החתול יובב כתב:
תוכל (או כל אחד אחר שבא לו..) לפרט על הפרוספקטים בגארדים ?
אלבר,מוסקוביץ,מדר בעיקר.. את מלכה וחיון אני מכיר. יתרונות וחסרונות ומה התרחיש האפשרי ביותר עבורם בבוגרים ?
ליובין אמר את זה בחמישיות נהיינו עשירים בעמדות הפורוורד ושדופים בעמדות הגארד. מישהו מהם מסוגל להיות בתרחיש הטוב ביותר ראוי יותר מהאפשרויות שקיימות כעת ברמת האולימפית ?
לדעתי האישית כ"א מהשחקנים הנ"ל, כולל אופק מלכה, הוא בעל סיכויים גדולים יותר להצליח ברמת הבוגרים מאשר עמית עבו, לשם השוואה, ועבו כרגע מראה יכולת לא רעה בליגה הלאומית.
אחרי אלבר אני עוקב כמה שנים ואני דווקא התרשמתי שכן יש לו הרבה תכונות של רכז אמיתי וזה מה שהוא יהיה בבוגרים. בשנתיים האחרונות, כשהוא משחק לצד עבו או אבדיה, שהם מובילי כדור דומיננטיים, אהרוני (והמאמן בליגת העל לתיכונים) השתמש בו הרבה יותר בתור סקורר... כי מה לעשות שחקן כזה מוכשר ועם נתונים כאלה ברמות הנוער יוכל לקלוע בקלות 30 כל משחק. חשבתי שבנבחרת הוא יכנס יותר לתפקיד הפליימייקר וזה לא ממש קרה. הוא מנסה לעשות את אותם הדברים, אבל פחות הולך לו. במיוחד שיש לידו עוד יותר שחקנים דומיננטיים ממה שיש במכבי ת"א.
אני מאוד מחזיק ממנו, אני משווה אותו הרבה לטפירו, הוא ווינר, הוא עובד קשה, הוא מוכשר וחכם עם גובה טוב. הבעיה שהוא אכן לא אתלט-על.
הוא היה מתקדם הרבה יותר (כמו רוב השחקנים בנבחרת הזו) אם היה משחק כבר העונה בליגה הלאומית ולא בליגה לנוער.
מושקוביץ', שהגיע לגלבוע בגיל 14 מאזור המרכז, הוא פחות פוטנציאל לליגת העל בעיניי. יש לו המון בטחון וחוצפה והוא יודע לייצר לעצמו קליעה מכדרור ברמה הכי גבוה שיש. הוא גם סביב 1.90, מאוד זריז, "חתולי" כמו שאומרים, אבל הוא לא ממש רכז והעונה דיי נכשל בלהוביל את קבוצת הנוער המוכשרת של גלבוע בהיעדרו של חנוכי (פציעות, או שפשוט היה עם הבוגרים) והם הפסידו יותר מדי משחקים.
אם מסתכלים על סוגי השחקנים בעמדות הגארד שכן הצליחו בשנים האחרונות בליגת העל, אז הוא פחות עונה להגדרה. את הדברים שהוא עושה טוב ברמת הנוער, וגם בנבחרת, שהם היתרון המרכזי שלו, אני מתקשה לראות איך הוא יצליח לעשות אותם ברמת ליגת העל מול גארדים זרים אתלטיים. הוא הרבה יותר מתאים להיות שחקן מוביל בלאומית.
מדר הוא השחקן הכי פחות מנוסה מהחבורה הנ"ל. הוא עבר להפועל ת"א רק שנה שעברה ומהר מאוד הפך לשחקן מוביל בליגה לנערים. מאז הספיק גם לצמוח באיזה 10 ס"מ והשנה מככב גם בנוער ואפילו נכנס לנבחרת על חשבון חברו לקבוצה, גיא פלטין. הוא רכז אמיתי, עד כמה שיש מושג כזה היום, יודע לייצר מצויין גם לחברים ולקלוע מתי שצריך. לפעמים לוקח זריקות קשות מדי... אבל הרבה פעמים גם קולע אותן. מכיוון שרק בשנה האחרונה עשה קפיצה גדולה בגובה, צריך לראות איך עכשיו הגוף שלו "מתמלא" ומתחזק ואם יצליח לעלות מסת שריר מבלי לאבד מהירות הוא בהחלט יכול להשתלב ברמות הגבוהות ביותר בכדורסל הישראלי.
הבעיה המשותפת לכל השחקנים הנ"ל היא שגם אם מדובר בשחקנים שיודעים לנהל משחק, לשמור ולמסור, אז ברמות של הנוער הם בעיקר סקוררים, פשוט כי... הם יכולים. השילוב של הכישרון עם הנתונים הגופניים מאפשר להם לעשות סל כמעט מתי שבא להם, מה שבליגת העל כנראה כבר לא ממש יקרה, ואז קשה מאוד להעריך מי מהם ידע לעשות את המעבר לבוגרים בצורה הטובה ביותר על סמך משחקים בנוער. יכול להיות שהמשחקים בנבחרת, אבל באליפות אירופה עצמה, יהיו אינדיקציה טובה יותר.