סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 10:33 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 70 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: לוקה דונצ'יץ'
הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2019 9:08 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
הוא מזכיר את לברון כמו שלברון משחק היום.
שמעו, זה לא צחוק, אם לברון היה משחק בשנים הראשונות בליגה עם בגרות וחכמה כמו של לוקה כרגע - היו ללברון הרבה יותר אליפויות היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2019 11:02 pm 
Hall of Famer

אני מניח שזה בגלל ששנות השמונים היו ממש מזמן
מה גם שאני חושב שההשוואה ללברון מינוס האתלטיות, סבירה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 22, 2019 12:14 am 
Senior

Ketchup כתב:
לא יצא לי לראות את לוקה יותר מדי. אבל אני די מתפלא על ההשוואות ללברון. ועוד יותר אני מתפלא לא לראות את ההשוואה ההרבה יותר מתבקשת לבירד.

צודק הם לא דומים בכלל. לברון אפילו לא מוקה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 22, 2019 3:12 am 
Sophomore

יובל אני מבין שלפי ההגיון שלך מותר להשוות שחקנים רק אם יש להם צבע עור שונה. כמובן יתכן שאני טועה ולוקה הוא לא שחקן עם קליעה מצוינת מבחוץ, ראיית משחק מעולה, וחדירה בהלוך איטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 22, 2019 3:29 am 
Hall of Famer

shachaf78 כתב:
ילד חביב. לא יעשה כלום ב-nba אם יהיה שם בהתבסס על מה שהוא מראה כרגע.(למי שזוכר זוראן פלאניניץ׳ עם אותו סייז וסקיל סט דומה חזר לאירופה אחרי כמה שנים) מה שמרשים בו זה הבגרות שהוא משחק. זה נחמד, אבל יהיו גארדים בגיל שלו שידביקו אותו בהקשר הזה עוד שנתיים או שלוש. אם הוא יהפוך ל-3 ויעלה מסת שריר אולי(כרגע יטחנו לו את החיים בעמדה הזאת). הכידרור שלו לא מספיק טוב ל-nba. כרכז הוא יכול להיות טוב רק לאירופה. הזדמנות שם הוא כנראה יקבל בהתבסס על מה שהולך שם היום(שחקן בינוני כמו אברינס קיבל 6 מיליון לשנה)

מכל התגובות, זו תפסה את צומת ליבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2019 10:36 am 
Freshman

Ketchup כתב:
לא יצא לי לראות את לוקה יותר מדי. אבל אני די מתפלא על ההשוואות ללברון. ועוד יותר אני מתפלא לא לראות את ההשוואה ההרבה יותר מתבקשת לבירד.

אם כבר הלכנו עד לשם למצוא מקבילה אז למה בירד ולא מג'ק בשנים האחרונות של הקריירה, נגיד מ 89? פוינט גבוה שרואה מעל ההגנה, לא סופר מהיר, קליעה מעולה, שומר טוב, חוטף לא רע...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2019 10:51 am 
Hall of Famer

וואללה, ראיתי אתמול את המשחק והשחקן שהוא דווקא הזכיר לי היה זה ששיחק מולו, ג'יימס הארדן.
היכולת לעשות נק' בזכות טכניקה ולא מהירות ואתלטיות. שינוי המהירות הפתאומיים, לאו דווקא מהירים, אלא פשוט שינוי קצב מהיר. השלשות הקשות משום מקום שנכנסות.
דונצ'יץ' מוסר יותר טוב, הארדן עם שליטה בכדור עדיפה (בינתיים?). אבל משהו במשחק שלהם מאד הרגיש לי דומה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2019 11:01 am 
Sophomore

מג׳יק בעיקר ידוע בהתקפה מתפרצת, הוא לא היה קלע שלשות מאד טוב, הוא היה מוריד את השומר שלו בעזרת התחת ואז או שהיה קולע בכוח או אם עזרה היתה באה הוא היה מוסר. בירד לעומת זאת היה קלע שלשות מעולה, חדר לסל עם הפנים בהילוך איטי, והיה מוסר וירטואוזי (גם מג׳יק היה אבל לא באותת רמת וירטואוזיות). מי מהם יותר דומה ללוקה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2019 11:06 am 
Sophomore

יש דמיון בין לוקה לבירד אבל יש גם הרבה שוני
לוקה מוביל כדור הרבה יותר טוב, מתפקד כרכז הרבה יותר, ויש לו קליעה מצוינת אבל לא אוטומטית כמו של בירד.
כמו שאמרתי לי הוא מזכיר את שאראס, אבל גם הארדן זה השוואה טובה. אתמול ספציפית הוא היה הרבה יותר חד מהארדן, אבל ראינו גם מהארדן לא מעט משחקים ברמה כמו של לוקה אתמול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2019 11:22 am 
Sophomore

ככל הזכור לי בירד הוביל כדור מצוין (אבל יתכן שזכרוני מטעה אותי). ובמובנים רבים הוא תיפקד כרכז. יש גם דמיון במבנה גוף בין בירד ולוקה. הארדן נראה לי הרבה יותר זריז מלוקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2019 12:05 pm 
Hall of Famer

אני חושב שלוקה הוא פשוט הארדן בגוף של בירד, אבל יש לו עוד דרך לעבור בכל מה שנוגע לסחיטת עבירות, בזה הארדן הכי טוב שראיתי אי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2019 12:44 pm 
Freshman

מג'יק פיתח קליעה די טובה ל 3 החל מעונת 89' (31, 38, 32 - אחוז סביר+ יחסית לתקופה, לשחקן ביוזג' שלו)
וזה לא שלוקה עציץ בהתקפת מעבר
ולגבי וירטואוזיות זה בכלל טיעון מוזר... אין שואוטיים לייקרס בלי מג'יק והעין העקומה
(לא בא ללכלך על בירד שהיה מוסר בחסד, אבל בעיקר מתוך דאבל טים. בוא קודם נראה את לוקה זוכה לקבל דאבל טים בהתקפה מסודרת כמו לארי לג'נד. אם כי יש סיכוי כבר השנה, בטח בפלייאוף)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2019 1:08 pm 
Sophomore

כל הויכוח הזה לא נורא חשוב. אבל מה שמשעשע בכל ההשוואות האלו שלאורך שנים כל שחקן לבן עם כשרון הושווא לבירד גם אם היה מעט מאד דימיון בינהם (למשל נוביצקי). אבל שסופסוף יש שחקן לבן שבאמת דומה לבירד אנשים מפחדים להגיד את זה כי מישהו ירמוז שהם אומרים את זה בגלל שהוא לבן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2019 1:19 pm 
Junior

חייב להודות שאני לא רואה שום דמיון לבירד, מג'יק או לברון לצורך העניין. להארדן דווקא כן, אבל הארדן הוא אחד מגדולי השחקנים בהיסטוריה ב-iso ודונצ'יץ' לעומת זאת הוא בעיקר שחקן פיק אנד רול בחסד, אז גם זאת השוואה לוקה (חה חה) בחסר.
אין מה לעשות, שחקן מאוד ייחודי. יוניקורן כמו שאומרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2019 1:34 pm 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
כל הויכוח הזה לא נורא חשוב. אבל מה שמשעשע בכל ההשוואות האלו שלאורך שנים כל שחקן לבן עם כשרון הושווא לבירד גם אם היה מעט מאד דימיון בינהם (למשל נוביצקי). אבל שסופסוף יש שחקן לבן שבאמת דומה לבירד אנשים מפחדים להגיד את זה כי מישהו ירמוז שהם אומרים את זה בגלל שהוא לבן.

לארי בירד היה פוינט פורוורד. הוא לא הוביל את הכדור, הוא ניהל את ההתקפה מעמדת הפורוורד. הוא היה שחקן פנים עם יכולת קליעה מבחוץ. לוקה דונצ'יץ' לא מנהל את ההתקפה בכלל מעמדת הפורוורד, אלא מנהל אותה מעמדת הגארד, שלא לומר רכז וזהו. לא כל שחקן לבן גבוה עם קליעה מבחוץ ויכולת מסירה הוא לארי בירד. אני לא רואה את הדמיון בין המשחק של דונצ'יץ' למשחק של בירד. דרך אגב, לארי בירד למרות כל ההילה שלו כקלע שלשות, לא זרק הרבה שלשות. עד עונת 84/85 השלשה הייתה אנקדוטה. הוא לקח פחות משלשה למשחק וקלע באחוזים נמוכים. מהעונה הזאת בירד כבר קלע באחוזים טובים והחל להעלות את מספר השלשות. בשיאו הוא זרק 3.3 שלשות למשחק. רק בשתי עונות הוא חצה את 3 הזריקות לשלוש למשחק. השלשות לא היו חלק אינטגרלי מהמשחק באן.בי.איי עד לקראת סוף שנות השמונים ובעיקר מי שזרק את רוב השלשות היו ספוט אפ שוטרים שלקחו שלשות פנויות, סטייל מייקל קופר של הלייקרס ומומחי שלשות כמו קרייג הודג'ס או טרנט טאקר. את בירד כמובן אף אחד לא עזב לזריקות ספוט אפ פנויות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2019 5:06 pm 
Hall of Famer

המממ, לי הוא מזכיר קצת את שאראס (כמובן רמה אחרת), את הארדן (חדירה איטית יחסית, סטפ-באקס, ניסיון לסחיטת עבירות אם כי לא באותה רמת התמקצעות) ופה ושם מבחינה מסירה את לברון (הרבה יותר פלאשי ממנו) ובירד. אני חושב שהוא לא ייחודי כל כך בצורת המשחק (אפשר למצוא קווי דמיון אפילו לאוגוסטין של אורלנדו) אלא ברמת הביצוע. יש מעט מאוד שחקנים עם חכמת משחק ברמה הזו (גם מבחינת מסירה, גם מבחינת ניהול קצב משחק וגם מבחינת שימוש נכון בגוף; נראה שכמעט תמיד יש לו 3-4 אופציות מסירה), מעט מאוד שחקנים יצירתיים כל כך, מעט מאוד שחקנים שמסוגלים לקלוע את הסטפ-באקס לשלוש שהוא קולע (לדעתי ברמה הזו מדובר ב-2-3 שחקנים מלבדו) וכמובן ביטחון ואופי ייחודיים לגילו (ובכלל) ועם יכולות מגוונות כל כך. הוא עוד יכול להשתפר בכל מיני דברים אבל כבר עכשיו, בגילו הצעיר, הוא שחקן שלם ומרשים מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2019 5:26 pm 
Hall of Famer

ורק אני רואה את לוקה ותוהה איך בודירוגה היה מסתדר בנ.ב.א

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2019 8:28 pm 
מנהל פורום

בעידן שלו? קלעי הרבה פחות טוב בעידן שבו אתלטיות היתה חשובה ואז הוא היה לא מספיק אתלט, בלי שום דבר שמכבה על זה ביחס לכדורסל של אז.
בודירוגה היום? זה כבר מעניין יותר. אני חושב משהו כמו קייל אנדרסון משודרג, ובטח גם היה משפר קליעה, אז קייל אנדרסון משודרג ממש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2019 9:59 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
בעידן שלו? קלעי הרבה פחות טוב בעידן שבו אתלטיות היתה חשובה ואז הוא היה לא מספיק אתלט, בלי שום דבר שמכבה על זה ביחס לכדורסל של אז.
בודירוגה היום? זה כבר מעניין יותר. אני חושב משהו כמו קייל אנדרסון משודרג, ובטח גם היה משפר קליעה, אז קייל אנדרסון משודרג ממש.

בפסקה הראשונה אתה מתייחס לבודירוגה או לבירד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2019 10:07 pm 
Hall of Famer

אם הבנתי נכון, בשניהם הוא מתייחס לבודירוגה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 70 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]