סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 11:42 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 642 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 3:22 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:
נורטון כתב:
וכאמור מרקל ועוד איך שאפשרה את הברקזיט. אם כי מעולם לא אמרתי שהיא הגורם הבלעדי

וכאמור, לא הראית את זה בשום מקום ואם כבר אז הוראה להיפך: לבריטניה, שהונהגה בזמן משבר הפליטים ע"י הימין השמרני, מעולם לא היתה כוונה לקלוט יותר מאשר 20,000 פליטים שזה מספר זעום ביותר ביחס לאוכלוסייתה. בכל זאת הלאומנים הבריטים הלכו לברקזיט בהנהגת הפופוליסטים הימנים המקומיים שאחרי זה ברחו עם הזנב בין הרגליים (בוריס ג'ונסון, מישהו?). מה הקשר של מרקל לכל זה, מה היא יכלה לעשות ולמה לעזאזל היא עדיין משויכת לשמאל על לא עוול בכפה חוץ מזה שבעיני ניאו-שמרן אמריקאי/ישראלי היא שמאלנית.

אבל אתה לא עונה לנקודה. השאלה היא לא כמה פליטים בריטניה רצתה או התכוונה לקלוט בפועל, אלא כמה פליטים האיחוד האירופי ניסה לדחוף אליה, והשאלה למי הסמכות ניתנת בנושא הזה. מרקל בעניין הזה הייתה לחלוטין בצד של "מדיניות כלל אירופית על חלוקה בין המדינות כחלק מהאיחוד", אם לא מנהיגתו.
עניין הפליטים לא לבד, אבל הוא בהחלט היה זרז ונושא מרכזי בעניין המהותי של עד כמה האיחוד יכול להתערב בענייני המדינות שחברות בו.

בסופו של דבר נסגר ההסכם מול טורקיה כך שכל זה לא רלוונטי, וממילא העניין של איחודים פוליטיים מצריך לפעמים אילוצים. אז מרקל תמכה במדיניות כלל אירופית (שלא התממשה) והבריטים סירבו והקשיחו, מי אמר שמרקל היתה כופה את דעתה על בריטניה? והאם מרקל היתה הולכת עד כדי הבאת בריטניה לידי פרישה מהאיחוד בגלל הנושא הזה? ההסכם מול טורקיה ונסיון העבר (שמראה שמרקל עושה כל שביכולתה לשמור על שלמות האיחוד, ובוודאי לא נראה שהיתה מפרקת אותו בשם מכסות קליטת פליטים) מלמדים אותנו שלא. והנה ידידנו המתגורר באי הבריטי מספר לנו שגם על פי מיטב ידיעתו לא היה לנושא הפליטים השפעה על התהליך. בין חילוקי דעות בין חברות האיחוד בנושא מכסות פליטים לבין "מרקל השמאלנית אפשרה את פרישת בריטניה מהאיחוד" של נורטון יש מרחק מסוים, הייתי אומר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 3:29 pm 
Hall of Famer

לתומי חשבתי שאין למגורים באיזור כלשהו חשיבות לגבי קביעת דעה. אבל כנראה ש 'לא הבנתי'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 4:11 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
לתומי חשבתי שאין למגורים באיזור כלשהו חשיבות לגבי קביעת דעה. אבל כנראה ש 'לא הבנתי'

לציון המגורים ב"אירופה" רק לצורך הציון שאתה גר שם באמת אין שום משמעות. אם היית גר בבריטניה ומביא משם את הלך הרוח, היתה לזה משמעות. אבל כמו תמיד אתה מתעסק בעיקר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 4:35 pm 
Hall of Famer

אני גר בארה'ב, ורק נמצא כרגע באירופה בטיול אבל כאמור גרתי שם מספיק
הלך רוח? בארה'ב יש מיליוני הומלסים ובאופן כללי אתה רואה מקסיקנים, ערבים ומיעוטים אחרים עובדים בכל מקום
בניס או פריז, ואפילו בג'נבה (אבל לא בציריך) יש בעיקר מאות אלפי מיעוטים כאלה ואחרים ברחובות או בבתי קפה זולים על ששבש
את מדיניות הרווחה, אני מכיר היטב בשני המקומות , כולל גם את נתוני האבטלה של המהגרים (משמעותית גבוהים יותר באירופה) ואת עשרות המיליארדים שגרמניה וצרפת הוציאו על ההגירה הזאת

אבל, מה זה משנה מראית העיניים שלי או קריאת האנגלית. אני הרי לא מסוגל להבין כלום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 4:39 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מי אמר שמרקל הייתה כופה את זה על בריטניה, אתה שואל? ובכן, אני מניח שאמרה את זה אחת אנג'לה מרקל עצמה... גם אם לא השתמשה במילים המפורשות, היא הייתה הדוחפת המרכזית לקווטת חובה פר מדינה, שעל כל האיחוד לעמוד בה. בפעם האחרונה שהסתכלתי, "חובה" אומר שאתה עושה את זה גם אפ אתה לא רוצה, כלומר בכפייה.
יחד איתה הלכו צרפת וכמובן יוון ואיטליה שאליהן מגיעים רוב המהגרים. האיחוד אמנם לא קיבל את עמדתה, אבל זה שאין היום קווטת חובה על מדינות האיחוד זה למרות מרקל, לא בזכותה.
וזה היה זרז מאד רציני לברקסיט. עצם זה שיש כזו אפשרות בכלל, ומנהיגים אירופים מרכזיים מעלים את זה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 5:07 pm 
Sophomore

שוב נושא הפליטים כמעט ולא הוזכר פה בבריטניה בהקשר של בריקסיט. כאשר הוא הוזכר זה היה בעיקר בהקשר של ביקורת על הממשלה שלא מאפשרת לילדים פליטים כניסה לבריטניה. מה שהדאיג את הבריטים זה היה בעיקר תנועה של מזרח אירופאים, כלומר פולנים, בולגרים ורומנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 5:15 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
הלך רוח? בארה'ב יש מיליוני הומלסים ובאופן כללי אתה רואה מקסיקנים, ערבים ומיעוטים אחרים עובדים בכל מקום
בניס או פריז, ואפילו בג'נבה (אבל לא בציריך) יש בעיקר מאות אלפי מיעוטים כאלה ואחרים ברחובות או בבתי קפה זולים על ששבש
את מדיניות הרווחה, אני מכיר היטב בשני המקומות , כולל גם את נתוני האבטלה של המהגרים (משמעותית גבוהים יותר באירופה) ואת עשרות המיליארדים שגרמניה וצרפת הוציאו על ההגירה הזאת

כן, אתה שוב לא מבין.

כמה מההגירה הנ"ל קשורה לקולוניאליזם? (למשל, אפריקאים בצרפת). הטורקים נמצאים בגרמניה בכוונת מכוון של הגרמנים שהביאו כח עבודה זול מטורקיה באופן יזום. היתה גם הגירה שקשורה למלחמות הבלקן (בגלל זה יש בשוויץ הרבה אקס-בלקנים). מה כל זה מוכיח מבחינתך?

ראי שעל הקיר כתב:
מי אמר שמרקל הייתה כופה את זה על בריטניה, אתה שואל? ובכן, אני מניח שאמרה את זה אחת אנג'לה מרקל עצמה... גם אם לא השתמשה במילים המפורשות, היא הייתה הדוחפת המרכזית לקווטת חובה פר מדינה, שעל כל האיחוד לעמוד בה. בפעם האחרונה שהסתכלתי, "חובה" אומר שאתה עושה את זה גם אפ אתה לא רוצה, כלומר בכפייה.
יחד איתה הלכו צרפת וכמובן יוון ואיטליה שאליהן מגיעים רוב המהגרים. האיחוד אמנם לא קיבל את עמדתה, אבל זה שאין היום קווטת חובה על מדינות האיחוד זה למרות מרקל, לא בזכותה.
וזה היה זרז מאד רציני לברקסיט. עצם זה שיש כזו אפשרות בכלל, ומנהיגים אירופים מרכזיים מעלים את זה.

כבר אמרנו שלמרקל היתה עמדה שלא התקבלה, ובסוף נסגר הסכם עם טורקיה. ובכל זאת הלאומנים הבריטים הובילו פרישה, ושוב מזכיר לנו ידידנו מבריטניה שהנושא כלל לא השפיע. חבל שנחזור על עצמנו, כי אנחנו קצת עושים את זה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 5:28 pm 
Hall of Famer

נו, ברור שההגירה היא בראש ובראשונה ישנה ולא כזאת שהתחילה ב 2015.. זה לא אומר שצריך להוסיף עליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 5:38 pm 
Hall of Famer

זאת אומרת שלגישתך, אם הבנתי אותה נכון, על אירופה היה לקלוט 0 פליטים על אף הזוועה ההומניטרית בסוריה. בסדר, גישה ימנית מוכרת, אבל הטמטום המחריד של השמאל אייהו?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 5:57 pm 
Hall of Famer

לא 0. אבל באופן מצומצם ובבדיקה מדוקדקת. זה יכול להיות קריטריון משפחתי (רק הורים עם ילדים) או תעסוקתי (בעלי תארים) או קריטריונים הגיוניים אחרים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 6:03 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אם אתה אירופה ואוהב לחלק כסף בחינם, מדיניות הפליטים שלך צריכה להיות אפס עגול

ברכותיי, הצלחת לסתור את עצמך תוך עמוד. אבל אנחנו יודעים שבסוריה היה משבר הומניטרי חמור ביותר עד כדי רצח עם של ממש, והאיחוד האירופי בחר לנסות לקחת על זה אחריות כפי שבחר, וכמובן לא החיל על המצב הזה את חוקי ההגירה הרגילים (מי שקורא אותך יכול לחשוב שכל דכפין מקבל דרכון אירופי בימים רגילים). זו גישה שאתה כנראה מתנגד לה, אני רק מתקשה בקטע של "הטמטום המחריד" והקשר של זה לשמאל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 6:07 pm 
Hall of Famer

איך מנתניהו הגעתם לברקזיט ? ראובן, פתח נושא חדש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 6:12 pm 
Hall of Famer

לא סתרתי, עידנתי. אבל אם אתה רוצה, תקרא לזה סתירה. יפה לך, קבל תעודת גבר.

כאמור לא קראת את המאמר עדיין. אבל אתה יודע מה, לא טמטום מחריד, אעדן שוב אומר רק שהיה עיוורון ואליבא דהמאמר חשיבה של אובמה שכולם בפתח של אביב דמוקרטי פלורליסטי ומערבי, עם ההתחייסות מעטה מאד לכוחות עולים אחרים, החל בארדואן, דרך פוטין וכלה בסין וערב הסעודית, ושביבי שהימר על כך שדווקא הפוליטיקה שלו האנטי-אובמה תנצח ולא רק שלא תעלה לו הדיפלומטיה אלא תיצור יחסים חדשים לישראל עם העולם

בקיצור. תפסיק להיות עקשן ותקרא. לא יזיק אם תתאמץ קצת. אומר עוד משהו, עם העקשנות שלך לעברית בלבד, לא ברורה לי הנחרצות בדעות ו למישהו שלא מסתכל על מגוון פובליציסטים ודעותיה (אקונומיסט, wsg וכו וכו) אלא מצומצם לשפה אחת בלבד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 6:26 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
נורטון כתב:

כן, אתה שוב לא מבין.

כמה מההגירה הנ"ל קשורה לקולוניאליזם? (למשל, אפריקאים בצרפת). הטורקים נמצאים בגרמניה בכוונת מכוון של הגרמנים שהביאו כח עבודה זול מטורקיה באופן יזום. היתה גם הגירה שקשורה למלחמות הבלקן (בגלל זה יש בשוויץ הרבה אקס-בלקנים). מה כל זה מוכיח מבחינתך?

ראי שעל הקיר כתב:

כבר אמרנו שלמרקל היתה עמדה שלא התקבלה, ובסוף נסגר הסכם עם טורקיה. ובכל זאת הלאומנים הבריטים הובילו פרישה, ושוב מזכיר לנו ידידנו מבריטניה שהנושא כלל לא השפיע. חבל שנחזור על עצמנו, כי אנחנו קצת עושים את זה.

לא, לא "אמרנו" ברבים. אמרת, ביחיד. אבל התכנית של מרקל לא נפלה לפני הברקסיט, היא נפלה רק השנה, הרבה אחרי הברקסיט, אחרי שמדינות בעיקר במזרח אירופה עמדו על הרגליים האחוריות ובריטניה כאמור כבר פרשה. כלומר גם שנה וחצי אחרי הברקסיט, אחרי שמדינה מרכזית באיחוד החליטה לעזוב אותו, עדיין מרקל הנהיגה את אירופה למדיניות קווטות חובה לכל חברת איחוד, ולכל הפחות זה היה נושא תלוי ועומד בזמן הברקסיט. משמע, היא הייתה מוכנה לשלם את המחיר של עזיבת מדינות את האיחוד, כולל מדינות מרכזיות כמו בריטניה, ועדיין התעקשה על תכניתה לכפייה של קווטות על מדינות האיחוד ממש עד השנה.
כלומר, בזמן הברקסיט הייתה (במקרה הטוב) תלויה ועומדת התערבות אירופית בדבר שהוא בשורש הנושאים שמדינה ריבונית אמורה להיות מסוגלת להחליט עבור עצמה.
ההסכם עם טורקיה הושג רק ב-2016, אמנם כמה חודשים לפני הברקסיט, אבל אחרי שבאירופה היו כבר מיליוני פליטים ומהגרים (לגרמניה בלבד הגיעו יותר ממיליון פליטים רק ב-2015) שהאיחוד בהנהגת מרקל דרש לדחוף עם קווטות חובה למדינותיו, כולל לבריטניה. וממילא טורקיה היא רק מסלול אחד של פליטים ומהגרים לאירופה, יש עוד מסלולים אחרים דרך אפריקה לאיטליה ולספרד בעיקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 27, 2018 2:45 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

https://www.israelhayom.co.il/article/619259
הבושה מתה, מקום קבורתה לא ידוע.

... אבל חכו רגע, הרגע התקבלה ידיעה שאלמונים מצאו את הקבר, הוציאו את גופת הבושה, ביצעו בה את זממם וזרקו אותה לצד הדרך.
https://www.israelhayom.co.il/article/619433

אני אאמלק למי שלא מתחשק לזהם את עצמו בקריאה של הזוועתון:
הבוקר כתבו בידיעון ראש הממשלה שבמידה והיועמ"ש יעז להגיש כתב אישום לפני הבחירות יתקפו אותו בכל העוצמה. לאחר שבמערכת אכיפת החוק נזעקו ש"נחצה קו אדום", בליכוד הכחישו והשיבו עם המשפט הבלתי יאמן הבא: "הטענה איננה נכונה. האיומים על היועמ"ש מגיעים מהשמאל ומהתקשורת"
ואני שואל: וואט דה פאאאאאאאאק?!?!?!?!
אני מתבייש לקרוא לאנשים האלה בני אותו עם שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 27, 2018 2:58 pm 
Senior

face it, המודל של הדמוקרטיה הליברלית מיצה את עצמו מסיבות שונות. בכל העולם, לא רק בישראל. נכון שהוא עוד עושה קולות של חי ובועט פה ושם אבל בגדול יש יותר ויותר מדינות שבהן השלטון זונח ראיות עין של ליברליזם ו/או דמוקרטיה ייצוגית, לרוב בטענת "רצון העם".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 27, 2018 3:21 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

תומר כתב:
face it, המודל של הדמוקרטיה הליברלית מיצה את עצמו מסיבות שונות. בכל העולם, לא רק בישראל. נכון שהוא עוד עושה קולות של חי ובועט פה ושם אבל בגדול יש יותר ויותר מדינות שבהן השלטון זונח ראיות עין של ליברליזם ו/או דמוקרטיה ייצוגית, לרוב בטענת "רצון העם".

אבל ברצינות, כמה אפשר להשתין מהמקפצה לפני שיתחיל לשרוף לאנשים בעיניים?
הבוקר פרסמתם שהליכוד מאיימים על היועמ"ש* ומאוחר יותר אתם טוענים שהאיומים באים מהתקשורת והשמאל?!. בחייאת רבאק! יש גבול לכל תעלול.

*לא הזכרתי את הידיעה מהארץ לפיו הביביתון פרסם הבוקר שני שערים שונים, בהם האיום ב"מתקפה חסרת רחמים" על היועמ"ש מיוחס פעם אחת לנתניהו ופעם אחרת לבכירים בליכוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 27, 2018 5:44 pm 
Senior

אבל זה בדיוק העניין, האנשים מוכנים לקבל כל השתנה מהמקפצה, כולל כאלה שפעם אפילו לדבר עליהן היה בבחינת מוקצה.
כל הערכים של הגינות ונקיון שפעם נחשבו לאבן היסוד של השיטה הדמוקרטית, הפכו לסוג של סרח עודף שרק מפריע למשילות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 24, 2019 1:23 am 
Junior

https://www.giveback.co.il/projectcomments.aspx?id=4107

פתחו בקמפיין מימון המונים להגנה המשפטית של נתניהו... עבור אדם שהונו מוערך בכמה עשרות מיליוני שקלים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 24, 2019 8:34 am 
Hall of Famer

מדהים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 24, 2019 11:55 am 
Junior

המלך מטיל על הציבור מס וולנטרי והנתינים נותנים מרוחב ליבם.

האמת היא שזה יותר מתאים למצב של קיסר ממלך.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 24, 2019 1:42 pm 
Hall of Famer

מלווה מרצון ומלווה בששון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2019 9:29 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ממה שהבנתי מארגן את זה המועמד ה-29 מטעם הליכוד. כי גם מהמקום ה-29 הלשון יכולה להגיע רחוק ועמוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 27, 2019 1:56 am 
Junior

sir charles כתב:
ממה שהבנתי מארגן את זה המועמד ה-29 מטעם הליכוד. כי גם מהמקום ה-29 הלשון יכולה להגיע רחוק ועמוק.

מועמד למקום ה29(משבצת הצעירים בליכוד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 24, 2019 9:10 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נדחתה שוב בקשת נתניהו לממן את הגנתו המשפטית באמצעות מקורביו העשירים.
מעניין באמת איך הוא יצליח לשלם... מה באמת קורה עם קמפיין ההדסטארט שאחד מפעילי הליכוד השיק? כמה כסף כבר נאסף?
מקסימום תמיד יש את הסנגוריה הציבורית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 642 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: rony, sheky ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: