סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 10:28 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 337 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  הבא

בית הדין לערעורים
יזכה 0%  0%  [ 0 ]
יקל 19%  19%  [ 3 ]
יותיר על כנו 56%  56%  [ 9 ]
יחמיר 25%  25%  [ 4 ]
סך הכל הצבעות : 16
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2017 4:33 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
תומר כתב:
משזה נאמר, אני חושב שבבסיס הוא צודק. אפשר לחשוב שההתנהגות של אזריה צריכה להיות הנורמה, זה דיון ערכי או מוסרי לגיטימי. אי אפשר לטעון (במובן של: אי אפשר לטעון בלי לעבוד קצת על עצמך) שמה שיש לזכות אותו כי מה שעשה היה במסגרת החוק או כתגובה לסכנה שהוא חש. בטח אי אפשר לטעון שהוא גיבור.

בהמשך לכך, קרא הודעתי האחרונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2017 4:45 pm 
Junior

אין בי שום צער על המחבל. אני חושב שאידיאלית, מחבלים צריכים למות בסוף האירוע. כלומר, כשמנטרלים אותם כדאי שזה יהיה עם כדור לראש.
מכיוון שזה לא קרה, והמחבל כבר שכב על הרצפה וכל זה (כל העובדות ידועות מהסרט), מה שאזריה עשה היה חילול מזעזע של טוהר הנשק ובושה וחרפה לצבא שרואה את עצמו כמוסרי. אני שם את עצמי בשמאל המתון וחושב שצה״ל צבא מוסרי (בטח בהשוואה לאלה שמשתתפים בלחימה אקטיבית, לא משווה לצבא דנמרק).
מי שתומך במעשה של אזריה (לא בתוצאות, במעשה) חושב שלהוציא להורג פצועים זה דבר לגיטימי. בעיני אין לי שום דבר משותף עם אנשים כאלה. קו אדום זה שאלה של הגדרה סובייקטיבית. כמו שאף אחד פה לא יגן על מורשע בפדופיליה, ככה אני לא חושב שיש מה להגן על אזריה. שוב, אלף קילומטר אחרי הקו האדום, ממש לא אזור אפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2017 4:53 pm 
Junior

שוב, יש גורמים בשמאל המתון (נניח שלי יחימוביץ') שקראו לחון אותו זה אך לאחר שנגזר דינו. זו אמנם לא תמיכה במעשה של אזריה, אך זו לחלוטין נקיטת עמדה שמבטאת הגנה עליו (הגנה שפדופיל למשל לא היה זוכה לה, אני מניח) ולמעשה אמירה די ברורה לפיה "אז הוא הרג מחבל, בקטנה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2017 5:55 pm 
Hall of Famer

זה אכן לא עניין של פוליטיקה שבה הציבור מתחלק מור אור לס חצי חצי.
בסיפור אלאור עזריה יש רב עצום בציבור בעדו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2017 6:55 pm 
Hall of Famer

2 הסנט שלי: עזריה בסופו של דבר הפר פקודות וצריך להענש.
האם הייתי נותן לו שנה וחצי בפנים? לא חושב, בגלל זהות החלאה שהוא הרג. רוצה לומר שהייתי נותן לו עונש, אבל מופחת בהתאם לנסיבות.
בדיוק כמו שלא הייתי שם לשנים בכלא חייל שהיה עוצר את החלאה מהלינץ' ברמאללה עם הידיים במגואלות בדם והיה הורג אותו בג'יפ של המעצר. מעניש? כן. כי אסור שתהיה אנרכיה. נותן עונש כבד בסיטואציה כזו? לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2017 7:23 pm 
Hall of Famer

שקולניק קיבל מאסר עולם שנקצב ל15 שנים על מעשה מאוד דומה (גם הוא רצח חלאה), ככה שלהגיד שעונש של שנה בכלא הוא עונש כבד או חמור זה בדיחה.

ההבדל היחיד זה שאז היה קונצנזוס נגד המעשה של שקולניק (חוץ מכהניסטים וכאלה), ועכשיו הכהניסטים וכאלה זה כנראה רוב העם.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2017 8:31 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מה שהוא אמר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2017 8:56 pm 
Hall of Famer

שקולניק הרג מחבל כפות כמו שנאמר כאן.
זה שמיים וארץ. כמו שראינו בהר הבית מחבל סו קולד "מנוטרל" יכול לקום. או קייס צ'רלי שלוש שבו שוטר קיפח את חייו על מזבח טוהר הנשק המעוות.
כשהמחבל כפות, האירוע גמור והוא עובר למעמד של שבוי/אסיר. מי שיורה בו זה רצח בלי חוכמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2017 8:57 pm 
Hall of Famer

אני ממש לא יודע אם היה קונצנזוס על שקולניק כמו כאן, מהסיבה הפשוטה שבעידן ההוא לא היה לך רשתות חברתיות שם כל אחד יכול להגיד מה שהוא רוצה וחושב (בכלל, במאמר מוסגר, אני ממש לא חושב שאנחנו יותר כהניטים/בהמות ממה שהיינו פעם. רק שהיום כל אחד יכול לכתוב ברשתות החברתיות את מה שהוא רוצה בלי פילטרים ואז - לא).
תוסיף לעובדה שכאן מדובר בחייל שלאנשים בארץ תמיד יש יותר הרגשת קרבה אליהם + אירוע שצולם , וכל אחד לוקח אותו הרבה יותר חזק לכל כיוון.

אגב, אם כבר שקולניק, בסופו של דבר הוא ישב 7-8 שנים בסוף....לא 15. הוא שוחרר בתחילת 2001.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2017 9:57 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אבימאל כתב:

על סמך מה אתה אומר שיש רוב (ועוד עצום) בעדו?
לדעתי זו אמירה שלא רחוקה מטוקבקיסטים שכותבים ש"כולם רוצים שהוא יזוכה!" ולא ממש רחוקה מ"אלאור הגיבור"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2017 9:59 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
שקולניק הרג מחבל כפות כמו שנאמר כאן.
זה שמיים וארץ. כמו שראינו בהר הבית מחבל סו קולד "מנוטרל" יכול לקום. או קייס צ'רלי שלוש שבו שוטר קיפח את חייו על מזבח טוהר הנשק המעוות.
כשהמחבל כפות, האירוע גמור והוא עובר למעמד של שבוי/אסיר. מי שיורה בו זה רצח בלי חוכמות.

בית המשפט קבע (פעמיים) שאזריה ירה מתוך מניע נקמה, ולא בגלל חשש. לכן מדובר פה בהחלט באירוע דומה למדי לשקולניק.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2017 10:34 pm 
Junior

מעניין אותי מה דעתם של ימני הפורום בנוגע למי שהרג מחבל מנוטרל. רק שלמחבל הזה קוראים עדן נתן זאדה. כל הח״כים הערבים וגם שמאלנים אדיוטים הגיבו בטמטום ואמרו ״למה לעצור אותם, זה רק מלהיט את הרוחות״ ושאר דיבורים שמתנשאים על ערבים (כאילו טבעו של הערבי הוא להרוג). גם שם היה מחבל מנוטרל, האירוע נגמר, ובכל זאת היה מי שהרג אותו.

https://news.walla.co.il/item/2698658

נגמר בעונשים די דומים לזה שקיבל אזריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2017 10:36 pm 
Junior

sir charles כתב:
אבימאל כתב:

לדעתי זו אמירה שלא רחוקה מטוקבקיסטים שכותבים ש"כולם רוצים שהוא יזוכה!" ולא ממש רחוקה מ"אלאור הגיבור"

מה זה רוב עצום בציבור? אם נגיד שהציבור מתפלג לפי הכנסת, מי מהאופוזיציה תומך באזריה? אולי חלק ממצביעי לפיד. כל השאר הרבה פחות סבירים (ערבים, מרצ, עבודה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2017 10:41 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

stpsg כתב:
sir charles כתב:
אבימאל כתב:

מה זה רוב עצום בציבור? אם נגיד שהציבור מתפלג לפי הכנסת, מי מהאופוזיציה תומך באזריה? אולי חלק ממצביעי לפיד. כל השאר הרבה פחות סבירים (ערבים, מרצ, עבודה).

אני חושב שזו אמירה שמבוססת בעיקר על המעגל הקרוב של הכותב שכנראה בפיד שלו בפייסבוק הרוב בעד זיכוי של אזריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2017 10:53 pm 
Junior

אולי גם על סקרים בוואינט/וואלה שמראים שיש רוב לזיכוי. אני פשוט חושב שסקרים כאלה מעוררים יותר אמוציות בקרב התומכים שלו ולכן הם מצביעים בשיעור לא פרופורציוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2017 11:07 pm 
Hall of Famer

מתוך ויקיפדיה "פרשת אלאור אזריה":
ציטוט:
סקר חברת החדשות שנערך בנושא העלה כי 57% מהציבור התנגד למעצר אזריה ורק 5% מהציבור הגדיר את הירי כרצח, ובסקר קול ישראל 66% מהציבור היהודי תמך בשחרורו ובסגירת התיק נגדו. סקר של מינה צמח העלה כי 68% התנגדו לביקורת שהשמיעו שר הביטחון והרמטכ"ל כלפי אזריה ורק 21% תמכו בשר הביטחו

וזה בלי קשר לחנינה, שלה יש תמיכה של 67% על פי סקר חדשות 2 ו75% על פי סקר מעריב, לא בדיוק גופי עיתונות ימנים.
וזה הסיבה שהייתי שמח לראות ערעור לעליון (למרות שזה יהיה צעד מטופש למדי מבחינתו של אזריה, אם הוא רוצה לראות את הכלא מבחוץ בקרוב), כדי לראות את רוב הציבור יוצא נגד הבג"ץ. יהיה כיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2017 11:40 pm 
Junior

נראה לי שמשהו משובש בהגדרה שלך לכיף. אם אתה חושב שהחרבת בית המשפט טובה למשהו, אני מקווה שאתה יודע שיום אחד אתה עלול למצוא את עצמך בצד השני, מצטער שזכויות נאשם/אזרח הן כבר לא מה שהיה פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 31, 2017 11:52 pm 
Junior

בהמשך לדברים של אבימאל, גם הקריאות של חברי כנסת רבים (ביניהם שלי יחימוביץ') לחון את אזריה מלמדות שרבים מבין אלה שחושבים שהוא עשה טעות, מבינים שבסה"כ מדובר במחבל אז יאללה, בקטנה, לא נורא. גם השופטים שגזרו עליו עונש פשוט מגוחך (סתם לשם השוואה, כמה קיבל זורק הנעל על השופטת בייניש?), חרף סעיף חמור ביותר והרשעה בלתי מסויגת, מבינים זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 12:12 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

זה כן אני כתב:
בהמשך לדברים של אבימאל, גם הקריאות של חברי כנסת רבים (ביניהם שלי יחימוביץ') לחון את אזריה מלמדות שרבים מבין אלה שחושבים שהוא עשה טעות, מבינים שבסה"כ מדובר במחבל אז יאללה, בקטנה, לא נורא. גם השופטים שגזרו עליו עונש פשוט מגוחך (סתם לשם השוואה, כמה קיבל זורק הנעל על השופטת בייניש?), חרף סעיף חמור ביותר והרשעה בלתי מסויגת, מבינים זאת.

אני חושב שזה בעיקר מראה שרוב הפוליטיקאים שלנו הם פופוליסטים שיעשו הכל כדי להתחבב על הרוב הימני בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 12:14 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

כהערת אגב, מעניין שאף אחד לא מציין שהשכן של בני המשפחה מחלמיש שניטרל את המחבל לא וידא הריגה.
לכל אלו שקוראים לאלאור גיבור הנה להם גיבור אמיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 12:26 am 
Junior

כלומר שאם הוא (אותו אחד שהציל את יתר המשפחה) היה מוודא הריגה בעינייך הוא יורד מדרגת גיבור לרוצח שפל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 2:21 am 
Freshman

לא מבין את הסיפור סביב אלאור, איבדנו פרופורציות לגמרי. הבחור הרג מחבל ללא משפט, זה אסור על פי חוק בכל מדינה מתוקנת, וקיבל עונש פרופורציונלי לגמרי ביחס להריגה, כי בסופו של דבר הוא הרג מחבל, רק ללא משפט.

אפילו החוקים שמנסים להעביר עכשיו לא היו מועילים במקרה שלו, אף חוק לא מתיימר להתיר הריגה ללא משפט ולמעשה לא ישנה את המצב המשפטי שכבר קיים.

המשפט התייחס לעובדות היבשות ואני לא חושב שזה רציני להתווכח עליהם, וגם אם כן אין לזה קשר לימין ושמאל וזה מוזר בעיניי שאנשים קובעים עובדות על סמך דעות פוליטיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 8:45 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

זה כן אני כתב:
כלומר שאם הוא (אותו אחד שהציל את יתר המשפחה) היה מוודא הריגה בעינייך הוא יורד מדרגת גיבור לרוצח שפל?

וואו... באמת? זה מה שהבנת ממה שכתבתי?

מצד אחד יש לנו בחור עירני שעצר טבח ועצר את עצמו מלהרוג את המחבל לאחר שלא הצליח ביריה הראשונה (ואני מתאר לעצמי שכשכן וכנראה ידיד של המשפחה מאוד רצה במות המחבל).
מצד שני יש לנו חובש קרבי שלא עשה כלום באירוע מלבד להתעצבן שחבר שלו נדקר (ונשאר בחיים) והחליט למנות עצמו כשופט ותליין ולהרוג את המחבל המנוטרל.

מה שכתבתי בא להכניס אתכם לפרופורציות מי אמור להתהדר בטייטל גיבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 9:04 am 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
מתוך ויקיפדיה "פרשת אלאור אזריה":
ציטוט:
סקר חברת החדשות שנערך בנושא העלה כי 57% מהציבור התנגד למעצר אזריה ורק 5% מהציבור הגדיר את הירי כרצח, ובסקר קול ישראל 66% מהציבור היהודי תמך בשחרורו ובסגירת התיק נגדו. סקר של מינה צמח העלה כי 68% התנגדו לביקורת שהשמיעו שר הביטחון והרמטכ"ל כלפי אזריה ורק 21% תמכו בשר הביטחו

וזה בלי קשר לחנינה, שלה יש תמיכה של 67% על פי סקר חדשות 2 ו75% על פי סקר מעריב, לא בדיוק גופי עיתונות ימנים.
וזה הסיבה שהייתי שמח לראות ערעור לעליון (למרות שזה יהיה צעד מטופש למדי מבחינתו של אזריה, אם הוא רוצה לראות את הכלא מבחוץ בקרוב), כדי לראות את רוב הציבור יוצא נגד הבג"ץ. יהיה כיף.

צריך לעשות סקר היום , לאחר קביעה נחרצת פעמיים של בית המשפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 01, 2017 9:07 am 
Hall of Famer

stpsg כתב:
נראה לי שמשהו משובש בהגדרה שלך לכיף. אם אתה חושב שהחרבת בית המשפט טובה למשהו, אני מקווה שאתה יודע שיום אחד אתה עלול למצוא את עצמך בצד השני, מצטער שזכויות נאשם/אזרח הן כבר לא מה שהיה פעם.

ספר את זה לתושבי דרום תל אביב שבג"ץ בהחלטות שערורייתיות שבר למדינה את הברכיים במלחמה במסתננים והפך את רחובותיהם לאפריקה.
לסמכות מוגזמת יש מחיר. והעליון נמצא שם כבר מזמן. אז נכון שהיום מי שמושל שם היא חבורת נאורים אשכנזים שפוסקים על פי ערכיך ואתה סבבה עם זה. מחר העליון ייטול לעצמו חרויות להחליף ממשלה ולפסול את תוצאות הבחירות.מה תעשה אם זה לא ישרת את הצד שלך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 337 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עופר האדום ו 29 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: