ido כתב:
Yuval כתב:
אני מבין את הטענה, אני פשוט לא מסכים עם ההחלטה שלך. הלייקרס קבוצה משמעותית טובה יותר מיוסטון הנוכחית אבל זה לא בגלל הקונספציה. היא יותר טובה מכל שאר הקבוצות בליגה כנראה גם.
ברור שהקבוצה הכי טובה בהיסטוריה לא תהיה מיקרו בול. זה עדיין לא אומר שהקונספציה הזו לא יכולה להצליח בתנאים מסוימים ואפילו למקסם את היכולת של סגל מסוים. זה ברור לחלוטין שעם רמת המשחק של ווסטברוק בפלייאוף הזה לא היה לזה שום סיכוי.
אני מסכים שהמיקרו בול צריך להראות הצלחה כדי לשנות את המצב הקיים וברור שהם לא עשו את זה עדיין. חצי העונה הזו בהחלט הייתה פרוף אוף קונספט מעניין בעיני.
העניין בעיני הוא שיוסטון לא השאירה לעצמה שום מרווח לתמרון, שום אופציה לשנות דברים. בעונה הסדירה אין צורך לשנות, אבל בפלייאוף קבוצות מגיבות ועושות התאמות ממשחק למשחק. גם בסדרה הזו, זה בדיוק מה שקרה - הלייקרס, עם סגל יותר עמוק ובעיקר יותר מגוון, למדו מההפסד במשחק הראשון ועשו את ההתאמות שלהם (הווארד ומגי בחוץ, יותר דק' למוריס, דאבל טים על הארדן להוציא לו כדור מהיד). ליוסטון לא הייתה שום גמישות, שום אפשרות לשנות משהו בניסיון לעורר את הסדרה. נכון שהם כנראה היו מפסידים כך או כך, אבל זו בקושי הייתה סדרה תחרותית.
אגב, יתקנו אותי נכבדי הפורום, אבל גם שיקגו הגדולה שיחקה לפרקים "סמול בול" במובן של הרכבים בלי סנטר גבוה על המגרש, עם רודמן באמצע וארבעה גארדים/פורוורדים שכולם מסוגלים לאיים מרחוק ולהוביל כדור. לא כך?
זו הנקודה אבל, הקבוצה הזו לא אמורה לאפשר דאבל טים על הארדן בצורה מוצלחת כל כך, כי ווסטברוק ״אמור״ להגיע לטבעת בקלות בכל הזדמנות כזו ולשחרר לשלשה פנויה או לשים דאנק/לייאפ.
זה עובד פחות טוב כשווסטברוק נראה כמו שהוא נראה בסדרה הזו.
אני לא טוען שהקבוצה הייתה מצוינת או שאותה קבוצה תצליח שוב. אני פשוט אומר שהכשלון במקרה הזו הוא קודם כל בזה שהשחקן השני עליו השיטה נבנתה פשוט לא תיפקד. אפשר לנסות לבנות קבוצה כזו שתהיה טובה בהרבה.
בנוסף, לברון ודיוויס ביחד זו אנומליה פיזית דיי יחודית. ראינו איך המיקרו בול הצליח לפרק קבוצות עם גבוהים קלאסיים כמו גובר או אדמס. יש לזה המון יתרונות ואני מעריך את החשיבה ורואה איך זה מוכיח את עצמו בכל הענפים שאני עוקב אחריהם.
נגד אוקסיטי יוסטון הגיעה כפייבוריטית ושרדה בקושי משחק 7.
מול גובר יוסטון לא שיחקה מיקרו-בול, בטח לא כשיטה יחידה ובלעדית. קאפלה היה שם, 31 דק' בממוצע למשחק (מול 30 של גובר), והמאנימל נתן עוד 10 דק' במשחק.
אני לא אומר שאבסולוטית זה לא יכול לעבוד. אני אומר שלהשאיר את עצמך במצב שאין לך גמישות בכלל בסגנון המשחק, זו בעיה. במיוחד כאשר כמעט לכל קבוצה (בטח לקונטנדריות) יש היום יכולת להגיב לשיטה הזו עם אופציה סבירה לכל הפחות להרכבי סמול-בול. אתה חייב להיות מסוגל להגיב לאורך הסדרה וגם בתוך משחק בשביל לנצח 4 מ-7. ליוסטון אין את הגמישות הזו.
וכאמור, המיקרו-בול כשיטה של 48 דק' ניצח עד היום סדרה אחת, ממש על הקשקש, ונוטרל לחלוטין בסדרה השנייה.