Shiver כתב:
אתה מבין גם (אני מקווה) שלעשות הסדר ולצפות לאכיפה חזקה או טובה של משטרת ישראל או פקחים על כל דבר רנדומלי בארץ זו משענת קנה רצוץ.
אתה הרי רואה איך המדינה ומערכות האכיפה החלשות שלה מתמודדות מול חוסר הציות להנחיות החירום של הקורונה, הבנייה הלא חוקית, גביית המיסים, אחזקת הנשק, פשיעה, פרעות המסתננים, השחיתות בשלטון המקומי, הלכלוך ברחובות ובשמורות הטבע, הפרוטקשין באיזורי התעשייה וקצרה היריעה מנושאים נוספים.
אם זו הייתה הייתה האלטרנטיבה שלי ממש לא הייתי סומך עלייה.
קצת קונקרטית לגבי הקייס הזה, אז הבנתי שחלק לא מבוטל מאדמות הקיבוץ ביניהן גם כאלה שנמצאות בסמוך לנחל נרכש עוד לפני קום המדינה, עוד הרבה לפני "חוק המים", באיזור שנות ה-30. מעניין מה אומר הפעלת החוק על אדמות שנקנו לפני קום המדינה.
באותה מידה ניתן לטעון שבשביל מה צריך לאכוף את החוק נגד נהגים מסוכנים, כי גם ככה זה לא עוזר. ברור גם לך שזו לא תשובה.
שנית, אני בטוח שאם כן יהיו פקחים, וכן יהיה שומר בכניסה שיוודא שאף אחד לא מכניס מנגלים, מגברים וכו' - לא תהיה בעיה גדולה של אכיפה. הבעיה בכל הדוגמות שהבאת היא בעיקרה היעדר אכיפה מוחלט. במקרים בהם המדינה רוצה לאכוף היא עושה זאת מצוין, ולאכוף ניקיון והיעדר רעש במקום יחסית קטן כמו ניר דוד זה עוד אחד הדברים היותר קלים לביצוע.
והקיבוץ בנה סביב הקיבוץ הרבה הרבה שהמדינה הוקמה. הוא אמנם התיישב שם לפני כן, אבל בתחילה זה היה רק לצד חלק מוגבל של הנחל, ועם השנים הקיבוץ התרחב גם לגדה השניה.
שנית, אם נלך לפי ההיגיון הזה אז ניתן להגיד זאת על עוד דברים. האם כל מי שהתיישב כאן הרבה לפני קום המדינה פטור מקיום החוק? הרי הוא כאן עוד לפני כולם והרבה לפני שהחוק נחקק, אז מי אתה שתגיד לו שהוא לא יכול לרצוח את הבת שלו שסרחה או לשאת 10 נשים? מי אתה שתגיד לו בכלל לשלם ארנונה? וכו'.
וזאת מעבר לכך שאדמת הקיבוץ היא לא רכושו הפרטי.