סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 2:39 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 261 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' נובמבר 18, 2018 2:02 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
הדבר היחידי שמאפשר לגנץ להיות כאן שחקן היא שהוא לא פתח את הפה שלו עדיין.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 18, 2018 2:28 pm 
Junior

מצחיק אותי שאנשים עדיין מסתכלים על סקרים ומנסים להראות שיש סיכוי לממשלה שאינה ממשלת ימין או ימין-מרכז.
כל כמה שנים שולפים כאן איזה רמטכ"ל משוחרר כאילו הוא הוא הולך להטות את הכף ולשנות את כל התמונה. בעיניי זה מגוחך.

כאילו - לא מיציתם את הפנטזיה הזו ?

עם השנים הציבור רק הולך ימינה יותר ויותר. אין יותר שני גושים כמעט שווים בגודלם. נגמר הסיפור.
בואו נקווה שכשביבי יחליט שדי או שייאלץ ללכת, לא נמצא את עצמנו עם מירי רגב כמנהיגת הימין הישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 12:18 am 
Hall of Famer

אני לא תמים ולא חושב שלגוש השמאל כשמאל מובהק יש סיכוי בימינו, אבל יש סיכוי לגוש חוסם נתניהו ויש סיכוי לממשלת מרכז.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 3:48 am 
Junior

kfir כתב:
מצחיק אותי שאנשים עדיין מסתכלים על סקרים ומנסים להראות שיש סיכוי לממשלה שאינה ממשלת ימין או ימין-מרכז.
כל כמה שנים שולפים כאן איזה רמטכ"ל משוחרר כאילו הוא הוא הולך להטות את הכף ולשנות את כל התמונה. בעיניי זה מגוחך.

כאילו - לא מיציתם את הפנטזיה הזו ?

עם השנים הציבור רק הולך ימינה יותר ויותר. אין יותר שני גושים כמעט שווים בגודלם. נגמר הסיפור.
בואו נקווה שכשביבי יחליט שדי או שייאלץ ללכת, לא נמצא את עצמנו עם מירי רגב כמנהיגת הימין הישראלי.

המרכז - שמאל קיבל 70 מנדטים ב2006(כאשר אולמרט מדבר על תוכנית התכנסות) ו59 ב2013.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 11:12 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ו-55 ב-2015, וזה כאשר המפלגה הכי גדולה שלא עברה את אחוז החסימה הייתה גם היא מפלגת ימין. כלומר כפיר צודק מבחינת המגמה.
יאללה שיכריזו כבר על בחירות ואז נראה מה שווים כל הפוטנציאל NBA למיניהם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 11:45 am 
מנהל פורום

בנט מתנקנק.
למד שיעור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 11:50 am 
Hall of Famer

ראי, מה היה שווה יאיר לפיד? מה היה שווה רפול? מה היו שווים הפאקינג גמלאים? מה שווה לפי הסקרים פאקינג אורלי לוי?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 12:06 pm 
Junior

Hacohen כתב:
אני לא תמים ולא חושב שלגוש השמאל כשמאל מובהק יש סיכוי בימינו, אבל יש סיכוי לגוש חוסם נתניהו ויש סיכוי לממשלת מרכז.

1. איך ניתן לספור מפלגת מרכז כחלק מגוש חוסם נתניהו ?
2. תסביר בבקשה מה כוונתך ב"ממשלת מרכז" ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 12:19 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ראי, מה היה שווה יאיר לפיד? מה היה שווה רפול? מה היו שווים הפאקינג גמלאים? מה שווה לפי הסקרים פאקינג אורלי לוי?

ומה היה שווה אלדד יניב, שבבחירות 2013 היית בטוח שיהיה כוכב הבחירות ובסוף קיבל פחות מאחוז מהקולות, בערך כמו אמנון יצחק?
יותר מזה, אענה לך גם בשאלה - למה כל הפוטנציאל NBA, אפילו אם יממשו את הפוטנציאל שלהם ויהיו אול-סטארים והול-אוף-פיימרים ולא דראגן בנדרים, הם בהכרח גוש חוסם נתניהו?
אתה באמת בונה הרבה על כרעי תרנגולת שבורת רגליים, כמו שבנית על אלדד יניב בבחירות 2013. אתה צריך שיקרו יותר מדי דברים שגם ככה הסיכוי לפחות לחלק מהם הוא לא ברור במקרה הטוב, ומספיק שאחד נופל וכל התיאוריה שלך קורסת. זה בדיוק דיוני "פוטנציאל NBA".

אני די מאוכזב שאין בחירות, ולו בשביל שכל הכוכבים בדראפט-אקספרס יצטרכו לעלות מהספסל ואשכרה to deliver.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 1:09 pm 
Hall of Famer

kfir כתב:
Hacohen כתב:

1. איך ניתן לספור מפלגת מרכז כחלק מגוש חוסם נתניהו ?
2. תסביר בבקשה מה כוונתך ב"ממשלת מרכז" ?

כל מפלגה שתחליט שהיא מוכנה לחבור לאחרות כדי למנוע הרכבת ממשלה מנתניהו, יכולה להיספר. "יש עתיד" כדוגמה מובהקת.

"ממשלת מרכז" זה לא לפי איך שאני מגדיר, אלא לפי איך שהמפלגות נוטות להציג את עצמן. המחנ"צ היא מרכז-שמאל, "יש עתיד" מרכז, אורלי לוי סוג של מרכז. מרצ שמאל אבל תשמח לחבור לממשלה של מחנ"צ-יש עתיד מן הסתם. ליהדות התורה אף פעם לא היתה בעיה לשבת עם השמאל. ש"ס אחרי מותו של עובדיה זה משהו אחר, אבל לך תדע-גם הם ישבו עם השמאל.

ראי, אני שמח שאתה מעלה את אלדד יניב מהאוב למרות שאין לו קשר קלוש לעניין. האמנתי שיניב ייכנס לכנסת ולא נכנס, אידיוט שכמוני, אבל מה הקשר לגנץ? אני הזמנתי את הסקר שהתותח הביא? דוגמה הרבה יותר מייצגת היא יאיר לפיד, שנכנס בתור האבא והאמא של ה"פרוספקט NBA" בלי מיליגרם של נסיון ציבורי או ניהולי, והיום הוא אחד הפוליטיקאים החזקים בישראל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 1:23 pm 
Hall of Famer

נו, תקרא את הפסקה השנייה שלך, ותגיד לי שזה לא בול מה שאמרתי. ההוא סוג של עמדה X, הזה סוג של עמדה Y, השלישי לא הייתה לו בעייה והרביעי לך תדע. ועד זה אתה בונה תילי תילים של תיאוריה. מספיק שדבר אחד קורס וכל התיאוריה שלך הולכת לפח.
אלדד יניב טען שיש לו שישה מנדטים, אתה דיברת בזמנו על שלושה (על בסיס סקר אימייל, שהוא "הרבה יותר מהימן מסקר טלפוני"),וגם אחרי הבחירות דיברת על מפלגשה שהיא כאן כדי להישאר ושעוד תלך ותגדל. היו את המפלגות שמנית, והיה גם את מפלגת המרכז של איציק מרדכי למשל, שהתחיל כמועמד לגיטימי לראשות הממשלה וסיים כשהמפלגה בקושי הכניסה לכנסת אפילו את רשימת האול-סטארים שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 1:54 pm 
Hall of Famer

א. לא בניתי תיאוריה וגם לא תילי-תילים של תאוריה. אתה מנסה לשים אותי במשבצת האופטימיסט הלא-ריאלי, לא ילך לך. הדבר היחיד שאני אומר זה שלפי הסקר שהביא התותח, אפשר לבנות גוש חוסם נתניהו ו/או ממשלת מרכז. לא אמרתי אם לדעתי ההסתברות שזה יקרה היא 99% או 0.00043%.

ב. טעיתי אצל אלדד יניב כי בניגוד אליך אני בנאדם וטועה לפעמים בהערכותיי, אבל עדיין זה לא מלמד שום דבר על בני גנץ. אם כבר, המציאות הפוכה לתיאוריה שלך. הפוליטיקה הישראלית מחבקת בחום "פרוספקטים". יאיר לפיד, רפול, הגמלאים. לא חסרות דוגמאות. זה שאלדד יניב (שאין לו פרומיל הפרופיל הציבורי של בני גנץ) לא הצליח להכנס לכנסת זה רלוונטי בכלום, וזה שאיציק מרדכי היה פוליטיקאי איום שהצליח להוריד את מעמדו כמעט בכח רלוונטי לכלום. הרלוונטי הוא ש"כוכבים" נכנסים גם נכנסים בקול תרועה רמה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 2:37 pm 
Hall of Famer

א. אז אם ההסתברות היא באזור הזניח של ה-0.000xx וכאלה, אז אין לנו ויכוח כי גם אני חושב שהוא זניח... הויכוח במקרה כזה הוא רק על כמות האפסים אחרי הנקודה, וזה זניח בפני עצמו.
אם ההסתברות היא לא זניחה, אז זו כן תיאוריה, ותיאוריה שמצריכה כל כך הרבה דברים שיקרו כולם יחד בלי שלבנה אחת תיפול מהקיר הרעוע הזה. כל שנותר לי לומר הוא בהצלחה עם זה.

ב. הדבר הרלוונטי לא פחות הוא שאף אחד מכל הכוכבים האלה לא היה מעולם חוסם נתניהו, בין אם לא רצו ובין אם לא היה להם את הכוח, וכולם למעט אורלי אבקסיס גם ישבו בממשלותיו. לקוות שכולם ביחד פתאום יראו את האור וילכו לממשלת מרכז-שמאל, לפיכך נראה לי אילוזי משהו.
אשר לכוכב החדש בני גנץ, מאחר שאני בספק אם אפילו אשתו יודעת מהי האידאולוגיה שלו, נראית לי תמוהה משהו התקווה שהוא יביא למהפך בין הגושים ולא רחמנא ליצלן ייקח את הקולות שלו מאחד הכוכבים האחרים שציינת או מהמחנה הציוני, או למצער יצטרף בסוף לממשלתו של נתניהו כמו כמעט כל הכוכבים האחרים. אבל מן הסתם כשאין הרבה על מה לבנות נאחזים גם בקש.

באמת חבל שאין בחירות עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 2:47 pm 
Hall of Famer

א. יש הרבה טווח בין "הסתברות זניחה ביותר שאין מה לדון בה" לבין "תיאוריה מופרכת ורעועה". בגילך אתה אמור לדעת את זה. האמירה שלי היא פשוטה: עם גנץ בראש המחנ"צ, יש סיכוי נמוך אך קיים לגוש חוסם ו/או ממשלת מרכז. זה הכל.

ב. לגבי גנץ, אכן מעצבן שהוא יושב על הגדר ולא מפרט את עמדותיו, אבל זה הבון-טון של הפוליטיקה הישראלית כבר המון זמן. לא זה מטריד אותי. אם גנץ יקח בוחרי מרכז-שמאל ויעשה בהם מעשי ימין? אולי. אבל כן, נתניהו הוא הגרוע מבין כל האלטרנטיבות, ואני מעדיף גנץ שאני לא יודע מה יעשה על פני נתניהו שאני כבר יודע. בכל מקרה לא על זה היה הויכוח, אלא על האם "כוכבים" בפוליטיקה הישראלית מושכים מנדטים. והתשובה היא כן, למרות אלדד יניב (שהיה אולי חצי-כוכב בתקשורת, אבל במציאות שחקן ספסל פצוע).

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 3:17 pm 
Junior

Hacohen כתב:

"ממשלת מרכז" זה לא לפי איך שאני מגדיר, אלא לפי איך שהמפלגות נוטות להציג את עצמן. המחנ"צ היא מרכז-שמאל, "יש עתיד" מרכז, אורלי לוי סוג של מרכז. מרצ שמאל אבל תשמח לחבור לממשלה של מחנ"צ-יש עתיד מן הסתם. ליהדות התורה אף פעם לא היתה בעיה לשבת עם השמאל. ש"ס אחרי מותו של עובדיה זה משהו אחר, אבל לך תדע-גם הם ישבו עם השמאל.

ש"ס היא כיום מפלגת ימין הרבה יותר משהיא מפלגה חרדית.
גם כולנו היא בגדול מפלגת ימין, וגם אורלי לוי.

בבחירות 2015 הימין והערבים קיבלו יחד 74 מנדטים (וזה כשאני לא סופר את יהדות התורה)

הסרט שבו מוקמת ממשלת מרכז מסווג מבחינתי כ-"מדע בדיוני".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 3:33 pm 
Hall of Famer

מסכים לגבי ש"ס, ומסכים לגבי כחלון. אורלי לוי עשויה להצטרף לממשלת מרכז.

על פי הסקר, מחנ"צ+יש עתיד+רשימה+יהדות+אורלי+מרצ זה 65 מנדטים. 65 מנדטים זה גוש חוסם, אם כך רוצים המעורבים. מחנצ, יש עתיד, רשימה ומרצ זה 54 מנדטים קלים לגוש חוסם. אורלי לוי ויהדות זה מו"מ קשה, אבל מו"מ. ממשלה יותר קשה להרכיב במצב שכזה, אבל גם זה לא מדע לגמרי בדיוני אלא בעיקר תרחיש פוליטי מסובך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 3:45 pm 
Hall of Famer

כל שנותר הוא לקוות שבכל זאת הבחירות יוקדמו ונוכל לבחון את הסיכוי הנ"ל. יש לי חשש מה שתתאכזב.
נתחיל בלראות שכל הדברים שהם תנאים לסיכוי הקלוש הזה אכן קורים, כי מספיק אחד שנופל - והלך הכל. והסיכוי שלפחות אחד מהם ייפול להערכתי קרוב ל-100.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' נובמבר 19, 2018 3:51 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 3:47 pm 
Senior

ואני תוהה מה זה "גוף חוסם"
למיטב הבנתי המונח מתיחס לקבוצת מפלגות שלא ילכו לקואליציה עם ביבי (ללא הגבלת הכלליות) ולכן, גם אם לא ילכו עם מישהו אחר, לא יסייעו לו לבנות קואליציה. דוגמא למועמדת אוטומטית לגוש חוסם כזה - הרשימה המאוחדת.
אם אני מבין נכון, אתה מתיחס כ"גוש חוסם" לכל המפלגות שאיתם יכול מישהו שאינו ביבי להקים קואליציה. אם כך, לא יותר פשוט לקרוא להם, ובכן, קואליציה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 3:52 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
כל שנותר הוא לקוות שבכל זאת הבחירות יוקדמו ונוכל לבחון את הסיכוי הנ"ל. יש לי חשש מה שתתאכזב.

למה שאתאכזב? מה לא היה ברור ב"סיכוי נמוך"? אתה חושב שאני מפרש בסתר ליבי את ה"סיכוי נמוך" שאמרתי כ"סיכוי גבוה"?

תומר כתב:
ואני תוהה מה זה "גוף חוסם"
למיטב הבנתי המונח מתיחס לקבוצת מפלגות שלא ילכו לקואליציה עם ביבי (ללא הגבלת הכלליות) ולכן, גם אם לא ילכו עם מישהו אחר, לא יסייעו לו לבנות קואליציה. דוגמא למועמדת אוטומטית לגוש חוסם כזה - הרשימה המאוחדת.
אם אני מבין נכון, אתה מתיחס כ"גוש חוסם" לכל המפלגות שאיתם יכול מישהו שאינו ביבי להקים קואליציה. אם כך, לא יותר פשוט לקרוא להם, ובכן, קואליציה?

יש הבדל בין גוש חוסם לקואליציה. "גוש חוסם" אלה המפלגות שלא ילכו עם X, נגיד ביבי. נגיד בגלל שהם גורסים "לא אכפת לנו ימין, אבל רק לא ביבי". אזי החבר'ה הנ"ל שציינתי (ואם מתחיל סכסוך רציני עם ליברמן, אז גם הוא בתמונה) הם גוש חוסם, דהיינו ביבי כביבי לא יכול להקים איתם ממשלה. זה לא אומר שאותן מפלגות שמוכנות להסכים ל"רק לא ביבי" יסכימו לשבת ביחד בקואליציה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 3:54 pm 
Hall of Famer

אני מפרש "סיכוי נמוך" כ"סיכוי לא זניח, משהו שבנסיבות מסויימות הוא ריאלי, משהו שלקוות לו זה לא פנטזיה". שהרי אם הסיכוי הוא זניח או בגדר פנטזיה, אנחנו בכלל מסכימים.
אני חושב שמדובר בסיכוי אפסי, אבל נחייה ונראה אם נחייה עוד שנה. עוד שנה נדע מה מבין כל התנאים שצריכים להתקיים עבור הסיכוי הזה נפל (אחד או יותר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 3:58 pm 
Hall of Famer

נכון, זה סיכוי שבנסיבות מסוימות הוא ריאלי. 54 מנדטים זה קל לגוש חוסם (עוד פעם, בהתאם לתוצאות הסקר. אולי גנץ יביא פחות, אולי יותר, אולי לא יבוא בכלל ואנחנו ממש תיאורטיים). ייתכן שאורלי לוי/יהדות ואפילו ליברמן יחליטו ללכת פרסונלית על הראש של ביבי מסיבה כזו או אחרת. סיכוי נמוך, אך קיים. רמת האכזבה שלי מהמשך הכהונה של ביבי תלויה יותר במנדלבליט מאשר בזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 4:00 pm 
Hall of Famer

כל שנותר לומר, שוב, בהצלחה עם זה. בעיני הסיכוי שכל הכוכבים יסתדרו בדיוק כדי שהתרחיש הזה, על כל הדברים שהם תנאים הכרחיים עבורו, יתקיים - הוא אפסי בריבוע, ושהסתבכות משפטית היא הדרך הריאלית היחידה שבה ביבי לא יהיה ראש ממשלה כל זמן שיחפוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 4:28 pm 
Hall of Famer

שכל הכוכבים יסתדרו בזה שעוד סיעה וצ'ופצ'יק יצטרפו לגוש החוסם הטבעי? טוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 4:50 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
כל שנותר לומר, שוב, בהצלחה עם זה. בעיני הסיכוי שכל הכוכבים יסתדרו בדיוק כדי שהתרחיש הזה, על כל הדברים שהם תנאים הכרחיים עבורו, יתקיים - הוא אפסי בריבוע, ושהסתבכות משפטית היא הדרך הריאלית היחידה שבה ביבי לא יהיה ראש ממשלה כל זמן שיחפוץ.

אני עם ראי כאן, לצערי. מה שעצוב הוא ש״הסתבכות משפטית״ מובאת כאן כאיזה תסריט היפותטי, בזמן שהמשטרה כבר המליצה להעמיד לדין את ביבי באשמת שוחד בשני תיקים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 19, 2018 4:55 pm 
מנהל פורום

ראיתם את הקטע של שליין על ההתפטרויות הסיטונאיות של ליברמן ? מדהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 261 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: