סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 11:56 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 616 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 25  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוקטובר 04, 2020 7:23 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
סאבוניס כתב:
Amos Gueta כתב:
בוש בשום פנים לא היה אחרי השיא אלא בשיאו לגמרי, הוא פשוט קיבל על עצמו רול משלים.

וייד היה אחרי השיא אבל לא בהרבה בעונה הראשונה, כמובן שזה התדרדר בכל עונה.

הבעייה הקרדינלית של מיאמי היתה שהיא לא נבנתה על ידי GM אלא על ידי השחקנים עצמם, לברון ווייד לא ממש התאימו לשחק אחד ליד השני.

אם זה היה שיאו זה רק ממחיש נקודה חשובה: מיאמי לא באמת הייתה קבוצה של 3 סופרסטארים. יותר שני סופרסטארים (אחד בקו ירידה) ועוד שחקן טוב. אגב, אני גם בספק אם לאב עם היכולת שהציג בקליבלנד עונה על ההגדרה של סופר-סטאר. עד כמה שניהם היו טובים יותר נניח מלמאר אודם כששיחק בלייקרס לצד קובי?

בוש לא היה סופרסטאר אלא כוכב, טופ5 מובהק בעמדה שלו ואולסטאר במזרח.
הוא הגיע למיאמי בשיאו, זה נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 04, 2020 7:33 pm 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
rony כתב:
מאסטר כתב:
rony כתב:
מאסטר כתב:
טוב אחי, תירוצים על פציעות. מה השלב הבא? נאשים את דוראנט על ההפסד של גולדן סטייט לטורונטו?

כמו שציינתי, הוא פשוט היה לא טוב ב-5 מתוך 6 משחקים וגם במשחק היחיד שבו הוא היה טוב ובאמת הביא ניצחון, עדיין מי שהיה יותר טוב והחזיק את הלייקרס במשחק, זה שאק.

וואו. אז ככה.

משחק מס' 2: 9 דקות משחק, נפצע בקרסול ולא חזר.
משחק מס' 3: לא התלבש בגלל הפציעה.
משחק מס' 4: 28 נק', 14-27 מהשדה, מנצח את המשחק בהארכה.

עדיין אתה חושב שהוא היה לא טוב ב-5 מתוך 6 משחקים? גם כשהוא היה על אזרחי הוא היה לא טוב? התנהגות רעה? קללות למגרש?
או שעדיין תטען שראית את הסדרה, כשאפילו לפרש מה רשום בבאסקטבול רפרנס זה קשה לך.

אם הוא לא שיחק הוא לא יכול היה להיות טוב, והוא לא יכול לקחת קרדיט על הניצחון בסדרה ולהתהדר ב-5 ניצחונות מ-7 סדרות גמר. אתה לא יכול לטעון שאתה כמעט שווה לשאקיל אוניל בשיאו כשאתה נותן משחק אחד טוב ואם אני אהיה נדיב, אז נגיד גם עוד משחק בינוני, כשבשאר ארבעת המשחקים התרומה היא אפסית, ושוב, עוד הייתי נדיב איתו וקראתי למשחק 5 שבו הוא ניגר 29% מהשדה משחק בינוני כי הוא בכל זאת הצליח להוריד 10 ריב' ולגרד מן הגורן ומן היקב 26 נק' מאוד לא יעילות.

ושוב, לא משנה כמה תסובבו את זה, לתת לקובי קרדיט, אפילו כ-1B, על סדרה שהוא נתן בה בדיוק משחק אחד טוב, זו גניבת דעת. מעניין שאת משחק 1 האנמי מאוד שלו, את משחק 5 הקטסטרופלי שהלייקרס חטפו בו 33 הפרש והוא ניגר בו 4/20 מהשדה או את ה-8/27 מהשדה במשחק 6 לא הזכרת. ב-2001? בהחלט ראוי ל-1B כששאק 1A, גם ב-2002, אבל ב-2000? זו הייתה הקבוצה של שאק במיליון אחוז.

שמע, לפחות אני לא ממציא נתונים, או משקר שראיתי את הסדרה בלייב.
עדיין לא ענית איך קובי היה לא טוב ב-5 מתוך 6 משחקים, אם בשניים מהם הוא לא באמת שיחק ובאחד נוסף היה מצויין.
בנוגע להתהדרות ולקרדיט, אז קודם כל, הפלייאוף לא מסתכם רק בסדרה מול אינדיאנה, ודבר נוסף - אם קובי לא נמצא שם במשחק מס' 4 אז הלייקרס לא זוכים באליפות.
לפרטים אתה מוזמן לדבר עם יאניס, ולשאול אותו כמה הוא היה שמח אם היה לצידו כוכב על שיעזור לו לסגור משחקים בפלייאוף.

אתה ממציא שקובי היה 1b ושאק היה 1a ב-2000, אתה טוען בתחילת הת'רד שרק סדרת הגמר חשובה כי זו הליגה של הגדולים ואז טוען שבעצם הפלייאוף לא מסכם בסדרת הגמר. עכשיו אתה גם טוען שאם הלייקרס מפסידים את משחק 4 אז הם לא היו לוקחים אליפות? אם הלייקרס מפסידים את המשחק הזה אז הסדרה ב-2-2 כשללייקרס יתרון ביתיות.

בקיצור, אתה ממשיך לנסות לסובב את ההיסטוריה ולהציג סדרה חלשה של קובי כאיזשהי התעלות בסדרת גמר, כל מי שראה את הסדרה יודע שלא רק ששאק היה בכמה דרגות יותר טוב ממנו, זו פשוט הייתה סדרה חלשה של קובי גם כשלא היה פצוע. אם לברון היה נותן בסדרת גמר משחק של 4/20 מהשדה, 8 נק', והקבוצה שלו הייתה מפסידה ב-33 הפרש במשחק שסוגר אליפות, היית קורא לזה ההחנקות הגדולה בהיסטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 04, 2020 7:47 pm 
Junior

סאבוניס כתב:
Amos Gueta כתב:
בוש בשום פנים לא היה אחרי השיא אלא בשיאו לגמרי, הוא פשוט קיבל על עצמו רול משלים.

הבעייה הקרדינלית של מיאמי היתה שהיא לא נבנתה על ידי GM אלא על ידי השחקנים עצמם, לברון ווייד לא ממש התאימו לשחק אחד ליד השני.

אם זה היה שיאו זה רק ממחיש נקודה חשובה: מיאמי לא באמת הייתה קבוצה של 3 סופרסטארים. יותר שני סופרסטארים (אחד בקו ירידה) ועוד שחקן טוב. אגב, אני גם בספק אם לאב עם היכולת שהציג בקליבלנד עונה על ההגדרה של סופר-סטאר. עד כמה שניהם היו טובים יותר נניח מלמאר אודם כששיחק בלייקרס לצד קובי?

פשוט מדהים איך אתה מוריד מאיכות הצוות מסביב ללברון רק כדי להוציא אותו טוב.

קווין לאב בעונה שלפני המעבר: 26 נקודות, 12.5 ריב' ו-4.4 אסיסטים. ויתרו בשבילו על בחירה ראשונה בדראפט שכולם חשבו שיהיה סופרסטאר.
כריס בוש בעונה שלפני המעבר: 24 נקודות ו-11 ריבאונד || דוויין ווייד בעונה שלפני המעבר: 26.5 נקודות, 6.5 ריבאונד, 5 אסיסטים, 2 חטיפות ובלוק.
פאק, אפילו אם ניקח את אנטואן ג'יימיסון בעונה לפני שהגיע לשחק לצד לברון ב-2009 (כשכולם טענו שאין לו צוות מסייע): 22 נקודות ו-9 ריבאונדים.

אז מעניין שבאורח פלא כולם הפכו לפחות טובים לצד ה'מלך'. תוך קיץ אחד שכחו לשחק כדורסל. לאב כבר לא אולסטאר, בוש כבר לא אולסטאר, וללברון אין עם מי לשחק בגמר. ממש רחמים עליו.
זה גם במקרה במקרה אותו לברון שאמר NOT ONE, NOT TWO, NOT THREE, NOT FOUR מכיוון שהוא היה כ"כ בטוח שהחבר'ה לצידו הם לא ממש אולסטארים.

לפי ההודעה שלך זה נשמע כאילו דריימונד גרין יכל להיות אופציה ראשונה או אפילו שניה באיזשהי קבוצה בליגה. כמו בוש. כמו לאב.
בתור חובב סטט', אתה צריך לקחת בחשבון עוד דבר אחד: גולדן סטייט היא קבוצה עם קצב יותר גבוה, משחק התקפה יותר טוב כנראה, אבל בכדורסל יש 2 צדדים.
ואם כבר אתה מזכיר כוכב רביעי, אז ראוי שתיתן גם איזו מילה או שתיים על ריי אלן שעשה משהו בכדורסל ודי הציל את הקריירה של לברון בזריקה ההיא.

חוץ מזה, אני לא מקבל את האמירה של עמוס שווייד ולברון לא התאימו לשחק אחד ליד השני. בקבוצות אחרות בעבר הצליחו להסתדר שני שחקנים דומיננטים בעמדות 2 ו-3 (או 1 ו-3).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 04, 2020 8:04 pm 
Junior

rony כתב:
אתה ממציא שקובי היה 1b ושאק היה 1a ב-2000, אתה טוען בתחילת הת'רד שרק סדרת הגמר חשובה כי זו הליגה של הגדולים ואז טוען שבעצם הפלייאוף לא מסכם בסדרת הגמר. עכשיו אתה גם טוען שאם הלייקרס מפסידים את משחק 4 אז הם לא היו לוקחים אליפות? אם הלייקרס מפסידים את המשחק הזה אז הסדרה ב-2-2 כשללייקרס יתרון ביתיות.

בקיצור, אתה ממשיך לנסות לסובב את ההיסטוריה ולהציג סדרה חלשה של קובי כאיזשהי התעלות בסדרת גמר, כל מי שראה את הסדרה יודע שלא רק ששאק היה בכמה דרגות יותר טוב ממנו, זו פשוט הייתה סדרה חלשה של קובי גם כשלא היה פצוע. אם לברון היה נותן בסדרת גמר משחק של 4/20 מהשדה, 8 נק', והקבוצה שלו הייתה מפסידה ב-33 הפרש במשחק שסוגר אליפות, היית קורא לזה ההחנקות הגדולה בהיסטוריה.

בשום שלב לא אמרתי שרק סדרת הגמר חשובה. אמרתי שיש לה משקל יותר גדול אם היריבות בדרך לגמר הן אטלנטה וטורונטו.
אבל אם היריבות הרציניות הן בקונפרנס שלך, כמו סן אנטוניו וסקרמנטו, אז צריך להסתכל יותר על הסדרות שם.
הרי כל העניין עם תומכי לברון שהם מנפנפים ב-10 סדרות גמר בתור המדד האולטימטיבי לזה שאף שחקן בהיסטוריה חוץ ממייקל לא ברמה שלו.

בשום שלב לא אמרתי שזו הייתה סדרה גדולה של קובי מול אינדיאנה, אלא שבמשחק מס' 4 הוא התעלה בהופעת קלאץ' לא אופיינית לילד בן 21, והביא ניצחון חוץ שהיה הכי קריטי.
ומה זאת אומרת סדרה חלשה של קובי גם כשלא היה פצוע? עכשיו השקר הבא הוא שיש לך תואר דוקטור?
אתה חושב שמבריאים מנקע בקרסול תוך יומיים? לא ברור לך שמפציעה כזאת אתה לא חוזר כ"כ מהר ל-100 אחוז, אפילו לא קרוב לכך?
ככל שאתה משחק ומאמץ את הרגל יותר בסמוך לפציעה כזאת, אתה רק עושה יותר נזק ופוגע באפקטיביות שלך. אבל למה שניתן לזה להפריע ל'אובייקטיביות' שלך. כנראה הרבה מרמור הצטבר שם מהגמר של 2010.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 04, 2020 8:16 pm 
Hall of Famer

הטענה שלי היא פשוטה, אתה מנפנף ב-5 אליפויות מ-7 גמרים של קובי, בפועל, הקרדיט שמגיע לו על האליפות הזו מינימלי, אני אהיה סופר נדיב אם אני אתן לו קרדיט על כך שהוא היה פקטור חיובי ב-2 מתוך 6 משחקים בגמר. בתור מישהו שמקדש כל כך את ההופעה במאני-טיים כמדד לגדולה של שחקן, נראה שאתה מאוד מאוד משוחד לגבי קובי (מפתיע, נכון?) ונותן לו הנחות ענק על הסדרה הזו שלא היית נותן לאף שחקן אחר, בטח שלא לברון.

ולגבי 2010, אני כבר התגברתי מזמן, אבל אני לא בטוח שהטבעות בסטייפלס סנטר התגברו על מופע הנגרות של קובי במשחק 7 עם ה-6/24 המפורסם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 04, 2020 8:17 pm 
Junior

בהשוואה בין גולדן-סטייט לקליבלנד/מיאמי אתם שוכחים דבר אחד, שאנחנו יודעים מה שווה "הצוות המסייע" של דוראנט.
אם תוציאו את דוראנט ותשימו במקומו שחקן ממוצע בליגה לעמדה שלו, נגיד האריסון בארנס במקרה - אתה מקבל את הפייבוריטית מספר 1 לאליפות. איך אני יודע? כי זו הייתה בדיוק הקבוצה בשנתיים לפני שודראנט הגיע שהיו הפייבוריטית מספר 1 לאליפות.

אם אתם מחליפים את לברון בבארנס במיאמי, אתם מאמינים שהיא לוקחת 2 אליפויות? אליפות אחת?
מה אם אתם מחליפים את בקליבנד את לברון ובארנס? מישהו מאמין שזו קבוצה ששווה אליפות? אפילו גמר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 04, 2020 8:19 pm 
Sophomore

מאסטר כתב:
סאבוניס כתב:
Amos Gueta כתב:

פשוט מדהים איך אתה מוריד מאיכות הצוות מסביב ללברון רק כדי להוציא אותו טוב.

קווין לאב בעונה שלפני המעבר: 26 נקודות, 12.5 ריב' ו-4.4 אסיסטים. ויתרו בשבילו על בחירה ראשונה בדראפט שכולם חשבו שיהיה סופרסטאר.
כריס בוש בעונה שלפני המעבר: 24 נקודות ו-11 ריבאונד || דוויין ווייד בעונה שלפני המעבר: 26.5 נקודות, 6.5 ריבאונד, 5 אסיסטים, 2 חטיפות ובלוק.
פאק, אפילו אם ניקח את אנטואן ג'יימיסון בעונה לפני שהגיע לשחק לצד לברון ב-2009 (כשכולם טענו שאין לו צוות מסייע): 22 נקודות ו-9 ריבאונדים.

אז מעניין שבאורח פלא כולם הפכו לפחות טובים לצד ה'מלך'. תוך קיץ אחד שכחו לשחק כדורסל. לאב כבר לא אולסטאר, בוש כבר לא אולסטאר, וללברון אין עם מי לשחק בגמר. ממש רחמים עליו.
זה גם במקרה במקרה אותו לברון שאמר NOT ONE, NOT TWO, NOT THREE, NOT FOUR מכיוון שהוא היה כ"כ בטוח שהחבר'ה לצידו הם לא ממש אולסטארים.

לפי ההודעה שלך זה נשמע כאילו דריימונד גרין יכל להיות אופציה ראשונה או אפילו שניה באיזשהי קבוצה בליגה. כמו בוש. כמו לאב.
בתור חובב סטט', אתה צריך לקחת בחשבון עוד דבר אחד: גולדן סטייט היא קבוצה עם קצב יותר גבוה, משחק התקפה יותר טוב כנראה, אבל בכדורסל יש 2 צדדים.
ואם כבר אתה מזכיר כוכב רביעי, אז ראוי שתיתן גם איזו מילה או שתיים על ריי אלן שעשה משהו בכדורסל ודי הציל את הקריירה של לברון בזריקה ההיא.

חוץ מזה, אני לא מקבל את האמירה של עמוס שווייד ולברון לא התאימו לשחק אחד ליד השני. בקבוצות אחרות בעבר הצליחו להסתדר שני שחקנים דומיננטים בעמדות 2 ו-3 (או 1 ו-3).

לא הורדתי כלום ולא ניסיתי להוציא אף אחד טוב.

התחלתי עם השאלה שלך לגבי למה מיאמי לא הצליחה כמו גולדן סטייט. התשובה הדי ברורה לדעתי היא לא לברון מול דוראנט, אלא מי שהיו לידם. וכן, בעיני גרין של גולדן סטייט לא פחות טוב מבוש של מיאמי.

נראה לי שמי שעושה פטישיזציה למספרים זה דווקא אתה. בוש ולאב בתחילת הקריירה שלהם היו שחקנים של מספרים גדולים בקבוצות רעות עד בינוניות. כמו למשל קאוזינס ועוד הרבה אחרים. בעובדה, כשעברו לקונטנדריות הם לא הציגו יכולת של סופר-סטארים (מספרים או לא). כנ"ל כשלברון עזב -- שניהם אפילו לא הצליחו להביא את הקבוצות שלהם לפלייאוף (במזרח ה"חלש"). יש גבול עד כמה אפשר למתוח את נרטיב ה"אדמה החרוכה" שלברון לכאורה משאיר אחריו ולהתעלם מהיכולת האמיתית של מי שמשחק לצידו. שחקנים טובים? כן. אול-סטארים? גבולי. סופר-סטארים? ממש לא.

וריי אלן? שחקן מהאהובים עלי. אבל ריי אלן במיאמי, למרות הסל המפורסם, הוא שחקן בסוף הקריירה שלו (שתי העונות האחרונות), בגיל 37, עם פחות מ-10 נקודות למשחק בקצת יותר מ-40% מהשדה ובערך אסיסט למשחק לגארד. זה כוכב רביעי? בערך כמו שנאש היה כוכב בלייקרס...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 04, 2020 8:28 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
ואתה יודע, אפרט עוד
3 אליפויות ו3 מופ גמרים > 3 אליפויות עם 0 מופ גמרים (למעשה קארי לא הוביל ב2 האחרונות)
4 מופ ליגה > 2 מופ ליגה
10 גמרים > 5 גמרים
מספריפלצת לאין ערך משל קארי
לא חושב שיש פה מקום להשוואה

אבל מול קארים בירד מגיק וקובי, יש. ושם נכנס ההבדל בכמות השחיטות בגמר

נו נהדר - אני לחלוטין מסכים
לדעתי מרבית אי השיוויונות הללו מתקיימים לחלוטין גם בהשוואה בין לברון לקובי
וסביר שיהיו אף חזקים יותר בעוד כמה ימים

זה הכל

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 04, 2020 8:43 pm 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
האמת, אם דוראנט היה במזרח (ובמיוחד לצד קיירי ולאב / ווייד ובוש), אין לי ספק שגם הוא היה מגיע ל-8 גמרים ברציפות.

אין לי צל צילו של ספק שזה לא היה מתרחש
ראשית כל, נראה אותו בשנה הבאה... לדעתי סיכויים נמוכים מאוד שהם יעשו גמר NBA
שנית, בשביל זה "על פי הגדרה" צריך לא להיפצע 8 שנים ברציפות (וזה אחת מהחוזקות של לברון הרי), דוראנט כמדומני עם לפחות 2 פציעות קשות

עוד ראייה, בעונת 12-13, אוקלהומה מסיימים ראשונים במערב (הישג מצוין, לזכותו ייאמר)
2-4 בסיבוב הראשון מול יוסטון השמינית (אמנם הארדן, אבל עם צוות מסייע די עלוב של פרסונס, פאקינג עומר אסיק הטורקי, פטריק בברלי, ופרנסיסקו גרסיה - זו החמישייה...)
הפסד 4-1 לממפיס בסיבוב השני, וודאי שלא קבוצה רעה (קונלי-טוני אלן-רנדולף-גאסול), אבל זו לא קבוצה ברמה שאתה יכול להגיד שלא הייתה במזרח לאורך כל השנים הללו, והרי התוצאה היא הפסד 4-1 עם הביתיות.
אז מה קרה בסדרה הזאת? ווסטברוק לא שיחק, אבל זה בדיוק יכול לקרות גם במצב ההיפותטי בו דוראנט במזרח, והכוכב לצידו נעדר...
והרי קרה ללברון לא אחת בקליבלנד!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 04, 2020 8:59 pm 
Junior

rony כתב:
ולגבי 2010, אני כבר התגברתי מזמן, אבל אני לא בטוח שהטבעות בסטייפלס סנטר התגברו על מופע הנגרות של קובי במשחק 7 עם ה-6/24 המפורסם.

הטבעת הכי חשובה היא מה שיש על האצבע בסוף הערב.
אתה תמשיך לקדש סטטיסטיקה, ולהעדיף ערב של 50 נק' ב-70% שדה על פני ניצחון, ואני אהנה עם האליפויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 04, 2020 9:16 pm 
Junior

סאבוניס כתב:

התחלתי עם השאלה שלך לגבי למה מיאמי לא הצליחה כמו גולדן סטייט. התשובה הדי ברורה לדעתי היא לא לברון מול דוראנט, אלא מי שהיו לידם. וכן, בעיני גרין של גולדן סטייט לא פחות טוב מבוש של מיאמי.

נראה לי שמי שעושה פטישיזציה למספרים זה דווקא אתה. בוש ולאב בתחילת הקריירה שלהם היו שחקנים של מספרים גדולים בקבוצות רעות עד בינוניות. כמו למשל קאוזינס ועוד הרבה אחרים. בעובדה, כשעברו לקונטנדריות הם לא הציגו יכולת של סופר-סטארים (מספרים או לא). כנ"ל כשלברון עזב -- שניהם אפילו לא הצליחו להביא את הקבוצות שלהם לפלייאוף (במזרח ה"חלש"). יש גבול עד כמה אפשר למתוח את נרטיב ה"אדמה החרוכה" שלברון לכאורה משאיר אחריו ולהתעלם מהיכולת האמיתית של מי שמשחק לצידו. שחקנים טובים? כן. אול-סטארים? גבולי. סופר-סטארים? ממש לא.

וריי אלן? שחקן מהאהובים עלי. אבל ריי אלן במיאמי, למרות הסל המפורסם, הוא שחקן בסוף הקריירה שלו (שתי העונות האחרונות), בגיל 37, עם פחות מ-10 נקודות למשחק בקצת יותר מ-40% מהשדה ובערך אסיסט למשחק לגארד. זה כוכב רביעי? בערך כמו שנאש היה כוכב בלייקרס...

ומי היה בדיוק פאו גאסול לפני שהגיע ללייקרס? שחקן פחות טוב, על הנייר, גם מלאב - גם מבוש - ואפילו מאנטואן ג'יימיסון.
אז אל תספר סיפורים על שחקנים של מספרים גדולים בקבוצות רעות. אולסטארים גבולי אעלק.
ההבדל הוא שקובי לקח את פאו ועשה ממנו שחקן היסטורי וכנראה הול אוף פיימר, ולצד לברון הקריירה של לאב ובוש הדרדרה לתהום.
חוץ מזה, דוראנט היה יותר טוב מלברון בגמר 17' וגם קלע לו על הראש את השלשה שהעלתה ל-3-0.
בנוגע לריי אלן, מזכיר שדאנקן וג'ינובילי בני ה-37-8 הובילו את הספרס לאליפות קלילה על הסופר טים של לברון ב-2014.
מעניין שגם הוא בשנתיים לפני המעבר למיאמי קלע 15 נקודות למשחק ביופי של אחוזים... ואז פשוט שכח לשחק כדורסל, כמו בוש ולאב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 04, 2020 9:19 pm 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
אתה תמשיך לקדש סטטיסטיקה, ולהעדיף ערב של 50 נק' ב-70% שדה על פני ניצחון, ואני אהנה עם האליפויות.

חתיכת הייטר שאתה, אפילו אני לא טוען שרוברט הורי גדול יותר מקובי, ואני כידוע לא ממש מחבב את קובי. אבל מה לעשות ש-7>5?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 04, 2020 9:52 pm 
מנהל פורום

סאבוניס כתב:
מאסטר כתב:
זאת הייתה הסופר טים הכי מרשימה שנבנתה מאז הלייקרס בתחילת המילניום, ואם נחשוב בכיוון של 3 כוכבים אז מאז שנות ה-80.
למה בגולדן סטייט הסופר טים מימשה את הפוטנציאל יותר מאשר במיאמי? שאלה טובה.

בוא נראה: מיאמי בארבע השנים של השלישייה: 4 גמרים, 2 אליפויות
גולדן סטייט בשלוש השנים עם דוראנט (הסופר טים): 3 גמרים, 2 אליפויות.

לא בדיוק הבדל עצום בהישגים. ועדיין, אני מסכים שגולדן סטייט הייתה הקבוצה היותר מרשימה וטובה מבין השתיים וגם הייתה זוכה באליפות שלישית בלי הפציעות. אבל למה?

נניח שאנחנו בוחרים להתעלם לרגע מ"הכוכב הרביעי", גרין, למרות שלדעתי הוא יתרון משמעותי לג"ס על פני כל שחקן רוטציה נוסף של מיאמי ולמעשה התרומה שלו הייתה לפחות שוות ערך לתרומה של בוש. בוא נתמקד רק ב"שלישייה הגדולה" של כל קבוצה. ונניח שהכוכבים היו לברון ודוראנט (אם בא לך, תחליף עם קרי). אז מה עשו מספרי שתיים ושלוש של שתי הקבוצות הללו בפלייאוף?

* קרי עם 27 נקודות, 6 אסיסטים ו-6 ריבאונדים. ולעומתו ווייד עם 20 נקודות (17 בשתי העונות האחרונות), 4.5 אסיסטים ו-3 ריבאונדים.
* תומפסון עם בערך 20 נקודות ו-4 ריבאונדים למשחק. בוש עם פחות מ-15 נקודות (13 בשלוש העונות האחרונות) ו-7 ריבאונדים למשחק.

בקיצור, הסיבה שגולדן סטייט "מימשה את הפוטנציאל" יותר זה שהיא הייתה קבוצה טובה באופן משמעותי עם שחקנים טובים יותר בשיאם (לעומת ווייד ובוש שהיו אחרי השיא). וגם שכן, היה להם גם כוכב רביעי חשוב מאוד.

להשוות את גולדן למיאמי מבחינת ממוצעי נקודות עושה עוול גדול למיאמי.
אלו שתי קבוצות עם סגנון משחק וקצב שונים לחלוטין. ברור שלגולדן יהיו ממוצעי נקודות גבוהים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 04, 2020 10:17 pm 
Junior

rony כתב:
מאסטר כתב:

חתיכת הייטר שאתה, אפילו אני לא טוען שרוברט הורי גדול יותר מקובי, ואני כידוע לא ממש מחבב את קובי. אבל מה לעשות ש-7>5?

אז הוא גם יותר גדול מ-MJ. לא?
וזה לא סותר את העובדה שאני נהנה מהאליפויות, בזמן שבוסטון עדיין תקועה בשנות ה-80 עם הבלחה חד פעמית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 04, 2020 10:18 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
ציטוט:

אתה יכול לא לקבל כמה שאתה רוצה, למציאות לא אכפת. יש שחקנים דומיננטיים ב-2 ו-3 שמתאימים לשחק ביחד (נניח, פירס וריי אלן, מייקל וסקוטי, או אפילו קובי וגלן רייס) כי הסקיל סטים שלהם משלימים אחד את השני. זה לא המקרה עם לברון + וייד. וייד שחקן אוף דה בול די רע, והוא קלעי חוץ עוד יותר רע. לברון יותר טוב בשני האספקטים האלו אבל שאתה הופך אותו לאוף דה בול אתה "מבזבז" אותו כשחקן. גם וייד וגם לברון הם שחקנים שאתה רוצה את הכדור אצלם, רוצה שההגנה תגיב אליהם, ולהקיף אותם בקלעים, מסיימים וריבאונדרים. יש להם בהתקפה את אותו תפקיד וזה פשוט לא עובד בצורה אידיאלית. אחת הסיבות שדייויס עובד כל כך טוב עם לברון זה שהוא באמת סוג הסופר סטאר שהכי מתאים לשחקן לידו - הוא גם מסיים טוב ליד הטבעת, גם אופצית קליעה נהדרת, גם ריבאונדר טוב, וגם שחקן הגנה מעולה, והוא לא צריך את הכדור ביד הרבה בשביל זה.

ד"א, מיאמי בהחלט "הסתדרה" עם זה כי הם בכל זאת שחקנים מוכשרים מאד, אבל זה לא אומר שזו לא היתה בעייה. ובעייה קשה. אחת מההתאמות שנאלצו לעשות שם זה להפוך את בוש לרול פלייר, לסוג של "סטרץ' 5". מה לעשות, התפקוד הזה השפיע מאד על הסקורינג שלו ועל ה"נראות" הכללית שלו בהתקפה. זה לא אומר שהוא לא היה שחקן סופר סופר חשוב אצלם ולדעתי בוש+וייד או בוש+לברון היו לוקחים אליפויות, אבל רק לברון+וייד לא. גם לפני שהגיע למיאמי וגם אחרי שלברון עזב ועד שהתגלתה אצלו בעיית קרישת הדם, בוש הראה שהוא בהחלט יכול להיות פרנצייז פלייר של קבוצה, אם כי אולי לא של קבוצה גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 04, 2020 10:39 pm 
Junior

shmueliki כתב:
FLASH כתב:
ואתה יודע, אפרט עוד
3 אליפויות ו3 מופ גמרים > 3 אליפויות עם 0 מופ גמרים (למעשה קארי לא הוביל ב2 האחרונות)
4 מופ ליגה > 2 מופ ליגה
10 גמרים > 5 גמרים
מספריפלצת לאין ערך משל קארי
לא חושב שיש פה מקום להשוואה

אבל מול קארים בירד מגיק וקובי, יש. ושם נכנס ההבדל בכמות השחיטות בגמר

נו נהדר - אני לחלוטין מסכים
לדעתי מרבית אי השיוויונות הללו מתקיימים לחלוטין גם בהשוואה בין לברון לקובי
וסביר שיהיו אף חזקים יותר בעוד כמה ימים

זה הכל

תאמין לי (בכנות) שגם את ההודעה הזו צפיתי

להגיד את מה שאתה כבר יודע ?
לקובי יש 5 אליפויות ב7 גמרים. ללברון יש 3 אליפויות מ9 גמרים

קובי לא נדרס , אישית או קבוצתית , ב5 סדרות גמר. לברון התבזה ב5.

בעיני זה יותר משמעותי מעוד כמה מספרים בסטט שקברו שחקנים מסביבו בשביל עוד כמה תארי מופ בעונה הרגילה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 05, 2020 12:07 am 
Sophomore

מאסטר כתב:
סאבוניס כתב:

ומי היה בדיוק פאו גאסול לפני שהגיע ללייקרס? שחקן פחות טוב, על הנייר, גם מלאב - גם מבוש - ואפילו מאנטואן ג'יימיסון.
אז אל תספר סיפורים על שחקנים של מספרים גדולים בקבוצות רעות. אולסטארים גבולי אעלק.
ההבדל הוא שקובי לקח את פאו ועשה ממנו שחקן היסטורי וכנראה הול אוף פיימר, ולצד לברון הקריירה של לאב ובוש הדרדרה לתהום.
חוץ מזה, דוראנט היה יותר טוב מלברון בגמר 17' וגם קלע לו על הראש את השלשה שהעלתה ל-3-0.
בנוגע לריי אלן, מזכיר שדאנקן וג'ינובילי בני ה-37-8 הובילו את הספרס לאליפות קלילה על הסופר טים של לברון ב-2014.
מעניין שגם הוא בשנתיים לפני המעבר למיאמי קלע 15 נקודות למשחק ביופי של אחוזים... ואז פשוט שכח לשחק כדורסל, כמו בוש ולאב.

מת על הנראטיב שלך. קובי הופך שחקנים להיסטוריים. לברון הורס להם את הקריירה.

כן, כמו שקובי עשה לגארי פייטון, מאלון, נאש ודווייט האוורד... אבל כמובן שגם נראטיב כזה הוא איוולת. נאש, פייטון ומאלון היו שחקנים גמורים (ולא משנה שחלקם גם שנאו לשחק עם קובי, כמו עוד לא מעט שחקנים). וגם האוורד נראה בסופו של דבר רע בעיקר באשמתו לא באשמת קובי. בדיוק כמו שלאב פשוט לא היה הסופרסטאר שהוא נראה בקבוצה חלשה כמו מיניסוטה וכנ"ל בוש. איך יודעים? פשוט מסתכלים מה הם עשו אחרי שלברון הלך (או אם תרצה לאיזה הישגים קבוצתיים קיירי הגיע בכל שנה שבה שיחק בלי לברון).

וקובי לא הפך את גאסול להיסטורי יותר מאשר גאסול הביא לקובי את אליפויות 4 ו-5. לדעתי, גאסול, לא קובי, היה ה-MVP האמיתי של סדרת הגמר ב-2010.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 05, 2020 12:51 am 
Junior

סאבוניס כתב:

כן, כמו שקובי עשה לגארי פייטון, מאלון, נאש ודווייט האוורד... אבל כמובן שגם נראטיב כזה הוא איוולת. נאש, פייטון ומאלון היו שחקנים גמורים (ולא משנה שחלקם גם שנאו לשחק עם קובי, כמו עוד לא מעט שחקנים). וגם האוורד נראה בסופו של דבר רע בעיקר באשמתו לא באשמת קובי. בדיוק כמו שלאב פשוט לא היה הסופרסטאר שהוא נראה בקבוצה חלשה כמו מיניסוטה וכנ"ל בוש. איך יודעים? פשוט מסתכלים מה הם עשו אחרי שלברון הלך (או אם תרצה לאיזה הישגים קבוצתיים קיירי הגיע בכל שנה שבה שיחק בלי לברון).

וקובי לא הפך את גאסול להיסטורי יותר מאשר גאסול הביא לקובי את אליפויות 4 ו-5. לדעתי, גאסול, לא קובי, היה ה-MVP האמיתי של סדרת הגמר ב-2010.

זו כנראה ההודעה הכי תלושה והזויה שראיתי בכל התקופה שלי בסלניוז... מאז 2004 בערך. שאפו. טרול ברמות הגבוהות.

וכן, הרבה יותר הגיוני להסתכל על מה שנשאר מלאב ובוש, אחרי 4 שנים, מאשר לראות איך הם נראו בשיא הקריירה רגע לפני שהצטרפו למיאמי וקליבלנד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 05, 2020 1:00 am 
Junior

שוויק1 כתב:
לא צריך לקחת קשה. מודיע בהכנעה שאני לא חושב שהשמש זורחת לי מהתחת ובהחלט יכול להיות שאני רושם שטויות. וכן, אני אוהד ספרס, מה הקשר?
אני בהחלט מאמין למה שאני רושם. הסדרה שנגמרה בסוויפ הייתה יותר תחרותית ממה שהסוויפ מרמז. הפרש ממוצע של 6 נקודות, שוב כולל משחקים 3 ו-4 שהסתיימו על הקשקש, כולל פאול ברור של בואן שלא נשרק בפוזשן האחרון של משחק 3.
העובדות הם שבסדרה עם סקור מאוד נמוך לברון סיים עם 22 נק׳ (נכון, באחוזים רעים) כשאחריו הסקורר המוביל היה דרו גודן עם 13 נק׳, וכן, לא צריך להתאמץ להקטין את הצוות המסייע המחורבן שהיה ללברון. אתה חולק על העובדה שלברון סחב חבורה של נובאדיז לגמר? שאני אבין מה הטענה שלך בדיוק.
לברון שיחק לא טוב בגמר, נדמה לי שאמרתי את זה יותר מפעם אחת. הוא התקשה מאוד ונתן סדרה לא טובה ביחס למה שהוא מסוגל. אבל אבל הוא שיחק מספיק טוב כדי שהסדרה הזו תישאר תחרותית, נדמה לי שזו לא טענה כל כך מופרכת. לא טענתי שהוא נתן הופעה טובה או משהו חלילה.
גם לא מבין מה הרלבנטיות של ביצועי הספרס רלבנטיים לעניין. אתה טענת שהוא שיחק מחריד ובצורה מבזה וכל מה שבאתי להדגיש זה שזה פשוט לא נכון.

תודה על הסרטונים, באמת רלבנטי לדיון. לוקח בחזרה את ההערת אגב שלי על קובי בגיל 22. כיף להיזכר כמה קובי היה אקספלוסיבי בשיאו.

וכל הכבוד על הדמוגוגיה בסוף ההודעה (אגב אין לי מושג איך לדרג את קארים או בכלל שחקנים שלא באמת ראיתי, אבל ממש לא מופרך לדעתי לקחת אותו בדיון על מקום 2 בהסטוריה)

אתה רוצה להאמין שלברון עם 22 נק' ב-36%, ו-7 אס' על 6 איבודים, שיחק מספיק טוב כדי שמשחקים 3+4 יהיו צמודים? סבבה.
לדעתי מה שהפך את המשחקים שם לצמודים זה שילוב בין ההגנה הטובה של קליבלנד לבין הופעה התקפית בינונית מינוס של הספרס (83 ו-75 נק' בלבד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 05, 2020 1:33 am 
Sophomore

מאסטר כתב:
סאבוניס כתב:

זו כנראה ההודעה הכי תלושה והזויה שראיתי בכל התקופה שלי בסלניוז... מאז 2004 בערך. שאפו. טרול ברמות הגבוהות.

וכן, הרבה יותר הגיוני להסתכל על מה שנשאר מלאב ובוש, אחרי 4 שנים, מאשר לראות איך הם נראו בשיא הקריירה רגע לפני שהצטרפו למיאמי וקליבלנד.

כן, אני "הזוי" ו"טרול", כמו כל מי שמתווכח איתך פה (אבל כבוד לזכות במקום הראשון). בטח כיף שם בעולם האלטרנטיבי שבו אתה חי. טראמפ היה מרגיש בבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 05, 2020 1:37 am 
Sophomore

רַבּוֹתֵינוּ, הִגִּיעַ זְמַן קְרִיאַת שְׁמַע שֶׁל שַׁחֲרִית!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 05, 2020 2:12 am 
Junior

מאסטר כתב:
סאבוניס כתב:

האמת שאני מסכים עם כל מילה פה של סאבוניס, ואני לא שונא את קובי (טוב, לפחות לא על מגרש הכדורסל) או חובב לברון גדול. כנראה שההודעה לא עד כדי כך תלושה.
שני הסנטים שלי, שני שחקנים ענקיים שאי אפשר לקבוע באופן חד משמעי מי מהם גדול יותר וניתן לטעון באופן משכנע לכאן ולכאן. הדבר היחיד שוודאי בעיני הוא ששניהם רחוקים מאוד מג'ורדן. אחד ההבדלים אגב, טמון בכך ששניהם אמנם רצו מאוד לנצח, אבל לא פחות מכך רצו להיות הסופרסטארים. אצל ג'ורדן הניצחון תמיד הגיע במקום הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 05, 2020 3:09 am 
Hall of Famer

אני חייב לציין שהגרסה של לברון בלייקרס, היא הראשונה שלו שאני לא מתעב. בגיל 35 הוא הפך סוף סוף להיות שחקן קבוצתי (מוסר גדול הוא היה עוד קודם אבל לא קבוצתי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 05, 2020 4:30 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לא ייאמן שהרבע הזה מסתיים רק במינוס 5. וג'ימי באטלר הוא חתיכת מותק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 05, 2020 4:40 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אופס לא הת'רד הנכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 616 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 25  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: asaf16, החציל האצטקי ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: