עמוס לב כתב:
Att כתב:
בשורה התחתונה:
1. כדי לקפוץ קדימה שתי בחירות אתה צריך להיות בטוח שפולץ הוא עילוי מהסוג הנדיר. זה לא המקרה עם פולץ. הוא לא הולך להיות סופרסטאר בליגה (זה היה ברור שהוא לא פוטנציאל לטופ5 בליגה עוד לפני הדראפט) והוא לא טוב יותר בדרגה או שתיים מחבריו לדראפט.
2. פילי סביר להניח היו יכולים לקבל את פולץ מבלי לקפוץ קדימה בדראפט ולוותר על בחירה גבוהה לא מוגנת. זה פשוט מגוחך.
3. סימונס משחק על העמדה של פולץ (ובניגוד למה שעמוס כתב, ברט בראון הכריז על זה אינספור פעמים עוד לפני הדראפט).
4. אתה לא מחזק את הקבוצה שמתחרה איתך על המזרח בשנים הקרובות.
5. אתה לא מוותר על בחירה גבוהה לא מוגנת
. זה ביג נו נו. פשוט אסור לעשות את זה. זה משהו שיכול להרוס את האפסייד שלך לעשור הקרוב.
6. זה מהלך של לקבל (לכאורה) קצת יותר עכשיו מאשר לקבל הרבה יותר אח״כ. בדיוק הגישה ההפוכה לגישה שאמורה להיות לקבוצה בבנייה מחדש ובדיוק הגישה ההפוכה לזו שהייתה בתהליך.
7. אתה לא יכול להרשות לעצמך להיות יומרני מספיק כדי לצמצם את מספר הבחירות שלך בדראפט. קשה לפגוע בדראפט ואתה צריך לתת לעצמך כמה שיותר הזדמנויות לפגוע בבחירה גבוהה.
8. הבחירה של הקינגס הייתה הסיכוי האחרון של פילי לבחור גבוה תוך כדי שהם משחקים בפלייאוף. סביר להניח שהבחירה תהיה כמו שאר הבחירות של הקינגס בעשור האחרון - בטופ5 או מיד מחוץ לו, במקומות 5-8. זה ערך אדיר שיכול גם להתממש לבחירות מספר 1-3.
מבחינה אסטרטגית, המהלך הזה מביך ומביש. אין לי דרך אחרת להסתכל על זה.
אבל תמיד אפשר להסתכל על זה אחרת:
במקום פולץ היית יכול לקבל את באטלר ולהשאיר אצלך את הבחירה ב-2019.
ואז כנראה גם לברון היה מגיע בקיץ. כמובן שיש מספר תסריטים אחרים שמערבים את קיירי או פול ג׳ורג׳.
במלים אחרות, זה מסוג הטעויות הקולוסאליות שמחסלות קונטנדרית לשנים, מסוג הטעויות שעולות באליפות.
1. אתה לא צריך להיות בטוח שהוא עילוי מהסוג הנדיר. אתה צריך להיות בטוח שהוא החתיכה שתיקח אותך למעלה. אם נלך לסטט' שכל כך אהובה על הינקי, אז ממוצע ההצלחה של בחירה מספר 1 הוא הרבה יותר גבוה מזה של בחירה מספר 3.
2. אני התייחסתי לכך, אני חושב שפילי פה שגתה והייתה צריכה לתת לאיינג' לחשוף את הבלוף שלו. אבל לא אני ולא אתה היינו בשיחות עם איינג'. זאת ההערכה שלנו ומה שקראנו בתקשורת. אולי היה ברור חד משמעית לפילי שאם אין דיל, אז איינג' לוקח את פולץ? זה לא מופרך.
3. התייחסתי, אבל נענה שוב. עד הפציעה של פולץ סימונס היה רכז במשרה חלקית מאד. הוא הפך לרכז במשרה מלאה רק כשפולץ נפצע. תסריט סביר מאד הוא שאם פולץ היה מחלים טוב מהפציעה שלו לפני הדראפט, אז גם הדקות שלו בתחילת העונה היו רבות יותר והחלקיות של סימונס כרכז הייתה הופכת אפילו לשולית יותר.
4. אם אתה מעריך שאתה מחזק את עצמך יותר ושזאת הדרך היחידה להתחזק, אז כן, תחזק את היריבה הישירה שלך. אין ברירה.
5. אתה לא מוותר על בחירה גבוהה לא מוגנת... אלא אם בכך אתה משיג את הקפיצה קדימה לקונטנדרית אמיתית. אפשר להתווכח אם פולץ הוא התמורה השווה, כרגע ברור שזה נראה שלא. מעבר לכך, לרוב חלון ההזדמנויות באן.בי.איי הוא לא גדול. בשניה הוא יכול להיסגר. רצוי שתהיה אקטיבי ותקדם את עצמך כשאתה יכול ולא תחכה עד שהמזל יפול בחלקך.
6. לא, זה מהלך שפילי חשבה שתקבל הרבה עכשיו, מאשר עוד אופציה תאורטית בעתיד (פעם בחירה מספר 3 יכולה להיות אמביד, פעם אוקאפור). המהלך הזה היה אמור להפוך את פילי מקבוצה בבניה לקבוצה שרוב הכלים כבר שם ועכשיו נשארו עוד כמה כוונונים קטנים יותר.
7. כמו שכבר כתבתי, קשה לפגוע בבחירת דראפט, אבל בבחירה מספר 1 מאד קשה ליפול. אתה יכול להגיד שעדיף בחירה מספר 1 אחת מאשר 2 בחירות 3-5 סטטיסטית.
8. ערך של בחירה בתסריט הסביר של 5-8 נמוך בהרבה מערך של בחירה מספר 1.
בקיצר, הכול נופל על הערכת הכישרון של מרקל פולץ, על מידת ההתאמה שלו לסימונס וכמובן על ההערכה הרפואית שלו. לא מהלך הזוי, לא מביש ומביך מבחינת קבלת החלטות, אלא מביך ומביש מבחינת הצוות הרפואי קודם כל, אבל גם הצוות המקצועי (אתה כן יכול להפיל את זה על קולאנג'לו אם אתה רוצה, שהוא זה שלא קרא כמה סימונס מתאים לרכז פול טיים).
שוב, בעיני העסקה הייתה טעות, אבל לא קולוסאלית כפי שאתה מתייחס ובטח שהיא לא חיסלה לפילי את הסיכויים להתקדם.
יכול להיות שהיית יכול לקבל את באטלר, יכול להיות שגם לא. יכול להיות שלברון אז היה מגיע, יכול להיות שגם לא. הציפיה הזאת לעתיד ורוד שאולי או אולי לא יגיע היא משהו ממכר, אבל קולאנג'לו היה צריך לקבל החלטות עכשיו איך לקדם את הסיקסרס. החלטה לגיטימית בעיני, שוב גם אם לא מוצלחת.
הנימוקים שלך לא טובים בעיניי, אני אתייחס אחד-אחד.
1. אתה בהחלט צריך להיות בטוח שמדובר בעילוי נדיר (או פוטנציאל לעילוי נדיר) אם אתה מוותר על בחירה גבוהה לא מוגנת + בחירה 3 בדראפט כדי להשיג אותו. המחיר היה גבוה מאוד. אם אתה פשוט רוצה שחקן טוב מאוד, יש לך דראפט שלם לבחור ממנו.
2. לא נראה לי סביר שאיינג׳ היה לוקח בבחירה ה-1 שחקן שהוא לא מעוניין בו כשיש לו פייבוריט אחר (וידוע שיש לו פייבוריט אחר כי הוא היה נכון להעביר את הבחירה). מה ההיגיון בזה?
אבל נו, בוא נלך עם התסריט המופרך הזה. אם הוא היה לוקח את פולץ, אז הוא היה לוקח את פולץ. כל עוד אתה לא חושב שהוא עילוי נדיר (ראה סעיף 1) אז תבחר שחקן מעולה אחר מהדראפט (והיו הרבה כאלו). אם אתה מתעקש בכל זאת - אחרי שאיינג׳ בחר לכאורה את פולץ - על טרייד כי אתה משום מה חושב שפולץ הוא שחקן של פעם בדור, אז איינג׳ יסחט אותך. מצד שני, גרוע יותר מאיך שהוא סחט את קולאנג׳לו, אני בספק אם ניתן, אז סביר שהיית מגיע לאותו המקום בדיוק. לא שווה לחכות לראות מה איינג׳ יעשה?
3. לא כל כך הבנתי למה אתה מתייחס. ל-4 משחקים האומללים שבהם פולץ בקושי שיחק?
איפה בדיוק ראית שסימונס מתפקד כרכז במשרה חלקית?
אם המאמן של הקבוצה שלך מכריז שהעמדה של הכוכב שלך, פרוספקט שאמור להיות עילוי נדיר, שבחרת בבחירה הראשונה רק לפני שנה, היא עמדת הרכז - אני לא מבין למה לבחור רכז נוסף. שוב, אלא אם הוא עילוי נדיר ביותר.
4. טוב, זה פשוט נימוק משונה. זה מה שאתה כתבת - ״אם אתה מעריך שאתה מחזק את עצמך יותר ושזאת הדרך היחידה להתחזק, אז כן, תחזק את היריבה הישירה שלך. אין ברירה.״ - לפילי לא הייתה ברירה? מי בדיוק הצמיד אותה לקיר? זה היה מהלך פרואקטיבי של קולאנג׳לו. הוא היה יכול להישאר עם הבחירות (המצוינות) שלו בדראפטים העתידיים ולבחור את השחקן הטוב ביותר להערכתו שנוחת לבחירה השלישית או לשלוח את הבחירה בטרייד תמורת פול ג׳ורג׳/באטלר/כוכב צעיר אחר. לא הייתה לו שום סיבה לתת לקבוצה שמתחרה איתו על הקונפרנס בחירה גבוהה לא מוגנת בדראפט.
5. בוא נדבר על מה שכתבת - ״אתה לא מוותר על בחירה גבוהה לא מוגנת... אלא אם בכך אתה משיג את הקפיצה קדימה לקונטנדרית אמיתית.״ - זה נכון כשיש לך אחד משני מקרים שבאמת מביאים אותך להיות קונטנדרית:
א. עילוי נדיר בדראפט שהתחתית של הפוטנציאל שלו תביא אותך לשם. לברון, אנתוני דייוויס. that kind of guy.
ב. כוכב מוכח בשיאו שאתה יכול לקבל.
אם זה לא האפסייד, אז לא ברור לי למה לוותר על נכס כל כך נדיר ויקר.
אני מצטער אבל המשפט הבא הוא גיבוב של שטויות וקלישאות שלא מתאימות לסיטואציה בשום צורה:
״לרוב חלון ההזדמנויות באן.בי.איי הוא לא גדול. בשניה הוא יכול להיסגר. רצוי שתהיה אקטיבי ותקדם את עצמך כשאתה יכול ולא תחכה עד שהמזל יפול בחלקך.״
אנחנו מדברים על מהלך שממש לא היה אמור סלאם-דאנק. פולץ כמו רוב הפרוספקטים שניגשים לדראפט היה סימן שאלה.
דבר שני, אתה לא מדבר על קונטנדרית שיש לה חלון הזדמנויות קטן. אתה מדבר על קבוצה בבנייה, קבוצה שהכוכבים שלה הם רוקי ובחור שרק מלאו לו 24 ובקושי שיחק בנ.ב.א. חלון ההזדמנויות שלהם הוא לפחות 8-9 שנים מעכשיו. איך הוא יכול להיסגר בשנייה? וגם אם הוא יכול להיסגר בשנייה, האם אתה חושב שלבחור רוקי כמו פולץ אומר לקחת אליפות השנה?
ומה זה בכלל אומר לא תחכה עד שהמזל יפול בחלקך? זה לא מזל. זו בחירת דראפט גבוהה ולא מוגנת של הקינגס שבוחרים גבוה כבר כעשר שנים ברציפות (ואין סיבה להאמין שזה הולך להשתנות), בחירה שיש לה ערך בפני עצמה או כנכס טרייד יקר ערך. איפה המזל כאן? התפקיד של GMים הוא לא ליפול לפח האנושי כל כך של הערכת חסר של דברים שיקרו בעתיד, רק בגלל שהם מרגישים לנו פחות מוחשיים כעת, רק בגלל שאנחנו רוצים משהו מסוים כרגע. התפקיד של GM, בייחוד של קבוצה בבנייה, הוא להיות סבלני ולנהל את הנכסים עם מחשבה קדימה, ליצור את העתיד של הקבוצה שלו בעוד 3 ו-4 שנים קדימה ולפעמים אף יותר.
-אני אמשיך כשיתפנה לי זמן נוסף-