סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 3:16 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 78  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 7:51 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נישואין וגירושין בהליך דתי בלבד, חוק בשר ומוצריו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 7:52 pm 
Hall of Famer

עכשיו תורך, פלאש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 8:09 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ההתגברות, הדי מסיבית יש לציין, של הזרם החרד"לי היא עוד סימן למגמה שאני מדבר עליה. בתקופת החקיקה הדתית של שנות ה-80 כמעט לא היה דבר כזה. אני זוכר את הפליאה וההשתאות שהציבור החילוני קיבל בהן את יצחק לוי, שהיה כמדומני הסמן הראשון לתופעה הזו לפחות בפוליטיקה, ועל אחת כמה וכמה כשהוא נבחר ליו"ר המפדל.
היום החרד"לים מושלים בכיפה, תרתי משמע. לכן אני חושב שמה שהתחלנו לראות בשנות ה-80, לפני העלייה מברית המועצות ולפני אהרון ברק, נראה בשנים הבאות ביתר שאת.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 8:21 pm 
Junior

אני כבר מכין את עצמי לשמוע את כל ההטפות האנטי-דתיות, והזלזול ביהדות. אבל אם תקבלו כנתון שזו הדת היהודית (כמו שאני מקבל כנתון את הדרך החילונית, ולא מתווכח)
אז תבינו שמה שקורה זו כפייה חילונית. כיוון שהדתיים נולדו לכפייה הזו, הם בכלל לא חושבים להשמיע קול כמו החילונים.

מכוניות בשבת, אא"כ אתה מסוגל לגור במאה שערים.
קללות וגסויות נוראיות שילדיי ישמעו במגרשי ספורט, ברחוב, בקניון, באוטובוס. בכל מרחב ציבורי.
שלטי ענק בכבישים שמחפיצים נשים.
טלויזיה שמחפיצות נשים.
אינטרנט שמחפיץ נשים.
כל פתיחת רדיו/שיר מלווה מתישהו בהחפצת נשים.
כל שימוש בטכנולוגיה מלווה בסכנת פרסומת פרוצה שמחפיצה נשים.
כמעט בכל רחוב ולא מעט חנויות ומוצרים אני יכול למצוא תמונה שמחפיצה ומוכרת באמצעות נשים כאובייקט.
הטפות ואמירות אנטי-דתיות פרו-חילוניות באוניברסיטה במרומז או לא ע"י מרצים.
לימודי תארים כגון משפטים ופסיכולוגיה ועוד בדרך חילונית שמכריחה לימוד מכופרים
הקלות ללוחמות וטייסות ע"מ לייצר שיוויון מגדרי עלאק, בצה"ל, על חשבון מקצועיות הצבא ועל חשבון הבטחון.
חופי הים, מסלולים ומעיינות בארץ מלאים פריצות. וואלה הלכתי לים המלח, אשכרה נודיסטים

צה"ל, מקום שאני אוהב, אבל:
ניווט בה"ד1 שעשיתי עם בת בלילה במדבר. ייחוד.
שמירה עם בת. ייחוד.
חמ"ל לילה עם בת. ייחוד.
שירת נשים.
שמיעת הרצאה מישיבה חילונית
מסעות מעורבים בנים-בנות שמכריחים נגיעה בחלק מהפעילות
ערבוביה בכניסה לחד"א שמכריחה נגיעה
המון שיעורים ממדריכות, זה אסור מחשש הסתכלות
המון הדגמות פיזיות מנשים, בתכנים מקצועיים ותכני כושר גופני
ריצות מעורבות
בעיות כשרות בצבא, אנשים שנכנסים למטבח ועושים מה שבא
בעיות שבת בצבא, הכרח ליסוע לשמירה ברכב בשבת בגלל כל מיני המצאות
פעילויות עלאק מבצעיות בשבת שדורשות כתיבה ואיסורים אחרים, למרות שהדתיים מבינים שאין כאן עניין מבצעי
כל עניין הקללות הוא ככ מאסיבי ומגעיל בצבא, ממש מפריע לרוב הדתיים והחרדים.
יש ככ הרבה.... אני יכול לכתוב מגילות על צה"ל. כל כך הרבה פעילויות שמחייבות ערבוביה אסורה
הפתרון הוא לאפשר לדתיים לשרת בנפרד מבנות.

אז כן, לחילונים זה נראה מגוחך כי הם גדלו בתרבות הזו וזה לא מזיז להם.
לדתיים זה רומס את החינוך בהפרדה בין המינים, כדי ליצור תא משפחתי טוב. ועוד עניינים הלכתיים (שבת כשרות קללות לשון הרע בכמויות בדיונים צבאיים ועוד)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 8:32 pm 
Junior

רק כדי להבהיר: המונח ״כפייה חילונית״ משמעו שכופים עלייך *להיות* חילוני, לא שאתה חי במדינה שיש בה חילונים. ״מכוניות בשבת״ זה לא כפייה חילונית, לפחות כל עוד אין חילוני שכופה עלייך לנהוג בשבת. כנ״ל אמירות אתאיסטיות של מרצים באוניברסיטה, החפצות נשים באינטרנט, פריצות בחופי הים ולמעשה כמעט כל הדברים שמנית...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 8:39 pm 
Hall of Famer

האמת היא שנראה לי שאתה לא יודע מה זו "כפייה" בעברית. למטה, התשובות שלי בבולד.

FLASH כתב:
אני כבר מכין את עצמי לשמוע את כל ההטפות האנטי-דתיות, והזלזול ביהדות. אבל אם תקבלו כנתון שזו הדת היהודית (כמו שאני מקבל כנתון את הדרך החילונית, ולא מתווכח)
אז תבינו שמה שקורה זו כפייה חילונית. כיוון שהדתיים נולדו לכפייה הזו, הם בכלל לא חושבים להשמיע קול כמו החילונים.
נו באמת, משמיעים יופי של קול

מכוניות בשבת, אא"כ אתה מסוגל לגור במאה שערים. זו לא כפייה, זו זכותם. כפייה זו מניעה של מישהו לעשות משהו, כך בעברית. אם תמנע מהם את הזכות לנסוע בשבת, זאת תהיה מניעה. כרגע זאת זכותם של החילונים לנסוע, וזכותם של הדתיים לא לנסוע. כאמור, רגע של עברית.
קללות וגסויות נוראיות שילדיי ישמעו במגרשי ספורט, ברחוב, בקניון, באוטובוס. בכל מרחב ציבורי. אותו כנ"ל כמו קודם
שלטי ענק בכבישים שמחפיצים נשים. כאמור, אותו כנ"ל. אתה לא רוצה, אל תסתכל.
טלויזיה שמחפיצות נשים. אותו כנ"ל, אף אחד לא הכריח אותך לצפות.
אינטרנט שמחפיץ נשים. כאמור לעיל
כל פתיחת רדיו/שיר מלווה מתישהו בהחפצת נשים. כנ"ל
כל שימוש בטכנולוגיה מלווה בסכנת פרסומת פרוצה שמחפיצה נשים. כנ"ל.
כמעט בכל רחוב ולא מעט חנויות ומוצרים אני יכול למצוא תמונה שמחפיצה ומוכרת באמצעות נשים כאובייקט. כנ"ל, ואני גם חייב לציין שבשביל מישהו שבא מהעולם הדתי אתה מתייחס הרבה יותר מדי לכל הקטע הנשי הזה. זכותן לעשות מה שבא להן בשביל כסף.
הטפות ואמירות אנטי-דתיות פרו-חילוניות באוניברסיטה במרומז או לא ע"י מרצים. אז עכשיו גם תכפה עליהם מה להגיד ומה לא? אותו כנ"ל כמו בפסקה הראשונה שלי.
לימודי תארים כגון משפטים ופסיכולוגיה ועוד בדרך חילונית שמכריחה לימוד מכופרים. שתהיה לי בריא, מי ביקש ממך ללמוד משהו.
הקלות ללוחמות וטייסות ע"מ לייצר שיוויון מגדרי עלאק, בצה"ל, על חשבון מקצועיות הצבא ועל חשבון הבטחון. אם זה בא על חשבון מקצועיות הצבא והבטחון אני איתך במאה אחוז, יש לך הוכחות לכך? באופן כללי, אני מאד בעד שילוב של נשים שעוברות את המבחנים הנכונים
חופי הים, מסלולים ומעיינות בארץ מלאים פריצות. וואלה הלכתי לים המלח, אשכרה נודיסטים. כאמור, מי ביקש ממך ללכת לים המלח?

צה"ל, מקום שאני אוהב, אבל:
ניווט בה"ד1 שעשיתי עם בת בלילה במדבר. ייחוד. עכשיו כאן זה משהו קצת שונה, כי מישהו כן ביקש ממך ללכת לצה"ל, כלומר הכריח אותך ובמקרה הזה, אני מסכים איתך. בפסקה הראשונה קשקשת רבות, הפעם אני יכול להתחיל להסכים.
שמירה עם בת. ייחוד. לא בדיוק ייחוד הלכתי, אבל כאמור למעלה, אני יכול להסכים. כי הצבא הוא כפייה.
חמ"ל לילה עם בת. ייחוד. אותו כנ"ל
שירת נשים. אם מכריחים אותך ללכת, אני מסכים. כלומר, אני מצר על כך שזה מפריע לך אבל זכותך שזה יפריע לך
שמיעת הרצאה מישיבה חילונית . ומישיבה דתית זה בסדר?
מסעות מעורבים בנים-בנות שמכריחים נגיעה בחלק מהפעילות. כאמור, אם אכן כך, אני מסכים.
ערבוביה בכניסה לחד"א שמכריחה נגיעה . קשקוש בלבוש לדעתי.
המון שיעורים ממדריכות, זה אסור מחשש הסתכלות. יכול להסכים, חבל מאד שזה כל כך מפריע לך, כל הקטע הזה עם בנות, אבל בסדר, זכותך.
המון הדגמות פיזיות מנשים, בתכנים מקצועיים ותכני כושר גופני. כאמור, זכותך.
ריצות מעורבות . אז מה?
בעיות כשרות בצבא, אנשים שנכנסים למטבח ועושים מה שבא. מסכים.
בעיות שבת בצבא, הכרח ליסוע לשמירה ברכב בשבת בגלל כל מיני המצאות. מסכים אם זה לא פיקוח נפש.
פעילויות עלאק מבצעיות בשבת שדורשות כתיבה ואיסורים אחרים, למרות שהדתיים מבינים שאין כאן עניין מבצעי. לא יודע מה זה "הדתיים מבינים", נדמה לי שיש אנשים שיותר מבינים. אבל בהנחה ואכן אין פיקוח נפש אתה צודק. אני רק לא בטוח בכלל שזה כך.
כל עניין הקללות הוא ככ מאסיבי ומגעיל בצבא, ממש מפריע לרוב הדתיים והחרדים. בעיה שלך, אל תכפה על אחרים לא לדבר כמו שהם רוצים.
יש ככ הרבה.... אני יכול לכתוב מגילות על צה"ל. כל כך הרבה פעילויות שמחייבות ערבוביה אסורה
הפתרון הוא לאפשר לדתיים לשרת בנפרד מבנות. אני ממש בסדר עם זה. אני מצר על כך ולדעתי זה חבל מאד, אבל אם כל הדתיים רוצים כך, אני ממש בסדר עם זה. ובתנאי אחד - שיהיו פה ושם פעילויות משותפות, כי במלחמה יתכן ויהיו כאלה, ואתם כן צריכים אימונים מתאימים לכך. אני לא רוצה שבקרב צבאי, תתבלבל בגלל שלידך יש ציצים.

אז כן, לחילונים זה נראה מגוחך כי הם גדלו בתרבות הזו וזה לא מזיז להם.
לדתיים זה רומס את החינוך בהפרדה בין המינים, כדי ליצור תא משפחתי טוב. ועוד עניינים הלכתיים (שבת כשרות קללות לשון הרע ועוד)

בקיצור, אתה צודק בגדול בעניין הצבא וטועה לחלוטין בעניין האזרחי - מסיבה פשוטה. הראשון נכפה עליך ואם כן, צריך לעשות כך שיהיה לך (ולדתיים אחרים) נוח. השני - לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 8:52 pm 
Junior

נביא בעירו כתב:
רק כדי להבהיר: המונח ״כפייה חילונית״ משמעו שכופים עלייך *להיות* חילוני, לא שאתה חי במדינה שיש בה חילונים. ״מכוניות בשבת״ זה לא כפייה חילונית, לפחות כל עוד אין חילוני שכופה עלייך לנהוג בשבת. כנ״ל אמירות אתאיסטיות של מרצים באוניברסיטה, החפצות נשים באינטרנט, פריצות בחופי הים ולמעשה כמעט כל הדברים שמנית...

כמעט כל מה שכתבתי זה איסור. לעבור על האיסור משמעו כפייה חילונית - להיות חילוני.
כופים עלי הסתכלות אסורה, כשאני פותח אינטרנט טלויזיה הולך לכל סרט בקולנוע או סתם נוסע באיילון ונקלע לפני שלט בגודל קילומטרים, בדיוק כמו שכופים עליך לא להשתמש בתחב"צ ולא לקנות חמץ בפסח. אני יכול לא לעשות את כל הדברים הללו ולא תהיה כפייה כמו שאתה יכול להשיג חמץ בדרכים אחרות או ליסוע בדרך אחרת בשבת.

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך ג' אפריל 16, 2019 9:07 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 9:05 pm 
Junior

נורטון,

מי שרוצה מרחב ציבורי שומר שבת, אין לו - בכל שכונה דתית כמעט יש מכוניות. אבל מוכן לקבל שזו לא בדיוק כפייה

קללות, כל סוגי ההחפצה, אקדמיה, טיולי מים וכו' - תמיד אפשר לומר "אל תלך ברחוב, אל תשתמש בכל סוגי הטכנולוגיה, אל תיסע ותזוז ממאה שערים, אל תלמד את המקצוע שאתה רוצה ואל תצא לטיולים בארץ". וואלה, באותה מטבע אגיד לך - "אל תתחתן בישראל. אל תרכוש חמץ בפומבי. בשבת תיסע בהסעות מאורגנות".

צה"ל:
לא זה לא בסדר לכפות לשמוע מישיבה דתית. שמעת על מקרה כזה? אני הייתי בהרצאה של ישיבה חילונית.
ריצות מעורבות זה אסור. מה לעשות.
קללות - אנשים רוצים להתגייס ולתרום, וכופים עליהם להתרגל לשפת דיבור לא דתית. האם שפת הדתיים שאתה שומע בצבא היא כפייה עליך? מה בה מפריע לך? אם אכן מפריע, אני בעד לאפשר לדתיים וחילונים שיבקשו בזאת (וברור לי שלא הרבה יבקשו), לשרת רק עם דתיים/חילונים.

אני רוצה להבין בעניין האקדמיה: זו לא כפייה חילונית, שאם הבן שלי ירצה ללמוד פסיכולוגיה אין לו אפשרות חוץ מאוניברסיטאות שבה הרבה מרצים הם אנטי-דתיים? כלומר, אם הבן שלך ירצה ללמוד מחשבים והמקום היחיד שהוא יוכל זו ישיבה חרדית (תיאורטית, להמחשה בלבד), זו לא כפייה דתית? לא היית חושש שהוא יהפוך לחרדלי/חרדי? קח את מכון לב לדוגמא. המקום היחיד שמלמד אלקטרואופטיקה אאל"ט.

גם אם זו לא "כפייה" כי הוא בחר ללמוד פסיכולוגיה (ואז גם תחב"צ וחמץ זו לא כפייה כי מי ביקש ממך ? אתה בחרת), זה לא תקין. צריך לייצר אפשרות ללמוד כל מקצוע במקום דתי.

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך ג' אפריל 16, 2019 9:14 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 9:07 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
כנראה שקצת קשור: הרב אבינר באתר סרוגים לגבי שריפת כנסיות, מצווה או לא מצווה
ציטוט:
השואל כתב:
הכנסייה הנוצרית הגדולה בפאריז עולה באש. האם יש להצטער על כך?

הרב אבינרי כתב:
אין זו עבודתנו לעת עתה. אין מצווה לחפש כנסיות נוצריות בחוץ לארץ ולשרוף אותן. בארצנו הקדושה, הנושא יותר מסובך. אכן הרבי מסאטמר כתב כאחד מהנימוקים שלו לא לעלות לארץ, כי כאן יש מצווה לשרוף כנסיות, וכיוון שלא עושים זאת, גם עוברים על איסור. אך הגרמ"מ כשר בספר התקופה הגדולה דחה דבריו, על פי מדרש, שאומר לא לשרוף, שאם נשרף, נצטרך שוב לבנות, וזו עבירה יותר גדולה לבנות מאשר להשאיר (עיין בעניין זה ספרנו 'עלה נעלה' – מענה לספר ויואל משה של הרבי מסטמר סי' לח). גם את הכנסייה הזאת בפאריז ודאי יבנו מחדש.

אם הבנתי נכון, הרב אבינרי דווקא חושב (כמו גופשטיין) שכנסיות זה שיקוץ ומן הראוי היה לשרוף, הבעיה היא שאם נשרוף נצטרך גם לבנות ואז זו תהיה צרה צרורה.
אני מפספס משהו?

את האמת היום הייתה לי שיחה בעבודה עם חבר, חובש כיפה סרוגה. אז לפי דבריו הוא לא מעולם לא נכנס לכנסיות בחו"ל ובוודאי לא בארץ והסיבה שאם הוא ייכנס לכנסיה הוא ייאלץ לשרוף אותה והוא לא מתכוון לשרוף כנסיות. אז נכון שהוא אמר את זה בחצי חיוך, אבל העובדה היא שמבחינתו יש איסור להיכנס לכנסיות והסיבה היא שאם זה קורה הוא נדרש לשרוף את הכנסיה הזאת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 9:09 pm 
Hall of Famer

ובמילים אחרות, כפייה חילונית לגבי דידך זו הגדרה מאד רחבה - היא כוללת גם דברים שלא מכריחים אתכם לעשות חו"ח, אלא דברים שחילונים עושים שלא באים לכם טוב בעין.
עכשיו ספר לי עוד על התאוקרטיה הסובלנית שחילונים ישמחו לחיות בה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 9:11 pm 
Junior

לא
כפייה חילונית הם דברים שחילונים עושים שגורמים לי לעבור איסור בהרבה מפעולות החיים.
ואני חי עם זה סבבה, מתוך הבנה שדתיים וחילונים צריכים ללמוד להסתדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 9:20 pm 
Hall of Famer

אבל החילוני לא אומר לדתי לא ללכת ברחוב. הוא רק אומר שהדתי יכול לעשות מה שבא לו ברחוב, בדיוק כפי שלחילוני מותר לעשות מה שבא לו ברחוב.
זה אתה שאומר לחילוני, בפועל, לא למכור חמץ בפסח. אסור לו מבחינה חוקית. ואסור להפעיל תחבורה ציבורית בשבת, מבחינה חוקית.

אתה באמת לא רואה את ההבדל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 9:22 pm 
Hall of Famer

ובכן, כדי להימנע מכפייה חילונית לגבי דידך ולפי הגדרתך חילונים צריכים ללכת מאד רחוק לכוון מצוות הדת.
לעומת זאת כדי להימנע מכפייה דתית כל מה שאתה צריך זה לעזוב אותנו במנוחה. כן כולל במרחב הציבורי, כולל באוכל וכולל בשבת.
הייתי אומר שיש פה חוסר סימטריה מסויימת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 9:23 pm 
Hall of Famer

לדתיים אסור להיכנס לכנסייה בגלל שזו עבודת אלילים לעומת מסגד שאינו נחשב לעבודת אלילים, ולכן מותר להיכנס אליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 9:33 pm 
Junior

נורטון כתב:
אבל החילוני לא אומר לדתי לא ללכת ברחוב. הוא רק אומר שהדתי יכול לעשות מה שבא לו ברחוב, בדיוק כפי שלחילוני מותר לעשות מה שבא לו ברחוב.
זה אתה שאומר לחילוני, בפועל, לא למכור חמץ בפסח. אסור לו מבחינה חוקית. ואסור להפעיל תחבורה ציבורית בשבת, מבחינה חוקית.

ברור שהחילוני לא יגיד לדתי "אל תעשה", הוא יגיד לו "תעשה גם תעשה!". כל החילוניות מבוססת על כך שתעשה מה שאתה רוצה. חופש מוחלט

הוא אומר לדתי - צא לרחוב, תתרגל לפריצות, להחפצה, לקללות, לשירים, לסרטים, לטכנולוגיה שמחפיצה.
זה כמו לומר לחילוני, עוד 50 שנה. תתרגל לחיות במדינת ישראל שרובה הפכה למאה שערים - גאולה - סנהדריה, או מינימום היישוב בית אל.
זו לא כפייה דתית, פשוט תלך ברחוב ותעשה מה שבא לך ברחוב. אתה לא רוצה להסתכל? מי אמר לך להסתכל או להקשיב? אל תסתכל בדברי תורה על תחנות האוטובוס, על החנויות, על האוטובוסים, אל תסתכל בתמונות הרבנים והטייטלים המפוצצים שמהללים אותם ואת ספריהם באיילון, במחלפים, בחנויות, אל תלמד מהלבוש החרדי השמרני שמקיף אותך כל היום - תתעלם, אל תקשיב לרדיו, למוזיקה החסידית שמופיעה בכל אמצעי טכנולוגי ומכך שכל אתר וערוץ הפך ייעודי להסברה על אחת מתרי"ג מצוות, תימנע מהטלויזיה שכל כולה תכני דת, אל תצפה באינטרנט ובקולנוע שחלילה לא תראה סרט דוקומנטרי על התפתחות התלמוד הבבלי ומאורעות רבי עקיבא. אל תקשיב לכל הדיבור הביינישי הכבד ברחוב. אל תלך לאוניברסיטה, שחלילה לא תשמע דבר תורה או הטפה דתית מהמרצה. צה"ל? נו, אתה בחרת לקיים את החוק ולהיכנס לשם ולהיות תחת מפקדים דתיים שיגמרו לך לשמור שבת וכשרות כל עוד אתה על מדים, לשמוע דברי תורה בהרצאות וכנסים קפקים ומה לא. לשרת בנפרד מבנות כי ככה החליט הרמטכל הדתי.

מה אתה רוצה? לך ברחוב. מי מפריע לך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 9:39 pm 
Hall of Famer

ובאותה מציאות שאתה מתאר, מה יגידו או יעשו לחילונית שתתלבש כחילונית ברחוב? מה יהיה דין חילוני שינהג בשבת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 9:47 pm 
Hall of Famer

פלאש, כהרגלו, מפספס כמה עניינים.

הדתיים מקבלים על עצמם מערכות התנהגות מסוימות מכח אמונתם. אף אחד לא חייב להם כלום בקשר עם אמונתם, לבד מלהבטיח להם חופש פולחן במידה שלא פוגעת בזכויות יסוד אחרות. איך הם יסתדרו בחברה הלא-דתית(כלומר, ב99.9999% מהחברה האנושית שאינה יהודית-אורתודוקסית)? לחלוטין זבש"ם. אני לא חייב לדתי כלום, אבל ממש כלום, מתוקף זה שהוא מאמין בכמה סיפורים שלוקח לי 20 מאיות מתוך שינה עמוקה להפריך. וגם אם היה לוקח לי יותר זמן ומתוך ערות, לא הייתי חייב לו כלום. רוצה לאכול דיקט בפסח? תאכל, אבל מי אתה שתגיד לי לא לקנות במשך שבוע לחם? זה בסיסי לגמרי. מכל בחינה. כל היתר בולשיט.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 9:48 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
ובכן, כדי להימנע מכפייה חילונית לגבי דידך ולפי הגדרתך חילונים צריכים ללכת מאד רחוק לכוון מצוות הדת.
לעומת זאת כדי להימנע מכפייה דתית כל מה שאתה צריך זה לעזוב אותנו במנוחה. כן כולל במרחב הציבורי, כולל באוכל וכולל בשבת.
הייתי אומר שיש פה חוסר סימטריה מסויימת.

אני לא חושב שהחילונים צריכים ללכת לכיוון הדת
פשוט צריך לאפשר לדתיים לבחור להיות עם דתיים לא רק במערכת החינוך. אלא גם בצבא ביחידות דתיות, כגון נצח יהודה, רק יותר אפשרויות ולא רק החרדי-הנושר. אותם פקודות צבאיות כמובן. באוניברסיטה בכל מקצוע שירצו. אוניברסיטה דתית, מרצים דתיים. עולם התעסוקה ישאר אותו הדבר בדיוק, כי שם זו באמת בחירה אישית היכן לעבוד, יש המון מקומות דתיים בירושלים.

בנוגע לבעיית ההחפצה והקללות במרחב הציבורי, אין לי פתרון. וזו בעיה יומיומית. גם אין לי פתרון לתחב"צ, פסח ונישואין. בסוף המדינה יהודית ויש בה רבנות מיסודה, אבל יש בה רוב חילוני. המרקם בין האוכלוסיות צריך להמשיך, כולם אותו עם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 9:51 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
נורטון כתב:

ברור שהחילוני לא יגיד לדתי "אל תעשה", הוא יגיד לו "תעשה גם תעשה!". כל החילוניות מבוססת על כך שתעשה מה שאתה רוצה. חופש מוחלט

הוא אומר לדתי - צא לרחוב, תתרגל לפריצות, להחפצה, לקללות, לשירים, לסרטים, לטכנולוגיה שמחפיצה.
זה כמו לומר לחילוני, עוד 50 שנה. תתרגל לחיות במדינת ישראל שרובה הפכה למאה שערים - גאולה - סנהדריה, או מינימום היישוב בית אל.
זו לא כפייה דתית, פשוט תלך ברחוב ותעשה מה שבא לך ברחוב. אתה לא רוצה להסתכל? מי אמר לך להסתכל או להקשיב? אל תסתכל בדברי תורה על תחנות האוטובוס, על החנויות, על האוטובוסים, אל תסתכל בתמונות הרבנים והטייטלים המפוצצים שמהללים אותם ואת ספריהם באיילון, במחלפים, בחנויות, אל תלמד מהלבוש החרדי השמרני שמקיף אותך כל היום - תתעלם, אל תקשיב לרדיו, למוזיקה החסידית שמופיעה בכל אמצעי טכנולוגי ומכך שכל אתר וערוץ הפך ייעודי להסברה על אחת מתרי"ג מצוות, תימנע מהטלויזיה שכל כולה תכני דת, אל תצפה באינטרנט ובקולנוע שחלילה לא תראה סרט דוקומנטרי על התפתחות התלמוד הבבלי ומאורעות רבי עקיבא. אל תקשיב לכל הדיבור הביינישי הכבד ברחוב. אל תלך לאוניברסיטה, שחלילה לא תשמע דבר תורה או הטפה דתית מהמרצה. צה"ל? נו, אתה בחרת לקיים את החוק ולהיכנס לשם ולהיות תחת מפקדים דתיים שיגמרו לך לשמור שבת וכשרות כל עוד אתה על מדים, לשמוע דברי תורה בהרצאות וכנסים קפקים ומה לא. לשרת בנפרד מבנות כי ככה החליט הרמטכל הדתי.

אם זה יסתכם בכך אתה צודק לחלוטין
אבל שנינו יודעים שזה ממש לא החזון שלך. בחזון שלך החילונים ייענשו אם לא יעשו וזה כבר שונה לגמרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 9:56 pm 
Junior

נורטון כתב:
FLASH כתב:
נורטון כתב:

אבל שנינו יודעים שזה ממש לא החזון שלך. בחזון שלך החילונים ייענשו אם לא יעשו וזה כבר שונה לגמרי

עזוב, אני מדבר על עוד 50 שנה. יש רוב חרדי-דתי, אין ענישה דתית. שלב הביניים

המצב שתיארתי במדינה הדתית הזו, זו לא כפייה דתית מבחינתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 9:59 pm 
Hall of Famer

לי דווקא יש פתרון לתחב"צ פסח ונישואין. כמובן שהוא לא יכפה עליך דבר. רוצה לשמוע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 10:01 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
נורטון כתב:
FLASH כתב:
נורטון כתב:

עזוב, אני מדבר על עוד 50 שנה. יש רוב חרדי-דתי, אין ענישה דתית. שלב הביניים

המצב שתיארתי במדינה הדתית הזו, זו לא כפייה דתית מבחינתך?

אם אין ענישה, אז אין כפייה
סתם לא ברור לי מי ירצה לחיות כך אבל זה נושא אחר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 10:04 pm 
Hall of Famer

פלאש כרגיל יצר ערבוביה לא הגיונית (הטפה דתית באוניברסיטה כ"משקל נגד" ל"הטפה חילונית". אבל אין הטפה חילונית באוניברסיטה. יש מדע ומחקר. מה לעשות שעל פי המדע והמחקר המקובל, הנחות היסוד של היהדות האורתודוקסית הן בולשיט), אבל אם בשטעטל המורחב שהוא מתאר אני אוכל ללכת בפסח עם המבורגר טחון מבשר חזיר מעורב במוצרלה מחלב נאקה בלחמניה ללא הפרעה, ולנסוע בשבת ללא הפרעה, ושום חוק בעולם לא יגביל את אשתי לשאת בתפקיד ציבורי, ואוכל להתחתן ללא בית דין דתי-אז וואלה, אין כפייה.

מה שאני מתקשה להבין זה איך אדם בגיר שעבר בה"ד 1 ועובד כאיש מחשבים לא מבין באופן הבסיסי ביותר את המונח "כפייה". אולי היית צריך להשאר עוד כמה שנים בחינןך חרד"לי טוב כדי לשפר השכלה.

אגב, כיצד נוחה דעת הרבנים מNBA בכלל, ומקובי בריאנט בפרט? סתם מסקרנות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 10:06 pm 
Hall of Famer

במציאות כזו אין מצב שלא תהייה כפייה ולא תהייה ענישה. אתה מתאר לעצמך מציאות כזו שבה נהג שנוהג בשבת עובר ברחוב כאילו כלום? שחילונית שמתלבשת כחילונית ברחוב נעזבת לנפשה? די נו. כמה פתאים אתה חושב שאנחנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 10:11 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
ובאותה מציאות שאתה מתאר, מה יגידו או יעשו לחילונית שתתלבש כחילונית ברחוב? מה יהיה דין חילוני שינהג בשבת?

מניח שיוגדר כשוגג כי התחנך וגדל לתרבות חילונית בחינוך חילוני. זה לא משנה (לפוסקים שהתקבלו) שאח"כ שמע על השבת וכו', משנה איך התחנך.
אני לא חושב שיקרה מה שנדב אמר, שהרבנים ישנו את ההלכה ויגדירו אותו כרשע ויהרגו וכו'.
כאמור, בתקופת בית דין - הקלטנית היתה הורגת פעם ב70 שנה. יש גמרא שחכמים ביטלו עונש הריגה כי רבו העבריינים, אז השאירו את גזר דין מוות לשמיים, כי לא רצו להרוג אותם. אז לא רואה סרט שלפתע יתחילו להרוג, זו ממש אבל ממש לא דרך היהדות.

וודאי שלבוש לא צנוע זה לא עונש מוות. זה אפילו לא איסור תורה. זה גדרי חכמים שנפסקו להלכה מדרבנן לדעתי באזור ה1500 שנה האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 78  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 25 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: