אז אם הגענו לטרמינולוגיה כזו, אני דווקא חושב שאני פה המדען שמתבונן, לומד מתצפיות ומביא דוגמאות, ואתה איש הדת שאוחז בקרנות המזבח וכל הזמן חוזר על המנטרה שככל שירדו המקומיים הקהל ייעלם למרות שהתצפיות מראות ההיפך, ועסוק כל הזמן בהתגוננות, בתירוצים וב"גורמים נוספים" שהוא מציג באופן חד צדדי לחלוטין גם כשאני מראה את חולשת הטיעונים שלו. נראה לך מוזר שאני מתכחש לטיעוניך? ברור שאני מתכחש, המוזרות היא שאתה לא מתייחס ברצינות לדוגמאות ולהיסטוריה. כפי שכבר אמרתי, אתה מציג את "הגורמים הנוספים" באופן חד צדדי מוחלט, ואתה עושה את זה כבר בפעם השלישית או הרביעית. אז אני אחזור על טענתי ש"הגורמים הנוספים" הם דו צדדיים ומקזזים במידה רבה אלה את אלה, כי מצד שני יש את כמות השידורים שעלתה פלאים, שלא לדבר על איכותם ועל חוויית הצפייה בבית, ועל האלטרנטיבות הבידוריות הכלליות שגדלו לבלי הכר באותו זמן. בסוף אנחנו נשארים עם הקהל שמגיע ומתעניין או שלא, אפילו במקרים קיצוניים שבהם הייתי מצפה שהתיזה שלך תתגבר על כל גורם חיצוני.
הפועל ירושלים, שמח שהעלית את זה. אכן האולם הגדול והחדש, סיום עידן דני קליין והתקציבים הגדולים יותר שיחקו תפקיד מרכזי לפחות בהתחלה, כי זה נובלטי שמושך אנשים ולו מסקרנות, וכתבתי על זה כבר אז. אבל נובלטי לא מחזיק מעמד לאורך זמן, אחרי זה צריך להקים קבוצת כדורסל טובה ומעניינת לאורך זמן ורצוי שתביא גם תוצאות, כי בסופו של דבר מדובר בקבוצת כדורסל מקצוענית. במשימה הזו הפועל ירושלים עמדה יפה מאד בסך הכל עד עכשיו, למרות משקלם המופחת של הישראלים בה. אז אתה מדבר על מוזרות, אני חושב שיהיה מוזר להתכחש להתעניינות הציבורית והתקשורתית שהפועל ירושלים מעוררת בשנים האחרונות, לא רק בקרב הקהל שלה. כמובן בתקופת אורי אלון אבל גם השנה - לא הייתה התעניינות ציבורית כזו בקבוצה, לפחות ממה שאני רואה סביבי בקהל ובתקשורת, מאז שנות ה-90 ואולי אף יותר. למרות משקלם המופחת של הישראלים. בכל הקשור לנתונים דמוגרפים-כלכליים של ירושלים, אני פחות מתמצא, אם כי כל הדיווחים שאני קורא כולל אחד ממש אתמול דווקא מדברים על עיר סופר ענייה שהעוני שלה רק הולך וגובר, ועל הגירה שלילית של אוכלוסיות חזקות. ובכל הקשור לשיטות השיווק, הן באמת כאלה טובות שהן מתגברות בדעת הקהל על משקלם המופחת של הישראלים? אם זה כך תקעת לעצמך (שוב) גול עצמי. כנראה שמשקל הישראלים לא כזה חשוב.
רוצה עוד דוגמה קרוב לבית, שהרי עם סגולה אנחנו, כה שונים מכל קהלי העולם? הפועל חולון 2008 לקחה אליפות בליגה של 6 זרים, כמדומני, ובלי חוק ישראלי או חוק צברי. היא גם שיחקה כדורסל מצוין והביאה תוצאות לאורך כל העונה. הייתה לה קבוצה עם זרים מעולים, סופר דומיננטים, וישראלים שהיו שוליות, חוטבי עצים ושואבי מים לזרים. לא נראה לי שזה פגם במשהו בהתעניינות הציבורית והתקשורתית בקבוצה, הן הכללית וכמובן בקרב האוהדים שלה. איכשהו נראה לי שמי שעורר את התעניינות הציבור בקבוצה הזו - הן אוהדי חולון והן מי שלא - היו פי ג'יי טאקר ומאליק דיקסון, ולא אבישי גורדון או גוני יזרעאלי. אבל אולי אני טועה... לי לפחות נדמה שהישראלי היחיד באותה קבוצה שעורר התעניינות ציבורית היה יוסי מלאך, אבל זה נושא לדיון אחר. ואני יכול לתת דוגמאות גם מקבוצות אחרות ותקופות שונות בהיסטוריה. נשמור עוד כמה תצפיות להמשך הדיון.
כן, אנשים מתעניינים בעומרי כספי או בערן זהבי הצברים. הם מתעניינים ושמחים גם בהצלחתן של המתאזרחות לונה צ'מטאי וחנה מיננקו, כמובן ככל שמתעניינים באתלטיקה שהיא בכל זאת ענף פחות מעניין ציבורית מכדורגל או כדורסל בישראל. אגב, נדמה לי (אני לא סגור על זה) שצ'מטאי עדיין באופן רשמי לא אזרחית ישראלית, אבל היא רצה תחת דגל ישראל וזה מספיק. נקסט.
כמובן שאתה לא מתייחס לדוגמה של ויטוריה, כי היא לא תואמת את הקונספט הדתי, העומד בפני כל תצפית, של "למה שמישהו יתעניין בקבוצות מלאות זרים". למה שמישהו בעיר בסקית, ואני מניח שכל בר דעת יסכים שבסקים זה עם עם תודעה לאומית לא פחות מישראלים, יתעניין בקבוצה כמו שתיארתי? שני ספרדים שאחד מהם נער פוסטר, על בסקים אין מה לדבר (טוב, אולי נער הפוסטר הוא בסקי, לא בדקתי). עובדה. אוסיף ואומר שבסקוניה, מבחינה היסטורית, הייתה הקבוצה הכי דומיננטית בזרם של דרום אמריקאים עם אזרחויות אירופיות לליגה הספרדית. זה לא הפריע לעניין הקהל בה, להיפך, הקבוצה הביאה תוצאות וכדורסל מצוין ורק עוררה יותר ויותר עניין. רבאק, לפחות במקרה הקיצוני הזה, אם לתיזה שלך יש אילושהם רגליים להישען עליהן, היא הייתה צריכה להתגבר על כל גורם חיצוני.
בוא נמשיך. קרואטים וסרבים, וכל מיני עמים אחרים באזור ההוא של העולם, היית אומר שאלה עמים עם תודעה לאומית מפותחת? נדמה לי שכן. היית חולק על זה? אני חושב שגם אין חולק על המקום החשוב של ענף הכדורסל בנוף הספורט הכללי של המדינות האלה. אז בוא נדבר קצת על זה. בנוף הכדורסל הנוכחי באזור הזה של העולם יש ליגה דומיננטית אחת, הליגה האדריאטית, שעד כמה שאני רואה מותר שם שישה זרים - סתם מבדיקה של משחק אחד של הכוכב האדום ראיתי שהיא משחקת שם עם שישה זרים, אז אני מניח שזה מה שמותר. חשבתי שאולי יש שם הקלה לזרים מהאזור, כלמור שלבוסנים מותר לשחק במספרים יותר גדולים בקבוצות קרואטיות למשל מאשר זרים ממקומות אחרים בעולם, אבל הזרים של הכוכב האדום דווקא לא מגיעים מהאזור (ג'ו רגלנד אמריקאי עם אזרחות שקרכלשהו ממדינת קוטונו, מוחמד פאיה סנגלי, בילי בארון אמריקאי, אוג'ו אמריקאי-ניגרי, ומיודעינו פרפרוגלו היווני וצירבס הגרמני). הליגה הזו די רוקנה את הליגות המקומיות מתוכן, למרות שבליגות המקומיות יש מגבלות זרים חמורות. יש באזור הזה שתי ליגות שאפשר לראות אותן בתנאים מסויימים כנורמליות עם כמות סבירה של קבוצות נחמדות. הסרבית והקרואטית. אבל תרשה לי לא להתייחס לסרבית, היא לא באמת ליגה נורמלית כי קבוצות האדריאטית, שהן קבוצות הצמרת שלה, לא נמצאות בליגה במשך רוב העונה. הן חוזרות לאיזה רבע עונה בסוף, ולפלייאוף שבו הן משתעשעות בעיקר בינן לבין עצמן. אז אני נותן לך מערוף כי זו לא תהייה השוואה הוגנת. בוא נדבר על הליגה הקרואטית, שבה קבוצות האדריאטית כן משחקות לאורך העונה. יש שם כאמור מגבלות זרים חמורות, כך נדמה לי לפחות מהתבוננות בהרכבים שהקבוצות משחקות איתן שם כולל של קבוצות האדריאטית. אתה יודע מה? לא משנה למה, העובדה היא שמשחקים שם עם הרבה פחות זרים. בדיקה מהירה (מודה שלא יותר מדי מקיפה, רק מדגם של משחקים) מראה שבמשחקים בין קבוצות הצמרת (צדוויטה, ציבונה, ספליט, זאדאר) יש בין 1000 ל-2000 צופים. במשחקים אחרים, כולל משחקי בית של קבוצות הצמרת נגד קבוצות אחרות, יש בין 300 ל-600 צופים. לא טעיתי באפסים. שלוש מאות עד שש מאות צופים. סו מאץ' פור מקומיים שמביאים התעניינות קהל. שאר הליגות שם, עדיף לא להרחיב עליהן את הדיבור. כולן, כולל הליגה הסלובנית במצבה הנוכחי, הן ליגות חלשות מאד. למעשה בכל הליגות האלה יחד יש קבוצה אחת טובה יחסית, מיודעתנו בודוצ'נוסט. כשמדברים על "ליגות כדורסל ברמה נורמלית" או "סבירה ומעלה" באירופה, אלה לא ליגות שראויות לתואר הזה.
אז יש תצפיות, מהארץ ומהעולם, ויש תירוצים שמוצגים בצורה חד צדדית ומעוותת.
_________________ אנחנו מגש היהודים שעליו לך ניתנה מדינת הכסף. ...הכרזה זו, במושב מועצת המדינה הזמנית (מגילת העצמאות)
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.
נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' נובמבר 29, 2018 11:58 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.
|