סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 6:30 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 73 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: גרטה ת'אנברג כמשל
הודעהפורסם: ש' אוקטובר 05, 2019 11:03 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ולגבי השאלה למי יש אינטרס, נובמת. מעורבים פה מיליארדי דולרים. אינטרסים בוודאי יש. האם הם כל הסיפור? לא יודע. אבל בוא לא ניתמם.
(גם במחקר רפואי, נגיד, יש מיליארדי דולרים מעורבים. זה לא הופך את הכל למושחת, אבל ברור שיש אינטרסים).

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 05, 2019 11:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
האינטרסים הכי ברורים לעין פה הם דווקא של המתנגדים.

צוד, אני מנסה להבין את הלוגיקה.
אתה אומר שאתה בסך הכל מורה למתמטיקה ולא יודע כלום על מדעי כדור הארץ. לכן אתה לא יודע להחליט.
סבבה.
אתה מאמין שהעולם עגול ולא שטוח? למה? אתה לא גיאוגרף.
אתה מאמין שהמודל ההליוצנטרי נכון, ושנחתו אנשים על הירח? בתור אחד שהוא לא אסטרונום, אני מתכוון.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 05, 2019 11:55 pm 
Senior

אתה לא יודע אם אינטרסים זה כל הסיפור?
כלומר אתה חושד שמאה אחוז מהמדענים בעולם שחושבים שיש התחממות גלובלית שמושפעת מהתנהגות אנושיתהם שתולים של אינטרסנט כלשהו?
אתה יכול לכמת את הסיכוי לזה, על פי ראייתך?

אני באמת לא מצליח להבין מה זה אומר שהנושא יותר מורכב ממה שמנסים לצייר לך ומדוע מדענים במימון ישיר של תעשיית הנפט פחות מקפיצים לך את טריגר הספקנות הבריאה.
הנושא לא מורכב. התשובה היא כן או לא (ריגרדלס למה התשובה הנכונה לדעתי או דעתך)
מה שמאוד מורכב זה מה לעשות לגבי המן-מייד ההתחממות הגלובלית במידה והיא קיימת. ושם זה כבר בטוח עולם שמונע מכסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 06, 2019 12:27 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
האינטרסים הכי ברורים לעין פה הם דווקא של המתנגדים.

צוד, אני מנסה להבין את הלוגיקה.
אתה אומר שאתה בסך הכל מורה למתמטיקה ולא יודע כלום על מדעי כדור הארץ. לכן אתה לא יודע להחליט.
סבבה.
אתה מאמין שהעולם עגול ולא שטוח? למה? אתה לא גיאוגרף.
אתה מאמין שהמודל ההליוצנטרי נכון, ושנחתו אנשים על הירח? בתור אחד שהוא לא אסטרונום, אני מתכוון.

אני אשאל שוב: יש גיאוגרפים רציניים שטוענים שהעולם שטוח? הנושא הזה נמצא במחלוקת כלשהי בקהילה המדעית?

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 06, 2019 12:29 am 
Junior

Yuval כתב:
כלומר אתה חושד שמאה אחוז מהמדענים בעולם שחושבים שיש התחממות גלובלית שמושפעת מהתנהגות אנושיתהם שתולים של אינטרסנט כלשהו?

אני באמת לא מצליח להבין מה זה אומר שהנושא יותר מורכב ממה שמנסים לצייר לך ומדוע מדענים במימון ישיר של תעשיית הנפט פחות מקפיצים לך את טריגר הספקנות הבריאה.
מה שמאוד מורכב זה מה לעשות לגבי המן-מייד ההתחממות הגלובלית במידה והיא קיימת. ושם זה כבר בטוח עולם שמונע מכסף.

לא לגמרי הבנתי.

האם יש אינטרסים?
בוודאי. בכל מחקר רציני יש. (כי בשביל שיהיה רציני צריך כסף. למי ששם כסף יש אינטרס).
האם זה אומר שכל המדע מוטה וכולם שקרנים?
הו, לא. אפילו לא קרוב לזה.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 06, 2019 4:43 am 
Hall of Famer

צוד כתב:
הדילוג הלוגי בעיקר של נדב. בין מה שהוא כתב בהודעה השניה על פיטר דוסברג לבין "עכשיו זה בטוח לקיים יחסי מין עם זונה נרקומנית בזימבבואה" אני רואה... איך לומר... פער מסוים. אבל בסדר, זה נדב. אני אוהב אותו למרות צורת הדיון שלו.

קח לדוגמה אם ככה את פיטר דוסברג. יהיה טיפשי מצידי להגיד בוודאות שHIV הוא הגורם לאיידס, אם בנאדם כזה טוען שהוא לא. למרות הקאנון המדעי.
כמובן שזה לא אומר כלום לכיוון השני. רק ספקנות בריאה.

לגבי חיסונים, הנושא הזה נטחן לרוב אבל:
1. לא צריך להיות מדען כדי לראות שמחלות כמו חצבת כמעט הוכחדו לגמרי ועכשיו מתפרצות שוב. (בניגוד לאקלים, שכן צריך להיות מדען בשביל לזהות מגמות).
2. יש לי מה לעשות בעניין (כן/לא לחסן את הילדים) ולכן הספקנות היא פריוויליגיה אסורה בעניין הזה.

בסדר, פער מסוים בין נגיף שעדיף שלא יהיה לך למחלה שאם לא תטפל בה היא סופנית. זה היה ניסוח קיצוני במכוון, אבל בוא לא נהפוך אותו למהות.

אבל סבבה, אתה אומר שעכשיו אחרי שאתה יודע מה פיטר דוסברג חושב, טיפשי מצדך לומר ש HIV הוא הגורם לאיידס. מה המשמעות של זה בכלל? כריסטין מאג'ורה הכחישה את האיידס שלה, כתבה ספר בנושא וביוכימאי זוכה נובל כתב לספר הזה הקדמה. היא מתה בגיל 52 והבת שהתעקשה להביא לעולם ללא טיפולים מתה בגיל 3. זה אומר שבפועל, טיפשי מצדך להגיד או לא טיפשי, היה לה איידס, הוא נבע מHIV והיא והבת שלה מתו מזה. זה כוחה של המציאות, שמוכחת במדע, והפלפול התיאורטי לא שווה כלום במקרה הזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 06, 2019 5:32 am 
Hall of Famer

צוד כתב:
Yuval כתב:

לא לגמרי הבנתי.

האם יש אינטרסים?
בוודאי. בכל מחקר רציני יש. (כי בשביל שיהיה רציני צריך כסף. למי ששם כסף יש אינטרס).
האם זה אומר שכל המדע מוטה וכולם שקרנים?
הו, לא. אפילו לא קרוב לזה.

צוד, אולי באמת לא הבנת מה יובל טוען, אבל אתה בורח מהמהות ומנסה להתחכם.

לא תמצא בדיון הזה אנשים שחושבים שספקנות מדעית מתודולוגית היא דבר רע. למעשה, משעשע מאד שדווקא אתה-יהודי אורתודוקסי שהצהיר על אמונתו בכך שהעולם נברא מילולית בשישה ימים על ידי אמירות "יהי" של אלוהים-החליט לנסות להרים פה את דגל הספקנות המדעית הלוגית הטהורה.

מה שתומר אמר לך זה ברור מאד: כמעט בכל דיון מדעי, בטח חדש יחסית כמו ההתחממות הגלובלית, תמצא דעות קיצון שלא תואמות את התזה המדעית המוכחת מטעמי מתודולוגיה, הגדרות או פרשנות. ועדיין התזה המדעית עברה מתודולוגיה ברורה, ביקורת שניתן לעמוד על טיבה ומסקנותיה חשופות לעין כל עד שתבוא תזה אחרת שתסתור אותה. כך עובד המדע, ועובד לא רע עד כאן. לכן ההתחממות הגלובלית מעשה האדם היא עובדה מדעית, ודעות קצה לא באמת רלוונטיות למסקנותיה ולפעולות שיש לעשות בגינה.

מה שיובל אומר לך זה גם ברור מאד: כל האינטרסים הכבדים נמצאים בצד שטוען שאין התחממות מעשה ידי אדם. מפיקי נפט, תעשיינים כבדים, חברות תעופה. וזה לא שהגופים האלה יושבים בחיבוק ידיים, הם מממנים בכבדות מחקרים שנועדו לערער על תזת ההתחממות מעשה האדם. ולא מצליחים, כי המדע הוא מדע ומה לעשות שיש התחממות מעשה האדם. אז על איזה אינטרסים עמומים אתה מדבר, למה הם יותר חזקים משל הצד השני ואיך הם דווקא אלה שהובילו לתזה השולטת?

אגב, כי ברור שאתה מונע רק מספקנות מדעית בריאה ולא, נגיד, מעמדה פוליטית שאצלך גם נובעת ישירות מעמדה דתית:

מהי עמדתך כלפי האבולוציה? וכלפי גיל היקום?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 06, 2019 7:36 am 
Junior

כשאתם מדברים על "מחקרים סותרים" - אתם מדברים על מחקרים שפורסמו בז'ורנלים נחשבים עם איפקט פקטור גבוה או שאנחנו מדברים על סוג הז'ורנלים האלו שאתה משלם להם דמי קבלה ומפרסם? (או סתם באיזה אתר בגוגל?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 06, 2019 11:00 am 
Senior

צוד, העמדה שלך לא ברורה לי.
עזוב את שאלת העולם השטוח, יש היום מספר לא מבוטל של היסטוריונים מכחישי שואה (הערה חשובה אני לא, חוזר, לא משווה שום דבר לשואה), חלקם דוקטורים, חלקם בעלי תפקידים. גם אותם אתה קורא ומתיחס בשביל הספקנות הבריאה? יש הבדלים משמעותיים אבל גם יש המון אנשים בעולם וקל מאוד למצוא מספר מסוים מהם, כולל גם בעלי השכלה, שיתמוך בכל דעה שהיא.

אבל עזוב את זה, שואה תמיד איכשהו מוציאה דיונים מפוקוס, בוא נעקוב אחרי הכסף, כמו שהציע קיקרו (נדמה לי). לטענתך יש שתי קבוצות מדענים שטוענות טענות סותרות בענייני ההתחממות הגלובלית, טענה אחת משרתת את האינטרסים של התעשיה העולמית, תחבורה, חברות האנרגיה הגדולות, גופי ענק עם כיסי ענק והטענה השניה משרתת את האינטרסים של... של מי בעצם? יצרני הלוחות הסולריים? האילומני הטבעוני? מי יכול להרוויח מהשד של הההתחממות הגלובלית כל כך הרבה עד לכדי מימון כל כך הרבה מדענים שיצדיקו אותו? איך זה שאתה, למען הספקנות הבריאה, מוכן לחשוד כל כך בקלות בכל אלה באינטרסנטים העמומים משהו של כל אלה, אינטרסנטיות שמטה את הטיעונים שלהם, אבל מתעלם מהאינטרסים הכל כך בולטים של כל השאר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 07, 2019 3:45 pm 
Hall of Famer

(זה השלב שבו מחכים לתשובה עניינית שלא תבוא)

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2019 8:40 am 
Junior

תשובה עניינית לעולם תבוא. תשובה שכבר באה היא תשובת שקר.

(בכל מקרה נדב: לא הבנתי את השאלה על האבולוציה, אבל גיל היקום משהו כמו 14 מיליארד שנה אאל''ט).

יובל - אשתדל להתייחס בהמשך היום בעז''ה.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2019 9:14 am 
Junior

תומר כתב:
צוד, העמדה שלך לא ברורה לי.
עזוב את שאלת העולם השטוח, יש היום מספר לא מבוטל של היסטוריונים מכחישי שואה (הערה חשובה אני לא, חוזר, לא משווה שום דבר לשואה), חלקם דוקטורים, חלקם בעלי תפקידים. גם אותם אתה קורא ומתיחס בשביל הספקנות הבריאה? יש הבדלים משמעותיים אבל גם יש המון אנשים בעולם וקל מאוד למצוא מספר מסוים מהם, כולל גם בעלי השכלה, שיתמוך בכל דעה שהיא.

אבל עזוב את זה, שואה תמיד איכשהו מוציאה דיונים מפוקוס, בוא נעקוב אחרי הכסף, כמו שהציע קיקרו (נדמה לי). לטענתך יש שתי קבוצות מדענים שטוענות טענות סותרות בענייני ההתחממות הגלובלית, טענה אחת משרתת את האינטרסים של התעשיה העולמית, תחבורה, חברות האנרגיה הגדולות, גופי ענק עם כיסי ענק והטענה השניה משרתת את האינטרסים של... של מי בעצם? יצרני הלוחות הסולריים? האילומני הטבעוני? מי יכול להרוויח מהשד של הההתחממות הגלובלית כל כך הרבה עד לכדי מימון כל כך הרבה מדענים שיצדיקו אותו? איך זה שאתה, למען הספקנות הבריאה, מוכן לחשוד כל כך בקלות בכל אלה באינטרסנטים העמומים משהו של כל אלה, אינטרסנטיות שמטה את הטיעונים שלהם, אבל מתעלם מהאינטרסים הכל כך בולטים של כל השאר?

לא לא, אני לא מתעלם מהעובדה שבשני הצדדים יש אינטרסים בוודאי שגם בצד של אלה שטוענים שההתחממות מעשה ידי אדם היא זניחה יש המון כסף ואינטרסים.

עזוב את זה, כמו שציינתי קודם - בכל מחקר רציני יש אינטרסים (כי שוב, מישהו מממן אותו). זה אומר שכל מחקר רציני הוא בעצם לא רציני? לא. אבל יש שם הרבה כסף זה דבר שטוב לדעת.

לגבי השואה - ובכן, קראתי ולמדתי המון בנושא ולכן יש לי בו עמדה ברורה. לגבי התחממות גלובלית ומדעי האקלים - לא. (אפילו השאלה אם יש קונצנזוס נתונה לויכוח).
מה כן מאד בולט? מה שנדב ציין (דווקא כטיעון נגדי, שזה נחמד) - יש קורלציה מאד מאד מובהקת (לפחות ממה שאני רואה) בין עמדה פוליטית לבין עמדה בשאלת התחממות כדוה''א. זה גורם לי, ככה, אפעס לחשוד שהדברים לא כאלה מובהקים. (בניגוד למשל לשאלות כמו חיסונים, או כדור הארץ השטוח).
זה הכל.
הבהרתי את עמדתי?

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2019 1:39 pm 
Senior

לא לגמרי, הטענה שלי לא הייתה, לשני הצדדים יש/אין אינטרסים במידה שווה. אלא שלצד אחד יש אינטרסים כלכליים גיגאנטיים ולשני יש אינטרסים כלכליים שבמקרה הטוב קשה לנו להגדיר אותם ובמקרה הרע הם בערך מאית מאלה של הצד השני.
אם על זה אנחנו מסכימים (ולא ראיתי שניסית לסתור את הטענה הזו) אני מתקשה להבין איך בטיעון ה"מחקר האינטרסנטי" נעשה שימוש דווקא כדי להטיל ספק בטענות הצד השני.

טיעוני השואה לא הועלו כחלק מטענת "למה בזה אתה מטיל ספק ובזה לא" אלא כדי להדגים שגם מומחים עשויים לנקוט בעמדות אבסורדיות בתחום התמחותם. טיעונים מסוג "הנה תראה, גם הר דוקטור פרופסור דוצנט לפילוסופיה ומדעים חושב ככה וככה" הם טיעונים לא בריאים (בניגוד ל"רוב מוחלט של הקהילה המדעית חושב ככה וככה")

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2019 2:18 pm 
Hall of Famer

צוד כתב:
תשובה עניינית לעולם תבוא. תשובה שכבר באה היא תשובת שקר.

(בכל מקרה נדב: לא הבנתי את השאלה על האבולוציה, אבל גיל היקום משהו כמו 14 מיליארד שנה אאל''ט).

יובל - אשתדל להתייחס בהמשך היום בעז''ה.

שאלה נורא ברורה השאלה על האבולוציה: ישנה תורת האבולוציה, התפתחות המינים. היא סותרת לחלוטין את העמדה היהודית המסורתית. אתה הבעת יותר מפעם אחת קבלה מילולית מוחלטת של האמור במעשה הבריאה של ספר בראשית, על פניו סתירה גמורה לאבולוציה. מבקש לדעת מהי עמדתך שמא פספסתי משהו.

גיל היקום הוא כמה מיליארדי שנה. אז מה העניין של הספירה העברית? קיום הציוויליזציה כפי שאנו מכירים אותה, נכון? כמה שנים לתפישתך קיים האדם? השמש ושאר גרמי השמיים? האורגניזמים האחרים?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2019 6:27 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אתה הבעת יותר מפעם אחת קבלה מילולית מוחלטת של האמור במעשה הבריאה של ספר בראשית,

ונשאלת השאלה גם איזה מעשה בריאה הוא קיבל באופן מילולי ומוחלט, בהתחשב בזה שמתוארים שם שני סיפורי בריאה שביניהם יש סתירות לא מעטות.
אבל זה סתם הערת אגב, שניהם סותרים את האבולוציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 11:02 pm 
Junior

"ישנה תורת האבולוציה, התפתחות המינים. היא סותרת לחלוטין את העמדה היהודית המסורתית".
תראה, נדב, אתה מתעקש להחליט שמה שלמדת בבני עקיבא נתניה אי שם בגיל 16 זו היהדות ואין בלתה. תנוח דעתך, אין שום סתירה. אם הייתי מתרשם שאתה באמת מעוניין להבין למה, אפילו הייתי מסביר את דעתי. אבל מכיוון שאיכשהו, בצורה עמומה כזו, יש לי את הרושם שלא משנה איזה הסבר אני אביא זה לא ממש ירצה אותך, אתה רשאי להניח שאני עוצם עיניים או כל דבר אחר.
מה שכן, משמח לראות שנגמלת מהאובססיה לכתוב את שם הויה בויכוחים תיאולוגיים (כי אחרת החילוניות תהיה אסקופה נדרסת). בטח ההערה הזו תגרום לך לכתוב הודעה עם שם הויה כמות שהוא. נו, מי אני שאמנע מיהודי כזה עונג בערב החג שהוא זמן שמחתנו.

ראי, כנ''ל. אם המקסימום שאתה יכול להביא זה הסתירה לכאורה בין פרק א' לפרק ב' בבראשית, הרשה לי לפהק.

ועכשיו לעצם הת'רד, תומר.
קודם כל יש אינטרסים כלכליים עצומים גם לצד "הירוק". ארגונים כמו GLOBE של אל גור מגלגלים הרבה מאד כסף. לא צריך מחקר פסיכי בשביל זה. אתה יודע מה? למה ללכת רחוק. מיחזור בקבוקים - לכאורה עניין סופר ירוק וטהור, למה הוא מקושר למשפחות פשע? הם הפכו להיות צדיקים או שפשוט יש שם ים כסף?

בכל מקרה זה באמת לא העניין כי כפי שאמרתי כבר פעמיים, כל מחקר רציני מספיק יושב על הרבה כסף. ככה העולם עובד, זה בסדר. אני מספיק קפיטליסט כדי לא לראות בזה בעיה.

לעניין הקונצנזוס המדעי וכו'
יש פה שני עניינים.

א. העמדה האישית שלי. בנושאים שהבאת (הכחשת שואה למשל) יש לי דעה מגובשת כי למדתי על זה המון. בנושאי אקלים, לי (ולעוד 90% מהאוכלוסייה להערכתי) בכלל אין את הידע לקבוע עמדה בנושא. כאן נכנס העניין של לסמוך על מומחים.

ב. אני לא מצליח להשתכנע שיש קונצנזוס בקהילה המדעית. פרופסורים למדעי כדור הארץ לא מיישרים קו בנושא הזה. אז כן, יש מי שטוען שיש קונצנזוס, אבל אפילו על הטענה הזו אין קונצנזוס.

משעשע במיוחד שנדב "האשים" אותי שהספקנות שלי באה בגלל דעתי הפוליטית, כאשר מה שהוליד את הספקנות הזו הוא בדיוק העניין הזה. אני רואה סביבי קורלציה מאד חזקה בין דעה פוליטית לבין עמדה בנושא הזה. בדיוק מה שגורם לי לתהות האם המחקרים כל כך חד משמעיים. (כי בנושאי חיסונים, או הארץ השטוחה, למשל - אני לא רואה שום קורלציה כזו).

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 11:15 pm 
Hall of Famer

נתחיל בסיפא שלך, צוד.

קודם כל הראיתי לך שיש גם רופאים מתנגדי חיסונים, ויש גם ביולוגים מכחישי איידס, וכמו שתומר כתב לך-יש כמעט על כל עובדה מדעית (יסלח לי כדור הארץ העגול) דעות קיצון שמבקשות לסתור אותה-ומה שקובע לעניין תקפותן התיאורטית זה המתודולוגיה המדעית המקובלת, ונושא ההתחממות הגלובלית עומד בתוקף זה. התשובה שלך לתומר על הארגון של אל גור ומשפחות הפשע שממחזרות בקבוקים היא מגוחכת, עובדתית ורציונלית.

לעניין הפוליטי, אין פה סימטריה בין 2 עמדות מקבילות. יש עובדה מדעית,ויש נסיון להכחישה מטעמים כלכליים ופוליטיים. ההנחה שלי היא שמכיוון שאתה שייך/מקושר לחוגי צד פוליטי מסוים, אתה מאמץ את הצד ה"ספקני" של אותו מחנה. מחנה שבמיקרו הספציפי שבו התחנכת ובקרבו אתה חי, יש בו "ספקנות" כלפי עוד כמה עובדות מדעיות.

לעניין ה"ספקנות המדעית" שלך, ברחת מתשובה לי ולראי (ובמחילה, הידע שלי ביהדות רחב בהרבה ממה שביקשת לרמוז בהודעתך. אגב, בגיל 16 לא הייתי בבני עקיבא) כי נדמה לי שאתה מבין שתשובה ישירה תעמיד את אותה ספקנות באור קצת שונה ממה שאתה מבקש להראות.

הנה אני מעמיד לך את האתגר להאיר את עיניי ושתראה לי שאין שום סתירה בין העמדה היהודית המסורתית לתורת האבולוציה. רק תחסוך לי את "בורא עולמות ומחריבן" כי זו נקודה נמוכה מדי להתחיל בה.

אגב, טענת כאן או לא טענת שאתה מאמין, מילולית, שהאל שאתה מאמין בו יצר את העולם בשישה ימים ונח בשביעי?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

נערך לאחרונה על ידי Hacohen בתאריך א' אוקטובר 13, 2019 11:08 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 11:52 pm 
Senior

בחיאת, כל הארגונים הירוקים כולם, כולל תעשיית המיחזור וכולל כל האנרגיות הירוקות לא מכסות את קצה הציפורן של תעשיות האנרגיה. לא צריך לקרוא תשקיפים ומאזנים כדי להבין שהביזנס של אל גור לא נמצא באותה הליגה של אראמקו ושל. זה עוד לפני שדיברנו על שאר תעשיות כבדות, עסקי תחבורה ותעשיות מזהמות אחרות (מחצבות למשל)
ההשוואה הזו טיפה מעליבה אותך אני חושב.

לגבי הקונסנזוס, האינטרנט הוא רמאי גדול, הוא מבליט מאוד את יוצאי הדופן. נסה לחפש במאגרי מידע אוניברסיטאים, כמה מאמרים מצוטטים יש שתומכים בטענת ההתחממות הגלובלית וכמה שמתנגדים לה. אולי זה יעזור לך להשתכנע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 13, 2019 1:37 am 
Senior

אין קורלציה בין דעה פוליטית לבין העמדה המדעית על התחממות גלובלית. יש קורלציה מסוימת בין הדעה הפוליטית בציבור וזה עניין חדש ואני חושב שהספקנות הבריאה שלך צריכה לחשוב מאיפה היא נולדה.

אני אנסה לכוון כפי שרמזתי במהלך הת'רד - זו עמדה של הימין האמריקאי. באירופה, עד השנה-שנתיים האחרונות, גם הימין הקיצוני נמנע מהכחשת אקלים. מרין לה-פן עדיין אחת ממנהיגות הימין הבולטות באירופה ופעילות אקלימית להפחתת ההתחממות זה חלק משמעותי מהמצע שלה.

ומאחר וכבר נגעת בנקודות האלו, יש הבדל משמעותי במי מממן את הפעילות של הימין האירופאי אל מול הימין האמריקאי ומה האינטרסים שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 16, 2019 12:12 am 
Hall of Famer

ואשר לסתירות בספר בראשית, כשתגמור לפהק אפשר לדבר על זה ותוכל להסביר אותן, אבל זה beside the point.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 14, 2019 11:23 am 
Junior

כן אני מיד נכנס לויכוח תיאולוגי עם נדב או לויכוח (כלשהו) איתך.
רק רגע אני עוזר פה לסיזיפוס עם האבן ומגיע.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 14, 2019 11:25 am 
Hall of Famer

הופס, נפלה. לך תרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 14, 2019 11:42 am 
Hall of Famer

אם כבר גרטה, ב-skyscanner אתה יכול לקבל אינדיקציה אם הטיסה שאתה בוחר פולטת פחות CO2. זה חדש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 73 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], sheky, עופר האדום ו 30 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה