האמת היא שנראה לי שאתה לא יודע מה זו "כפייה" בעברית. למטה, התשובות שלי בבולד.
FLASH כתב:
אני כבר מכין את עצמי לשמוע את כל ההטפות האנטי-דתיות, והזלזול ביהדות. אבל אם תקבלו כנתון שזו הדת היהודית (כמו שאני מקבל כנתון את הדרך החילונית, ולא מתווכח)
אז תבינו שמה שקורה זו כפייה חילונית. כיוון שהדתיים נולדו לכפייה הזו, הם בכלל לא חושבים להשמיע קול כמו החילונים.
נו באמת, משמיעים יופי של קול
מכוניות בשבת, אא"כ אתה מסוגל לגור במאה שערים. זו לא כפייה, זו זכותם. כפייה זו מניעה של מישהו לעשות משהו, כך בעברית. אם תמנע מהם את הזכות לנסוע בשבת, זאת תהיה מניעה. כרגע זאת זכותם של החילונים לנסוע, וזכותם של הדתיים לא לנסוע. כאמור, רגע של עברית.
קללות וגסויות נוראיות שילדיי ישמעו במגרשי ספורט, ברחוב, בקניון, באוטובוס. בכל מרחב ציבורי. אותו כנ"ל כמו קודם
שלטי ענק בכבישים שמחפיצים נשים. כאמור, אותו כנ"ל. אתה לא רוצה, אל תסתכל.
טלויזיה שמחפיצות נשים. אותו כנ"ל, אף אחד לא הכריח אותך לצפות.
אינטרנט שמחפיץ נשים. כאמור לעיל
כל פתיחת רדיו/שיר מלווה מתישהו בהחפצת נשים. כנ"ל
כל שימוש בטכנולוגיה מלווה בסכנת פרסומת פרוצה שמחפיצה נשים. כנ"ל.
כמעט בכל רחוב ולא מעט חנויות ומוצרים אני יכול למצוא תמונה שמחפיצה ומוכרת באמצעות נשים כאובייקט. כנ"ל, ואני גם חייב לציין שבשביל מישהו שבא מהעולם הדתי אתה מתייחס הרבה יותר מדי לכל הקטע הנשי הזה. זכותן לעשות מה שבא להן בשביל כסף.
הטפות ואמירות אנטי-דתיות פרו-חילוניות באוניברסיטה במרומז או לא ע"י מרצים. אז עכשיו גם תכפה עליהם מה להגיד ומה לא? אותו כנ"ל כמו בפסקה הראשונה שלי.
לימודי תארים כגון משפטים ופסיכולוגיה ועוד בדרך חילונית שמכריחה לימוד מכופרים. שתהיה לי בריא, מי ביקש ממך ללמוד משהו.
הקלות ללוחמות וטייסות ע"מ לייצר שיוויון מגדרי עלאק, בצה"ל, על חשבון מקצועיות הצבא ועל חשבון הבטחון. אם זה בא על חשבון מקצועיות הצבא והבטחון אני איתך במאה אחוז, יש לך הוכחות לכך? באופן כללי, אני מאד בעד שילוב של נשים שעוברות את המבחנים הנכונים
חופי הים, מסלולים ומעיינות בארץ מלאים פריצות. וואלה הלכתי לים המלח, אשכרה נודיסטים. כאמור, מי ביקש ממך ללכת לים המלח?
צה"ל, מקום שאני אוהב, אבל:
ניווט בה"ד1 שעשיתי עם בת בלילה במדבר. ייחוד. עכשיו כאן זה משהו קצת שונה, כי מישהו כן ביקש ממך ללכת לצה"ל, כלומר הכריח אותך ובמקרה הזה, אני מסכים איתך. בפסקה הראשונה קשקשת רבות, הפעם אני יכול להתחיל להסכים.
שמירה עם בת. ייחוד. לא בדיוק ייחוד הלכתי, אבל כאמור למעלה, אני יכול להסכים. כי הצבא הוא כפייה.
חמ"ל לילה עם בת. ייחוד. אותו כנ"ל
שירת נשים. אם מכריחים אותך ללכת, אני מסכים. כלומר, אני מצר על כך שזה מפריע לך אבל זכותך שזה יפריע לך
שמיעת הרצאה מישיבה חילונית . ומישיבה דתית זה בסדר?
מסעות מעורבים בנים-בנות שמכריחים נגיעה בחלק מהפעילות. כאמור, אם אכן כך, אני מסכים.
ערבוביה בכניסה לחד"א שמכריחה נגיעה . קשקוש בלבוש לדעתי.
המון שיעורים ממדריכות, זה אסור מחשש הסתכלות. יכול להסכים, חבל מאד שזה כל כך מפריע לך, כל הקטע הזה עם בנות, אבל בסדר, זכותך.
המון הדגמות פיזיות מנשים, בתכנים מקצועיים ותכני כושר גופני. כאמור, זכותך.
ריצות מעורבות . אז מה?
בעיות כשרות בצבא, אנשים שנכנסים למטבח ועושים מה שבא. מסכים.
בעיות שבת בצבא, הכרח ליסוע לשמירה ברכב בשבת בגלל כל מיני המצאות. מסכים אם זה לא פיקוח נפש.
פעילויות עלאק מבצעיות בשבת שדורשות כתיבה ואיסורים אחרים, למרות שהדתיים מבינים שאין כאן עניין מבצעי. לא יודע מה זה "הדתיים מבינים", נדמה לי שיש אנשים שיותר מבינים. אבל בהנחה ואכן אין פיקוח נפש אתה צודק. אני רק לא בטוח בכלל שזה כך.
כל עניין הקללות הוא ככ מאסיבי ומגעיל בצבא, ממש מפריע לרוב הדתיים והחרדים. בעיה שלך, אל תכפה על אחרים לא לדבר כמו שהם רוצים.
יש ככ הרבה.... אני יכול לכתוב מגילות על צה"ל. כל כך הרבה פעילויות שמחייבות ערבוביה אסורה
הפתרון הוא לאפשר לדתיים לשרת בנפרד מבנות. אני ממש בסדר עם זה. אני מצר על כך ולדעתי זה חבל מאד, אבל אם כל הדתיים רוצים כך, אני ממש בסדר עם זה. ובתנאי אחד - שיהיו פה ושם פעילויות משותפות, כי במלחמה יתכן ויהיו כאלה, ואתם כן צריכים אימונים מתאימים לכך. אני לא רוצה שבקרב צבאי, תתבלבל בגלל שלידך יש ציצים.
אז כן, לחילונים זה נראה מגוחך כי הם גדלו בתרבות הזו וזה לא מזיז להם.
לדתיים זה רומס את החינוך בהפרדה בין המינים, כדי ליצור תא משפחתי טוב. ועוד עניינים הלכתיים (שבת כשרות קללות לשון הרע ועוד)
בקיצור, אתה צודק בגדול בעניין הצבא וטועה לחלוטין בעניין האזרחי - מסיבה פשוטה. הראשון נכפה עליך ואם כן, צריך לעשות כך שיהיה לך (ולדתיים אחרים) נוח. השני - לא.