לאומית כתב:
עומרי1 כתב:
אני לא מבין איך אפשר להגיד שבשביל נדאל, או כל שחקן אחר, בטח כזה שמתיימר להיות הגדול בהיסטוריה, הווימבלדון הוא עוד טורניר על הדרך. ומצטער, אבל הטיעון של "עובדה שהוא לא הלך לטורניר הכנה לדשא" לא מחזיק מים כי יש לא מעט שחקנים שמעדיפים לנוח אחרי שבועיים מאסיביים ברולאן גארוס ולהגיע בריאים ב100% לווימבלדון. ג'וקוביץ' הוא דוגמא מצוינת - ב5 מ7 השנים האחרונות הוא ויתר על כל טורנירי ההכנה, ודווקא בשנים האלה הוא זכה 3 פעמים בווימבלדון.
בשורה התחתונה - נדאל הגיע לווימבלדון במצב הכי טוב מבחינתו בשנים האחרונות. הוא נתן חצי עונה ענקית, הזוכים ב4 השנים האחרונות (מארי ונובאק) בהתרסקות מתחילת העונה והאיום הכי גדול מבחינתו זה פדרר, שזכה בגרנד סלאם אחד בלבד ב5 השנים האחרונות. זה בדיוק הטורניר להתאבד עליו ואפשר היה לראות שזה בדיוק מה שנדאל עשה. אני הרבה זמן לא ראיתי אותו כל כך עצוב ועצבני כמו אחרי הפסד כמו אתמול.
מעצבן להפסיד אחרי 5 שעות. אתה יודע...
אגב, את אותם הדברים בדיוק אתה יכול להגיד על פדרר שבשיא כושרו החליט לוותר לגמרי על הרולאן גארוס.
השנה יש עוד שבוע חופש בין וימבלדון לרולאן גארוס ועדיין נדאל בחר בניגוד למנהגו לא להשתתף באף טורניר. עובדה.
נדאל במצבו ובגילו יודע בדיוק איפה הוא צריך להתמקד ולהשקיע את עיקר המאמצים, סה טו.
נכון, זה שנדאל בחר לא להשתתף באף טורניר זה עובדה. זה שהוא בחר לא להשתתף באף טורניר כי הווימבלדון הוא "עוד טורניר על הדרך" זה ממש לא עובדה אלא דעה, ודעה די הזויה לעניות דעתי, במיוחד כשבתור בונוס הוא יכול היה לחזור למקום הראשון בדירוג ועכשיו צריך להמשיך ולרדוף אחרי מארי (וכן, ככל הנראה זה יקרה עד סוף השנה, אבל השאלה מתי ולכמה זמן).
אני גם מסכים לגמרי שנדאל במצבו ובגילו יודע בדיוק איפה הוא צריך להתמקד ולהשקיע את עיקר המאמצים, לכן, בדומה למה שעושה ג'וקוביץ' בדרך כלל, הוא ויתר על טורנירים קטנים בין הרולאן גארוס לווימבלדון ונתן לגוף לנוח כדי להגיע בשיאו לווימבלדון, שם הוא צריך לקחת. עוד פעם, עניין של פרשנות.
הסיפור של פדרר והסיפור של נדאל שונים לגמרי, גם אם נתעלם מהדיבורים על פציעה של פדרר. נתחיל מעניין המשטח - מ2005 ברור לכולם שמה שקורה ברולאן גארוס תלוי אך ורק בנדאל. אם הוא כשיר ובמומנטום טוב הוא ייקח בהליכה. לטורניר הזה נדאל הגיע בכושר הכי טוב שלו מאז 2014 (לפחות) ובסופו של דבר גם לא היה קרוב להפסיד מערכה לאורך כל הטוניר. לפדרר, בגיל 36, עם מאזן 13-2 מול נדאל על חימר ו5-0 ברולאן גארוס, לא היה סיכוי והוא החליט לשמור על עצמו לווימבלדון.
על ההזדמנות הנדירה שנדאל קיבל לזכות שוב בווימבלדון כתבתי בהודעה הקודמת ואי אפשר בכלל להשוות בין הסיכויים ההתחלתיים שהיו לשוויצרי לזכות בצרפת לאלה של נדאל לזכות בלונדון.