Dovi כתב:
אבימאל כתב:
1. גם בפתיחת הת'רד, הנחת הבסיס לא היתה ודאית. אבל אני חושב שאורי אלון ומה שקורה לו בקופסה פחות מעניין. קייס אורי אלון הוא נורה אדומה למשקיעים אחרים בסדר גודל דומה בכדורסל הישראלי. דוגמה לאיש עם הרבה כסף שפעל די נכון , קידם את המועדון לאט לאט והתרסק על תקרת הזכוכית. תאר לך שיושב אי שם אוהד חולוניה או הפועל ת"א מילדות עם 10-11 ספרות בחשבון, וחושב על כניסה לענף. קייס אורי אלון בא ושפך מים צוננים על האפשרות הזאת. ונגיד שבעוד שנתיים ירושלים היתה משיגה כרטיס לתקופה מסוימת, (כרטיס מוגבל מן הסתם, שכן ג'ורדי בונה על התרחבות לשוקים ממשיים), איזה סיכוי יש למועדונים אחרים לזכות ב"פרס הגדול"? הדוגמה הנגדית היא כמובן בכדורגל.יכול לבוא משקיע לכל מועדון שהוא ולשים מספיק כסף, למצוא את עצמו תוך שנים ספורות בצ'מפיונס.
2. אני חושב שאפשר לתת קרדיט לאורי אלון, שהיה מצוי יותר ממך בדיאלוג עם היורוליג, שגם ההרחבה הנוספת לא הייתה כוללת את ירושלים.
3. את היורוליג מעניין הכסף.שלו. השוק הישראלי מביא לו מליונים בזכויות שידור מדי שנה. לא נראה לי שאומרים שלום ונמסטה לדבר כזה כל כך מהר.
אבל מה אתה מציע?
כל הסימנים מראים שהיחיד שיכול לשנות את זה הוא גורדי וכרגע הוא לא בעניין.
ראובן,
למיטב הבנתי הליגה הישראלית לא מספיקה ליורוליג גם בגלל הכסף וגם בגלל נתח השוק.
היורוליג לא יכול להרשות לעצמו לתת מקום לאלופה הישראלית (בטח בשיטת הפיינל פור), כי אם קבוצה כמו אשדוד תזכה זה די בעייתי מבחינתם משחקים עם 2000 איש גג שלא לדבר על האולם וקבוצה בלי כסף.
אני מרשה לעצמי להמר באחוזים גבוהים שאם תהיה נציגה נוספת מהליגה הישראלית זה יהיה בשיטת שיריון מלא כשהיורוליג ירגישו שיש בסיס אוהדים, אולם וכסף, וישראל לא תקבל לעולם מקום על סמך השגים
ישראל לא תקבל לעולם מקום לפי הישגים כי יש משוריינת מתועבת שתופסת את המקום הזה לנצח.
יהיה טעם כלשהו לקיים את הדיון הזה כשהמשוריינת המתועבת שתופסת את המקום לנצח תוותר על השיריון או תאולץ לוותר עליו או ששיטת השיריונים ביורוליג תשתנה.
מכיוון שזה לא יקרה אני חוזר לתגובתי הראשונית. כל הדיון הזה מטרתו להציג את השיריון כמשהו שיש סימן שאלה לגבי צידקתו או מידת הנזק הפוטנציאלי שהוא גורם, בזמן שלכל אדם עם טיפה יושרה אמור להיות מובן מאליו ששיריון לעשר שנים של קבוצה אחת הוא ביזיון שאין טעם בכלל להתווכח עליו.
(ואגב, מותר ליול"ב להציב תנאי מינימום כמו תקציב מינימום או אולם מינימלי והוא גם עושה את זה בפועל, כמובן שלפעמים זו דרך ליצור שיריונים בפועל שגרועים רק במעט משיריונים על הנייר)