראש הממשלה בראשם, מתנהלים כאילו שהם הבעלים של המדינה והמדינה היא שלהם ברמה מלוכנית כמעט. שזה סביר בהתחשב בזה שהשלטון פה לא התחלף או יתחלף בעתיד הנראה לעין. החלק העצוב הוא שברמת המיקרו (בניגוד למאקרו) הציבור הרחב מסכים איתם - כלומר אם הייתי אומר למישהו שביבי המלך רוצה לקחת את הבת הקטנה שלך ולהפוך אותך לשפחה של שרה אז אולי הייתי נתקל בהתמרדות, אבל מצד שני למה שביבי לא יקנה בכסף שלי מלא איפור לשרה? צלליות? צוללות? מגיע לה ואתם כולכם סתם צרות עין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2016 8:54 pm 
Junior

טוב, התפנו לי כמה דקות אז:
מאדים כתב:
צוד, אני מנסה להבין את הלוגיקה שלך: נניח שר החינוך מבקר בתיכון ומוצאת חן בעיניו אחת מהטלוויזיות שתלו בכיתות חכמות, הוא יכול לתת אותה מתנה למי שיחפוץ? ומה לגבי המורות הצעירות והנאות שבכיתות?
ונניח שר הביטחון מבקר במרכז פיתוח אמצעי לחימה של צה"ל ומוצא חן בעיניו המיגון לכלי רכב שפותח שם, האם הוא יכול להורות על התקנתו ברכבו של מי שהוא רוצה, נניח אחותו שהסתכסכה עם זלמן, בעל המכולת השכונתית?
ונניח שר התקשורת מבקר בתחנת הרדיו הממלכתית, והיא לא מוצאת חן בעיניו, הוא יכול לתת אותה למישהו אחר? (הממ, רגע...).

אתה מדבר פה על מתנות לאחותו של שר הביטחון וכאלה, לא ידוע לי על איזשהי בפפיות מיוחדת בין אריאל למדבדב. מה כן? הוא נתן את זה כדי לקדם סגירת עיסקה של 11 מיליארד ש"ח ואולי אף יותר. אתה לא מבין את ההבדל בין זה לבין טובות הנאה למקורבים?

לגבי המורות, נו, אם אתה לא רואה את ההבדל בין נשים לבין הליקופטר אין לי איך לעזור לך. תיזהר, בסוף עוד תצביע טראמפ עם כל ההחפצה הזו.

WTF כתב:
זה רק עוד צעד בדרך לטשטוש הגבולות. עובדי הציבור, וראש הממשלה בראשם, מתנהלים כאילו שהם הבעלים של המדינה והמדינה היא שלהם ברמה מלוכנית כמעט. שזה סביר בהתחשב בזה שהשלטון פה לא התחלף או יתחלף בעתיד הנראה לעין. החלק העצוב הוא שברמת המיקרו (בניגוד למאקרו) הציבור הרחב מסכים איתם - כלומר אם הייתי אומר למישהו שביבי המלך רוצה לקחת את הבת הקטנה שלך ולהפוך אותך לשפחה של שרה אז אולי הייתי נתקל בהתמרדות, אבל מצד שני למה שביבי לא יקנה בכסף שלי מלא איפור לשרה? צלליות? צוללות? מגיע לה ואתם כולכם סתם צרות עין.

אה, אז הצוללות הלכו לשרה? מעניין.
ועמידרור שטוען שביבי בכלל הוריד את מספר הצוללות מ6 ל3? שקרן בטוח.
וכל מערכת הביטחון, ששתקה וחיפתה על ביבי המנוול (למעט בוגי הצדיק שלחש על אוזניו של רביב דרוקר)? מנוולים אחד אחד.
* פיהוק *

yoya כתב:
צוין במספר מקומות שהכטב"מ נקנה בכספי מחקר כלומר מלגות מחקר שמדעני המכון גייסו. אין לשר שום מנדט לתת מתנה כזו, זה לא שלו לתת.

כן, אבל הוא מממן את זה מכספי המשרד שלו, ככה שהמלגות היקרות לא נפגעו.
דבר שני, הוא שאל את מנכ"ל המשרד האם זה בסדר, אנשי המכון היו שם ולא אמרו דבר.

ראי שעל הקיר כתב:
לא נאמר בשום מקום בכתבה שלא הייתה מותקנת עליו טכנולוגיה אמריקאית. המצאה שלך. נאמר רק שהאמריקאים ביקשו לבדוק, וש"נותר רק לקוות שלא היה" (זה נאמר בתגובה של מכון וולקני, בכתבה לא נאמר דבר על זה לכאן או לכאן מעבר לזה שהאמריקאים ביקשו לבדוק).
ואני בכלל לא בטוח שזה במנדט שלו, לא כל ציוד של מכון מחקר חקלאי זה מנדט שלו לתת בהחלטה מהשרוול. זה לא של סבתא שלו. וזאת מעבר לכך שכנראה מדובר בעבירה על החוק, בגלל ערך המתנה.

ולעלות יש להוסיף את העלות של מחקרים שמופסקים עכשיו לחודשים, עד שיעברו את כל הבירוקרטיות של קניית מסוק חדש וזיווד שלו (וגם הבירוקרטיות האלה, והזמן שלוקח לבצע אותן, עולים כסף).

לעניין העבירה על החוק - יכול להיות שזה לא לפי החוק, אבל הוא כן שאל את מנכ"ל המשרד.
לעניין מה נאמר או לא בכתבה, ככה זכרתי אולי אני טועה. אסתכל שוב.
לגבי העלויות - בפעם המי יודע כמה, זכותו להשקיע בזה את הכסף אם לדעתו זה עוזר לסגירת העיסקה.

מאדים כתב:
ביקשתי שתבהיר את ההגיון מאחורי הטיעון שלך. לגבי מה שצ'רלס כתב, זכותו לנסות לסייג אנשים לפי עמדותיהם הפוליטיות, אני משתדל שלא לעשות כך.

זה לא לסייג לפי עמדה פוליטית כי הרי אין שום דבר "ימני" בזה. סתם להגיד "אה, הוא ימני. בטח מפגר".
בסדר.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 20, 2016 11:16 pm 
Hall of Famer

תגיד, אתה ילד? או רק עושה את עצמך ילד? בפתיח של עספור לא נראית ילד, אז כנראה אתה רק עושה את עצמך.
עם כל הכבוד, מי זה המנכ"ל של המשרד במקרה הזה? מה הסמכות שלו? שר החקלאות שאל את מנכ"ל המשרד שלו, של שר החקלאות... אתה שומע את עצמך? זה כמו שהשר היה שואל את עצמו.
ועובדי המכון? לא אמרו דבר? אה אז זה בטח בסדר... כן, באמת, נראה אותך כששר נותן ציוד שלך מתנה קבל עם ועולם לראש ממשלה זר, נראה אותך מתערב ואומר לו מול כולם ומול ראש הממשלה האורח "אתה לא יכול לתת לו את זה".

אגב, איפה כתוב שאת מלגות המחקר האלה מימן משרד החקלאות? זה כתוב ליד איפה שכתוב שלא היה ציוד אמריקאי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 4:16 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אגב, איפה כתוב שאת מלגות המחקר האלה מימן משרד החקלאות? זה כתוב ליד איפה שכתוב שלא היה ציוד אמריקאי?

אם המסוק נקנה מכספי מלגות, ומשרד החקלאות קונה מסוק חדש על חשבונו - אז בעצם המלגות לא נפגעו.
חשבון פשוט ראי, כל ילד יכול לעשות אותו.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2016 9:36 am 
Senior

צוד, אני פשוט לא מבין מאיפה ההגנה הזו על שר החקלאות.
מה שהוא עשה היה פסול בכל כך הרבה רמות שאין לי אפילו דרך להתחיל להתיחס לכל רמה.
בתור דוגמא, אם הוא היה רוצה לתת למדבדב את המונית שהוא נסע בה ואחר כך קונה מונית חדשה על חשבונו אז הכל היה בסדר? אתה אפילו לא מתיחס לשאלת המחקר שנפגע (לכאורה).
יש בהתנהגות שלו כל כך הרבה No No מסוגים שבמדינות מתוקנות היו אמורים להעלות אותו על טיל (או על רחפן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], יואי ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה