סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:17 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 62 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מאי 17, 2019 7:02 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
itay2 כתב:
לא קראתי את כל הדיון. אבל אני אגיד את דעתי בקצרה.
מצד אחד, אני מסכים עם 'זה כן אני' שרשויות אכיפת החוק - ע.ע פרשת רות דוד ורונאל פישר, ובעיני זאת פרשה יותר חמורה מהפרשות של ביבי.

מצד שני, אני לא חושב שהפיתרון הוא לחזק את הכוח של הרשות המבצעת, שאף הוא יהיה פתח לשחיתות, ואני מתנגד בהגדלה ההשפעה של פוליטקאים במערכת המשפט (וגם בחסינות לביבי).

בקשר לחלק השני - כל פעם שתעניק כוח רב מדי, לכל גוף, הדבר יהווה פתח לשחיתות. הכוח הבלתי מוגבל של בג"ץ ועוד איך פותח פתח כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 17, 2019 7:14 pm 
Sophomore

נכון, אבל גם רשות מבצעת חזקה מדי היא דבר איום ונורא.
אני בעד צמצום הכוח של המדינה באופן כללי, אבל אני לא רוצה לגרור את הדיון שוב למחוזות אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 18, 2019 12:32 am 
Sophomore

זה כן אני כתב:
ido כתב:
1. אני טוען שפסקת ההתגברות צריכה להיות מוגבלת, לא עצם החקיקה שלה. כלומר שפסקת ההתגברות תגדיר שהכנסת יכולה להתגבר על פסילה של בג''ץ בעזרת רטב מיוחד. אבל בודאי שאין צורך ברוב מיוחד בשביל להכניס את פסקת ההתגברות לחוק. כנראה שאני ממש מנסח את עצמי גרוע היום אם זה לא ברור.

2. לא הבנתי למה אתה מגיב פה. ברור שכבוד האדם וחירותו במעמד שווה לשאר חוקי היסוד ולא מעליהם. אמרתי אחרת? הדבר היחידי שאולי מעל חוקי היסוד (ובהחלט יש פה מקום לדיון משפטי עמוק) הם העקרונות המובאים במגילת העצמאות.

3. טוב, אם וכאשר הממשלה תפסיק לפחד מהתוצאות/תפסיק לזיין למצביעים שלה בשכל ולהשתמש בבג''ץ כאויב הנורא בלי לעשות שום דבר, נראה. בינתיים הם כבר שנים ארוכות בשלטון וחוץ מלדבר לא עושים כלום

1. הבנתי, אתה מדבר על הפעלת המנגנון.
אני טוען שזה לא יכול להיות כך כי אם בית המשפט העליון פוסל חוקים על בסיס חוק שהבסיס שהביא לחקיקתו עומד על כרעי תרנגולת, אז אין סיבה שמעקף של אותו חוק יסוד ידרוש רוב מיוחד. כלומר שגם לאחר חקיקת פסגת התגברות, אני לא רואה בעיה אם הפעלת פסקת ההתגברות תתקבל ברוב רגיל (כלומר כל רוב) ולא רוב חברי הכנסת (61).

2. עקרונות היסוד של מגילת העצמאות בוודאי שאינן במעמד של חוק יסוד, וזה לא נתון לויכוח.

3. מסכים איתך שעד היום הם בעיקר בלבלו את המוח. חבל שבבג"ץ לא הפנימו שיום אחד המצב עשוי להשתנות, כי כמה כבר אפשר לברבר בלי לעשות כלום?
אגב, העובדה שבג"ץ לא העיף מכל המדרגות את העותרים נגד חוק הלאום (שהוא חוק יסוד במעמד זהה לחו"י: כבוד האדם וחירותו) כן מראה שיש לו סמכות לפסול, כי אחרת הוא לא היה דן מלכתחילה. להערכתי ולהערכת משפטנים רבים, בג"ץ לא יפסול את חוק הלאום (כי אין בו מה לפסול) אלא יכין את הקרקע וייפתח את דוקטרינת "התיקון החוקתי שאינו חוקתי" לקראת פסילת פסקת התגברות. חכה ותראה.

1. נו, להעביר חוק שמתנגש עם חוק יסוד (ברוב רגיל) ולהעביר אותו שוב אחרי שנפסל זה לא אותו דבר. וכמו שכתבתי כמה פעמים, הבעיה בכך היא שאם רוב קואליציוני מובנה מאפשר להעביר כל דבר ללא שום איזון ובלם, הלכה למעשה אתה עובר למצב של רשות אחת שולטת ללא מגבלות. אם לדעתך אין בכך בעיה, אז אין לנו על מה להמשיך בנושא. אגב, אין לי התנגדות להגדרה של הרכב דרוש ורוב דרוש בבית המשפט - מסכים שמצב בו הרכב של שלושה שופטים פוסל חוק ברוב 2-1 יכול להיות בעייתי.

2. זה לא נכון. בהחלט קיים דיון על מעמדה החוקתי והמשפטי של מגילת העצמאות, דיון שהתחיל עוד בשנות החמישים בבג''ץ ''קול העם'' והתגבר לאחר חקיקת חוק יסוד כבוד האדם וחירותו שמפנה בתחילתו לעקרונות המגילה.

3. טוב, נביא אני לא. נחכה ונראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 18, 2019 9:47 am 
Junior

1. קודם כל הקואליציה רק על הנייר יכולה להעביר כל חוק שהיא רוצה, אך בפועל הסיעות שמרכיבות את הקואליציה פעמים רבות כ"כ חלוקות על חוקים שרבים מהם לא יוצאים לפועל, ומספיקה סיעה סוררת אחת כדי להפיל הכל.

ואני אחזור על כך שנית - להעביר חוק שמתנגש עם חוק יסוד, לאחר שניתנה לכך הסמכה בחוק יסוד (שהתקבלה ברוב חברי הכנסת ולא ברוב רגיל מגוחך), זה בסדר גמור גם עם רוב רגיל. אתה טוען שלא, אני טוען שכן. ובכל מקרה הצעה לפיה חוק יעבור רק ברוב של 80 ח"כים היא מגוחכת שעה שפאקינג כוננה "חוקה", על ידי בית המשפט, שהתבסס על אותו חוק. ועל בסיס אותו חוק שהתקבל ברוב כזה אתה רוצה לשנות סדרי עולם ועוד דורש שכל חוק שנפסל על בסיס סתירה לחוק היסוד, יעבור בכנסת ברוב של 80 ח"כים. זה מה שנקרא מחטף: העברנו באישון לילה חוק שנוי במחלוקת ברוב מעפן, ועכשיו נדרוש - ועוד בלי לכתוב זאת באף מקום, פשוט נדרוש - שכל סתירה עם החוק תצטרף להתקבל ברוב של 80 ח"כים, שברור שכמעט לעולם לא ימצא. לא רציני בעליל.

לגבי 2 - אכן התקיים דיון, אבל כולם מבינים שהחיזוק במעמדה של מגילת העצמאות נובעת בשל חקיקת חוקי היסוד. הרי לפני המהפכה החוקתית בשנות ה-90 וחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, לא ראית חוקים נפסלים על בסיס מגילת העצמאות. עם חקיקת חוקי היסוד, ניתן ביטוי בתוכם לעקרונות "שבהכרזה על הקמת מדינת ישראל". כלומר שעקרונות אלה אומצו בתוך חו"י: כבוד האדם וחירותו, אך אין להם ולא יכולה להיות להם עדיפות חוקית על חוקי יסוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 18, 2019 3:05 pm 
Junior

זה כן אני, עדיין לא הבנתי ממך שני דברים :

1) למה לדעתך לא משנים/מבטלים את חוק כבוד האדם שחוקק לפני 30 שנה (במחטף כאמור) והוא רק עושה בעיות?
2) מה לפי דעתך תפקיד הרשות השופטת מבחינת איזונים ובלמים... איזה איזונים ובלמים אתה רואה לנכון לשים על הממשלה? או שבעיניך אין צורך והשעם יחליט בקלפי אם הממשלה עבדה בסדר או לא ולמעשה המצביעים יהיו האיזונים והבלמים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 18, 2019 3:26 pm 
Junior

שקי עניתי לך בהרחבה על זה.
זה כן אני כתב:

וביקורת שיפוטית על תוקפם של חוקים בעיניי היא ראויה במקרים מסוימים כאשר מדובר במקרים שזועקים לשמיים. לכן יש לקבוע מנגנון בחוק שקובע שעל מנת לדון בתוקפם החוקי של חוקים, על בית המשפט העליון לשבת בהרכב מלא (15 שופטים) כאשר נדרש רוב של 11 או 12 שופטים. אם מדובר במקרה סופר בעייתי, אין סיבה שלא תתקבל החלטה פה אחד שהחוק לא עומד במבחני פסקת ההגבלה.

כנ"ל בעתירות העוסקות בהחלטות ביטחוניות (להבדיל מחקיקת חוקים).

לגבי כל השאר, ביקורת שיפוטית בהחלט ראויה.

לגבי השאלה הראשונה - כי לא הצליחו להגיע להסכמה בקואליציה. (ללמד כי למרות החפיפה המסוימת בין הכנסת והממשלה, לא באמת ניתן להעביר כך חוק).
ואגב, גם אם החוק יתוקן - בג"ץ יפסול את התיקון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 18, 2019 3:38 pm 
Junior

אה, פספסתי את מה שרשמת על השופטים, מצטער :)
אגב, מסכים לגמרי עם ההצעה שלך, פסילת חוקים צריכה להיות משהו ברור וחד משמעי.
אז למה לטעמך לא משנים את החוק ככה שבג"צ יהיה מחויב בהרכב מלא או בפה אחד? פסקת ההתגברות בפני עצמה לא מפריעה לך?

על סמך מה בג"צ יכול לפסול ביטול חוק? (שואל באמת, הידע המשפטי שלי דל מאוד).
וזו נשמעת לי עילה מאוד לא סבירה מה שרשמת לגבי השאלה הראשונה - בגלל שלא מצליחים להגיע להסכמה על שינוי/ביטול חוק שלטעם מרבית הקואליציה הוא רע אז האלטרנטיבה היא לשלול מבג"צ את יכולת הביקורת שלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 18, 2019 3:42 pm 
Junior

sheky כתב:
אה, פספסתי את מה שרשמת על השופטים, מצטער :)
אגב, מסכים לגמרי עם ההצעה שלך, פסילת חוקים צריכה להיות משהו ברור וחד משמעי.
אז למה לטעמך לא משנים את החוק ככה שבג"צ יהיה מחויב בהרכב מלא או בפה אחד? פסקת ההתגברות בפני עצמה לא מפריעה לך?

על סמך מה בג"צ יכול לפסול ביטול חוק? (שואל באמת, הידע המשפטי שלי דל מאוד).
וזו נשמעת לי עילה מאוד לא סבירה מה שרשמת לגבי השאלה הראשונה - בגלל שלא מצליחים להגיע להסכמה על שינוי/ביטול חוק שלטעם מרבית הקואליציה הוא רע אז האלטרנטיבה היא לשלול מבג"צ את יכולת הביקורת שלו?

על הסוגיה הראשונה דיברו במסגרת חוק יסוד: החקיקה, והארץ נזעקה ורעשה בדבר בפגיעה בעצמאותו של ביהמ"ש.

ובית המשפט יכול בתכלס לדון בכל נושא אם הוא מחליט שיש לו סמכות. "הכל שפיט; לא הכל משפט".

sheky כתב:

זו היתה תשובה לכך שהקואליציה יכולה להעביר כל חוק, ולכך שלולא בג"ץ אין גוף אחר שיכול להגביל את הממשלה. המציאות מראה שהקואליציה מגבילה את עצמה.
וכשאני מדבר על שינוי בחו"י: כבוד האדם וחירותו, אני מדבר על הכנסת פסקת התגברות - עד היום לא היתה הסכמה גורפת לכך ובגלל זה הדבר לא יצא אף פעם אל הפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 21, 2019 10:20 am 
Hall of Famer

ביבי מנסה לדחות את הקץ הרי בסופו של דבר יהיה משפט השאלה מתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 21, 2019 12:17 pm 
Junior

Not today

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 21, 2019 2:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ולאור חוק החסינות שכידוע לא יוגש לעולם אבל בכל זאת הוגש היום - כנראה not ever...

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 22, 2019 12:49 pm 
Hall of Famer

היועץ המשפטי הודיע לפני שעה קלה השימוע בתחילת אוקטובר.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 62 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 62 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה