סאבוניס כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אם הטיעון הוא שוב על חוק השבות - הוא לא מפלה בין אזרח לאזרח וואנס שניהם אזרחים.
אם זה לא הטיעון, אז בעצם הטיעון הוא - קיימת אפליה בין אזרחים, לא אמורה להיות ולא מצב רצוי (אני מניח) אבל יש. אז אם כבר יש - בואו נפלה עוד קצת.
אז מה שאתה אומר זה שלא מעניין אותך שיש אפלייה באיך שמגיעים להיות אזרח. אתה מתחיל את הספירה רק מרגע האזרחות ללא התחשבות באם זו הושגה בגלל קומבינות. לדעתי זה כן משנה ובגלל העיוותים שבשיטה אני מבין למה מנסים לסתום את הפרצות.
אבל בוא נעזוב רגע את הדיון הזה. אם אני מבין אותך נכון, המצב האידיאלי בעינייך הוא אפס הגבלות. במילים אחרות, מצדך שבכל קבוצה יהיו 12 זרים. אם הישראלים "העצלנים", "המפונקים" ו"חלשי האופי" לא טובים מספיק בשביל להיות ברמה של האמריקאים, אז שלא ישחקו. יש לי מן הסתם בעייה עם ההגדרות הללו, אבל נניח שאתה מקבל את מה שאתה רוצה.
אז אני חוזר לשאלה המקורית שלי, ולא מתוך קינטור. אני באמת מנסה להבין: במצב כזה, למה בדיוק יהיה אכפת לך (ולאחרים פה) מליגה כזו? הרי אתם שמחים לציין לעיתים קרובות שהרמה של הליגה הזו ממש לא משהו וקשה להאמין שזה רק בגלל כמה "משקולות" ישראליות זניחות (הרי מכבי משחקת באירופה בלי ה"משקולות" הללו ולא בדיוק מבריקה). אז רק בגלל שגיאוגרפית היא משוחקת בישראל ולקבוצות יש שמות עבריים? מה ההבדל בין הליגה הזו לליגה האיטלקית או הגרמנית? למה תבחר לראות משחק בין הגלבוע לאילת ולא בין בון לפרייבורג?
אישית, הדבר היחיד שעוד איכשהו מעניין אותי בליגה הישראלית הוא שיש בה שחקנים ילידי ישראל. בלי אלה, באמת שהיא יכולה להיסגר מחר וזה לא יזיז לי. ואין כאן שום עניין של לאומנות (כמו שאפשר אני חושב להבין מההשקפה שלי על חוק השבות). רק עניין של התחברות ושייכות למקום, לצד המשכיות.
כמו שאמרתי קודם, אני קודם כל אומר שהאחד לא קשור בשני. לא בישראל ולא באף מדינה.
כל מדינה בעולם, ותהא המתוקנת ביותר, בוררת את מי שיכול להתאזרח אצלה, מי בצורה יותר גורפת ומי פחות. החל מאזרחות אוטומטית - או לפחות קלה מאד - אחרי X שנות תושבות ועבודה חוקית, דרך זיקה או מוצא אתני, דרך אפילו בכמות הכסף שיש למתאזרח ונכונותו להשקיע X כסף במדינה, וכלה במקצוע שלו ומה הוא עושה בחיים.
אבל מהרגע שמדינה מתוקנת העניקה לאדם את המעמד של אזרח - זכויותיו שוות ומלאות בלי קשר לדרך שבה הגיע למעמד (כל עוד לא השיג אותו ברמייה או משהו כזה). בין אם השיג את האזרחות בצאתו מרחם אמו ובין אם עבר את מסלול ההתאזרחות, מה שהוא לא יהיה. זו המשמעות של להיות אזרח במדינה מתוקנת, וזו המחוייבות שמדינה מתוקנת לוקחת על עצמה כשהיא נותנת לאדם מעמד של אזרח בה.
ומאחר וכאן אנחנו דנים באפלייה בין אזרחים, הרי שהדיון על חוקי ההתאזרחות בישראל או במקום אחר לא רלוונטים. פתח נושא באוף טופיק על גזענותו, או לא גזענותו, או יתרונותיו או חסרונותיו של חוק השבות, ונדון שם.
בכלל, כל הרציונל של "כבר יש אפליה, אז בואו ניצור עוד אפליה" הוא מופרך. ומילא בנושאים שלא קשורים זה בזה, אבל אני אפילו נותן לך מערוף - נניח שיש בישראל אפליה בין אזרחים, ואנחנו יודעים שיש. זו לא תפועה רצויה, אני מניח. אז להגיד "כבר יש אפליה בין אזרחים, אז בואו ניצור עוד קצת" - מצידי, שהנימוק הזה יצטרף לנימוק של צברינו המצויינים כשהם יתגוננו מול עתירה בבית המשפט, כך אני מקווה, יחד עם הטיעון שהם קבוצה מוחלשת ומופלה לרעה.
האם ליגה של 12 זרים כן או לא? בוא נתחיל מזה שההגנות של צברינו המצויינים יושוו להגנות הפחותות שמקבלים המקומיים במדינות כדורסל נורמליות אחרות, שלמרות ההגנות הפחותות מצליחות לגדל שחקנים באיכות ובכמות גדולה משלנו, ונבחרות לאומיות שבדרך כלל מצליחות יותר משלנו.
בנושא הקהל - ההיסטוריה בכדורסל הישראלי, כמו גם ההיסטוריה במקומות אחרים וגם המצב העכשווי במקומות אחרים, מרמזות שתופתע מהיענות הקהל לקבוצות עם יותר זרים. בסקוניה שנה שעברה שיחקה באירופה עם שני ספרדים בסגל, אחד מהם מתאזרח, ואף לא בסקי אחד. הליגה הגרמנית שיש בה 7 או 8 זרים, ואין בה חוק צברי, מצליחה לא רע מבחינת הקהל. ואני יכול ללכת לעוד ועוד דוגמאות.
אז בוא נתחיל בזה, ואז נראה. אני חושב שמי שיהיה מספיק טוב ישחק גם ישחק, ומי שלא - יממש נא את שאיפותיו הספורטיביות בליגה הלאומית, שאגב, אני לא רואה את הקהל נוהר אליה למרות היותה ידידותית יותר לישראלים ולמרות שהרוב המכריע של אלופת אירופה לנבחרות עתודה משחק בה.