Amos Gueta כתב:
ההצבה של אבולוציה ובריאה על אותו מדף ולומר "אני חושב ששניהם נכונים" היא משהו פסול מעיקרו.
קודם כל, אבולוציה לא עוסקת בכלל בראשית החיים אלא בהתפתחות שלהם דרך כמה מנגנונים (הברירה הטבעית היא הידוע מהם, אבל יש עוד כמה שנוספו לתיאוריה מאז ימי דרווין כמו ברירה זוגית וסחף גנטי) . הראיות לקיום שלה הן כל כך מבוססות וכל כך חד משמעיות שהעובדה שאתה "שוקל בחיוב" שהיא נכונה שקולה להודאה שלך שכנראה גרביטיציה נכונה בעוד משקולת שני טון עושה את דרכה על ראשך מראש מגדל עזריאלי.
להיפותזות על ראשית החיים קוראים אביוגנזה ויש כמה מהן מעניינות (המרק הקדום היא הידועה מהן) הן מטבען קשות להוכחה או להפרכה כך שבינתיים אף אחד מהן לא עלתה לרמת הבטחון של תיאוריה מדעית, אבל ההתכנות של לפחות חלק מהן היא משהו שכן הוכח (למשל הודגם שברקים יכולים לייצר את כל אבני הבניין של הRNA מהחומרים הכימיקליים של המרק הקדום).
היפותזת האל, לעומת זאת, היא מה שנקרא unfalsifiable. אין דרך להוכיח אותה, אין דרך להפריך אותה, אין דרך לבדוק את ההתכנות שלה או לבחון אותה בכל צורה כלשהי. לא רק זה, אלא גם אם תצליח מחר להוכיח שיש אלוהים, אתה עדיין צריך להוכיח את הקשר של אותו יצור לראשית החיים. כלומר אפילו בהנתן שיש אל, אם אתה טוען שאל ייצר את המולקולות הראשונות של DNA, השאלה המיידית שמדען צריך לשאול זה "איך" וצריכה להיות דרך לבחון את התשובה שלך, לתמוך בה או או לפסול אותה.
כתבתי מקודם על האביוגנזה בהקשר קצת שונה (מוזמן לעיין קצת לפני) -
טענו פה שבאינסוף אפשרויות (שמתרחשות באינסוף יקומים), בסופו של דבר דומם יהפוך לחיים.
מה שכתבתי פה זה שאמנם אנחנו לא מכירים מספיק את המנגנונים של האביוגנזה, אבל גם אם נניח שמכירים אותם, התאוריה בעייתית,
משום שלפי מה שהבנתי אין מספיק זמן בין הרגע שבו החומרים הדוממים יכולים להתחיל את התהליך (המאד הדרגתי) ולהפוך לתא חי ראשון (פרימיטיבי ככל שיהיה).
אפשר להסתכל פה, הקטע הרלוונטי הוא כנראה בין לפני 4400 מיליון שנה ל 4280 מיליון שנה :
https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_ ... ry_of_lifeלמיטב זכרוני יש אפילו מדענים שטוענים שפרק הזמן הזה אין מספיק זמן למרחב אפשרויות שיאפשר את "נס ראשית החיים".
רוצה לומר, גם אם אני מקבל את הטיעון של "באינסוף יקומים מתרחשות אינסופף ניסיונות של ראשית החיים ודווקא פעם אחת אצלנו זה כן הצליח",
הינו מצפים לראות שפרק הזמן יהיה הרבה יותר ארוך על מנת שהתאפשר "נס" כזה.
לגבי האבולוציה, את המנגונים אני בטוח מקבל -
ברירה טבעית (סיפור העוש מבבריטניה למשל) זה דבר אמפירי.
גם סחף גנטי ויצירת מינים חדשים הם דברים שכמובן נצפו.
מה שאני חושב זה שכל המנגנון שבכלל מאפשר את קיום האבולוציה ("חוקי הטבע") תוכנת מראש על מנת להביאנו בדיוק למצב הנוכחי, באמצעות האבולוציה. מוטציה אחרי מוטציה אחרי מוטציה.
אז אפשר לקרוא לזה "אבולוציה תאיסטית" או משהו כזה.
בדיוק כמו שקוד מחשב שמורץ על אותה פלטפורמה, מגיע לאותה תוצאה.
אגב, גם לגבי האיוגנזה זה אותו הדבר, ה"נס" שהתרחש בגלל שזה תוכנת כך ע"י אלוקים, ואז אין בעיות בכלל אם התאוריה.
הנקודה המרכזית שלי היא כזו :
אם משהו עם סבירות כ"כ נמוכה בכל זאת קרה, זאת ראיה לכך שאלוקים עומד מאחורי זה.
יוצא שבסופו של דבר כל מה שאדם צריך להחליט, זה האם הוא חושב שחוקי הטבע וחומר הגלים של העולם (האטומים וחלקיהם) הם יצירה אלוקית או לא.