סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 8:24 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' אוקטובר 07, 2017 10:48 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני לא חושב שהתוצאות ישתנו כה הרבה מכך ששחקן-שניים עוברים מעמדה מסוימת לאחרת .
היות שנמדדים כל כך הרבה שחקנים ( כ-25 בכל עמדה מדי שנה ) , אז אם באמת יהיה שינוי משמעותי באספקט כלשהו בין שנתיים עוקבות - הרי שלטעמי זה אולי יכול להצביע על שינוי מסוים בשיטות המשחק / פילוסופיה של קבוצות - וכאן למודל יש פוטנציאל מסוים לטעמי .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 07, 2017 11:36 pm 
Hall of Famer

אכן, דברים לא ישתנו כל כך במעבר מעמדה אחת לאחרת. העברתי ידנית את הארדן לסקנד גארד (והסרתי אותו מרשימת הפוינטים) עדיין הממוצע ה USG של הפוינטים (ללא הארדן) 26.6 לעומת 23.3 לסקנדים עם הארדן.
העברתי אפילו את ווסטברוק יחד איתו, למרות שהוא פוינט גארד מובהק, ועדיין - הפוינטים ללא הארדן וווסטברוק עם 25.9 USG לעומת 23.9 לסקנדים עם הארדן ועם ווסטברוק.

אני מסכים לגמרי עם שמוליקי (מן הסתם). הנה העניין - מה שבדקתי הוא מדגם קטן עם אקסל. וכל מה שאני מציע הוא שצריך להסתכל לא רק על איכות שחקנים אלא גם על "גודל" או "תפקוד" או "עמדה" יחסית, אם אם תרצו - הגדרה של "מיקרו עמדה" , כפקטור עבור אופטימיזציה של קבוצה.
אם ניקח את המודל הראשון שלי, וניקח את גולדן סטייט כדוגמה - לא הכנסתי את זאזה, אמנם, אבל אפשר לדבר על איגודלה (עם דריימונד ודוראנט) או על מקגי כדוגמה
קרי - 12 (1)
איגודלה - 49 (2-3)
קליי - 53 (2-3)
דריימונד - 64 (3)
דוראנט - 89 (4)
מקגי - 121. (5)

אני מאמין שבקונסטולציה מסוימת אפשר לקחת את המספרים האלה, וליצור מהם ממוצע כזה או אחר, עם סטיית תקן כזאת או אחרת ולהשוות מול קבוצה אחרת - בשביל ליצור את מודל התפקוד האופטימלי.

ברור, שהדברים נכונים במיוחד, אם אפשר לעשות את המודל הזה הרבה יותר רחב - נניח. 5 הליינאפים הכי פופולריים של כל אחת מקבוצות הנ.ב.א בעשר השנים האחרונות + ה +\- של אותם ליינאפים. ברור שזו עבודה בהיקף רחב פי כמה וכמה מהעבודה שלי, אבל התוצאות יכולות בהחלט להאיר הרבה דברים.
והנה העניין: מדובר בתוצאות על פי "גודל" בלבד (כאמור, הבשורה של המודל) ולא על פי רמת השחקן. השאלה היא האם בהינתן מודל רחב כאמור (עשר שנים, 5 ליינאפים, 30 קבוצות). מדובר ב 150 ליינאפים של 5 שחקנים - כלומר, 750 "שחקנים" שונים בליינאפים האלה, ולכל אחד מהם פלוס מינוס מול קבוצות עם קונסטולציות שלהן -על מנת להגיע לאופטימזציה של ליינאפ או מצ'אפ כזה או אחר. תוסיף איזו ויזואליציה יפה מ"טבלו" והנה לך - משהו בעל ערך אמיתי.
אני לא מתכנת, ובאקסל זה ייקח הרבה יותר זמן משיש לי (ונדמה לי שזה לא באמת אפשרי) אבל זה כן מודל שייקח את הבסיס שהנחתי פה, ויהיה יעיל לחלוטין. כל מה שעשיתי כאן הוא יסוד ׁ(MVP - MINIMUM VIABLE PRODUCT ׂ) למשהו עם ערך פוטנציאלי אמיתי - האם "מיקרו עמדה" היא משהו שאפשר לבנות עליו קבוצת כדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 07, 2017 11:39 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
זה לא קשור לכך אם זה מעניין אותי או לא ספציפית, אני פשוט לא רואה איך אפשר להפיק מהרשימה הזאת משהו שבאמת ייתן איזה שהוא מידע חשוב להשגת יותר ניצחונות.
בוודאי שהייתה הערכה בתגובות אליך. השקעת באמת עבודה קשה. השתמשת במדדים של סטט' מתקדמות, משהו שתמיד נשמע טוב ובסוף נתת איזה רשימה. זה מרשים, זה בוודאי תורם המון לפורום רצינות והשקעה שכזאת. מבחינה פרקטית, אני לא רואה את זה יותר מאיזה תרגיל מודלים לא משפיע.

USG נתן העונה קורלציה חיובית משמעותית עם עמדת הרכז. בעונה הבאה כשהארדן והמדד הגבוה שלו יעברו לעמדת השוטינג גארד, סביר להניח שהמובהקות תרד משמעותית.
כמו שסטריאני כתב, אם כבר הקורלציה הגבוהה ביותר של USG זה של שחקנים שמסיימים התקפות, במקרים רבים ball hoger כמו שסטריאני כתב.

ואגב, זריקות מרובות לשלוש לא מראה על ״רכזיות״. אם כבר הפוך. הרכזים הקלאסים לרוב לא זורקים הרבה לשלוש. פרקר,פול,רוביו,רונדו לא זורקים מלא.
גם אני לא רואה ערך בדבר הזה בשביל לעזור למועדון להשתפר. כולם יודעים באיזו עמדות משחקים שחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 08, 2017 12:02 am 
Junior

קודם כל זה מרתק ואני שמח שמשעמם לך בעבודה.

אני אשמח לעוד הרחבות על המתודולוגיה.

דבר אחרון, החריגות הסטטיסטיות הן בדרך כלל הכי מעניינות, כי מה שפוגע בול זה מגניב ומראה שהמודל עובד, אבל לא מלמד (בדר''כ) משהו חדש. החריגות - וההסבר שלהן - זה מה שמעניין.

הלוואי שישעמם לך עוד.

ותודה.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 08, 2017 12:13 am 
Hall of Famer

צוד, אשמח לשלוח לך את האקסל(ים) אם תספק אימייל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 08, 2017 1:31 am 
Junior

Tzudag@gmail.com
תודה. :*

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: kakon3, רלפי ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה