סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:43 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 261 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2018 1:54 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
מה צריך לקרות כדי שהאביב הערבי יגיע גם לעזה ויגרום לתושבים למוטט את שלטון חמאס ששולח אותם למוות ציני ומיותר על הגבול עם ישראל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2018 2:03 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
מה צריך לקרות כדי שהאביב הערבי יגיע גם לעזה ויגרום לתושבים למוטט את שלטון חמאס ששולח אותם למוות ציני ומיותר על הגבול עם ישראל?

על העיוורון

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2018 2:17 pm 
Junior

הם אכן עיוורים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2018 11:03 pm 
Hall of Famer

אגב, בעיניי האירועים הללו מבחינת אופיים זו ההוכחה לטעות בטענה של "אם רק ניסוג לגמריי והם ינסו משהו נוכל להכנס בהם". זו גם הייתה טענה שחלק השמיעו ערב ההתנתקות בנוע לעימותים עתידיים עם עזה.
אין לי ספק שגם אם ניסוג מהכל ויהיה עימות עתידי אחרי הנסיגה, הוא יהיה במתווה הנוכחי. הפלסטינים יודעים שככל שיותר אזרחים נהרגים = יותר טוב להם מבחינה בינ"ל. את זה הם יעשו כאמור גם בעימות עתידי שיהיה אם ניסוג מכל השטח .
זה לא אומר שלא צריך לפנות שטחים תמורת הסדר בעיניי, שלא יובן אחרת. סתם מחשבה שעברה לי בראש בנוגע לטענת ה"נוכל להכנס בהם אחרי שניסוג לגמריי". ובכן - לא נוכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 12:44 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
אגב, בעיניי האירועים הללו מבחינת אופיים זו ההוכחה לטעות בטענה של "אם רק ניסוג לגמריי והם ינסו משהו נוכל להכנס בהם". זו גם הייתה טענה שחלק השמיעו ערב ההתנתקות בנוע לעימותים עתידיים עם עזה.
אין לי ספק שגם אם ניסוג מהכל ויהיה עימות עתידי אחרי הנסיגה, הוא יהיה במתווה הנוכחי. הפלסטינים יודעים שככל שיותר אזרחים נהרגים = יותר טוב להם מבחינה בינ"ל. את זה הם יעשו כאמור גם בעימות עתידי שיהיה אם ניסוג מכל השטח .
זה לא אומר שלא צריך לפנות שטחים תמורת הסדר בעיניי, שלא יובן אחרת. סתם מחשבה שעברה לי בראש בנוגע לטענת ה"נוכל להכנס בהם אחרי שניסוג לגמריי". ובכן - לא נוכל.

הלוגיקה שלך פה עובדת רע, והיא עובדת רע בעיקר מהטעם שנושא הכיבוש הפך אצל רוב הציבור היהודי בישראל לעניין שפשוט לא מסוגלים להתייחס אליו בכלים המקובלים בעולם.

פלסטין, נכון להיום, איננה מדינה ריבונית. עזה ש"נסוגנו ממנה בהתנתקות" היא כלא פתוח. עזוב עכשיו בגלל החמאס, בגלל אבו מאזן, בגלל מפלצת הספגטי המעופפת. זה מה שהיא. ישראל קובעת מי יוצא ומי נכנס, מה יוצא ומה נכנס, וברצותה-אנשים מפגינים ליד הגדר ופשוט מתים בעשרותיהם מאש חיה ללא שום בקרת אש והצדק סביר. היהודים בישראל איינו את האנושיות של תושבי עזה, גם יציאה להפגנה מול גדר היא סיבה מוצדקת למות. מאמר מצוין של גורביץ בעניין: http://www.hahem.co.il/friendsofgeorge/?p=5234

בין מדינות ריבוניות יש "קזוס בלי"-סיבה מוצדקת ליציאה למלחמה. כשפלסטין תהיה ריבונית אפשר יהיה לדבר ברצינות על קזוס בלי מול מדינת טרור. עכשיו זה סוהרים חמושים בנשק במיליארדים מול אסירים עם בקבוקי תבערה במקסימום. יפה למדינת היהודים 70 שנה אחרי השואה להחזיק גטו כהלכתו.

אה, וה"פלסטינים יודעים שככל שיותר אזרחים נהרגים=טוב להם מבחינה בינ"ל" רק ממחיש, שוב ועוד פעם, כמה בעיני היהודי-הישראלי הממוצע (ואורן הוא אולי מעל הממוצע) ה"פלסטינים" הם כבר מזמן לא בני אדם. אין להם רצונות של בני אדם, רציונל של בני אדם, כאב של בני אדם. הם טובים להיות פועלים שחורים או טרוריסטים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 12:53 pm 
Junior

Hacohen כתב:
oren_80 כתב:

הלוגיקה שלך פה עובדת רע, והיא עובדת רע בעיקר מהטעם שנושא הכיבוש הפך אצל רוב הציבור היהודי בישראל לעניין שפשוט לא מסוגלים להתייחס אליו בכלים המקובלים בעולם.

פלסטין, נכון להיום, איננה מדינה ריבונית. עזה ש"נסוגנו ממנה בהתנתקות" היא כלא פתוח. עזוב עכשיו בגלל החמאס, בגלל אבו מאזן, בגלל מפלצת הספגטי המעופפת. זה מה שהיא. ישראל קובעת מי יוצא ומי נכנס, מה יוצא ומה נכנס, וברצותה-אנשים מפגינים ליד הגדר ופשוט מתים בעשרותיהם מאש חיה ללא שום בקרת אש והצדק סביר. היהודים בישראל איינו את האנושיות של תושבי עזה, גם יציאה להפגנה מול גדר היא סיבה מוצדקת למות. מאמר מצוין של גורביץ בעניין: http://www.hahem.co.il/friendsofgeorge/?p=5234

בין מדינות ריבוניות יש "קזוס בלי"-סיבה מוצדקת ליציאה למלחמה. כשפלסטין תהיה ריבונית אפשר יהיה לדבר ברצינות על קזוס בלי מול מדינת טרור. עכשיו זה סוהרים חמושים בנשק במיליארדים מול אסירים עם בקבוקי תבערה במקסימום. יפה למדינת היהודים 70 שנה אחרי השואה להחזיק גטו כהלכתו.

אה, וה"פלסטינים יודעים שככל שיותר אזרחים נהרגים=טוב להם מבחינה בינ"ל" רק ממחיש, שוב ועוד פעם, כמה בעיני היהודי-הישראלי הממוצע (ואורן הוא אולי מעל הממוצע) ה"פלסטינים" הם כבר מזמן לא בני אדם. אין להם רצונות של בני אדם, רציונל של בני אדם, כאב של בני אדם. הם טובים להיות פועלים שחורים או טרוריסטים.

בתור מישהו שמעודו לא הצביע למפלגת ימין, אני קורא את התגובה הזו שלך ודעות דומות לה ואני מבין למה השמאל-מרכז היום שווה באיזור ה-45 מנדטים, כולל הערבים וזה בזמן שיש כאן ראש ממשלה מושחת שהוא ואשתו מתנהלים כמו שני קיסרים ועוד הרבה סיבות שהשלטון הנוכחי היה אמור להתחלף מזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 12:58 pm 
Hall of Famer

שמח שאתה מבין, כי גם אני מבין. כל מי שיודע קצת הסטוריה וקצת מהרהר על נפש האדם יודע למה ימין פשיסטי תמיד פופולרי יותר משמאל מתון.

אבל אני מניח שמה שאני מבין זה לא מה שאתה מבין, אז אתה גם יכול לנסות להגיב לעניין ולא בסיסמאות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 1:02 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
oren_80 כתב:

הלוגיקה שלי עובדת מצוין לא בגלל הרקע של מה שקורה בעזה (וגם כתבתי על זה בהודעה שלי), אלא מהסיבה שאם חו"ח יהיה עימות ישראל-פלסטין העתידית כמדינה ריבונית, הוא יהיה סביר להניח במתווה של אזרחים ומיליצות על הגדר בדיוק מהסיבה הפשוטה שזה נותן לפלסטינאים כח רב יותר מאיתנו בזירה הבינ"ל. יש הבדל עצום בין איך לראות התכתשות בין מיליציות ואזרחים על הגדר לבין לוחמה בין צבא לצבא.

הפלסטינים בעיניי הם בני אדם נדב. על האדם הפלסטיני הממוצע עצוב לי, בטח ובטח בעזה. הכרתי איזה פלסטינאי אחד או שניים בחיי לשמחתי, כך שאני בטח שלא רואה אותם כאנשים מעבר להרי החושך.
המנהיגים שלהם , בחלקם, הם שפלים לחלוטין בעיניי ואני בהחלט עומד מאחורי האמירה שלי שכמויות ההרוגים בעימותים מהסוג הזה הן ברכה לחמאס, כי זה מה שמחזיר את הפוקוס אליו. מבחינה בינ"ל הרג של ישראל באירועים מהסוג הזה משרת את המטרות של חמאס בצורה מושלמת מבחינה תקשורתית ותודעתית (ואכן, הוא קיבל פוקוס עצום בגלל זה שלא היה מקבל אותו אם לא היה נהרג פלסטינאי אחד שלשום).

לגביי גורביץ',שיהיה לו לבריאות.
מבחינתי לפחות אנשים שמנסים לפרוץ את הגבול שלי - אין לי בעיה אם יורים בהם. פשוט וקל. ההפגנות של הפלסטינים זה לא סתם הפגנות ליד הגדר נגד המצב בעזה אלא ניסיונות פריצה. לא ממש בא לי שחיילים שלנו יהרגו אחרי פריצות כאלה, ובטח ובטח שלא אזרחים ביישובים שקרובים לגדר. כך שכן -ניסית לחבל בגבול ולפרוץ? קח בחשבון שאולי תקבל עופרת, קל וחומר שיש לו מעט ידיעות וסכנות שחלק מהפורצים יהיו מחבלים לכל דבר שינסו להוציא לפועל פיגועי ירי ומטענים וכו' עם פריצתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 1:09 pm 
Junior

ציטוט:
ישראל קובעת מי יוצא ומי נכנס, מה יוצא ומה נכנס, וברצותה-אנשים מפגינים ליד הגדר ופשוט מתים בעשרותיהם מאש חיה

"וברצותה"????
ממתי ישראל מארגנת הפגנות ליד הגדר?

ציטוט:

ללא שום בקרת אש והצדק סביר.

שום הצדק סביר למעט הקריאה של מארגני ההפגנות לחצות את הגדר ולחדור לשטח ישראל.
כדי למכור שם בקלאוות בזול, אני מניח, ולשבור את השוק.

ציטוט:
היהודים בישראל איינו את האנושיות של תושבי עזה, גם יציאה להפגנה מול גדר היא סיבה מוצדקת למות. מאמר מצוין של גורביץ בעניין: http://www.hahem.co.il/friendsofgeorge/?p=5234

מאמר מצוין של גורביץ' זה קצת אוקסימורון. (אגב, זה למשל אד הומינם, אבל בסדר, גורביץ' ראוי לא).

ציטוט:

סליחה שניצחנו.
ואנחנו ממש לא מפריעים להם לצאת לכיוון מצרים, מה שקצת מעקר את טענת הכלא.

ציטוט:

אני מנחש שאורן התכוון ל"מנהיגי הפלסטינים יודעים" וכו' ולצרבה העצב באמת הם לא בני אדם בעיני המנהיגים שלהם. ע''ע עצירת התרופות על ידי חמאס, הבוקר בכרם שלום.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 1:15 pm 
Junior

אני עדיין לא הבנתי מי ולמה טשטש את ההבדל בין העובדה הברורה שמותר לירות בכל מי שמנסה לחצות את הגדר, לבין העובדה הלא פחות ברורה שאין שום סיבה לירות לו בראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 1:16 pm 
Junior

מה? למה?

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 1:18 pm 
Junior

כאילו, מתי הוא כן יהיה בן מוות? אחרי שיחדור לכיסופים? אחרי שיתבצר בבית? אחרי שיהרוג אזרח? שניים? עשרה?

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 1:22 pm 
Hall of Famer

צוד, התגובה שלך היא מופת של דמגוגיה ימנית עיוורת, אז אני מצטער-לא מתכוון להגיב עליה ברצינות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 1:24 pm 
Hall of Famer

צוד, לגביי המעבר למצרים זה קצת מורכב.
יצא לי לקרוא קצת חומרים של ארגון "גישה" בנדון. הסיפור שם הוא כזה: ב-2005 נחתם "הסכם המעברים" בין ישראל, הרש"פ, מצרים וכן האיחוד האירופי שקבע את דרכי העבודה במקום, ונתן לישראל דריסת רגל במעבר, אך מרחוק.
חמאס בעלותו לשלטון ב-2007 אחרי ההפיכה הודיע כי ההסכם אינו חל עליו. המשקיפים של האיחוד האירופי עזבו מיד לאחר מכן.

עכשיו מגיעה השאלה "יש להם גבול עם מצרים, שיפתחו אותו ויצאו משם, מה הם רוצים מאיתנו". לפי ארגון גישה (ואני מדבר כרגע על חומר שהם הכינו ב-2009. זה אמנם 9 שנים אך המצב מבחינת תנועה לעזה היה דומה להיום כבר), המצרים לא פותחים קבוע את המעבר מכמה סיבות:

ציטוט:
מצרים מסרבת לפתיחתו הסדירה של מעבר רפיח ללא הסכמת ישראל והרשות הפלסטינית:

סירוב לפתיחה סדירה של מעבר רפיח מול שלטון חמאס ברצועה.
תמיכה בפתיחה מחודשת של רפיח בהתאם להסכם המעברים, או מתוקף הסכמה אחרת של ישראל והרשות הפלסטינית.
פתיחות הגבול אד הוק מעת לעת, כמענה לצרכים הומניטריים של אוכלוסיית הרצועה.

כעקרון לפי גישה המצרים בין היתר רואים את הרש"פ כנציגה של העם הפלסטיני היחידה שיכולה להפעיל את המקום, בין היתר בגלל שמצרים היא "עדה" בהסכמי אוסלו מול הרש"פ. בנוסף, יש גם שיקולים פוליטיים של המצרים שכנראה חוששים משלטון חמאסי עצמאי חזק ברצועה שעלול לגרום לאי יציבות אצלם בצפון סיני.
לינק למאמר, כאשר מעמוד 102 יש התייחסות למצרים:

http://www.gisha.org/UserFiles/File/pub ... rt_Heb.pdf

השאלה המעניינת היא מה היה קורה אם ישראל הייתה אומרת למצרים "יאללה, תפתחו את המעבר וזהו. מי שרוצה לצאת - שיצא. מי שרוצה להכנס- שייכנס". האם מצרים במצב כזה הייתה מסכימה לכך או לא? וזאת בגלל השיקולים שלה ומערכת היחסים הסבוכה שלה עצמה עם החמאס , בין היתר בגלל קרבתו לאחים המוסלמים והמצב הבטחוני הגרוע מאוד בצפון סיני.

נערך לאחרונה על ידי oren_80 בתאריך ד' מאי 16, 2018 1:28 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 1:28 pm 
Junior

צוד כתב:
כאילו, מתי הוא כן יהיה בן מוות? אחרי שיחדור לכיסופים? אחרי שיתבצר בבית? אחרי שיהרוג אזרח? שניים? עשרה?

כוונה, אמצעי, סכנת חיים - הדברים הרגילים. עצם העובדה שזה נראה לך, וכנראה גם לרוב הציבור בארץ, תמוה לטעון שבנאדם לא חמוש שמנסה לפרוץ את הגדר צריך לקבל כדור ברגל לפני שהוא מקבל כדור בראש, די מחזק לצערי את מה שנדב טען לגבי הדה-הומניזציה. גם השימוש במושג "בן מוות" בעיקר מערפל מה שצריך להיות חד וברור. בעיניך מי שמנסה לעבור את הגדר הוא בן מוות, בעיני מישהו אחר יכול להיות שמי שבונה עפיפון ושם עליו צלב קרס הוא בן מוות ואולי בעיניי בכלל כל מי שמצביע לחמאס בבחירות, עם האמנה האנטישמית שלהם, הוא בן מוות. נהלי הפתיחה באש אמורים לא להיות מושפעים מהדעות האלה, אלא להבטיח שירי, ובוודאי ירי על מנת להרוג, מתבצע רק כשאין אופציה אחרת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 1:32 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
צוד כתב:

כוונה, אמצעי, סכנת חיים - הדברים הרגילים. עצם העובדה שזה נראה לך, וכנראה גם לרוב הציבור בארץ, תמוה לטעון שבנאדם לא חמוש שמנסה לפרוץ את הגדר צריך לקבל כדור ברגל לפני שהוא מקבל כדור בראש, די מחזק לצערי את מה שנדב טען לגבי הדה-הומניזציה. גם השימוש במושג "בן מוות" בעיקר מערפל מה שצריך להיות חד וברור. בעיניך מי שמנסה לעבור את הגדר הוא בן מוות, בעיני מישהו אחר יכול להיות שמי שבונה עפיפון ושם עליו צלב קרס הוא בן מוות ואולי בעיניי בכלל כל מי שמצביע לחמאס בבחירות, עם האמנה האנטישמית שלהם, הוא בן מוות. נהלי הפתיחה באש אמורים לא להיות מושפעים מהדעות האלה, אלא להבטיח שירי, ובוודאי ירי על מנת להרוג, מתבצע רק כשאין אופציה אחרת...

אני משתדל שלא לשמוע את רב"ט התחזוקה המושחת שנחזה להיות שר הבטחון של מדינת ישראל, אבל נדמה לי ששמעתי אותו אומר דברים פחות או יותר ברוח הזו. וברור שהרוח הזו היא המדיניות. זה ו"יהודי הוא נשמה ערבי הוא בן זונה". אולי צריך לעדכן את מגילת העצמאות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 1:35 pm 
Senior

לא אכנס לדיון הפוליטי הסיזיפי התורן, רק אציין שהמאמר של גורביץ הוא לא באמת מצוין אלא קש וגבבא מפס הייצור הגורביצי הסטנדרטי.
לקצרי הרוח שבין הקוראים יספיק להגיע להשוואה הנואלת בין מספר ההרוגים בעזה לאלו שעל חומת ברלין כדי להגיע למסקנה הזו. למתמידים יותר נכונו כמה סוכריות בהמשך הדרך, לא להחמיץ:
- חוסר הרצון (המבורך לדעתי) של בג"צ להכריע בפעולות צבאיות, הוא רק המשך הקו של אמירתו של רבין ש"הלוואי שעזה תטבע בים" והוראתו לשבור למפגינים את העצמות
- ישראל טבחה (וחזרה וטבחה) בפלסטינאים כי הם הזכירו לנו את מה שהייתה פלסטין
- ככל שהעזתים נחלשים, כך אנחנו יותר שמחים כשהחיילים הורגים אותם
- כל הפעילות של ישראל מבוססת על שלילת אנושיותם של הפלסטינים (טוב, את זה גם נדב הידהד פה)
- הסיבה שהיום (אתמול?) ירד מספר ההרוגים פלאים הוא לא בגלל הירידה במספר המפגינים אלא בגלל שינוי ההוראות בצה"ל

עזבו את העניין הפוליטי, אלו באמת ויכוחים אינסופיים, אבל ברמת בניית הטיעונים זה יותר גרוע מפמפלטים של חטיבת ביניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 1:37 pm 
Hall of Famer

נביא, אני לא בטוח שכל ירי שם הוא ע"מ להרוג, לאור העובדה שיש המון המון פצועים מירי כשלעצמו.
מעבר לכך, לא כל הכוחות שם הם צלפים ברמה כזו שבמרחק של עשרות מטרים אתה יכול לדייק בנק' הפגיעה באדם.
שלישית - עדיין יש לך ידיעות די מוצקות לסכנה של פיגועים על הגדר מצד אלו שנמצאים שם ע"י שימוש בנק"ל, מטענים או סתם סכינים. כאן אגב נכנסת ה"בעיה" שדיברתי עליה קודם לכן: קל מאוד להיות מחבל בלבוש אזרחי ולא מדים. אתה יכול לשאת עליך סכינים, או כלי נשק כלשהו ועדיין תוכל להחשב כאזרח שנורה ולא כאיש נושא נשק שנורה. כמובן שלא כל מי שמתחרע על הגדר נושא נשק. למעשה- הרוב לא. ועדיין- זה קיים, רוצה לומר שלא כל ההפגנות הללו הן הפגנות אזרחיות בלבד ללא סיכון לנשק כלשהו מצד חלק מסוים מהמשתתפים בהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 1:47 pm 
Hall of Famer

את מה שאתה, תומר, מתאר כקש וגבבה אני רואה כטיעונים שמשקפים נאמנה את המציאות.

ולענייננו:

- חוסר הרצון (המבורך לדעתי) של בג"צ להכריע בפעולות צבאיות, הוא רק המשך הקו של אמירתו של רבין ש"הלוואי שעזה תטבע בים" והוראתו לשבור למפגינים את העצמות

נראה שכשלת בהבנת הנקרא. גורביץ לא קישר בין ההימרחות הלא אנושית של בג"צ בשאלת המגן האנושי (ועוד טעות בידך כאן: אם בג"צ לא רוצה להכריע, הוא יכול להגיד מהר מאד: "זה לא שפיט". להכריע אחרי 5 שנים זה לבזבז דם שהוא לא שלך) לאמירה של רבין. את האמירה של רבין הוא קישר לשמחה ולצהלה של הצלף ההוא מהסרטון ולאדישות הכללית בציבור על מותם של עזתים. ובכן, אני רואה קשר הדוק מאד בין "שעזה תטבע בים" לבין הלכי רוח של שמחה/אדישות במות עזתים. אתה לא?

- ישראל טבחה (וחזרה וטבחה) בפלסטינאים כי הם הזכירו לנו את מה שהייתה פלסטין

וזהו הציטוט המדויק: "עזה היא ה-unheimlich, הזר המודחק שקיים בעצם הבית עצמו. היא מאוכלסת בפליטים וצאצאי פליטים. היא מאוכלסת באנשים שחייהם הוחרבו כדי שישראל תוכל לחיות, בפליטי 1948 וגם בפליטי מג’דל של 1950, מג’דל שהיום נקראת אשקלון.

ולא ידענו מה לעשות בהם. הם היו תזכורת למה שהיתה פלסטין. אז טבחנו בהם. טבחנו בהם במהלך הכיבוש של 1956. כשכבשנו את הרצועה שוב, ב-1967, ראש הממשלה אשכול השתעשע ברעיון להקטין את מנת המים של העזתים, עד שיעזבו; התגלמות מוקדמת של סופר הקלוריות עמוס גלעד. יחידת רימון הרצחנית של אריאל שרון ומאיר דגן ביצעה פעולות טרור נגד טרור בשנות השבעים. הרגנו בהם בהמוניהם בשנות השמונים; די היה בחבישת צעיף על הראש כדי שחמושי צה”ל יירו בו.

עזה מעולם לא היתה שטח קדוש ליהודים; היהודי החשוב ביותר שיצא משם היה כנראה נתן העזתי, נביא השקר של שבתאי צבי. ואף על פי כן, היא היתה קרקע לאלימות האיומה ביותר של המדינה היהודית, אלימות שלא הופגנה בגדה המערבית, אף שזו מיועדת לסיפוח. עזה היא ההפרכה הבוטה ביותר, בעצם קיומה, של השקר הציוני של “ארץ ללא עם לעם ללא ארץ”; לשם דחקנו את יושבי הארץ המקוריים. ושם אנחנו ממשיכים לוודא שלא תהיה להם שום אפשרות להשתקם. אנחנו מטילים עליהם מצור שמיועד לכלוא אותם בעוני קבוע, אנחנו לא מאפשרים לצאת, אנחנו לא מאפשרים להם לעבוד, אנחנו לא מאפשרים להם לייצא, אנחנו לא מאפשרים להם לייבא."

- ככל שהעזתים נחלשים, כך אנחנו יותר שמחים כשהחיילים הורגים אותם

אני לא יודע איפה אתה גר ומה אתה שומע, אבל אני חי בעיר ישראלית ממוצעת וימנית וכן-הרבה אנשים שמחים כשהעזתים מתים עכשיו, וכן-העזתים היום הם אחת האוכלוסיות המוחלשות והחלשות הקיימות ולא מהווים סיכון אמיתי לגבי האנשים ששמחים במותם.

- כל הפעילות של ישראל מבוססת על שלילת אנושיותם של הפלסטינים (טוב, את זה גם נדב הידהד פה)

אמת ויציב

- הסיבה שהיום (אתמול?) ירד מספר ההרוגים פלאים הוא לא בגלל הירידה במספר המפגינים אלא בגלל שינוי ההוראות בצה"ל

ציטוט מדויק: "הצבא נוהג לומר לנו שחמושיו “נמצאים בסכנה” מול המפגינים ברצועת עזה, אבל היום צה”ל הרג רק שני מפגינים. הסיבה, בין השאר: ירי צלפים בוצע רק באישור מח”ט. מספר הנפגעים הישראלי נשאר זהה לזה של אתמול, אפס. מה השתנה? נזק בינלאומי ותו לא. ספרו לי עוד על הצבא המוסרי יותר מהחמאס."

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 1:52 pm 
Hall of Famer

נדב, בנוגע לציטוט האחרון של גורביץ', הוא טועה. אתמול (15/5) היו הרבה פחות מפגינים מאשר שלשום (14/5 - היום בו נהרגו 60).

ממה שאני קראתי, אתמול היו כ-4,000 מפיגינים ב-5 מוקדים, מול לפחות כ-40 אלף ב-13 מוקדים ביום הקטלני שלפני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 1:56 pm 
Hall of Famer

אגב, חייב לומר שההתמודדות הזו מול אירועים בסדר הגודל שחווינו שלשום זה משהו חסר תקדים לדעתי בהתמודדות שלנו עם הפלסטינים. גם בשיא ההפגנות הגדולות של 1988 (האינתיפאדה ה-1) לא הגיעו להיקף כזה לדעתי כמו שהיה שלשום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 1:56 pm 
Hall of Famer

* גורביץ ללא גרש

*כתב: בין השאר.

אבל אולי זה לא מדויק, הוא לא קדוש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 2:09 pm 
Senior

נסה תרגיל מחשבתי נדב, חשוב על איזה רן ברץ או ימני קיצוני אחר כותב ברמה דומה על האירועים - רק מימין.

בחייך, הפירכות שם כל כך צובטות בעין שאני מתפלא איך אפשר להגן עליהם (למשל "השואה התרחשה בין השאר בגלל שהחנווני היהודי בקרן הרחובות קרלשטראסה על זיגמונדשטראסה בפרנקפורט רימה במשקל" נכון עובדתית? אפשר שכך אבל בכל זאת אמירה אווילית מכל כיוון שלא תסתכל עליה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 2:12 pm 
Junior

oren_80 כתב:
נביא, אני לא בטוח שכל ירי שם הוא ע"מ להרוג, לאור העובדה שיש המון המון פצועים מירי כשלעצמו.
מעבר לכך, לא כל הכוחות שם הם צלפים ברמה כזו שבמרחק של עשרות מטרים אתה יכול לדייק בנק' הפגיעה באדם.
שלישית - עדיין יש לך ידיעות די מוצקות לסכנה של פיגועים על הגדר מצד אלו שנמצאים שם ע"י שימוש בנק"ל, מטענים או סתם סכינים. כאן אגב נכנסת ה"בעיה" שדיברתי עליה קודם לכן: קל מאוד להיות מחבל בלבוש אזרחי ולא מדים. אתה יכול לשאת עליך סכינים, או כלי נשק כלשהו ועדיין תוכל להחשב כאזרח שנורה ולא כאיש נושא נשק שנורה. כמובן שלא כל מי שמתחרע על הגדר נושא נשק. למעשה- הרוב לא. ועדיין- זה קיים, רוצה לומר שלא כל ההפגנות הללו הן הפגנות אזרחיות בלבד ללא סיכון לנשק כלשהו מצד חלק מסוים מהמשתתפים בהן.

אני בטוח לגמרי שלא כל הירי הוא על מנת להרוג. יותר מזה, נראה לי סביר שאירוע ענק כזה של ריצה המונית לגדר ייגמר עם הרוגים פלסטינים. אני פשוט חושש שכמות כזו של הרוגים לא חמושים באירוע שבו אף חייל לא היה נתון בסכנת חיים מיידית, יחד עם העובדה שאין באמת דיון ציבורי לגבי הלגיטימיות של הרג בכאלה מספרים, מצביעות על משהו לא טוב שעובר על הצבא ועל החברה הישראלית. ספציפית לגבי הוראות הפתיחה באש, בהנחה שחלק ניכר מההרוגים מתו כתוצאה מירי מכוון על מנת להרוג, אני מניח שבצבא טשטשו איזשהו גבול שאמור להיות הרבה יותר חד וברור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2018 2:18 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
נסה תרגיל מחשבתי נדב, חשוב על איזה רן ברץ או ימני קיצוני אחר כותב ברמה דומה על האירועים - רק מימין.

בחייך, הפירכות שם כל כך צובטות בעין שאני מתפלא איך אפשר להגן עליהם (למשל "השואה התרחשה בין השאר בגלל שהחנווני היהודי בקרן הרחובות קרלשטראסה על זיגמונדשטראסה בפרנקפורט רימה במשקל" נכון עובדתית? אפשר שכך אבל בכל זאת אמירה אווילית מכל כיוון שלא תסתכל עליה)

לא ראיתי פירכות כמו שאתה מתאר.

אני בהחלט מאמין שהלחץ הבינ"ל השפיע משמעותית על קצב ואיכות האש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 261 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: