Hacohen כתב:
1. הינקי לא זיהה שום יתרון תחרותי. הינקי בסך הכל ניסה לנצל באופן ציני ומנותק מהמציאות את העובדה שהמנגנון של הליגה מתגמל במידה מסוימת קבוצות גרועות, על ידי הפיכה של הקבוצה שלו להכי גרועה שיש לתקופה ארוכה.
2. באף ארגון עסקי בעולם שפועל על מנת להרוויח כסף בשוק תחרותי, לא היו מעודדים מנכ"ל להקריב את ההווה בצורה של כשלון מוחלט למען אולי-הצלחה בעתיד. כל מנכ"ל שהיה מנסה לעשות את זה היה עף קיבינימט, ולא שמישהו מלכתחילה היה ממנה אחד כזה. סטארט אפ זה משהו אחר, אבל קבוצת NBA אינה סטארט אפ.
3. בוא נשים את הכשרון של קובינגטון ומקונל בפרופורציה. קובינגטון זה נייס טו הב, שחקן הגנה מצוין ובינוני-מינוס בהתקפה (40% מהשדה בקריירה, 33% בפלייאוף האחרון). שחקן שאם יש לך קונטנדרית, נחמד שיהיה לך אותו כדי לשמור על יריבים ואולי לקלוע איזו שלשה פנויה. הוא לא בדיוק נשלף מקפריסין או מהליגה השנייה בצרפת, אלא היה שחקן דיליג מצטיין (MVP של האולסטאר ושחקן חמישיית העונה בעונת רוקי). שחקנים כאלה מעניינים ג'יאמס בNBA, והינקי הביא אותו-סבבה, אבל באמת לא מסעיר. טי.ג'יי מקונל, כדאי להזכיר, הוא רכז מחליף שקלע 6 נקודות למשחק בעונה האחרונה. יש לו קליעה טובה והוא חכם, וזהו בערך. בקיצור, שיבחת את הינקי על הבאת שחקן משלים ורכז מחליף, שניהם לא בדיוק שחקנים שג'יאמים אחרים חולמים עליהם רטוב בלילה.
4. אני לא מאמין שאתה ממשיך לדבר על הטרייד של מק"ו כהצלחה. אתה יודע לומר לי מה התמורה שהתקבלה תמורת מק"ו?
5. וכמובן, שכחת לציין: הוא הוכיח שהוא מסוגל להכניס חבורת שחקנים צעירים לדכאון, הוא הוכיח שהוא מסוגל להשניא את עצמו על הקולגות בליגה, הוא הוכיח שהוא מסוגל להביא קבוצה לאי-אמון מצד האוהדים, הוא הוכיח שהוא מסוגל לגרום לכך שהבעלים של הקבוצות האחרות בליגה עושים יד אחת כדי להעיף אותו כי הקבוצה שלו כ"כ מחורבנת שאף אחד לא רוצה לקנות כרטיסים למשחקים שלהם וזה פוגע להם בהכנסות.
1. הינקי בהחלט זיהה וניצל יתרון תחרותי. הוא מקסם את בחירות הדראפט של פילי והשתמש בקאפ כדי לרכוש בחירות נוספות. ה-long view הוא בהחלט יתרון, כשאתה משתמש בו באופן מושכל ומתמיד.
2. במצב שבו פילי הייתה, זו הייתה ההחלטה העסקית החכמה ביותר. אתה מוזמן להתווכח עם האולם המלא של פילי, הבאז שיש סביב פילי כעת והיותה אחת הקבוצות הצעירות המוצלחות בליגה (למרות הפיאסקו המוחלט של קולאנג׳לו).
3. מקונול בעיניי אחד הרכזים המחליפים הטובים בליגה. דווקא קליעה טובה היא לא אחת ממעלותיו הבולטות אבל הוא קשוח ופייטר, מגן טוב, מוסר טוב, חוטף נהדר ושחקן כייפי לאללה. קובינגטון הוא אחלה שחקן, סמול שפותח ברוב החמישיות בליגה. הינקי הצליח לאסוף את השניים האלו בחוזה ״מצחיק״ למספר שנים (לקובינגטון היה את אחד החוזים הטובים בליגה במשך שנתיים-שלוש). בעיניי הישג ראוי.
4. אני לא מאמין שאתה מדבר על הטרייד הזה כמשהו שהוא פחות מהצלחה מסחררת. אני באמת לא מצליח להבין
הבחירה ה-10 היא ביי פאר הוורסט קייס סנריו שהטרייד הזה יכול היה להניב ועדיין, אין שום קשר בין הערך של הבחירה הזו לבין הערך האפסי של מק״ו כרגע.
5. זה פשוט מלל לא נכון. אף אחד לא נכנס לדיכאון בפילי, אין שום אי אמון מצד האוהדים (אם כבר יש אי אמון בהנהלה שהעיפה אותו; רוב אוהדי פילי רוצים אותו בחזרה; תקרא קצת את הפורום שלהם) ואני די משוכנע שיש לא מעט הערכה כלפיו בליגה. הכיוון של ההנהלות השונות די ברור - אף אחד כבר לא סוחר בבחירות עתידיות (חוץ מקולאנג׳לו), נוטים פחות להוציא כסף מיותר על שחקנים שאינם כוכבים בשוק החופשי, שומרים על גמישות מרבית, קבוצות עושות טנקינג קיצוני יותר וכו׳.
1. אנחנו נישאר חלוקים בהגדרות שלנו אז נעזוב את זה ככה.
2. לא, זאת לא היתה ההחלטה העסקית החכמה ביותר. רחוק מאד-מאד מזה. אין בעולם העסקי התחרותי מנכ"ל שמתאבד במודע בהווה בשביל להמר על העתיד. כל החכמה בלהיות מנכ"ל מוצלח זה להרוויח בהווה ועדיין לתכנן את העתיד. לא כולם מצליחים בזה ואלה שעושים את זה טוב הם הטופ בכל תחום-דני איינג' הוא הדוגמה הקלאסית בNBA וכמוהו גם ביופורד מסן אנטוניו-אבל אף אחד לא מרסק את הארגון שלו במודע בשביל להמר על העתיד. ובוא לא נשכח שהינקי עף הביתה בין היתר כי התוצאות העסקיות של המהלכים שלו דפקו את כל הליגה.
3. אני שמח שמקונל בעיניך הוא אחד הרכזים המחליפים הטובים בליגה, עם דגש רב מאד על בעיניך. לי הוא בעיקר מזכיר גרסה כלשהי של מתיו דלבאדובה.
4. עברנו בויכוח הזה כבר קורסים של מבוא ללוגיקה ולתורת קבלת ההחלטות, אז לא נחזור יותר מאשר על השורה התחתונה שאתה ממאן להבין: כשאתה לא יודע את התמורה, אתה לא יודע אם הטרייד טוב או רע. אתה מקסימום יודע להגיד שההחלטה נכונה לאור האסטרטגיה. זהו.
5. אף אחד לא נכנס לדכאון בפילי? גם לא ג'אליל אוקאפור? לא היה אי-אמון מצד האוהדים? אז בוא תסביר את הנתון הבא: בעונה הראשונה של הינקי הסיקסרס היו במקום ה21 בליגה בממוצע צופים למשחק. בעונה השנייה הם כבר היו במקום ה29, לפי אחרון. בעונה השלישית במקום האחרון. כך גם בעונה האחרונה שלו, שאותה הסיקסרס התחילו במאזן נפלא של 21-1. בעונה הראשונה בלעדיו הסיקסרס כבר עלו למקום ה27, ובעונה האחרונה הם עפו למעלה למקום ה11. אז אין לי מושג מה כותבים אוהדים בפורומים של הסיקסרס, יש לי מושג שבפועל הם הצביעו ברגליים ולא הגיעו למשחקים בתקופתו. לא מיותר להזכיר שוב שהליגה התערבה כי אי האמון התקדימי בהינקי הביא לירידה ברווחים של כלל הקבוצות בליגה.