זה כן אני כתב:
ido כתב:
תודה. אני אגב, בעד חופש ביטוי כמעט מוחלט. כמה דברים בכל זאת:
א) מצחיק להתייחס לניסיון להוריד את שפטל משידור אחרי דברים כמו שאמר (בשידור ציבורי) כהוכחה לזה שמרצ תייצר רדיפה פוליטית נוראה שלא ראינו כדוגמתה, בזמן שרוה"מ הנכבד עושה ככל שביכולתו להשתיק כל גוף תקשורתי שלא ניאות ללקק לו. מעניין מה היה קורה לעיתונאי שהיה אומר על רוה"מ שהוא "סרסור של הג'יהאדו־שהידו־פשיזם הערבי", או "מציע חוק שטני של גרמניה הנאצית". (שוב, מצדי שיגיד מה שהוא רוצה פחות או יותר. לא מבין למה בכלל מישהו מבזבז את נשימתו ומרצו על אדם כמו שפטל).
ב) למיטב ידיעתי, בתוך מר"צ עצמה עלו בשנים האחרונות דיונים וקולות הנוגעים בנק' של גיוון הרשימה והקולות בה. זו הסיבה העיקרית לכך שאחרי הרבה יותר מדי שנים בהן וועדת המפלגה בחרה את הרשימה, נערכו סוף סוף פריימריז אמיתיים (שתוצאותיהם קצת נדרסו נוכח האיחוד עם ברק, לצערי). בנוסף, הייתה ביקורת אדירה במפלגה על זנדברג שפעלה בכוחניות וניסתה להשתיק קולות שפחות התאימו לה, ואכן היא הודחה לאחר כבוד בהזדמנות הראשונה.
ג) מרצ כבר הייתה בעבר שותפה בכירה בממשלה, והמפלגה השלישית בגודלה בכנסת. בתקופה זו התחוללה בארץ ההסתה החמורה ביותר בהיסטוריה של המדינה, בהשתתפותם של מנהיגי אופוזיציה בכירים, הסתה שנגמרה ברצח פוליטי. לא זכור לי שביבי, או שרון, או (להבדיל) הבן גבירים למיניהם נשלחו ל"גולאגים".
1. שפטל לא אמר דברים שהדעת אינה מסוגלת לסבול, או כאלה שגובלים בפליליים. ולהזכיר לך שבאותה תחנה בדיוק משדר גם זהבי?
וביבי יוצא נחרצות ובגלוי נגד גופי תקשורת שלשיטתו רומסים אותו (איזה עוד כלי עומד לרשותו?), הוא לא פעל במישור המשפטי כדי להשתיק אותם. הוא היה ראש ממשלה יותר מ 10 שנים ועדיין התקשורת כאן חוגגת לו על הדם ושום רעידת אדמה לא התרחשה.
2. לא יודע אז לא מגיב.
3. מרצ היתה שותפה בממשלת שמאל לאחר שנים של ממשלות ימין, וגם זה רק לאחר התפלגות של מפלגות ימין לפני הבחירות. כשמרצ תהיה מפלגת השלטון תקופה כה ארוכה, נדבר. אגב, מדברים שאני שמעתי, באותם זמנים היתה הסתה קשה נגד הימין בישראל. ובכל מקרה ההסתה נגד רבין בזמנו לא מזכירה בממדיה בכלל את ההסתה נגד ביבי היום (גם בגלל כניסתן של הרשתות החברתיות למגרש ההסתה).
1א. לגבי שפטל, כמו שאמרתי אני בעד חופש ביטוי מלא כמעט לגמרי ושיגיד מה שבא לו. אני לא הייתי מבזבז עליו אוויר לנשימה ובוודאי שלא טורח ומגיש נגדו עתירה. מכאן ועד הוכחה לכך שמרצ תביא עלינו רדיפה פוליטית שלא נראתה כמותה, המרחק גדול. זהבי לדעתי גם הושעה, לא? ואם אני לא טועה היה רעש ציבורי גדול יותר מהדברים שהוא אמר מאשר מה ששפטל אמר (שעד לדיון זה כלל לא ידעתי עליהם). אני באופן אישי לא מבין למה מישהו נותן למי מהם במה, אבל זכותם.
1ב. קודם כל, ביבי כן פועל במישור התקשורתי מדי פעם (תביעות דיבה למיניהן, חלקן אפילו מוצדקות). אבל ביבי פועל גם פועל (לכאורה/בכפוף לשימוע) במישור השלטוני ומשקיע הרבה ממרצו ומכוחו בניסיון להשתיק גופי תקשורת שמעבירים עליו ביקורת (או סתם לא מתחנפים מספיק) ולסייע לאלו שמלקקים לו. זה חמור בהרבה ורלוונטי בהרבה.
2. טוב.
3. מה? אתה יודע שהפגנות הימין בעידודם ונצוחם של ביבי ושרון כללו תהלוכות הלוויה לרבין, נכון? אתה יודע שהוצאו פסקי הלכה שמתירים את דמו, נכון? אבל היי, אף אחד לא כתב על לאה רבין שהיא משוגעת וזורקת נעליים על העובדים שלה, ואף אחד לא צייץ על יובל רבין שהוא ילד קקה אכול שנאה, גזען ומסית שיורק ארס לכל עבר. אז כנראה שאתה צודק