Hacohen כתב:
oren_80 כתב:
אגב, בעיניי האירועים הללו מבחינת אופיים זו ההוכחה לטעות בטענה של "אם רק ניסוג לגמריי והם ינסו משהו נוכל להכנס בהם". זו גם הייתה טענה שחלק השמיעו ערב ההתנתקות בנוע לעימותים עתידיים עם עזה.
אין לי ספק שגם אם ניסוג מהכל ויהיה עימות עתידי אחרי הנסיגה, הוא יהיה במתווה הנוכחי. הפלסטינים יודעים שככל שיותר אזרחים נהרגים = יותר טוב להם מבחינה בינ"ל. את זה הם יעשו כאמור גם בעימות עתידי שיהיה אם ניסוג מכל השטח .
זה לא אומר שלא צריך לפנות שטחים תמורת הסדר בעיניי, שלא יובן אחרת. סתם מחשבה שעברה לי בראש בנוגע לטענת ה"נוכל להכנס בהם אחרי שניסוג לגמריי". ובכן - לא נוכל.
הלוגיקה שלך פה עובדת רע, והיא עובדת רע בעיקר מהטעם שנושא הכיבוש הפך אצל רוב הציבור היהודי בישראל לעניין שפשוט לא מסוגלים להתייחס אליו בכלים המקובלים בעולם.
פלסטין, נכון להיום, איננה מדינה ריבונית. עזה ש"נסוגנו ממנה בהתנתקות" היא כלא פתוח. עזוב עכשיו בגלל החמאס, בגלל אבו מאזן, בגלל מפלצת הספגטי המעופפת. זה מה שהיא. ישראל קובעת מי יוצא ומי נכנס, מה יוצא ומה נכנס, וברצותה-אנשים מפגינים ליד הגדר ופשוט מתים בעשרותיהם מאש חיה ללא שום בקרת אש והצדק סביר. היהודים בישראל איינו את האנושיות של תושבי עזה, גם יציאה להפגנה מול גדר היא סיבה מוצדקת למות. מאמר מצוין של גורביץ בעניין:
http://www.hahem.co.il/friendsofgeorge/?p=5234בין מדינות ריבוניות יש "קזוס בלי"-סיבה מוצדקת ליציאה למלחמה. כשפלסטין תהיה ריבונית אפשר יהיה לדבר ברצינות על קזוס בלי מול מדינת טרור. עכשיו זה סוהרים חמושים בנשק במיליארדים מול אסירים עם בקבוקי תבערה במקסימום. יפה למדינת היהודים 70 שנה אחרי השואה להחזיק גטו כהלכתו.
אה, וה"פלסטינים יודעים שככל שיותר אזרחים נהרגים=טוב להם מבחינה בינ"ל" רק ממחיש, שוב ועוד פעם, כמה בעיני היהודי-הישראלי הממוצע (ואורן הוא אולי מעל הממוצע) ה"פלסטינים" הם כבר מזמן לא בני אדם. אין להם רצונות של בני אדם, רציונל של בני אדם, כאב של בני אדם. הם טובים להיות פועלים שחורים או טרוריסטים.
הלוגיקה שלי עובדת מצוין לא בגלל הרקע של מה שקורה בעזה (וגם כתבתי על זה בהודעה שלי), אלא מהסיבה שאם חו"ח יהיה עימות ישראל-פלסטין העתידית כמדינה ריבונית, הוא יהיה סביר להניח במתווה של אזרחים ומיליצות על הגדר בדיוק מהסיבה הפשוטה שזה נותן לפלסטינאים כח רב יותר מאיתנו בזירה הבינ"ל. יש הבדל עצום בין איך לראות התכתשות בין מיליציות ואזרחים על הגדר לבין לוחמה בין צבא לצבא.
הפלסטינים בעיניי הם בני אדם נדב. על האדם הפלסטיני הממוצע עצוב לי, בטח ובטח בעזה. הכרתי איזה פלסטינאי אחד או שניים בחיי לשמחתי, כך שאני בטח שלא רואה אותם כאנשים מעבר להרי החושך.
המנהיגים שלהם , בחלקם, הם שפלים לחלוטין בעיניי ואני בהחלט עומד מאחורי האמירה שלי שכמויות ההרוגים בעימותים מהסוג הזה הן ברכה לחמאס, כי זה מה שמחזיר את הפוקוס אליו. מבחינה בינ"ל הרג של ישראל באירועים מהסוג הזה משרת את המטרות של חמאס בצורה מושלמת מבחינה תקשורתית ותודעתית (ואכן, הוא קיבל פוקוס עצום בגלל זה שלא היה מקבל אותו אם לא היה נהרג פלסטינאי אחד שלשום).
לגביי גורביץ',שיהיה לו לבריאות.
מבחינתי לפחות אנשים שמנסים לפרוץ את הגבול שלי - אין לי בעיה אם יורים בהם. פשוט וקל. ההפגנות של הפלסטינים זה לא סתם הפגנות ליד הגדר נגד המצב בעזה אלא ניסיונות פריצה. לא ממש בא לי שחיילים שלנו יהרגו אחרי פריצות כאלה, ובטח ובטח שלא אזרחים ביישובים שקרובים לגדר. כך שכן -ניסית לחבל בגבול ולפרוץ? קח בחשבון שאולי תקבל עופרת, קל וחומר שיש לו מעט ידיעות וסכנות שחלק מהפורצים יהיו מחבלים לכל דבר שינסו להוציא לפועל פיגועי ירי ומטענים וכו' עם פריצתם.