סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 9:25 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 11:31 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הם הצליחו בגזרה מסויימת שאין לה קשר לטענות שמועלות כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 11:33 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ועדיין אשמח לראות את זה קורה. איך השחקנים שהם בין הכי מוגנים בכדורסל האירופי, ועכשיו תת קבוצה שלהם הולכת להיות עוד יותר מוגנת, יטענו שהם קטנים ומוחלשים ומופלים לרעה עד כדי כך שצריך לתת להם העדפה מתקנת ולהעדיף אותם בקבלה לעבודה על אזרחים ישראלים אחרים.
רק בשביל זה אני מקווה שלא יירתעו במשרד הספורט ויקבעו את התקנה הזו, ואני מקווה שיקומו המתאזרחים האמיצים שיעתרו.

בינתיים אגב הידיעות מדברות על זה שבארגון השחקנים הצברים טהורי הדם מסתייגים מההמלצות המסתמנות. כנראה שגם זה לא מספיק להם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 11:39 pm 
Sophomore

חוצפן חיובי כתב:
סאבוניס כתב:
אורן כתב:
מנחם כתב:
אתה לא קורא את מה שכתבתי. אני מדבר על אפליה לטובה של קבוצה קטנה של שחקנים ישראליים ילידים. אתה לא מפלה לרעה את המתאזרחים, אתה מפלה לטובה את הקבוצה הקטנה של כדורסלנים ישראליים.

הם לא עונים בשום צורה להגדרה המשפטית של קבוצת שוויון.

סאבוניס, אני לא הולך להיכנס לדיון על אפליית הערבים כאן.
לגבי הטענה על כך שלא טוב שזכאי שבות זוכים.לאזרחות מייד? אולי זה נכון ואולי לא, אבל כרגע זה המצב לגבי כל זכאי השבות. לא רואה איך מפרידים מתוכם את אלה שאיתרע מזלם להיות גבוהים.ואתלטיים מספיק כדי לשחק כדורגל.

קל לפתור את הטיעון שלי ב"אני לא הולך להיכנס לדיון על אפליית הערבים". אבל זה הרי לא מה שכתבתי עליו (אפליית הערבים הכללית במדינת ישראל). אתה ואחרים טענתם שזה בסדר להפלות קבוצה מוחלשת (או מיעוט) לטובה, אבל לא את קבוצת הרוב. אני טענתי שהתקנות הנוכחיות הן רעות לא רק לקבוצת הרוב (היהודים הילידים), אלא גם לקבוצות מיעוט (לא יהודים ילידים או כאלו שנמצאים כבר במדינה שנים רבות). לאור זאת, אני מאמין שהטיעון הזה לא מחזיק מים.

לא הבנתי מה זה שהתקנות הנוכחיות רעות לקבוצות מיעוט. הן שוות לכולן. אין פה שום אפליה.

כמובן שיש אפלייה, והיא לטובת מי שאתרע מזלו להיות יהודי (או צאצא של יהודי). נחמד להתעלם מהאפלייה הזו שהיא בבסיס כל הנושא ולהתרכז רק בתקנות עצמן ללא ההקשר הכללי שלהן. רק שבמקרה הזה, האפלייה הבסיסית שבחוק השבות (בין אם היא מוצדקת בעיניך או לא) יוצרת גם עיוות בתחום הכדורסל שצריך באמת לעצום עיניים כדי לא לראות אותו. נחמד ליצור ולהתעקש על תקנות "שוות לכולם" כשחוקי המשחק הבסיסיים לא שווים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 11:44 pm 
Hall of Famer

אני חושב שאתה מבלבל בין חוקי קבלת האזרחות, כלומר בין לא אזרחים, לבין מה הזכויות של מי שהם כבר אזרחים.
חוקים לגבי מי יכול להתאזרח אצלך ומי לא, או שיהיה לו יותר קשה, קיימים כמעט בכל מדינה. בחלק מהמדינות כמו שכבר אמרתי יש גם מסלולי התאזרחות הרבה יותר קלים על בסיס אתני X דורות אחורה, ששמורים רק לבני המוצא האתני הזה. אולי לא גורפים כמו שלנו, אבל יש ויש.
אבל במדינות מתוקנות מי שהוא כבר אזרח - יש לו את מלוא הזכויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 26, 2018 11:54 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אני חושב שאתה מבלבל בין חוקי קבלת האזרחות, כלומר בין לא אזרחים, לבין מה הזכויות של מי שהם כבר אזרחים.
חוקים לגבי מי יכול להתאזרח אצלך ומי לא, או שיהיה לו יותר קשה, קיימים כמעט בכל מדינה. בחלק מהמדינות כמו שכבר אמרתי יש גם מסלולי התאזרחות הרבה יותר קלים על בסיס אתני X דורות אחורה, ששמורים רק לבני המוצא האתני הזה. אולי לא גורפים כמו שלנו, אבל יש ויש.
אבל במדינות מתוקנות מי שהוא כבר אזרח - יש לו את מלוא הזכויות.

אין ספק שגם אצל אחרים יש עיוותים (לא יודע לגבי התאזרחות תוך שבועיים, אבל סביר להניח שגם זה קיים איפשהו).

אבל זה לא סותר את הטענה הבסיסית שלי: הרצפה עקומה ואתם מבקשים שנתעלם מזה ונתייחס רק למה שקורה מרגע שכולם אזרחים. לא משנה שקבוצה נבחרת של אזרחי מדינה זרה יכולה לקבל כאן אזרחות תוך שבועיים והרבה פעמים זה מנוצל לקומבינות. העיקר קדושת עיקרון האזרחות. ואני טוען: בודאי שזה משנה, ולא פלא שמנסים לטקס עצה כדי למנוע או לפחות להפחית את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 12:16 am 
Hall of Famer

אז אני חושב שהחיבור בין שני הדברים, כלומר חוקי ההתאזרחות והחוקים למניעת אפליה בין מי שהם כבר אזרחים, לא תקף באף מדינה מתוקנת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 12:18 am 
Hall of Famer

עקרון האזרחות לא קדוש בעיניך? אתה מעדיף שהמדינה מטעמים ששמורים לה תפלה בין אזרח לאזרח (נניח קידום הכדורסלן הישראלי, נניח קידום המנדטים של המפלגה השלטת)?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 1:15 am 
Sophomore

מנחם כתב:
רק מזכיר שצברינו הצעירים טהורי הדם דווקא די הצליחו בבית המשפט, או יותר נכון מי שניסה לצאת נגדם נאלץ לקפל את הזנב

אתם יכולים להמשיך לטעון את זה, אבל זה לא יהפוך לנכון. בית המשפט לא קבע שחוק הצעירים חוקי, אלא דחה את התביעה על הסף מטעמים פרוצדורליים (חוסר סמכות של בית הדין לדון בתיק, שיהוי בהגשת התביעה וחוסר תום לב). לא נדון החוק לגופו של עניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 1:51 am 
Sophomore

עמוס לב כתב:
עקרון האזרחות לא קדוש בעיניך? אתה מעדיף שהמדינה מטעמים ששמורים לה תפלה בין אזרח לאזרח (נניח קידום הכדורסלן הישראלי, נניח קידום המנדטים של המפלגה השלטת)?

אה, נכון, כי כרגע מדינת ישראל לא מפלה בין אזרח לאזרח (או יותר נכון בין קבוצות שונות של אזרחים) מטעמים ששמורים לה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 2:43 am 
Hall of Famer

אם הטיעון הוא שוב על חוק השבות - הוא לא מפלה בין אזרח לאזרח וואנס שניהם אזרחים.
אם זה לא הטיעון, אז בעצם הטיעון הוא - קיימת אפליה בין אזרחים, לא אמורה להיות ולא מצב רצוי (אני מניח) אבל יש. אז אם כבר יש - בואו נפלה עוד קצת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 9:04 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אם זה לא הטיעון, אז בעצם הטיעון הוא - קיימת אפליה בין אזרחים, לא אמורה להיות ולא מצב רצוי (אני מניח) אבל יש. אז אם כבר יש - בואו נפלה עוד קצת.

אז מה שאתה אומר זה שלא מעניין אותך שיש אפלייה באיך שמגיעים להיות אזרח. אתה מתחיל את הספירה רק מרגע האזרחות ללא התחשבות באם זו הושגה בגלל קומבינות. לדעתי זה כן משנה ובגלל העיוותים שבשיטה אני מבין למה מנסים לסתום את הפרצות.

אבל בוא נעזוב רגע את הדיון הזה. אם אני מבין אותך נכון, המצב האידיאלי בעינייך הוא אפס הגבלות. במילים אחרות, מצדך שבכל קבוצה יהיו 12 זרים. אם הישראלים "העצלנים", "המפונקים" ו"חלשי האופי" לא טובים מספיק בשביל להיות ברמה של האמריקאים, אז שלא ישחקו. יש לי מן הסתם בעייה עם ההגדרות הללו, אבל נניח שאתה מקבל את מה שאתה רוצה.

אז אני חוזר לשאלה המקורית שלי, ולא מתוך קינטור. אני באמת מנסה להבין: במצב כזה, למה בדיוק יהיה אכפת לך (ולאחרים פה) מליגה כזו? הרי אתם שמחים לציין לעיתים קרובות שהרמה של הליגה הזו ממש לא משהו וקשה להאמין שזה רק בגלל כמה "משקולות" ישראליות זניחות (הרי מכבי משחקת באירופה בלי ה"משקולות" הללו ולא בדיוק מבריקה). אז רק בגלל שגיאוגרפית היא משוחקת בישראל ולקבוצות יש שמות עבריים? מה ההבדל בין הליגה הזו לליגה האיטלקית או הגרמנית? למה תבחר לראות משחק בין הגלבוע לאילת ולא בין בון לפרייבורג?

אישית, הדבר היחיד שעוד איכשהו מעניין אותי בליגה הישראלית הוא שיש בה שחקנים ילידי ישראל. בלי אלה, באמת שהיא יכולה להיסגר מחר וזה לא יזיז לי. ואין כאן שום עניין של לאומנות (כמו שאפשר אני חושב להבין מההשקפה שלי על חוק השבות). רק עניין של התחברות ושייכות למקום, לצד המשכיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 9:11 am 
Junior

Bozzy כתב:
מנחם כתב:
רק מזכיר שצברינו הצעירים טהורי הדם דווקא די הצליחו בבית המשפט, או יותר נכון מי שניסה לצאת נגדם נאלץ לקפל את הזנב

אתם יכולים להמשיך לטעון את זה, אבל זה לא יהפוך לנכון. בית המשפט לא קבע שחוק הצעירים חוקי, אלא דחה את התביעה על הסף מטעמים פרוצדורליים (חוסר סמכות של בית הדין לדון בתיק, שיהוי בהגשת התביעה וחוסר תום לב). לא נדון החוק לגופו של עניין.

לא טענתי שבית משפט קבע שהוא חוקי ואני גם לא יודע אם בית משפט יקבע שההצעה של ועדת שרעבי היא חוקית או לא, אני רק יוצא נגד הבטחון של כולם שבית משפט יקבע שהיא לא חוקית. להזכירך בית משפט גם לא קבע שחוק הצעירים לא חוקי.
כמו שכבר רמזתי בהתחלת השרשור, ועם כל חוסר אהבתי לשמעון מזרחי שישב בועדה, אני סומך עליו שהוא יודע משהו אחד או שניים על הסיכוי שההצעה תדחה בבית משפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 10:48 am 
Hall of Famer

שמעון מזרחי מתמחה בשימוש בשיטת מצליח. זה ממש לא מעיד על השאלה המשפטית האנליטית.
אגב, בהחלט יש סיכוי שזה יעבוד, כי לא יהיה מי שיעתור נגד זה.
אני גם לא מזלזל באפשרות שבתי המשפט שלנו יוציאו פסיקה מופרכת ולא צפויה.
אבל אני מתקשה לחשוב על איזשהו נימוק תקף בעד אפליית מתאזרחים (בניגוד לעניין הצעירים, שם עוד אפשר לומר משהו לטובת העניין, גם אם בחשבון אחרון, לדעתי, זה לא מוצדק).
אבל הסיכוי שבית המשפט יעשה לוליינות משפטית לטובת אפלייה ובניגוד לפרשנות חוק פשוטה לא כל כך מתיישב עם דפוסי הפעולה הרגילים שלו.

נערך לאחרונה על ידי אורן בתאריך ג' נובמבר 27, 2018 11:47 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 11:26 am 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

אז מה שאתה אומר זה שלא מעניין אותך שיש אפלייה באיך שמגיעים להיות אזרח. אתה מתחיל את הספירה רק מרגע האזרחות ללא התחשבות באם זו הושגה בגלל קומבינות. לדעתי זה כן משנה ובגלל העיוותים שבשיטה אני מבין למה מנסים לסתום את הפרצות.

אבל בוא נעזוב רגע את הדיון הזה. אם אני מבין אותך נכון, המצב האידיאלי בעינייך הוא אפס הגבלות. במילים אחרות, מצדך שבכל קבוצה יהיו 12 זרים. אם הישראלים "העצלנים", "המפונקים" ו"חלשי האופי" לא טובים מספיק בשביל להיות ברמה של האמריקאים, אז שלא ישחקו. יש לי מן הסתם בעייה עם ההגדרות הללו, אבל נניח שאתה מקבל את מה שאתה רוצה.

אז אני חוזר לשאלה המקורית שלי, ולא מתוך קינטור. אני באמת מנסה להבין: במצב כזה, למה בדיוק יהיה אכפת לך (ולאחרים פה) מליגה כזו? הרי אתם שמחים לציין לעיתים קרובות שהרמה של הליגה הזו ממש לא משהו וקשה להאמין שזה רק בגלל כמה "משקולות" ישראליות זניחות (הרי מכבי משחקת באירופה בלי ה"משקולות" הללו ולא בדיוק מבריקה). אז רק בגלל שגיאוגרפית היא משוחקת בישראל ולקבוצות יש שמות עבריים? מה ההבדל בין הליגה הזו לליגה האיטלקית או הגרמנית? למה תבחר לראות משחק בין הגלבוע לאילת ולא בין בון לפרייבורג?

אישית, הדבר היחיד שעוד איכשהו מעניין אותי בליגה הישראלית הוא שיש בה שחקנים ילידי ישראל. בלי אלה, באמת שהיא יכולה להיסגר מחר וזה לא יזיז לי. ואין כאן שום עניין של לאומנות (כמו שאפשר אני חושב להבין מההשקפה שלי על חוק השבות). רק עניין של התחברות ושייכות למקום, לצד המשכיות.

כמו שאמרתי קודם, אני קודם כל אומר שהאחד לא קשור בשני. לא בישראל ולא באף מדינה.
כל מדינה בעולם, ותהא המתוקנת ביותר, בוררת את מי שיכול להתאזרח אצלה, מי בצורה יותר גורפת ומי פחות. החל מאזרחות אוטומטית - או לפחות קלה מאד - אחרי X שנות תושבות ועבודה חוקית, דרך זיקה או מוצא אתני, דרך אפילו בכמות הכסף שיש למתאזרח ונכונותו להשקיע X כסף במדינה, וכלה במקצוע שלו ומה הוא עושה בחיים.
אבל מהרגע שמדינה מתוקנת העניקה לאדם את המעמד של אזרח - זכויותיו שוות ומלאות בלי קשר לדרך שבה הגיע למעמד (כל עוד לא השיג אותו ברמייה או משהו כזה). בין אם השיג את האזרחות בצאתו מרחם אמו ובין אם עבר את מסלול ההתאזרחות, מה שהוא לא יהיה. זו המשמעות של להיות אזרח במדינה מתוקנת, וזו המחוייבות שמדינה מתוקנת לוקחת על עצמה כשהיא נותנת לאדם מעמד של אזרח בה.
ומאחר וכאן אנחנו דנים באפלייה בין אזרחים, הרי שהדיון על חוקי ההתאזרחות בישראל או במקום אחר לא רלוונטים. פתח נושא באוף טופיק על גזענותו, או לא גזענותו, או יתרונותיו או חסרונותיו של חוק השבות, ונדון שם.

בכלל, כל הרציונל של "כבר יש אפליה, אז בואו ניצור עוד אפליה" הוא מופרך. ומילא בנושאים שלא קשורים זה בזה, אבל אני אפילו נותן לך מערוף - נניח שיש בישראל אפליה בין אזרחים, ואנחנו יודעים שיש. זו לא תפועה רצויה, אני מניח. אז להגיד "כבר יש אפליה בין אזרחים, אז בואו ניצור עוד קצת" - מצידי, שהנימוק הזה יצטרף לנימוק של צברינו המצויינים כשהם יתגוננו מול עתירה בבית המשפט, כך אני מקווה, יחד עם הטיעון שהם קבוצה מוחלשת ומופלה לרעה.

האם ליגה של 12 זרים כן או לא? בוא נתחיל מזה שההגנות של צברינו המצויינים יושוו להגנות הפחותות שמקבלים המקומיים במדינות כדורסל נורמליות אחרות, שלמרות ההגנות הפחותות מצליחות לגדל שחקנים באיכות ובכמות גדולה משלנו, ונבחרות לאומיות שבדרך כלל מצליחות יותר משלנו.
בנושא הקהל - ההיסטוריה בכדורסל הישראלי, כמו גם ההיסטוריה במקומות אחרים וגם המצב העכשווי במקומות אחרים, מרמזות שתופתע מהיענות הקהל לקבוצות עם יותר זרים. בסקוניה שנה שעברה שיחקה באירופה עם שני ספרדים בסגל, אחד מהם מתאזרח, ואף לא בסקי אחד. הליגה הגרמנית שיש בה 7 או 8 זרים, ואין בה חוק צברי, מצליחה לא רע מבחינת הקהל. ואני יכול ללכת לעוד ועוד דוגמאות.
אז בוא נתחיל בזה, ואז נראה. אני חושב שמי שיהיה מספיק טוב ישחק גם ישחק, ומי שלא - יממש נא את שאיפותיו הספורטיביות בליגה הלאומית, שאגב, אני לא רואה את הקהל נוהר אליה למרות היותה ידידותית יותר לישראלים ולמרות שהרוב המכריע של אלופת אירופה לנבחרות עתודה משחק בה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 11:34 am 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
...
אבל מהרגע שמדינה מתוקנת העניקה לאדם את המעמד של אזרח - זכויותיו שוות ומלאות בלי קשר לדרך שבה הגיע למעמד (כל עוד לא השיג אותו ברמייה או משהו כזה). בין אם השיג את האזרחות בצאתו מרחם אמו ובין אם עבר את מסלול ההתאזרחות, מה שהוא לא יהיה. זו המשמעות של להיות אזרח במדינה מתוקנת, וזו המחוייבות שמדינה מתוקנת לוקחת על עצמה כשהיא נותנת לאדם מעמד של אזרח בה...

קראתי די ברפרוף אבל נדמה לי שהמאמר של נעמה כרמי ש Bozzy צירף מעיד על כך שהאמירה הזו אינה מוחלטת (מדובר שם על ההבדל בין אזרחים מכוח חוק השבות לאזרחים שנולדו בארץ בהקשר של מתן אזרחות לבני הזוג).

והערה רטורית אם אפשר, השימוש התכוף שאתה עושה בביטוי "צברינו טהורי הדם" על ואריאציותיו השונות, מכוון אם אני מבין נכון לטעון שההשגות נגד המתאזרחים נובעות מתפיסה גזענית. נדמה לי שרוב הדוברים נימקו את עמדתם היטב ואפשר לרדת מזה. לי אישית השימוש בביטוי הזה מזהם את הדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 11:36 am 
Hall of Famer

אם לא גזענית, אז בוודאי קסנופובית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 11:37 am 
Hall of Famer

אין בעייה, החלפתי ב"צברינו המצויינים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 11:46 am 
Senior

טוב, תהיו לי בריאים שניכם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 12:03 pm 
Hall of Famer

תודה תומר, בריאות וכל טוב גם לך. אתה באמת לא מזהה פה שמץ קסנופוביה? אפילו לא קמצוץ?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 12:29 pm 
Senior

קמצוץ? לא יודע, לא בדקתי וגם לא מתמחה באמירות ברורות וחד משמעיות כמוך אבל בליגה שממילא השחקנים הבולטים בה, כולל הכוכבים אהובי הקהל? לא נראה לי במיוחד.

אבל אתה יודע מה? זה אפילו לא באמת נורא חשוב בעיניי. גם אם כולם פה גזענים נתעבים כמאמר הציפה, להשתמש בביטויים מהסוג הזה כמו גם לקרוא למישהו אחר 'טהרן' או 'צבוע', יעזור רק למי שרוצה "להכניס" לשני, לא באמת לדבר איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 12:48 pm 
Hall of Famer

ובאיזה אופן להכניס עכשיו את עניין הנחרצות שלי קשור לאיכות דיון שאתה מצפה לראות פה?

אולי אתה יותר רגיש ממה שאני זוכר, אבל "צברינו המצוינים" זה אחלה ביטוי בעיניי לחבורת מחפשי הטובות ומקמבני הקומבינות שבמקום להשתפר בכדורסל, מחפשים עוד ועוד דרכים חוקיות ולא חוקיות לשפר את מעמדם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 12:50 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
בכל הדיון המפולפל הזה על חוקיות, לא עולה השאלה הפשוטה, ובעיני המעניינת יותר: איזה ליגה ר-ו-ב חובבי הכדורסל הישראלי היו רוצים לראות כאן. כמי שגדל והתבגר בארץ בשנות בשנות ה-70, ה-80, וה-90, התחושה שלי היא שחובב הכדורסל הממוצע התעניין אז בליגה יותר מהיום. למה? יכולים להביא כאן שלל סיבות, אבל תחושת הבטן שלי (אין לי הוכחות) היא שלדומיננטיות הגדולה יותר של ילידי הארץ ברוב הקבוצות אז יש קשר די הדוק לזה. אישית, אני מתגעגע לתקופה שבכל קבוצה היו רק שני זרים. ואגב, משיחות מזדמנות עם אוהדי כדורסל במדינות אירופאיות אחרות כמו איטליה או ספרד, נראה שהסנטימנט דומה.

אם ניקח את זה לקיצוניות, כלומר למצב שנראה שהוא הרצוי בעיני ראי, הכהן ואחרים, תהיה פה ליגה שכולה אמריקאים (עם ישראלי כזה או אחר שמשתלב מדי פעם בסגל אם יש לו מזל).
כשזה יקרה (מקווה שלא), אני אשאל במלוא הרצינות: מה ההבדל בין הליגה הזו לג'י ליג האמריקאית מלבד המיקום הגיאוגרפי של המשחקים ולמה שרוב אוהדי הספורט כאן יתחברו אליה? עבורי, זה יהיה הזמן שבו הכדורסל ה"ישראלי" יפסיק סופית לעניין אותי (כבר כיום רמת העניין שלי פחותה בהרבה מבעבר, וכאמור, נדמה לי שאני לא היחיד).

אז אני עם ודים והחתול: אני לא לאומן, לא חובב גדול של חוק השבות, ולא מאמין בעליונות הגזע היהודי. אבל כדי שליגה "ישראלית" תזיז לי את קצה ה***, צריך להיות לה צביון מקומי (מקומי, לא יהודי. אשמח לא פחות עם שחקנים ערביים או אפריקאים נוצרים שגדלו בישראל).

עברתי שוב על השרשור ונתקלתי בזה.

איך אתה מבין ממני שהמצב הרצוי בעיניי הוא ליגה שכולה אמריקאים? הדיון הוא על מספר זרים בליגה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 1:43 pm 
Senior

Hacohen כתב:
ובאיזה אופן להכניס עכשיו את עניין הנחרצות שלי קשור לאיכות דיון שאתה מצפה לראות פה? ...

צודק, זה היה מיותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 3:26 pm 
Hall of Famer

אני עם נדב בנקודה האחרונה
לדעתי למשל צריך להוריד את מספר הזרים , אבל לא בהכרח משיקולי "הגנת השחקן ( ובפרט הצבר ) הישראלי" , ואני במקביל ( ולכאורה באופן סותר , אבל לא באמת כאמור ... ) נגד מרבית החוקים המלאכותיים כמו חוק רוסי / צעירים וכו' , ובפרט השביתה וההמלצות ההזויות של הוועדה הנוכחית .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 27, 2018 3:44 pm 
Hall of Famer

אגב, מבחינת כדורסל אני חושב שאין ויכוח שהמתאזרחים לאורך השנים העיפו קדימה את הכדורסל הישראלי, ויתרה מזאת-לפחות 3 שחקנים שנחשבים היום לישראלים בכירים/כשרונות גדולים הם בנים של מתאזרחים: דאוסן, בלאט ואבדיה. גם שולדברנד-אמנם יהודי כשר-חייב משהו לגנים הויקינגיים של אבא. בסך הכל רוב המתאזרחים הם ברמה גבוהה למדי ובדרך כלל הם טובים משמעותית מה"ישראלי" שהם "תופסים לו את המשבצת", למעט חריגות בדמות חיפה ואשדוד כפי שציין יובב. ואכן עינינו הרואות שאלוהי הכדורסל מתגמל את גלבוע שיודעת להשתמש בישראלים שאחרות לא ידעו, ונותן בראש לאשדוד שמביאה מתאזרחים הזויים או לחיפה שהיום בליגה השנייה. אני רואה מספיק צברים בליגה שמקבלים קרדיט למרות שהם רחוקים מלהיות ראויים לו (אהלן אדם אריאל, אור סולומון ויוגב אוחיון של העונה האחרונה בשליפה מהראש) ואני לא רואה בליגות הנמוכות כשרונות מדהימים שנמקים שם בגלל שהמתאזרחים תופסים להם את המקום. כשיש שחקן צעיר שמגיע לו קרדיט הוא בדרך כלל מקבל אותו (בלאט, ים מדר, יובל זוסמן), ודווקא בעבר ראינו שחקנים טובים שהיו בליגה השנייה הרבה שנים יחסית עד שגילו אותם (מורן רוט, דרור חג'ג', פביאן ליפרמן, קוקיה)-הלוואי שהיום הייתי יכול לשלוף רשימה של שחקני פוטנציאל נבחרת בוגרת מחבר'ה שמשחקים בלאומית.

בקיצור, תירוצים של חלשים. לשחקנים ישראלים טובים יש מקום בליגה הבכירה בלי שום הגבלה על המתאזרחים. הבעיה היא שאין מספיק כאלה, ואתם יודעים מה מספר הרקדן הגרוע על הטופוגרפיה של הרצפה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, B.a.c, גמליאל, ציפה דריפה אלמדלסי ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: