סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 40 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ריבלין
הודעהפורסם: ב' אפריל 13, 2020 1:35 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
כשהייתי איש ציבור בכיר ברמה הממלכתית, וכשזה לא היה באמת טעות אלא מעשה מכוון שידעתי שהוא יריקה בפרצוף לאזרחי המדינה? בעיקר אלה עם הורים קשישים או הורה קשיש אלמן שנותר לבדו בחג כי יש תקנות, וזה בערך הדבר המרכזי במדינה?
צודק, זה אף פעם לא.

הבנתי, אז בעצם הרף לדרישות ההתפטרות הוא זה? להיות איש ציבור בכיר ממלכתי שיורק לאזרחים בפרצוף?
נו אז למה רק אתה דורש מריבלין להתפטר? האם נתניהו פחות יצוגי ממנו? מה עם ליברמן? מה עם ליצמן?

על מה עוד אנשים צריכים להתפטר בעיניך? רק ענינים של נראות או גם עניינים של תפקוד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 13, 2020 1:42 pm 
מנהל פורום

sheky כתב:
אני לא מבין את הקטע הזה שאנשים רוצים שאחרים יתפטרו... כולם פה אנשים עובדים, כמה פעמים ראיתם שמפטרים מישהו על טעות בודדת? כמה פעמים קרה לכם שעובד/מנהל התפטר על טעות כלשהי (ולא על קריסה טוטאלית תחתיו, כי הרי זה לא המקרה)?

דוגמא אישית זה חשוב אבל מסתבר שלא כל כך... כמעט מחצית מהציבור לא מתעניין בעבירות של ביבי (שבקרה הרע הן פליליות ובמקרה הטוב הן סתם נהנתנות ודוחות), לא איכפת לו ששר הפנים הוא עברין מורשע או ששר הבריאות הוא מסייע לפדופיליות.
אז אחלה לדרוש מאנשים להתפטר אבל זה לא יקרה, כל עוד אנחנו בוחרים במנהיגים האלו למרות ההתנהלות שלהם אז שלא נופתע שהם מתנהגים ככה.
לפני שתקראו לפטר אנשים בואו נתחיל בזה שלא תבחרו באנשים שעשו הרבה יותר גרוע.
אגב, במקרה ויש פה מצביעי ביבי שקוראים לריבלין להתפטר - האם זה ימנע מכם להצביע לביבי בבחירות 4 (במידה שיהיו?)

sir charles כתב:
מתי הפעם האחרונה שנושא תפקיד ציבורי במדינה לקח אחריות והתפטר?

מתי פעם אחרונה אתה לקחת אחריות על טעות בעבודה שלך והתפטרת?

אז בוא נתחיל מזה שאף אחד מהפורום פה (עד כמה שידוע לי) הוא לא נבחר ציבור.
לנבחר ציבור יש סט של חוקים כתובים ושל חוקים לא כתובים שלא חל על שכיר רגיל.

לגבי העם שבוחר מורשעים ואנשים עם כתב אישום - לכן כתבתי פני הפוליטיקאים כפני העם. אני באופן אישי בחיים לא הייתי בוחר בכאלה.

ובעבודה שלי (היי-טק) היו כבר מספר מקרים של אנשים - מהנדסים ומנהלים - שעשו טעויות, חלקן בודדות וחלקן מתמשכות והתפוטרו.
כמובן לא על טעות שנעשתה בתום לב או משהו זניח. זה כמובן יכול לקרות לכולם. אבל על דברים מהותיים כמו כשל בסיסי, פרויקט שנכשל, או משהו בזדון.
זה ממש לא משהו חריג.
במקרה של ריבלין וביבי, אי אפשר להגיד שפגישה עם הילדים בזמן שכזה הוא תום לב ו/או משהו זניח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 13, 2020 2:07 pm 
Hall of Famer

במקרה של ריבלין אגב לא הייתה הפרת הנחיות כמדומני - בתו והמשפחה שלה עברו בדיקת קורונה לפניי ועל כן נקודתית לא היוו את אותו הסיכון המדובר.
ועדיין, הכעס הציבורי מובן: עניין הריחוק החברתי פומפם ובצדק יום ולילה כל הזמן, ופתאום רואים מה שרואים. נוסיף לזה את עניין תחושת הפרוטקציה וכו'.

