הוקיץ' כתב:
אני חושב שהמצב קצת יותר מורכב מהאם הישראלים טובים מספיק או לא.
ישראל נמצאת היום במעמד של קרש קפיצה. תודות לכל מיני ענייני מס ארה"ב אפשר להביא בכסף די קטן זרים טובים לפני פריצה ויחד עם כמויות הזרים המותרות ומספר ההחלפות הבלתי נגמר (שניתן לעשות פחות או יותר בכל מועד), אנחנו מקבלים פה רכבות זרים בלתי נגמרות.
זה יוצר סיטואציה מבאסת שבה מצד אחד אין שום המשכיות בסגל הזרים ומצד שני קשה מאוד לתת צ'אנסים לשחקנים צעירים. רק עילויים כמו אבדיה, מדר ודברת יכולים לקבל דקות לגיטימיות כבר בגיל צעיר ואני לא חושב שזו סיטואציה בריאה.
עוד קצת על העניין הזה: פיב"א מפרסמת נתונים השוואתיים על ליגות באירופה וגם מכמה ליגות מיתר העולם (ארגנטינה, ברזיל, סין, יפן ואוסטרליה). כרגע, הנתונים הכי מעודכנים הם מעונת 2018-19, העונה האחרונה של החוק הרוסי, כך שמעניין אם המצב השתנה משמעותית השנה.
נתמקד כאן בהשוואה ל-11 הליגות באירופה שלגביהן מפורסמים נתונים -- ספרד, צרפת, גרמניה, פולין, איטליה, טורקיה, יוון, ישראל, בלגיה, האדריאטית, והליגה המזרח אירופאית (VTB). הסך הכל די מאושש את מבחן העין -- הליגה הישראלית היא ליגה שנשלטת על ידי זרים, כמעט כולם אמריקאים (ישראל היא השוק החמישי בגודלו בעולם לשחקנים אמריקאים, אחרי ספרד, אוסטרליה, גרמניה וצרפת), עם חוסר יציבות ותחלופה גבוהות במיוחד.
* נוכחות של שחקנים זרים: ישראל ממוקמת באמצע החבילה מבחינת אחוז הזרים בליגה (51.5%; ספרד מובילה בגדול עם 70%). האחוז הזה אגב עולה בהדרגה ברוב המדינות. בישראל שלוש שנים לפני כן הוא עמד על 46% (בספרד 64%).
* דקות משחק של שחקנים זרים: ישראל שנייה רק לטורקיה מבחינת ממוצע הדקות פר משחק ששוחקו על ידי שחקנים זרים, עם 23.9 דקות (ספרד אחרונה עם 17 דקות). אגב, אם אני לא טועה, מספר הדקות הזה קרוב מאוד למקסימום האפשרי תחת החוק הרוסי (3/5 מהדקות האפשריות). כך ששוב, יהיה מעניין לבדוק עד כמה זה השתנה השנה.
* יציבות: ישראל מדורגת אחרונה באירופה, בפער לא קטן, מבחינת יציבות של שחקנים בקבוצות. רק 26% (14% מהזרים) מהשחקנים שהיו בקבוצה בשנה הקודמת נשארו גם בשנה שלאחר מכן. בספרד זה 51% (42% מהזרים)...
* תחלופה (רכבת זרים): ישראל מובילה את הטבלה (לא רק בהשוואה לאירופה) בתחלופת שחקנים זרים, עם 2 שחקנים חדשים בממוצע שהוחתמו במהלך העונה (בבלגיה זה פחות משחקן אחד בממוצע). אגב, שנתיים קודם זה היה אפילו יותר גרוע, עם כמעט 3 החתמות חדשות לקבוצה במהלך העונה.
עוד כמה נתונים מעניינים:
* נקודות למשחק: ישראל שלישית באירופה (אחרי גרמניה ופולין) בממוצע הנקודות למשחק פר קבוצה עם 83.3. סין ואוסטרליה, שלא במפתיע, מובילות עם 89 (קצב משחק גבוה והגנות כהמלצה בלבד). יוון, גם כצפוי, עם הכי מעט נקודות למשחק -- 76.
* גובה: עוד נתון שלא מפתיע ("ליגת הגמדים"): ישראל אחרונה באירופה בגובה הממוצע של שחקנים בליגה (1.95). ספרד והאדריאטית מובילות עם 1.98.
* גיל: הגיל הממוצע בישראל כמעט הכי נמוך מכל הליגות האירופאיות (רק בבלגיה נמוך יותר) -- 25.7. כנראה שגם זה די הגיוני בהתחשב בדיון שהיה כאן לא מזמן על כמה שהקריירות של שחקנים ישראלים קצרות יחסית...