sheky כתב:
עודד ל כתב:
שקי, אני מסכים שהעונה האחרונה מורידה מהמניות שלו, אבל יש לנו נטייה לשפוט לפי המשחק האחרון (מתקשר לדיונים על ליליארד, או על לברון) ונראה לי שלא בצדק.
אני מסכים שיש פה השפעה של המשחקים האחרונים אבל בוא צריך לזכור מה המדגם של סטיבנס שיש לנו.
סטיבנס מאמן את בוסטון 6 עונות, ב5 העונות הקודמות הוא תמיד הגיע עם קבוצה בינונית יחסית להישגים יפים (גם בעונה הסדירה וגם בפוסט סיזן), העונה הוא לראשונה עם סגל ששווה גמר ליגה ולא נראה שהוא יגיע לשם (או אפילו לגמר המזרח).
הסתכלתי בחטף על הימורי קדם העונה ורוב (די בולט) של האנשים פה הימרו על בוסטון לגמר הליגה, כמעט כולם (אולי כולם?) הימרו עליהם לגמר המזרח במינימום.
אז יכול להיות שחלק מההימור של האנשים פה היה על סמך מה שסטיבנס הציג בפלייאוף שעבר ואיך שהשחקנים הצעירים נראו תחתיו אבל בשורה התחתונה הוא לא עונה על הציפיות (חלק מזה מן הסתם זה שמילווקי טובים בהרבה מהמצופה).
אני אסכם את זה בשאלה שמתאימה לך - לטעמך מאמן שמצליח בהפועל ירושלים יצליח גם בהכרח גם במכבי?
(מכבי של לפני 10 שנים, במכבי הנוכחית גם פופ לא יצליח)
לא, אבל זו לא הקבלה נכונה בעיני.
למאמן יש השפעה די מוגבלת באן. בי. איי.
חוץ מפופוביץ׳ וסטיב קר, לאיזה מאמן לא היו עליות וירידות חדות בהישגים בין שנה לשנה?
לקווין סניידר לא הייתה עונה חלשה? ולמאמן העונה שעברה קייסי איך הלך בדטרויט? ומה לגבי התקופה של דאנטוני בניקס? ולדוק ריברס מאז האליפות ההיא ועד העונה הנוכחית? ובודנהולצר ב-3 השנים שלפני הנוכחית? ואיך הולך לקרלייל בדאלאס בזמן האחרון?
הטענה שלי היא שצריך למדוד מאמן לאורך זמן (אלא אם הוא ממש גרוע, ואז מאבד את משרתו די מהר), וכשמסתכלים על סטיבנס בתקופה שלו בסלטיקס אפשר לראות יותר הצלחות מכשלונות. ואפשר גם לראות את ההשפעה שלו על הקבוצה והיכולת לקדם המון שחקנים בתוך השיטה (ולראייה המון שחקנים שכשיצאו מהסלטיקס היו נראים הרבה פחות טוב).
השנה הזאת היא השנה הראשונה שבה הוא לא עמד בציפיות וכל מה שתיארתי במשפט הקודם לא קרה (וזה עדיין לא גמור, אגב...) ואני האחרון שייטען שהסלטיקס הצליחו השנה, אבל זה נראה לי מוגזם לקפוץ למסקנות חותכות לכיוון השלילי לגביו על בסיס עונה אחת מאכזבת.
ואגב, גם לברון לא עמד בציפיות במשך כמה וכמה עונות לפני האליפות הראשונה. גם למייקל לקח כמה שנים. גם אותם חתכת אחרי פלייאוף אחד חלש?
והסיבה היחידה שמזכיר אותם זה כי הם מאוד דומיננטיים וכולם זוכרים טוב את הסיפור שלהם, לא כי אני חושב שסטיבנס הוא המייקל ג׳ורדן של המאמנים (אם כי, הלוואי ואתבדה).