לגביי נתניהו: אני אולי אראה תמים, אבל האם אין סיכוי שאכן אבנר חזר לגור במתחם המעון בחודש האחרון ולכן הפגישות ביניהם יכולות להחשב כאי הפרה?

הבנתי אגב שליברמן אכן שם את האות השביעית ועשה את ליל הסדר עם בתו כמדומני, ושם לא שמעתי על בדיקות קורונה. שמעתי גם שמועה שהלך להסתפר לפני שבועיים, אך לא יודע אם היא נכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 13, 2020 2:18 pm 
Junior

oren_80 כתב:
במקרה של ריבלין אגב לא הייתה הפרת הנחיות כמדומני - בתו והמשפחה שלה עברו בדיקת קורונה לפניי ועל כן נקודתית לא היוו את אותו הסיכון המדובר.
ועדיין, הכעס הציבורי מובן: עניין הריחוק החברתי פומפם ובצדק יום ולילה כל הזמן, ופתאום רואים מה שרואים. נוסיף לזה את עניין תחושת הפרוטקציה וכו'.

לגביי נתניהו: אני אולי אראה תמים, אבל האם אין סיכוי שאכן אבנר חזר לגור במתחם המעון בחודש האחרון ולכן הפגישות ביניהם יכולות להחשב כאי הפרה?

הבנתי אגב שליברמן אכן שם את האות השביעית ועשה את ליל הסדר עם בתו כמדומני, ושם לא שמעתי על בדיקות קורונה. שמעתי גם שמועה שהלך להסתפר לפני שבועיים, אך לא יודע אם היא נכונה.

רק אציין שבדיקת קורונה שלילית לא מהווה אישור ודאי שאין קורונה.
נשא קורונה בלי תסמינים יכול לצאת שלילי בבדיקה (למרות שיש מקרים שיוצאים חיובים גם כאלה ללא תסמינים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 13, 2020 2:24 pm 
Junior

Shiver כתב:
אז בוא נתחיל מזה שאף אחד מהפורום פה (עד כמה שידוע לי) הוא לא נבחר ציבור.
לנבחר ציבור יש סט של חוקים כתובים ושל חוקים לא כתובים שלא חל על שכיר רגיל.
.
.
.
ובעבודה שלי (היי-טק) היו כבר מספר מקרים של אנשים - מהנדסים ומנהלים - שעשו טעויות, חלקן בודדות וחלקן מתמשכות והתפוטרו.
כמובן לא על טעות שנעשתה בתום לב או משהו זניח. זה כמובן יכול לקרות לכולם. אבל על דברים מהותיים כמו כשל בסיסי, פרויקט שנכשל, או משהו בזדון.
זה ממש לא משהו חריג.
במקרה של ריבלין וביבי, אי אפשר להגיד שפגישה עם הילדים בזמן שכזה הוא תום לב ו/או משהו זניח.

ריבלין לא נבחר ציבור אלא עובד ציבור.
ברור שיש פיטורים\התפטרויות, ברוב המוחלט של המקרים הם נובעים מהתנהלות ממושכות של אותו עובד...נגיד עכשיו אתה מגלה שהעובד שלך באופן חד פעמי דיווח יום מחלה ובמקרה ראית בערב במשחק (או בצהרים בבית קפה) - אתה מפטר אותו? דורש שיתפטר?

חשוב לי מאוד להבהיר - אני לא מגן על ריבלין, מה שהוא עשה זה מסריח ומאוד מאכזב בעיקר בגלל שראיתי בו פחות ס'חלה משאר המנהיגים.
פשוט חושב שלהתפטר על זה, בטח בנורמות של היום, זו דרישה מוגזמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 13, 2020 2:30 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
1. מי אמר שלביבי, ליצמן או ליברמן אני נותן סטנדרטים אחרים? בכלל מה זה ה-whataboutism הזה? ריבלין הוא נושא הת'רד אז מדברים עליו.
2. מבחינתי ריבלין משול למנהל שמעל בחברה או הזיק לה. הריחוק החברתי הוא הדבר הכי גדול ומשפיע בחברה שלנו היום ואחד הכי גדולים ומשפיעים בעשורים האחרונים. הוא לצורך העניין המנכ"ל של החברה, או אם תרצה נשיא הכבוד שלה, שזרק זין ביודעין על דרישה שהוא ואחרים דוחפים על כל העובדים כולל על עצמו. אם זה לא נראה לך מספיק חמור, כנראה מגיע לך מה שאתה מקבל. אם נמשיך את משל החברה, אני חושב שלכל הפחות ראוי היה לשלול את תואר נשיא הכבוד במקרה הזה.

ואל תדאג לעתידו הכלכלי של ריבלין, הוא לא יחתום בלשכה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 13, 2020 2:41 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
1. מי אמר שלביבי, ליצמן או ליברמן אני נותן סטנדרטים אחרים? בכלל מה זה ה-whataboutism הזה? ריבלין הוא נושא הת'רד אז מדברים עליו.
2. מבחינתי ריבלין משול למנהל שמעל בחברה או הזיק לה. הריחוק החברתי הוא הדבר הכי גדול ומשפיע בחברה שלנו היום ואחד הכי גדולים ומשפיעים בעזורים האחרונים. הוא לצורך העניין המנכ"ל של החברה, או אם תרצה נשיא הכבוד שלה, שזרק זין ביודעין על דרישה שהוא ואחרים דוחפים על כל העובדים כולל על עצמו. אם זה לא נראה לך מספיק חמור, כנראה מגיע לך מה שאתה מקבל. אם נמשיך את משל החברה, אני חושב שלכל הפחות ראוי היה לשלול את תואר נשיא הכבוד במקרה הזה.

1. זה לא whataboutism כי זה הכל קורה באותו זמן... אני שואל אם כל מי שקורא לריבלין להתפטר כי הוא דמות שלטון ייצוגית קורא גם לביבי וליברמן וליצמן להתפטר... אתה ענית כן, מענין אותי מה יענו האחרים. לא שאלתי "אז למה לא כתבתם על שרון ב2008 בלה בלה בלה" אלא אני שואל על אותו מקרה שקרה בדיוק באותו זמן.
אגב, אני שונא whataboutism, אני פשוט לא חושב שזה המקרה כאן.

2. חסרים מקרים שמנכ"לים קיצצו בשכר העובדים בצורה רוחבית ולא נגעו בשכר שלהם? לא זכור לי הרבה מקרים שאותם מנכ"לים התפטרו.
שוב, זה מסריח אבל אני חושב שלהתפטר על דבר כזה זו דרישה מוגזמת... הבנתי שאני בדעת מיעוט פה אבל התנצלות לגמרי הייתה מספיקה לי פה (התנצלות באמת, לא מה שהוא הוציא)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 13, 2020 3:49 pm 
Hall of Famer

Dovi כתב:
oren_80 כתב:

נשא קורונה בלי תסמינים יכול לצאת שלילי בבדיקה (למרות שיש מקרים שיוצאים חיובים גם כאלה ללא תסמינים)

אמרת כאן משהו מעניין. עד כמה זה נפוץ שנשא יוצא שלילי? יודעים פלוס מינוס את השכיחות של זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 13, 2020 4:05 pm 
Junior

oren_80 כתב:
Dovi כתב:
oren_80 כתב:

אמרת כאן משהו מעניין. עד כמה זה נפוץ שנשא יוצא שלילי? יודעים פלוס מינוס את השכיחות של זה?

להבנתי נפוץ מאוד.
אני לא יודע להגיד לך בוודאות כי אני לא עובד בזה אלא מקבל את המידע מחברים (טובים - לא רסיסי שמועות) שעובדים במדא במוקד קורונה ובבתי החולים.
אם כל נשא היה מקבל תשובה אמיתית לא היה צורך בבידוד שבועיים של מי שנחשף לחולה אלא היו מבצעים בדיקה ומגלים מיד אם הוא נשא או לא.
אם אין עומס נגיפי (ובדרך כלל כשאין תסמינים אין עומס נגיפי) הבדיקה תצא שלילית אבל הבנאדם עדיין נשא ויכול להדביק.

אגב, ביבי נשאר בבידוד אחרי שנחשף ליועצת גם אחרי שהבדיקה שעשה יצאה שלילית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 13, 2020 5:39 pm 
מנהל פורום

oren_80 כתב:

ממה שקראתי הבדיקה מדויקת רק ב-70% מהמקרים. זו גם הסיבה שחולים בקורונה צריכים לעבור סדרה של 3 בדיקות רצופות שהם יוצאים בה שליליים כדי שהם באמת יחשבו כמחלימים. ככה שאם היא עברה רק בדיקה אחת ויצאה שלילית, אין לזה ממש משמעות.

הדבר האולי יותר חמור הוא זה שהבת של הנשיא עוברת בדיקת קורונה סתם כי היא פריווילגית. אין לה שום תסמינים ואין שום חשד שהיא חולה. היא עברה בדיקה על חשבון משלם המיסים ויותר גרוע - על חשבון מישהו אחר שמחכה בתור או על חשבון המחקר האפדימיולוגי. ובשביל מה? כדי לעבור על תקנות החירום בכדי להיות בחברתו של אביה בערב החג. אם זאת לא השתנה מהמקפצה אני לא יודע מה זה.

לגבי נתניהו - אז לא. הביאו כבר כתבות רכילות שאמרו שהבן שלו עבר לפני כמה שבועות לגור עם החברה שלו בנפרד. אז לא... הוא לא גר במעון של ראש הממשלה וזאת בהחלט הפרה של ההנחיות של עצמו.

גם ליברמן כנראה עבר על התקנות. אבל הוא לא ראש ממשלה ולא נשיא וגם לא שר ואפילו לא בקואליציה או בתפקיד שמעורב בקבלת ההחלטת. הוא חבר כנסת מהמניין והציפיות בהתאם. לא שאני מקל במקרה שלו, אבל מבחינה ציבורית זה מקרה שונה לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 13, 2020 5:44 pm 
Junior

מכעיס אותי גם זה שאומרים שהוא (ריבלין) מבוגר ונדרש לעזרה.
שיבוא לראות את סבתא שלי שבגלל המצב דחו לה ניתוח בראש שהייתה אמורה לעבור. קרובה לגיל 90, עם שלל מחלות רקע, סגורה בביתה כבר חודש ימים ויגיד לי אם היא נדרשת לעזרה פחות ממנו. ועוד שלל סיפורים דומים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 13, 2020 6:02 pm 
מנהל פורום

אני גם בטוח שהוא מוקף בצוות של בית הנשיא בכל מקרה.
בואו נגיד שהוא לא מבשל לעצמו את הארוחות לבד בחושך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 13, 2020 6:35 pm 
מנהל פורום

בקשה לפתוח בחקירה נגד הנשיא על הפרת הנחיות החירום:

https://rotter.net/forum/scoops1/620387.shtml

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 14, 2020 10:05 am 
Sophomore

oren_80 כתב:

יותר משמפריעה לי הפרת הנחיות הבידוד (דבר שבסוף בעיקר מסכן אותם), מקומם הרבה יותר עניין בדיקות הקורונה למקורובים ומיוחסים ובמיוחד כשידוע שמדובר במשאב לאומי מוגבל וכל בדיקה שכזאת באה על חשבון דמו של אחר (שיכול להיות כל אחד מאיתנו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 14, 2020 11:51 am 
Sophomore

מסכים מאוד. ההסבר שניתן ב"התנצלות", לפיו כל אדם שבא במגע עם הוד רוממותו הנשיא עובר בדיקה לפני, הרגיש לי מנותק מהמציאות של "פשוטי העם", שצריכים להוכיח אי אלו תסמינים, אותות ומופתים בשביל שיסכימו "לבזבז" עליהם בדיקה. בבתי אבות בהם התגלה חולה לא עושים בדיקות - רק עם הופעת תסמינים. ממש בוקס לבטן הרכה, ה"התנצלות" הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 40 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 81 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה