סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' דצמבר 04, 2024 10:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' פברואר 06, 2017 6:38 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
יש ספר די מפורסם של ברברה טוכמן שנקרא מצעד האיוולת
הספר עוסק בטעויות שהכתובת בהן הייתה על הקיר, אירועים טראגיים שהיו יכולים להמנע אם הייתה מופעלת מערכת שיקולים סבירה לפני שהם התרחשו לעומת אלה שתהליך קבלת ההחלטות היה סביר אבל התוצאה הסופית טראגית
מי שמכיר את הספר לפרטים אולי יטען שאני עושה את זה באופן פשטני, שיטען.

ההחלטה על בגצקיס נראה לעיני רוב הכותבים כאן כהחלטה סבירה אני אפילו חשבתי שהיא הברקה, ואילו עכשיו אני מתלבט האם ניתן להכניס אותה למצעד האיוולת
כדי שהחלטה תכנס למעד היא צריכה להיות
1) עם תוצאות שליליות ברורות בזמן קצר ככה שלא יהיה ספק באשר לסיבה והמסובב
2) הייתה החלטה אחרת טובה יותר שאפשר היה לקבל באותה נקודת זמן
3) החלטה של מערכת ולא של שליט יחיד.

בואו נראה מה ידענו עליו לפני שחתם במכבי (אני מניח שאם זה מה שאני יודע, אז מכבי ידעה הרבה יותר)

מאמן צעיר אבל לא צעיר מידי, כלומר גיל שמאמן צריך להיות בשיאו
אחרי הקריירה שלו כשחקן שנודע כשחקן התקפה מחונן קיבל ב2005 קבוצה מקומית בכירה בלאטביה, מיד אחר כך קיבל צ'אנס לאמן קבוצה גדולה בכדורסל האירופי (ז'לגריס, קבוצה בה שיחק) ונכשל, פוטר בפברואר
לא נורא, קורה. קפיצה גדולה מידי. חזר ללאטביה, אימן קבוצה בכירה אחרת, קצת אחר כך מונה גם למאמן הלאומי הנצחי מה שאומר בקרב דוברי הלאטבית מדובר בדמות כדורסל מוערכת מאוד ואולי גם מקושרת פוליטית.
ב2010 היה הצ'אנס הבא שקיבל לאמן קבוצה גדולה יחסית. קבוצה אוקראינית עתירת תקציב בתקופת הפריחה של הכדורסל האוקראיני, שם זכה באליפות המקומית, השתחל ליורוליג, נשר והגיע לרבע גמר היורוקאפ כשהפועל של גרינברג מקדימה בדירוג שלב הבתים השני. העמיד קבוצה מעניינת, שמשחקת כדורסל איכותי בעיקר בהתקפה, המון משחק פנימה והחוצה, זוכר אותה מצויין מצמד המשחקים מולנו, המון פנימה והחוצה כשקלעי שלשות עם שחרור מהיר זזים בלי הפסקה על קשת השלוש וחלקם גם יודע לחדור אם נצמדים אליהם יותר מידי. אחד הלברינוביצ'ים שיחק שם.
ואז הקבוצה עם מערכת הסקאוט מהטובות באירופה שמה עליו יד אחרי שאיבדה את המאמן המוערך שלה לכסף של באנוויט. לקבוצה קוראים ניז'ני, עם פחות כסף מרוב קבוצות הVTB אבל עם מערך סקאוטינג שידע לשים יד על שחקנים ומאמנים מוכשרים מתחת לרדאר או סתם אנדרייטד. ניז'ני החזיקה מעמד כקבוצת דרג שני בכירה באירופה משהו כמו ארבע שנים כשכול עונה חותכים לה את התקציב כאילו כדי לאתגר עוד יותר את מערכת הסקאוט שלהם. עד שהעונה זה הגיע לכמות כל כך קטנה של כסף שאת התוצאות שלה כולנו ראינו בירושלים לפני ארבע שבועות
בקבוצה הזו הגיע היילייט הגדול של הבג"ץ
הוא עשה חצי גמר בליגה סופר תחרותית כמו הVTB כשהדיח בסדרה את המדורגת מעליו בעונה הסדירה (נדמה לי שזו הייתה זניט) באותה עונה שיחקה ניז'ני ביורוליג שם עשה טופ 16, ונלחם על ההצלבה עד המשחק האחרון של העונה הסדירה למרות שגמר אחרון, הוא גם זה שבחר לשים על מקל 80 אלף דולר בחודש כדי לחזק את ניז'ני ביורוליג וסידר לו גם אופציה לחוזה של ~ 800K לעונה הבאה
עונה אחר כך כבר לא היה יורוליג וניז'ני איבדה המון נכסים, והמשיכה לאבד תוך כדי העונה מסיבות פיננסיות. למרות זאת עשה פלייאוף בVTB הודח על ידי קזאן בסוויפ, והזכור מכל הגיע לרבע גמר היורוקאפ תוך שהוא מדיח את מכבי, בהיכל.
השלב האחרון ואולי הכי מכריע בביוגרפיה שלו הוא העבודה עם בלאט בדרושפקה במהלך ההכנות לעונה וכחודשיים בתוך העונה.

מכבי אמרה, הנה מאמן שבנה קבוצות התקפה קטלניות, הדיח את מכבי "הגדולה" ממפעל אירופי עם תקציב מזערי, למד מבלאט סודות בחדר ההלבשה. אימן ביורוליג שתי קדנציות תוך שהוא מראה התקדמות מקדנציה לקדנציה. לא יקר, רעב להישגים ולחשיפה ברמות היוקרתיות של הכדורסל האירופי
הוא האיש

מה קרה בפועל?
מכבי קבוצה הרוסה, רקובה החל בסגל השחקנים, עבור דרך השדרה הניהולית מקצועית וכלה בבעלים המושכים לכיוונים מנוגדים.
קשה יותר ללמד תרגילי התקפה כשחקנים עסוקים במאבקי אגו ובסימום עצמי, סיפור לא מאומת ששמעתי שווימס וראד הגיעו לתדריך לפני המשחק בבלגרד שפוכים ונרדמו בתדריך לפני המשחק (לא פלא שככה הם נראו באותו משחק ספציפי) בקיצור גם אם הוא היה הרהוט, עקבי ופדגוג בחסד, ספק אם היה מצליח להנחיל משהו שמשנה את הפרופיל של הקבוצה.
אז בואו ניתן לו את ההנחה ונגיד שלא הוגן לצפות ממנו לראות קבוצה עם התקפות מהסוג שהיו לו בניז'ני ובאוקראינה. לי אישית היה נדמה שאני מזהה את התרגילים שלו מניז'ני במשחקים של מכבי אבל אז מילר חזר לחיק הפציעה שלו האילוזיה נעלמה.
אז מה כן אפשר לצפות ממנו למרות הכל ועל אף כל זאת?
לדעתי הרבה יותר ממה שהוא מראה. אחרי כל ההנחות שמגיע לו בגלל המצב בקבוצה לפני ההגעה שלו עדיין אפשר לצפות ממנו לנהל משחק.
דייסון התקרצץ לך על הסקורר הראשי? מה אתה עושה? בונה שהיום המשוגע של פניני ימשך לנצח? למה לא לסדר לגואדלוק חסימות שויקטור ראד עם הגוף הגדול והחזק שלו יחסום לו, או לנדסברג שאין בו שום תועלת העליל יקריב עבירות אופציונליות בהתקפה כדי שגואדלוק יהיה חופשי.
איפה עקומת הלמידה אצל אייברסון בביצוע עבירות טיפשיות? הרי ברור לגמרי איך הוא צובר אותן. הוא לא עומד ישר, הוא מטה את הגוף לכיוון התוקף ויוצר מגע, אפילו אליהו למד את זה בסוף.
יש לי עוד כמה דוגמאות שמאמן סביר היה אמור והיה יכול לעשות אפילו במגבלות של הסגל של מכבי. והוא לא עושה אותם
אין מנוס מההבנה שמדובר בכישלון חרוץ, מהדהד, פלופ של ממש
מכבי נראית פחות טוב עכשיו מאשר ערב הגעתו, משחקת כדורסל פחות טוב לא אתפתה להגי שמשיגה מאזנים פחות טובים כי יש כאן המון מלכודות, פשוט מראה עיניים. ואם אתם חושבים שהסקור שלנו אתמול היה נמוך בגלל ההגנה של מכבי, תסתכלו על השידור החוזר.אני ראיתי ובעקבות הצפייה החלטתי לכתוב את הפוסט הזה.

נחזור לפסקה בפתיח
האם החלטה למנות אותו ראויה לפרק בספר מצעד האיוולת של הכדורסל בישראל?
התשובה היא כן
1) מהלך שהניב תוצאה שלילית בעליל בטווח זמן הנראה לעין
2) היו אופציות טובות יותר? כן. אוברדוביץ' הקטן למשל או להשאר עם הדר ולהניא אותו מהתפטרות
3) האם את החלטה קיבלה מערכת? כן. מצגות וכו
מה היה אפשר לדעת בזמן קבלת ההחלטה שאמור היה לכוון את המחליטים לבחור באופציות טובות יותר?

הרבה מאמנים לא יודעים אנגלית ברמה גבוהה, אבל לא מתפתים לנסות להשתמש באנגלית "מתוחכמת" ומעבירים את המסרים שלהם באנגלית מאוד פרימיטיבית אבל פשוטה ומובנת. צ'אבי פסקוול למשל.
יש מאמנים שפשוט לוקחים עוזרי מאמנים עם אנגלית רהוטה (פיני למשל) אבל על האופן שבו בגצקיס מדבר אנגלית היה אפשר לעלות בקלות בראיון ההיכרות שלהם. שפה זה תקשורת ותקשורת זה שאמור לקרות בין מאמן לשחקנים.
הייתה כאן כתובת על הקיר. כל הקבוצות אותם אימן היו בארצות דוברות רוסית. אתה יודע רוסית בלאטביה, באוקראינה אתה מסודר.
איזה עוד כתובת הייתה על הקיר? בלאט.
הבלאט, הוא האב טיפוס של חנון הגאון שלא מסוגל לוותר על שום דבר שייך לו גם אם זה מחק משומש. הוא פרנואיד ותמיד ישאף לזה שיהיו לו מקסימום הכלים כדי להצליח, גם כלים שהוא לא בטוח שצריך, אלא שיהיו לייתר ביטחון.
נראה לכם שהוא היה מוותר על עוזר בכיר, הכי בכיר שלו בעונה כל כך רגישה וקריטית כמו עונה שבה נשפכו על הקבוצה שלו סכום חסר תקדים והציפיות ממנו עכשיו בשמיים. אם לדעתו בגצקיס היה שווה לדרושפקה אפילו ניצחון אחד יותר, בלאט לא היה משחרר אותו. והיא מסביר לו איזה ביצה טבענית ועמוקה היא מכבי תל אביב
כתובת שלישית על הקיר, אין ברזומה שלו התמודדות עם אגו של כוכבים

אז אני חושב בגצקיס כישלון
ובניגוד למה שחשבתי בזמן ההחתמה אני גם חושב שהכתובת הייתה על הקיר ויש להחלטה הזו מקום במצעד האיוולת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 06, 2017 6:48 pm 
מנהל פורום

פרט מעניין נוסף שלא שמתי לב אליו תוך כדי הכתיבה
מה קרה לדרושפקה אחרי העזיבה שלו?
ביורוליג ירידה ממאזן 6 הפסדים מ14 משחקים למאזן 5 הפסדים מ7 משחקים
בליגה הטורקית ירידה משלושה הפסדים מ11 משחקים למאזן של 3 הפסדים ושלוש נצחנות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 06, 2017 9:55 pm 
Junior

אז דוקא הפרט האחרון מלמד לכאורה על חשיבותו הגדולה לדרושפקה ואולי על זה שבלאט לא הבין את זה, או לא רצה להכיר בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 06, 2017 9:56 pm 
Sophomore

אוריאל אתה נכס אדיר לפורום. כתיבה נהדרת ולמדתי המון.

לגופו של עניין, אחרי רצף המשחקים המבאסים עם בגצקיס שהתחיל עם צסקא ובמברג ומדריד בחוץ הייתי סופר מרוצה, הייתי משוכנע שאיתו מתחילת עונה מכבי הייתה כבר במקום חמישי ועם ארבע הפסדים פחות.
אני לא חושב שבגצקיס אשם במשהו, המערבולת שיש כרבע במכבי מורידה לקרשים כל דבר טוב שעוד יש בקבוצה.
האם הוא צריך להמשיך במועדון? לא וזה די מצער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 06, 2017 10:30 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
הבעייה שיש במכבי היא בדרגים מעל המאמן (GM / בעלים) ככה שכמה שיחליפו מאמנים לא יעזור. זה בדיוק כמו שאנחנו רואים בNBA בקבוצות כמו סקרמנטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 06, 2017 10:48 pm 
Freshman

פוסט מעולה.

עוד תהיה מעניינת לגבי העונה הזאת היא האם היה אפשר לצפות את הפיאסקו עם ווימס, צירבס ומילר מראש
לפני עשרה חודשים הם נראו כמו החתמות לא רעות בכלל:
www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID ... 93&lang=HE

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 06, 2017 11:11 pm 
מנהל פורום

Amos Gueta כתב:
הבעייה שיש במכבי היא בדרגים מעל המאמן (GM / בעלים) ככה שכמה שיחליפו מאמנים לא יעזור. זה בדיוק כמו שאנחנו רואים בNBA בקבוצות כמו סקרמנטו.

אז מה אתה אומר שהבחירה בבגצקיס הייתה חסרת משמעות. באותה מידה יכלו לבחור בך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 06, 2017 11:25 pm 
Freshman

זה ממש קטנוני לצטט את עצמי כעת ככה. או קיי. תקראו לי קטנוני.
Dr. J כתב:
מינוי מביש. במצב העניינים הנוכחי מכבי הייתה צריכה מאמן עם עמוד שדרה ורקורד, שיוכל לעמוד הן מול השחקנים והן מול ההנהלה. קורתינאייטיס קרוב לזה. מה אתם עוד פעם עושים נסיונות יא סתומים?
דרך אגב, אעמוד מאחוריי דבריי גם אם הסנצ׳ו של בלאט ייקח את היורוליג. זה עניין של ניהול. גם עם ההימור יצליח, זו לא שעה לקחת הימורים. ועם כל הכבוד לו, הוא הימור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 06, 2017 11:56 pm 
Sophomore

אם היה לוקח את היורוליג גם היית יכול להביא את הציטוט הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2017 2:58 am 
Hall of Famer

פוסט מקורי ונהדר .

חרף איך שזה נראה במכבי - אני עדיין חושב שבגאצקיס אחלה מאמן , ואני מבסס זאת על כ-15 משחקים של ניז'ני שראיתי בתקופתו . קבוצה מאומנת להפליא , שמוציאה מעצמה באופן עקבי משמעותית יותר מחומר שחקניה ( וניתן לראות השנה למשל את חבוסטוב , באבורין , ראד וחבריהם לא מצליחים מי יודע מה בקבוצות אחרות ... ) .

אולי ההבדל הגדול כאן ( בפרט עם בעיית האנגלית והמנטליות ) הוא המעבר בין אימון קבוצות כמעט נטולות אמריקאיים לחלוטין ( מניח שגם בקייב היו לו אמריקאים ספורים ) , לקבוצה עם 9 אמריקאים שכמובן נותנים בה את הטון .
לא מן הנמנע שכל עוד מכבי קבוצה ב"פורמט" אמריקאי שכזה - זה צריך להיות פרמטר חשוב עבורה בהתאמת המאמן ( בלאט כמובן הוא דוגמא מצוינת לתזה הזאת , גרשון מעט פחות ... ) .
למשל לא כה ברור כיצד טרינקייארי יתאקלם ב"אקלים" שכזה .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2017 8:28 am 
Hall of Famer

קודם כל, פוסט נהדר אוריאל, סחתיין.

עכשיו לגבי עניין מאמני מכבי, בשתי העונות האחרונות עברו במכבי גודס, טבק, הדר, אדלשטיין ובגאצקיס, כולם נכשלו באופן טוטאלי, אין דרך אחרת לנסח את זה. עכשיו ברור שכולם פחות או יותר לא היו מאמנים מספיק טובים לרמות שמכבי שואפת אליהן, אבל עדיין, עצם העובדה שכולם היו כשלונות כ"כ נוראיים, אומרת שיש כאן משהו שהוא הרבה מעבר לעניין המאמן. אם היינו בואקום, הייתי מצפה שלפחות אחד או שניים מהם יצליחו להיות סבירים בערך, לא להביא את הקבוצה לפיינל-פור ולדומיננטיות מטורפת בליגה הישראלית, אבל גם לא להראות כמו הקבוצה הכי גרועה ביורוליג, ומכבי, פרט אולי לתקופה קצרה תחת הדר שגם היא נגמרה מהר מאוד, נראתה כמו הקבוצה הכי גרועה ביורוליג בשנתיים האחרונות. הייתי מצפה שלפחות אחד מהם יצליח להפוך את יד אליהו למקום שקשה לנצח בו, שיהיה בפוזיציה לגנוב משחק חוץ פה ושם, משהו שלפחות ישמור על מראית עין של התמודדות על הטופ-8 עד למחזורים האחרונים, אף אחד מהם לא דיגדג את זה אפילו. בשורה התחתונה, לדעתי קשה מאוד לשפוט מאמנים בסיטואציה הזו, גם אם אף אחד מהם לא מתאים למכבי, אני גם לא חושב שאף אחד מהם גרוע כמו שזה נראה במכבי, הם לא מספיק טובים, אבל הם לא עד כדי כך גרועים, במכבי יש משהו רקוב לגמרי בכל שדרת ההנהלה, משהו שמתבטא בצורה מאוד חזקה בבניית קבוצה מופרכת לגמרי, שחקנים מוכשרים, אבל כאלו שלא מסוגלים לשחק אחד עם השני גם אם חייהם יהיו תלויים בזה, ואני חושב שהנהלה כזו ובניית קבוצה כזו היו גורמים גם למאמנים גדולים בהרבה להראות רע.

ספציפית לגבי המינוי של וויצ'יץ', אני מאוד לא אוהב אותו, אבל לפחות בתיאוריה, יש כאן דבר אחד נכון שנעשה-בנאדם אחד שמרכיב את הסגל ולא הנהלה מפורקת לגמרי כשכל אחד מביא שחקן עם שם מפוצץ מאיפשהו ואז מביאים מאמן בינוני ומצפים ממנו שיחבר פאזל מחלקים שבכלל לא מתחברים אחד עם השני. כמובן שאני לא מצפה שההנהלה באמת תיתן לו לעבוד לבד ולקבל את ההחלטות כמו שהוא חושב, קשה לי מאוד להאמין שבשנה הבאה אנחנו נראה משהו שונה מהותית כל עוד ההנהלה לא תשתנה מהותית, אבל לפחות בתיאוריה, אם אדם אחד היה מרכיב את הסגל וגם בוחר את המאמן, זה אמור היה להראות פחות גרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2017 8:30 am 
Junior

למרות שנהניתי לקרוא, אני חולק.
כמה נק':
המצב היה קשה לפני ואחרי. אני לא חושב שהתוצאה קשה יותר.
אחד השיקולים התאורטיים היה להביא מאמן לעונה הבאה, וזה תאורטית עדיין אופציה. אנחנו לא יודעים אם הוא הובא כדי שיהיה גם שנה הבאה, ואם כבר הפסיקו לחשוב זאת בהנהלה.
אני לא יודע איזו אופציה הייתה טובה יותר באופן ברור. גם מאמנים אחרים היו נכשלים וגם רמי הדר נכשל. אולי האופציה היותר טובה היא לשנות את ההנהלה או לפטר את ניקולה, אבל יכול להיות שמערכת השיקולים שם שונה, וההנהלה בוחרת את השיקול הנכון יותר מבחינתה (מוצר גרוע אבל להשתיק משהו פלילי לכאורה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2017 10:16 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

rony כתב:
קודם כל, פוסט נהדר אוריאל, סחתיין.

עכשיו לגבי עניין מאמני מכבי, בשתי העונות האחרונות עברו במכבי גודס, טבק, הדר, אדלשטיין ובגאצקיס, כולם נכשלו באופן טוטאלי, אין דרך אחרת לנסח את זה. עכשיו ברור שכולם פחות או יותר לא היו מאמנים מספיק טובים לרמות שמכבי שואפת אליהן, אבל עדיין, עצם העובדה שכולם היו כשלונות כ"כ נוראיים, אומרת שיש כאן משהו שהוא הרבה מעבר לעניין המאמן. אם היינו בואקום, הייתי מצפה שלפחות אחד או שניים מהם יצליחו להיות סבירים בערך, לא להביא את הקבוצה לפיינל-פור ולדומיננטיות מטורפת בליגה הישראלית, אבל גם לא להראות כמו הקבוצה הכי גרועה ביורוליג, ומכבי, פרט אולי לתקופה קצרה תחת הדר שגם היא נגמרה מהר מאוד, נראתה כמו הקבוצה הכי גרועה ביורוליג בשנתיים האחרונות. הייתי מצפה שלפחות אחד מהם יצליח להפוך את יד אליהו למקום שקשה לנצח בו, שיהיה בפוזיציה לגנוב משחק חוץ פה ושם, משהו שלפחות ישמור על מראית עין של התמודדות על הטופ-8 עד למחזורים האחרונים, אף אחד מהם לא דיגדג את זה אפילו. בשורה התחתונה, לדעתי קשה מאוד לשפוט מאמנים בסיטואציה הזו, גם אם אף אחד מהם לא מתאים למכבי, אני גם לא חושב שאף אחד מהם גרוע כמו שזה נראה במכבי, הם לא מספיק טובים, אבל הם לא עד כדי כך גרועים, במכבי יש משהו רקוב לגמרי בכל שדרת ההנהלה, משהו שמתבטא בצורה מאוד חזקה בבניית קבוצה מופרכת לגמרי, שחקנים מוכשרים, אבל כאלו שלא מסוגלים לשחק אחד עם השני גם אם חייהם יהיו תלויים בזה, ואני חושב שהנהלה כזו ובניית קבוצה כזו היו גורמים גם למאמנים גדולים בהרבה להראות רע.

ספציפית לגבי המינוי של וויצ'יץ', אני מאוד לא אוהב אותו, אבל לפחות בתיאוריה, יש כאן דבר אחד נכון שנעשה-בנאדם אחד שמרכיב את הסגל ולא הנהלה מפורקת לגמרי כשכל אחד מביא שחקן עם שם מפוצץ מאיפשהו ואז מביאים מאמן בינוני ומצפים ממנו שיחבר פאזל מחלקים שבכלל לא מתחברים אחד עם השני. כמובן שאני לא מצפה שההנהלה באמת תיתן לו לעבוד לבד ולקבל את ההחלטות כמו שהוא חושב, קשה לי מאוד להאמין שבשנה הבאה אנחנו נראה משהו שונה מהותית כל עוד ההנהלה לא תשתנה מהותית, אבל לפחות בתיאוריה, אם אדם אחד היה מרכיב את הסגל וגם בוחר את המאמן, זה אמור היה להראות פחות גרוע.

מסכים לגבי הפסקה הראשונה, לא כל כך לגבי השנייה.
זה קל להגיד שלא נתנו לניקולה לבנות את הקבוצה כראות עיניו, אבל אם כך היה המצב מבחינתו הוא היה צריך להתפטר. משלא עשה זאת האשמה נופלת גם עליו, במיוחד כששומעים על איזה החתמות הוא היה אחראי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2017 10:25 am 
Hall of Famer

צ'רלס, קודם כל, כתבתי שאני לא אוהב את המינוי הזה, לא יודע מה יש לא להסכים כאן. אני כן חושב שההחתמות של מכבי, כל אחת בפני עצמה, לא היו בהכרח רעות, אבל הן יצרו קבוצה שבה שחקנים לא משלימים אחד את השני אלא בדיוק ההיפך, שלם שקטן בהרבה מסך כל חלקיו. אני מבטיח לך שגם צירבס, גם ווימס, גם ראד, גם גאודלוק, גם סילי וגם אייברסון, כל אחד מהם בפני עצמו מסוגל להראות הרבה יותר טוב מאיך שהוא נראה במכבי אם היה מגיע לקבוצה שבנויה נכון עם תלכיד הגיוני ולא אוסף של שמות שלא מתחברים, ובשביל להשיג דבר כזה, השלב הראשון (לא היחיד, אבל בהחלט הראשון) זה שיהיה אדם אחד שמבצע את כל ההחתמות ואחראי על בניית הקבוצה מ-א' ועד ת'. ניקולה לדעתי לא האדם המתאים לעשות את זה, אבל אני כן חושב שהמצב (התיאורטי לגמרי, כי אני לא מאמין שהוא יתממש) שבו הוא לבד מרכיב את הקבוצה כראות עיניו כנראה יהיה עדיף על מצב שבו ניקולה מביא שני שחקנים, דני שובבני מביא שחקן נוסף, אבי אבן מביא עוד אחד, בגאצקיס עוד שניים ועוד שני ישראלים מגיעים רק כי שמעון התעקש עליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2017 10:34 am 
Hall of Famer

מישהו באמת חושב שניקולה ווייצ'יץ' יחליט בעצמו מי להביא?
יכול להיות שהמהלך הזה יטרפד הנחתות של מזרחי או פדרמן סיניור, אבל אין לי ספק שכל החלטה של ווייצ'יץ' תגיע אחרי התייעצות ואולי אפילו הוראה של מלך הפנטזי דני פדרמן, כמובן כשהגמד הג'ינג'י של היה היה, שנקרא לו אבי אבן, צועק באוזני הג'וניור את מי צריך להביא.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2017 10:37 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אולי לא הייתי לגמרי ברור. אני מסכים אתך שצריך שיהיה בנאדם אחד שמטפל בכל נושא ההחתמות (יחד עם המאמן כמובן) אבל לא מסכים שניקולה צריך להינות מהספק כי לא נתנו לו לעבוד לבד. הבנאדם עד עכשיו נכשל לחלוטין כמנהל וכמנהל מקצועי.
אני לא זוכר שהיתה כזו חוסר כימיה בין השחקנים אולי מאז עונת אנקראם וג׳מצי המקוללת. נוסיף על זה את איך שהוא נתן לווימס לזרוק את אדלשטיין מתחת לגלגלי האוטובוס ולא לשכוח את אחוזי ההצלחה הנמוכים שלו בבחירת זרים ופרוספקטים (כתבתי כבר בת׳רד מקביל שאנטה זיזיץ׳ שפורץ עכשיו אצל בלאט היה פנוי להובלה וניקולה היה אמור לדעת מה הוא שווה).

למה מזרחי ופדרמן לא יכולים פשוט לשלם לו דמי שתיקה מבלי לתת לו להרוס את מפעל חייהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2017 11:11 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
מישהו באמת חושב שניקולה ווייצ'יץ' יחליט בעצמו מי להביא?
יכול להיות שהמהלך הזה יטרפד הנחתות של מזרחי או פדרמן סיניור, אבל אין לי ספק שכל החלטה של ווייצ'יץ' תגיע אחרי התייעצות ואולי אפילו הוראה של מלך הפנטזי דני פדרמן, כמובן כשהגמד הג'ינג'י של היה היה, שנקרא לו אבי אבן, צועק באוזני הג'וניור את מי צריך להביא.

אף אחד לא חושב את זה, אני רק אומר שאם מכבי הייתה עומדת מאחורי ההצהרה שלה שרק וויצ'יץ יבנה את הסגל (ואני לא חושב שהיא תעמוד מאחורי ההצהרה הזו), זה היה צעד קטן בכיוון הנכון ובטח שיפור על מצב שבו כל חבר הנהלה/צוות מקצועי מביא שחקן אחד או שניים ואז מפילים על מאמן אומלל לחבר את הפאזל הלא-הגיוני הזה. כמובן שבכל מקום נורמלי האדם היחיד התיאורטי הזה שמרכיב את הסגל היה מישהו יותר מוצלח מוויצ'יץ', אבל במקום שמתנהל כמו מכבי של השנתיים האחרונות, אפילו אם היא הייתה עושה את הצעד הקטן הזה שהיא הצהירה עליו, אני חושב שמצבה כבר היה משתפר במידה מסוימת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2017 11:32 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אבל זה בדיוק העניין במכבי - הם פשוט לא מסוגלים לשחרר את המושכותולתת לאיש מקצוע לעשות את העבודה. בגלל זה הם משאירים את ניקולה שיודעים שהוא לא יתפטר גם אם יתערבו לו בעבודה. כל הכאילו שינויים והצהרות האלו לא ישנו כלום, המועדון רקוב מהיסוד וזקוק לשינויים מרחיקי לכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2017 12:00 pm 
Hall of Famer

זה ברור וגם כתבתי את זה, כל השדרה הניהולית והמקצועית רקובה לגמרי, אני לא רואה איך שינוי של מאמן יכול לשנות את זה. אני גם בטוח שאם השדרה הניהולית של מכבי הייתה נראית כמו שהיא נראתה בשנים הטובות שלה (ונשים בצד ענייני פנאן וכאלו), גם המאמנים הלא מבריקים שעברו במכבי בשתי העונות היו עומדים במשימה של להעמיד קבוצה תחרותית ביורוליג שלכל הפחות הייתה מתמודדת ברצינות על טופ-8.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2017 5:31 pm 
Sophomore

המאמנים היחידים שיכולים להצליח במכבי הם כאלה שהם מספיק בכירים ועם שכר גבוה שיוצר איזה שהוא מאזן כוחות פחות או יותר שוויוני בינם לבין ההנהלה. כל מאמן זול או לא מספיק חזק שיגיע למכבי יירמס בידי ההנהלה שתכפה עליו את גחמותיה וייכשל בוודאות. רק מאמנים בכירים וחזקים - דוגמת בלאט, מסינה ואולי גם טרינקיירי (שעדיין לא הוכיח את עצמו בקבוצה גדולה) - יכולים להצליח כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2017 6:09 am 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
Amos Gueta כתב:

אז מה אתה אומר שהבחירה בבגצקיס הייתה חסרת משמעות. באותה מידה יכלו לבחור בך?

במידה מסוימת, אם עושים לרגע קצת זום אאוט, אני חושב שכן.
ובכלל, הניתוח של גואטה מדויק בעיניי ולכן אני לא עוקב אחרי מכבי בשנתיים-שלוש האחרונות, יהיה אשר יהיה המאמן שלה. זה לא רלוו טי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], נורטון ו 36 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה