סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 8:51 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 616 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 3:46 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
זה מצחיק כי כל השחקנים שכתובים פה יותר טובים מקובי.

אבל אם הייתי צריך לבחור שחקן אחד שיכדרר 23 שניות ואז יזרוק פייד אווי מ20 פיט בזמן שהוא צועק את השם שלו, זה יהיה המנוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 9:02 am 
Junior

1. כל הכבוד על ההשקעה, סחטיין.
2. נזכיר שוב למען הסדר הטוב. הטענה היא לא מה השחקנים חושבים אלא מה דעת הקהל.
3. במקרה הטוב ,גם אם אכן כל הציטוטים מתייחסים באופן ישיר לשאלה הרלבנטית (והם לא, אבל אני אוותר על התענוג המפוקפק של לעבור אחד אחד ולבחון מה בדיוק נשאל ועל מה ענו), עדיין עומד בעינו הסקר העדכני ביותר משנה שעברה שהוא יותר מקיף וודאי נערך בצורה מקצועית יותר).
4. מניח שגם לך ברור שאליפות דומיננטית נוספת(אחת לפחות) משנה את התמונה במידה משמעותית.
5. מזמין שוב את הקוראים לצפות בסרטון המקורי כדי להתרשם באופן אובייקטיבי, שהרי אני קובי הייטר כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 9:39 am 
Junior

שוויק1 כתב:
אולי זה גם המקום לציין שאני חושב שקובי מלבד שהיה כמובן הרבה יותר אלגנטי לצפייה, היה גם שחקן טוב בשיאו, הכי קרוב לג'ורדן שהיה, בתור אוהד ספרס שקשקתי ממנו הרבה יותר מה שפחדתי אי פעם מלברון, וגם בקלאץ הוא היה יותר טוב ועם קילר איסטינקט הרבה יותר קטלני מלברון, לדעתי.
עדיין, לברון עקף אותו בסיבוב, בזכות הדומיננטיות הפסיכית לאורך קריירה כל כך ארוכה, בזכות ההשגיות האדירה עם המספרים הפסיכים, ובזכות היותו שחקן שלם יותר, גם אם המשחק שלו פחות יפה לצפייה.
אולי אם קובי לא היה בועט את שאר מהלייקרס ההסטוריה הייתה מתגלגלת אחרת.

אשכתב את שני המשפטים הראשונים שלך ותגיד לי מה אתה אומר:

"" זה גם המקום לציין שאני חושב שמייקל ג'ורדן, מלבד שהיה כמובן הכי אלגנטי לצפייה, היה גם הכי קרוב ל-GOAT שאפשר. בתור אוהד X שקשקתי ממנו הרבה יותר ממה שפחדתי אי פעם מכל אחד אחר, וגם בקלאץ הוא היה יותר טוב ועם קילר איסטינקט הרבה יותר קטלני מכל אחד אחר, לדעתי.
עדיין, קארים עבדול ג'באר עקף אותו בסיבוב, בזכות הדומיננטיות הפסיכית לאורך קריירה כל כך ארוכה, בזכות ההשגיות האדירה עם המספרים הפסיכים, ובזכות היותו שחקן שלם יותר, גם אם המשחק שלו פחות יפה לצפייה. ""

מה אומר עכשיו? האם אנחנו לא מדברים על אותו דבר בעצם? האם לא הגיע הזמן שתגיע לאמת? או שבעינייך קארים גם יותר גדול מג'ורדן? ואני באמת מעריך את מה שרשמת כאוהד הספרס.

בנוגע למשפט האחרון שרשמת בהודעה, אני לא יודע איך הקריירה הייתה מתגלגלת.
במצב כזה היו עוד שנתיים של מאבק אליפות עם שאק (שב-06-07 כבר ירד משמעותית), אבל כך גם לא הייתה נבנית הקבוצה של 2009 ו-2010.
יותר מעניין אותי איך ההיסטוריה הייתה מתלגלת אם לא הוטו הביזיוני בטרייד על כריס פול ב-2012. או במידה פחותה אם פיל ג'קסון היה מגיע ב-2013 ולא דאנטוני.

שוויק1 כתב:
בכל מקרה, הסקר לא אומר הרבה באמת. מסכים. אבל הוא לפחות אומר שאפילו באספקט של דעת השחקנים לברון מוביל בסקר הכי מהימן שנערך לאחרונה.
אבל זה אפילו לא משנה.אני חוזר לנקודת ההתחלה, שוב. כל הטענה שלי הייתה שדעת הקהל כבר די done deal. לא יעזור. וגם סרטון ערוך במגמתיות (שאני מזמין את כולם לצפות איך הוא מראה שקובי מעל לברון לפי "עשרות השחקנים והמאמנים הטובים בהיסטוריה של הענף") לא יעזור בקטע הזה.

1. כל עוד אנחנו לא יודעים מי הם אותם שחקנים, הוא לא מהימן בשום צורה, על אחת כמה וכמה כשמדובר בקול אחד הבדל.
2. אתה יכול לומר גם עוד 100 פעם שדעת הקהל היא DONE DEAL. זה לא מגובה בשום דבר חוץ מ-10-15 כתבים שהביאו לכאן, ואולי עוד כמה אנשי תקשורת שאתה מכיר.

שוויק1 כתב:
מאסטר כתב:
וגם בנוגע לסדרת הגמר מ-2007 ש"לברון ב-35% מהשדה הוא זה שגרם לסדרה צמודה". ענינו לכם דרך סטט' אמיתית וציטוטים

איפה בדיוק ענית? מי גרם לסדרה להיות (יחסית, לא טענתי שהיא הייתה צמודה, טענתי שהיא הייתה הרבה יותר צמודה ממה שהסוויפ מרמז) צמודה? גיבסון? גודן? מי שמר על הקאבס קרובים במרחק פוזשן בסיום במשחקים 3+4 אם לא לברון? כמו שאמרתי שם (למרות שאתה מנסה לנכס לעצמך איזה נצחון בוויכוח) ,לברון לא שיחק טוב במיוחד, אבל לא הייתה לו סדרה שבה הוא התבזה וראיתי בעיניים שהוא לא שייך לרמה כמו שטענת.

מאסטר כתב:
אתה רוצה להאמין שלברון עם 22 נק' ב-36%, ו-7 אס' על 6 איבודים, שיחק מספיק טוב כדי שמשחקים 3+4 יהיו צמודים? סבבה.
לדעתי מה שהפך את המשחקים שם לצמודים זה שילוב בין ההגנה הטובה של קליבלנד לבין הופעה התקפית בינונית מינוס של הספרס (83 ו-75 נק' בלבד).

זו התשובה שרשמתי לך אז. חוץ מזה...
אם בעיניך המספרים האלה (ואיירבולים מהקו) שייכים לרמה של גמר, כשאתה סופרסטאר, אז סבבה.
לדעתי זה לא קרוב, אבל גם אין לי כוח להיכנס לזה שוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 9:59 am 
Junior

מאסטר כתב:
זו התשובה שרשמתי לך אז. חוץ מזה...
אם בעיניך המספרים האלה (ואיירבולים מהקו) שייכים לרמה של גמר, כשאתה סופרסטאר, אז סבבה.
לדעתי זה לא קרוב, אבל גם אין לי כוח להיכנס לזה שוב.

ומה אתה אומר על הנתונים של קובי במשחקי הדחה? אתה מסכים שהוא אחד הסופרסטארים האחרונים שהיית רוצה אצלך במצב הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 11:02 am 
Junior

מאסטר כתב:
עדיין, קארים עבדול ג'באר עקף אותו בסיבוב, בזכות הדומיננטיות הפסיכית לאורך קריירה כל כך ארוכה, בזכות ההשגיות האדירה עם המספרים הפסיכים, ובזכות היותו שחקן שלם יותר, גם אם המשחק שלו פחות יפה לצפייה.

קשה לי לדבר על קארים שמעולם לא ראיתי, אבל קארים לא היה שחקן יותר שלם ממייקל ולא יותר השגי ממנו ולא עם מספרים יותר פסיכיים, אז מה הטיעון? שהייתה לו קריירה יותר ארוכה ויותר סטטיסטיקות בטוטאל? זה לא מה ששם את לברון מעל קובי. לברון בערך מ 2007 לכל הפחות בין 3 השחקנים הטובים בליגה כל שנה. זה דומיננטיות פסיכית. הוא סוחב כבר פרנצייז שלישי לאליפות וכמעט כל שנה הוא בגמר הליגה. זו השגיות פסיכית.
מאסטר כתב:
. כל עוד אנחנו לא יודעים מי הם אותם שחקנים, הוא לא מהימן בשום צורה, על אחת כמה וכמה כשמדובר בקול אחד הבדל

לא מהימן בשום צורה? באמת? זו הרמה של הטיעון? למה אני צריך לדעת איזה שחקנים בחרו שם? מה זה משנה בדיוק? או שבעצם אתה מרמז שלמי שבחר את מאגר השחקנים הזה הייתה אג'נדה נגד קובי? כי אם כן לא ממש הצליח לו, כמו שאתה בעצמך אומר שההפרש הוא קול אחד לזכות לברון מול קובי ומייקל הרחק מקדימה.
אזכיר שוב, לא טענתי שהסקר הזה אומר מי יודע מה, סך הכל סקר שהיתרון שלו הוא שלפחות הוא אובייקטיבי ויחסית מקיף ויחסית מעודכן. טענתי סך הכל שמאחר שאתה טוען שמה שחשוב זה דעת השחקנים ולא 30 פרשנים בespn, גם שם אין יתרון לקובי.
מאסטר כתב:
אם בעיניך המספרים האלה (ואיירבולים מהקו) שייכים לרמה של גמר, כשאתה סופרסטאר, אז סבבה

כמה איירבולים היו לו בגמר מהעונשין? לדעתי אחד אבל לא החמצת בערך 4 הזדמנויות להזכיר את זה בת'רד.
כן, לדעתי כמו שהסברתי ואנחנו טוחנים פה מים, זה מספרים בגבול הלגיטימיים, גם אם לברון נתן הופעה יחסית רעה, יחסית לחבורת הנובאדיז שהייתה סביבו, והעובדה שהספרס התמקדו בלחסל אותו. האם אנחנו יודעים שהוא יכול היה לשחק טוב יותר בהרבה מזה? כן, זה נכון. אבל אזכיר שוב, שכל הקפיצה שלי לנושא הייתה שאתה הזכרת את ההופעה הזו בתור מבזה ולא שייכת למעמד.
מאסטר כתב:
אתה יכול לומר גם עוד 100 פעם שדעת הקהל היא DONE DEAL. זה לא מגובה בשום דבר חוץ מ-10-15 כתבים שהביאו לכאן, ואולי עוד כמה אנשי תקשורת שאתה מכיר.

לא התיימרתי האמת לגבות את זה. לדעתי זה די אובוויוס כבר, אבל אין בי שום רצון לחפור באינטרנט כדי לגבות את זה. אבל יהיה נחמד לצפות בתהליך ההתפכחות של פלאש כשאפילו הוא לא יוכל יותר להתכחש לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 11:56 am 
Junior

שוויק1 כתב:
עוד סקר מעניין (שכמובן הרבה פחות רלבנטי מאותו סקר מכונן של פלאש מלפני שלוש שנים) הוא סקר שנערך שנה שעברה בקרב 127 שחקנים פעילים ששם את מייקל ראשון, לברון שני וקובי שלישי, אבל כמובן שסביר שאחרי הפלייאוף הנוכחי בו לברון קרוב לקחת אליפות מול ערימת "כלום שעמדה מולו" כנראה תוריד אותו גם בדירוג הזה מאחורי קובי.
מקור: https://www.google.com/amp/s/cavaliersn ... ltime/amp/

זו הודעה אמיתית?
רגע אחד קובע שקובי לברון זה done-deal בעיני הציבור הרחב (כלשונך)
רגע אח"כ שמראים לך סקר ש90 אלף איש אמרו אחרת, קיבלתי שלל תירוצים (נניח שקיבלתי אותם. לא באמת. היה שם טיעון אחד באזור השפוי) + גיגול וחתיכת ראיה נגדית
מה מצאת? 127 שחקנים, שהצביעו שם 92 לג'ורדן, 15 ללברון ו14 לקובי? זו הראיה הנגדית שלך שזה done-deal?

אתה מודע לכך שייתכן שאם היו בוחרים שחקן אחד אחר התוצאה היתה 15-14 לקובי?
או שהאפשרות הזו היא הטרלה וזה בכלל קשקוש של מעריצות מסין?

אני יושב פה וצופה במגוון שמיניות באוויר ותירוצי, ממש מעבירים פה בית ספר איך להתחמק מעובדות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 12:22 pm 
Junior

הסדרה מול סן אנטוניו ב2007 היתה סדרה איומה ונוראה של לברון. ראינו אותה כולם, חיכינו למשהו תחרותי בגמר הראשון, והיתה היחנקות. אין דרך אחרת לקרוא ל4 משחקים ברצף שהמלך או איכזב מאוד או סתם היה לא טוב. רק 22 נק', 35% מהשדה, 20% מה3, 69% מהקו, 6.8 אס' על 5.8 אב' למשחק. שורה איומה.

בשום משחק לברון לא עבר 25 נקודות. בכל המשחקים קלע באחוזים רעים. בכל המשחקים איבד 5-6 כדורים

במשחק הראשון 14 נק', 4-16 מהשדה, 4 אס' ו6 אב'. המשחק היה על סקור נמוך והיה גמור בתחילת הרבע הרביעי, הספרס הובילו 64 - 49. הקאבס צמצמו ל9 הפרש, ובכלל מי שהופיע היו גודן פבלוביץ וגיבסון שנתנו משחק מצוין, דו ספרתי עם מעל 50% שדה. ולא, לא כי לברון מסר להם. לברון איבד יותר משמסר. לברון נחנק.

במשחק השני לברון רשם 25 נק', 9-21, 7-11 מהקו, 6 אס' על 6 אב'. סתם מספרים לא טובים, אבל יותר גרוע, הספרס שחטו אותו לאורך המשחק ונכנסו לרבע הרביעי ביתרון 27 נק', משחק גמור שהקאבס עשו ריצה בזמן מת.

במשחק השלישי ציפינו שיתפתח משהו, שהקאבס ישמרו על הבית החזק ו.. לברון הצליח לרשום שורה סבירה,אמנם 25 - 8 -7 , אבל ב39% מהשדה ו5 אב'. והפסיד. גודן עם 13 + 12, זי עם 12 + 18, סיוע סביר בסקור נמוך (70-75)

במשחק הרביעי, אמנם לברון עם 10 אס', אבל 6 אב'. ויותר גרוע, 24 נק' עם 33% מהשדה, 29% מה3 ו33% מהקו. ניגר ונחנק בבית. ויותר גרוע. סוויפ במגרש הביתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 1:06 pm 
Junior

FLASH כתב:
שוויק1 כתב:
עוד סקר מעניין (שכמובן הרבה פחות רלבנטי מאותו סקר מכונן של פלאש מלפני שלוש שנים) הוא סקר שנערך שנה שעברה בקרב 127 שחקנים פעילים ששם את מייקל ראשון, לברון שני וקובי שלישי, אבל כמובן שסביר שאחרי הפלייאוף הנוכחי בו לברון קרוב לקחת אליפות מול ערימת "כלום שעמדה מולו" כנראה תוריד אותו גם בדירוג הזה מאחורי קובי.
מקור: https://www.google.com/amp/s/cavaliersn ... ltime/amp/

זו הודעה אמיתית?
רגע אחד קובע שקובי לברון זה done-deal בעיני הציבור הרחב (כלשונך)
רגע אח"כ שמראים לך סקר ש90 אלף איש אמרו אחרת, קיבלתי שלל תירוצים (נניח שקיבלתי אותם. לא באמת. היה שם טיעון אחד באזור השפוי) + גיגול וחתיכת ראיה נגדית
מה מצאת? 127 שחקנים, שהצביעו שם 92 לג'ורדן, 15 ללברון ו14 לקובי? זו הראיה הנגדית שלך שזה done-deal?

אתה מודע לכך שייתכן שאם היו בוחרים שחקן אחד אחר התוצאה היתה 15-14 לקובי?
או שהאפשרות הזו היא הטרלה וזה בכלל קשקוש של מעריצות מסין?

אני יושב פה וצופה במגוון שמיניות באוויר ותירוצי, ממש מעבירים פה בית ספר איך להתחמק מעובדות

ברור שההודעה לא אמיתית, היא באה רק לקנטר אותך כמובן.
כמו שאמרתי, ההתפכחות תהיה כואבת בסוף אך הכרחית. האליפות המשמשת ובאה בבירור תעביר את לברון מעל קובי בעיני הציבור הרחב. את שלל התירוצים המביכים לסקר ההו כה חד משמעי ועדכני כבר הבאנו, לא נלאה את הציבור היקר בחזרה על הדברים. את הסקר לא ממש התאמצתי למצוא, זה פשוט הדבר היחידי שעלה בגוגל, מוזמן למצוא משהו יחסית עדכני בעצמך, לא שאני חושב שזה ישנה משהו כי זה מסוג הדברים שלא נקבעים בסקרים אינטרנטיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 1:32 pm 
Junior

FLASH כתב:
הסדרה מול סן אנטוניו ב2007 היתה סדרה איומה ונוראה של לברון. ראינו אותה כולם, חיכינו למשהו תחרותי בגמר הראשון, והיתה היחנקות. אין דרך אחרת לקרוא ל4 משחקים ברצף שהמלך או איכזב מאוד או סתם היה לא טוב. רק 22 נק', 35% מהשדה, 20% מה3, 69% מהקו, 6.8 אס' על 5.8 אב' למשחק. שורה איומה.

בשום משחק לברון לא עבר 25 נקודות. בכל המשחקים קלע באחוזים רעים. בכל המשחקים איבד 5-6 כדורים

במשחק הראשון 14 נק', 4-16 מהשדה, 4 אס' ו6 אב'. המשחק היה על סקור נמוך והיה גמור בתחילת הרבע הרביעי, הספרס הובילו 64 - 49. הקאבס צמצמו ל9 הפרש, ובכלל מי שהופיע היו גודן פבלוביץ וגיבסון שנתנו משחק מצוין, דו ספרתי עם מעל 50% שדה. ולא, לא כי לברון מסר להם. לברון איבד יותר משמסר. לברון נחנק.

במשחק השני לברון רשם 25 נק', 9-21, 7-11 מהקו, 6 אס' על 6 אב'. סתם מספרים לא טובים, אבל יותר גרוע, הספרס שחטו אותו לאורך המשחק ונכנסו לרבע הרביעי ביתרון 27 נק', משחק גמור שהקאבס עשו ריצה בזמן מת.

במשחק השלישי ציפינו שיתפתח משהו, שהקאבס ישמרו על הבית החזק ו.. לברון הצליח לרשום שורה סבירה,אמנם 25 - 8 -7 , אבל ב39% מהשדה ו5 אב'. והפסיד. גודן עם 13 + 12, זי עם 12 + 18, סיוע סביר בסקור נמוך (70-75)

במשחק הרביעי, אמנם לברון עם 10 אס', אבל 6 אב'. ויותר גרוע, 24 נק' עם 33% מהשדה, 29% מה3 ו33% מהקו. ניגר ונחנק בבית. ויותר גרוע. סוויפ במגרש הביתי.

אולי אם תביא את המספרים עוד פעם זה ישכנע אותנו. המספרים ידועים.לברון לא שיחק טוב זה ברור ולא תמצא חולק. אתה בוחר להגדיר את זה בתור סדרה איומה ונוראה, ומאסטר חושב שזו הייתה סדרה מבזה. אני חושב שזו הייתה סתם לא סדרה טובה, אבל זה עדיין היה לברון וחבורת נובאדיז שלברון סחב על הגב לבדו לגמר כמעט בלי עזרה, בגיל מאוד צעיר, מול קבוצה טובה עם טונות נסיון שהאסטרטגיה שלה הייתה לחסל את לברון. ועדיין זה היה סוויפ אמנם אבל עם משחקים 3+4 סופר צמודים, ובאף משחק לברון לא הפסיד נניח ב 30 ומשהו הפרש כמו מישהו ששמו מתחרז עם בובי שנה אחת מאוחר יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 2:00 pm 
Sophomore

שתי הערות:

1 עם כל הכבוד לשחקני הליגה, הדעה שלהם לא שווה יותר מדעה של צופים אדוקים שיודעים להפריד בין עיקר לתפל.
כמעט כל שחקן בליגה היה פעם עילוי התקפי בקבוצת הילדים, נערים, קולג' שלו.
המחשבה הראשונה שלהם היא לקלוע ולהראות לקבוצה השנייה מי כאן בשליטה, ולכן ברור שהם יעריצו שחקן ששיחק בצורה הזו כמעט כל הקריירה.
הם מעריצים את מי שהוא TOP DOG ומלך השכונה.

2 בעניין השחקן שהכי קשה לשמור עליו.
שוב, מדובר במה ששחקן אחד מרגיש כשהוא שומר על שחקן אחד אחר.
המנוח קלע יותר סלים תחת שמירה בגלל שהוא מסר הרבה פחות מלברון.
כשמישהו קולע עליך, האגו שלך פחות נפגע מאשר כשהמישהו הזה מוסר לשחקן פנוי שקולע.

אם אני מחפש שחקן שיקלע זריקה קשה תחת שמירה, אקח את המנוח על פני כל שחקן בהיסטוריה חוץ מדוראנט.
אם אני מחפש שחקן שכמעט שלא יגיע למצבים של זריקה רעה, ובנוסף לכך הוא יעיל יותר בקליעה וחדירה, ריבאונדר טוב משמעותית ומוסר טוב יותר בשתי רמות, אבחר בלברון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 2:06 pm 
Junior

אני אנסה להבין ממך אם אתה רציני פעם נוספת, ואגיב לך ברצינות. למרות שאתה מן הסתם תשתחרר מעובדות מספריות פשוטות בטענת הנגד הידועה "טרול!". או שמישהו אחר ישחרר אותך מהויכוח במילת המפתח שהתגבשה "טרול!" כשאין לכם משהו אחר להגיד

אמרת שקובי-לברון זה כבר done-deal בעיני הציבור הרחב. אח"כ כשגילית שזה לא הכי מוסכם, עברת לקבוע שאחרי האליפות הקרובה זה יהיה בודאי done-deal, ללא תחרות. קודם נטפל בטענה הראשונה, שזה כבר עכשיו done-deal. אני זורם איתך, ומניח שסקר ש15 בחרו לברון ו14 בחרו קובי, הוא יותר משקף את הציבור הרחב מאשר סקר שבדק 90 אלף איש, כי האחרון התקיים לפני 3 שנים עם שאלה שהובילה לתשובה מסוימת. נניח שאני זורם (זה לא, אבל נניח שכן).

שאלה ראשונה: אתה יכול להסביר לי איך סקר שבו 15 שחקנם שבחרו לברון, מול 14 שחקנים שבחרו קובי (מהשנה האחרונה), אומר שזה done-deal, או אומר שזה יהיה done-deal אחרי האליפות הקרובה? (אם לברון לא יחנק שוב?)

טענה שניה. עונת 2007 של לברון היתה עונה מוצלחת. תשובת כל בר דעת, כולל המעריץ הכי מושבע והכי סיני של קובי, הוא שלברון נתן שם עונה אדירה עם גמר NBA, עונה מצוינת, סדרה אדירה מול דטרויט, שהוא סחב חבורת נובאדיס לגמר. אין חולק. הסכמנו, נעבור הלאה, ואני מקווה שהנקודה הובהרה ולא תשמש כטיעון לחלץ את לברון מהגמר. אני לא זוכר מתי מישהו חילץ את קובי מה40 הפרש מול הסלטיקס במשחק 6, בכך שהוא ניצח את הספרס 4-1 בגמר המערבי בהופעת ענק. כי זה מגוחך. עכשיו לשאלה הבאה

שאלה שניה: למה בגמר לברון נחנק, רשם שורה איומה והיה לא טוב עד גרוע בכל משחק, והפסיד בסוויפ? הרי הוא בדיוק לקח את הקאבס ל4-2 על הפיסטונס בסדרה מופלאה עם חבורת נובאדיס? הרי גם בעונה קודם, הוא נתן סדרה מצוינת מול דטרויט שהחזיקה בהגנת ברזל לא פחות טובה מהספרס, כולל ראשיד ובן וואלאס, ולקח אותם ל7 משחקים? הרי בעונה העוקבת הוא סחב את הקאבס ל7 משחקים מול הגנת הברזל של הסלטיקס, בהופעה אדירה במשחק 7? הרי קובי היה טוב עד מדהים מול הגנת הברזל של הספרס כל שנה שהוא פגש אותם, כולל בעונה העוקבת? הרי הגנת הברזל הזו לא ידועה כחונקת כוכבים, הרי אמארה ונאש, ונוביצקי, נתנו מולם אחלה של סדרות בעולם? למה לברון נחנק מולם ב2007? האם זה קשור לכך שלפתע הוא הגיע למעמד גמר הNBA?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 2:13 pm 
Junior

שוויק1 כתב:
מאסטר כתב:
עדיין, קארים עבדול ג'באר עקף אותו בסיבוב, בזכות הדומיננטיות הפסיכית לאורך קריירה כל כך ארוכה, בזכות ההשגיות האדירה עם המספרים הפסיכים, ובזכות היותו שחקן שלם יותר, גם אם המשחק שלו פחות יפה לצפייה.

קשה לי לדבר על קארים שמעולם לא ראיתי, אבל קארים לא היה שחקן יותר שלם ממייקל ולא יותר השגי ממנו ולא עם מספרים יותר פסיכיים, אז מה הטיעון? שהייתה לו קריירה יותר ארוכה ויותר סטטיסטיקות בטוטאל? זה לא מה ששם את לברון מעל קובי. לברון בערך מ 2007 לכל הפחות בין 3 השחקנים הטובים בליגה כל שנה. זה דומיננטיות פסיכית. הוא סוחב כבר פרנצייז שלישי לאליפות וכמעט כל שנה הוא בגמר הליגה. זו השגיות פסיכית.

"קשה לי לדבר על קארים שמעולם לא ראיתי" ---- "אבל קארים לא היה שחקן יותר שלם ממייקל"

האירוניה :)

ובהנחה שקבעת דרך הסטט' אז אשמח לדעת איך מייקל היה יותר שלם מקארים לדעתך.
מצד אחד ריבאונדים וחסימות. מצד שני אסיסטים וחטיפות (למרות שקארים היה מוסר נהדר ביחס לגובה ודי קרוב למייקל).
מצד אחד אחוזי שדה ל-2. מצד שני טיפה שלשות ואחוזי עונשין. אז נכון מייקל יכל לחדור ולכדרר יותר טוב, אבל כך זה הופך כל גארד לשחקן שלם יותר מסנטר.

הטיעון הראשון שנתת לטובת לברון בהודעה ההיא זה שהוא עקף את קובי בסיבוב "בזכות הדומיננטיות הפסיכית לאורך קריירה כל כך ארוכה". אין בכלל ספק שהמשפט הזה תואם גם לקארים ביחס ל-MJ.
בנוגע להישגים אני חושב שזה יותר קרוב ממה שאתה חושב. 15 מול 11 ב-ALL-NBA לקארים. 19 מול 14 בהופעות אולסטאר. 6 MVP לקארים מול 5 ל-MJ. שיוויון 6 באליפויות. קארים מלך הסלים בהיסטוריה של הליגה בפער.
אז כן, מייקל היה השליט הבלעדי בקבוצה שלו והפיינלס MVP הקבוע, אבל אם שופטים לפי המשפט הראשון שאמרת ומשקללים את כלל ההישגים והנתונים אז זה הרבה יותר קרוב ממה שאתה חושב.
אפשר בהחלט גם לומר שאם קארים היה מגיע לסיטואציה של מייקל (קריירה הרבה יותר קצרה, בשנות ה-90, ליד אולסטאר כמו פיפן) אז הוא בקלות היה ה-GOAT.

עכשיו... כשאתה אומר "שקשקשתי מקובי הרבה יותר ממה שפחדתי אי פעם מלברון", ושהוא היה הרבה יותר קלאץ' והרבה יותר קילר אינסטינקט, אז תסמוך על העיניים שלך.
זה גם מה שאנשים אמרו על מייקל, ולא רצו לחפש אחר הישגים חוצי קריירה של קארים שבוודאי הייתה ארוכה יותר ומרשימה מאוד.
וזה לא שלקובי יש במה להתבייש מבחינת תארים, מספרים וכישרון. הוא לגמרי לגמרי שם.

ועוד 2 דברים בנושא: אתה אומר שלברון מ-2007 טופ 3 בליגה, אז אני אומר לך שקובי בין 2000 ל-2013 היה גם הוא טופ 3 בליגה.
חוץ מזה, עצם זה שלברון סוחב פרנצייז שלישי זה לא בדיוק המחמאה הכי גדולה בעיניי. אני לגמרי חושב שעדיף אם היה מוביל פרנצייז אחד כל הקריירה ולא מתאחד עם כוכבים.
בנוגע לגמרים כבר דיברנו על 14 שנה במזרח, לעומת 20 שנה של קובי במערב, ועדיין הפער ביניהם הוא 3 גמרים לטובת לברון שזה לא שמיים וארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 2:16 pm 
Sophomore

אגב, רציתי להעיר על זה שפלאש כבר התחיל פה במלאכת ההקטנה עם ההגדרה "אליפות מול כלום ושום דבר" השנה. אני לא רואה במה היריבות של הלייקרס באליפות 2009 עולות על אלו של הלייקרס 2020. לא יוסטון נטולת יאו מינג (ואפילו איתו זו לא הייתה קבוצה מרשימה במיוחד), לא דנבר הסתמית של כרמלו, ולא אורלנדו של הווארד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 2:31 pm 
Junior

שוויק1 כתב:
לא מהימן בשום צורה? באמת? זו הרמה של הטיעון? למה אני צריך לדעת איזה שחקנים בחרו שם? מה זה משנה בדיוק? או שבעצם אתה מרמז שלמי שבחר את מאגר השחקנים הזה הייתה אג'נדה נגד קובי? כי אם כן לא ממש הצליח לו, כמו שאתה בעצמך אומר שההפרש הוא קול אחד לזכות לברון מול קובי ומייקל הרחק מקדימה.
אזכיר שוב, לא טענתי שהסקר הזה אומר מי יודע מה, סך הכל סקר שהיתרון שלו הוא שלפחות הוא אובייקטיבי ויחסית מקיף ויחסית מעודכן. טענתי סך הכל שמאחר שאתה טוען שמה שחשוב זה דעת השחקנים ולא 30 פרשנים בespn, גם שם אין יתרון לקובי.
----
כמה איירבולים היו לו בגמר מהעונשין? לדעתי אחד אבל לא החמצת בערך 4 הזדמנויות להזכיר את זה בת'רד.
כן, לדעתי כמו שהסברתי ואנחנו טוחנים פה מים, זה מספרים בגבול הלגיטימיים, גם אם לברון נתן הופעה יחסית רעה, יחסית לחבורת הנובאדיז שהייתה סביבו, והעובדה שהספרס התמקדו בלחסל אותו. האם אנחנו יודעים שהוא יכול היה לשחק טוב יותר בהרבה מזה? כן, זה נכון. אבל אזכיר שוב, שכל הקפיצה שלי לנושא הייתה שאתה הזכרת את ההופעה הזו בתור מבזה ולא שייכת למעמד.
----
לא התיימרתי האמת לגבות את זה. לדעתי זה די אובוויוס כבר, אבל אין בי שום רצון לחפור באינטרנט כדי לגבות את זה. אבל יהיה נחמד לצפות בתהליך ההתפכחות של פלאש כשאפילו הוא לא יוכל יותר להתכחש לזה.

1. מה זה משנה בדיוק? רשמתי לך כבר אז, אבל הנה שוב - יכול להיות, תאורטית, ש-14 השחקנים שבחרו בלברון הם השחקנים ששיחקו איתו בקבוצה ב-3 שנים האחרונות.
יכול להיות, תאורטית, שאחוז גבוה מאוד בסקר מורכב משחקנים בני 22 ומטה, שלא ראו בכלל כדורסל בשנים הגדולות של קובי, ואז אי אפשר לקחת אותם ברצינות, כי מראה עיניים תמיד עדיף על סטט'.
ויכול להיות, תאורטית, שהסקר הזה (שבמקרה מפורסם באתר של קליבלנד) הוא שקרי. אני גם יכול, תאורטית, להעלות מחר סקר בטוויטר של 200 שחקני נ.ב.א, ש-75% יעדיפו את קובי. אבל מה אני שווה בלי המקורות שלי?
אז לא, אני לא מרמז שמי שבחר את השחקנים הוא בעל אג'נדה נסתרת, אבל אני פשוט לא יודע. כשאני הבאתי לך עדיפויות של שחקנים זה גובה עם וידאו, כתבות, ציטוטים ועדיין אתה מתקשה להאמין. אז סקר אנונימי משכנע אותך כ"כ?
וכמו שפלאש אמר בנושא, ההודעה הראשונה שלך הייתה כ"כ נחרצת עם ה-DONE DEAL מבחינת דעת הקהל, אז באמת מצחיק שאתה מביא 14-15 לטובת לברון בתור הוכחה לזה. אם כבר זה אומר שהעניין ממש לא DONE DEAL.

2. אם אלה מספרים בגבול הלגיטימיים, אז מה לא לגיטימי? 13 נק' ב-20% מהשדה ו-14 איבודים? הוא לא הכוכב היחיד שמתמקדים בו, אתה יודע.
הסיפור ב"סוויפ הצמוד" זה לא הנקודות של לברון אלא שהספרס לא קלעו יותר מ-83 או 75 נקודות במשחקים האחרונים. נטו ההגנה של קליבלנד או ההתקפה של הספרס.

3. אי אפשר באמת לנהל דיון כשזורקים משפטים לאוויר בלי לגבות אותם. אבל בכיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 2:49 pm 
Junior

פלאש, אשמח אם תענה לי גם על שתי שאלות.

1) האם אתה מסכים שבקרב פרשני הכדורסל יש רוב ברור לזה שלברון מעל קובי?
אגב, אני לגמרי חושב שיכול להיות שקובי הוא מעל לברון בדעת הקהל הכללית, אני רק לא חושב שזו אינדקציה מעניינת לגבי מי מרבית אנשי הכדורסל חושבים שהוא שחקן טוב יותר, מאוד יכול להיות שבעיינך זו האינדקציה החשובה (בלי ציניות). זה כמו לעשות סקר בציבור הרחב על דרכי התמודדות עם הקורונה לדעתי - יש לזה משמעות (הענות הציבור) אבל בסוף אני רוצה את דעתו של מי שחי את זה (רופאים/חוקרים וכו').

2) איך אתה מדרג את הגמר הראשון של קובי? רק נזכיר שהוא משחק ראשון של 14 נקודות , (פציעה של 2 משחקים), משחק טוב מאוד של 28 נקודות באחוזים טובים (שאקיל עם 36 ו21 ריב' באותו משחק), משחק של 8 נקודות ב20% מהשדה ומשחק של 26 נקודות ב29.6% מהשדה. היית אומר שקובי הופיע לגמר הראשון שלו? אתה חושב שאם לא היה לידו שחקן שעשה 38 נקודות ( ב61.8%) ו16.7 ריב' הוא היה מוביל את הלייקרס לאליפות? אם לא היה את שאקיל אלא רק צוות מסייע של גלן רייס ורון הארפר (שקלעו כמו מספרי 2 ו3 בקליבלנד 2007 בערך) הוא היה מנצח את הפייסרס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 2:53 pm 
Junior

FLASH כתב:
אני אנסה להבין ממך אם אתה רציני פעם נוספת, ואגיב לך ברצינות. למרות שאתה מן הסתם תשתחרר מעובדות מספריות פשוטות בטענת הנגד הידועה "טרול!". או שמישהו אחר ישחרר אותך מהויכוח במילת המפתח שהתגבשה "טרול!" כשאין לכם משהו אחר להגיד

אמרת שקובי-לברון זה כבר done-deal בעיני הציבור הרחב. אח"כ כשגילית שזה לא הכי מוסכם, עברת לקבוע שאחרי האליפות הקרובה זה יהיה בודאי done-deal, ללא תחרות. קודם נטפל בטענה הראשונה, שזה כבר עכשיו done-deal. אני זורם איתך, ומניח שסקר ש15 בחרו לברון ו14 בחרו קובי, הוא יותר משקף את הציבור הרחב מאשר סקר שבדק 90 אלף איש, כי האחרון התקיים לפני 3 שנים עם שאלה שהובילה לתשובה מסוימת. נניח שאני זורם (זה לא, אבל נניח שכן).

שאלה ראשונה: אתה יכול להסביר לי איך סקר שבו 15 שחקנם שבחרו לברון, מול 14 שחקנים שבחרו קובי (מהשנה האחרונה), אומר שזה done-deal, או אומר שזה יהיה done-deal אחרי האליפות הקרובה? (אם לברון לא יחנק שוב?)

טענה שניה. עונת 2007 של לברון היתה עונה מוצלחת. תשובת כל בר דעת, כולל המעריץ הכי מושבע והכי סיני של קובי, הוא שלברון נתן שם עונה אדירה עם גמר NBA, עונה מצוינת, סדרה אדירה מול דטרויט, שהוא סחב חבורת נובאדיס לגמר. אין חולק. הסכמנו, נעבור הלאה, ואני מקווה שהנקודה הובהרה ולא תשמש כטיעון לחלץ את לברון מהגמר. אני לא זוכר מתי מישהו חילץ את קובי מה40 הפרש מול הסלטיקס במשחק 6, בכך שהוא ניצח את הספרס 4-1 בגמר המערבי בהופעת ענק. כי זה מגוחך. עכשיו לשאלה הבאה

שאלה שניה: למה בגמר לברון נחנק, רשם שורה איומה והיה לא טוב עד גרוע בכל משחק, והפסיד בסוויפ? הרי הוא בדיוק לקח את הקאבס ל4-2 על הפיסטונס בסדרה מופלאה עם חבורת נובאדיס? הרי גם בעונה קודם, הוא נתן סדרה מצוינת מול דטרויט שהחזיקה בהגנת ברזל לא פחות טובה מהספרס, כולל ראשיד ובן וואלאס, ולקח אותם ל7 משחקים? הרי בעונה העוקבת הוא סחב את הקאבס ל7 משחקים מול הגנת הברזל של הסלטיקס, בהופעה אדירה במשחק 7? הרי קובי היה טוב עד מדהים מול הגנת הברזל של הספרס כל שנה שהוא פגש אותם, כולל בעונה העוקבת? הרי הגנת הברזל הזו לא ידועה כחונקת כוכבים, הרי אמארה ונאש, ונוביצקי, נתנו מולם אחלה של סדרות בעולם? למה לברון נחנק מולם ב2007? האם זה קשור לכך שלפתע הוא הגיע למעמד גמר הNBA?

מכיוון שכתבת באופן ענייני נענה בצורה עניינית, למרות שאנחנו טוחנים פה את אותם הדברים שוב ושוב.
לגבי השאלה הראשונה, נזכיר רק את השתלשלות העניינים: זרקתי הערה אגב בנושא דעת הציבור לגבי הויכוח המעייף לברון מול קובי. לא דקדקתי בניסוח אבל כמובן שהדברים נאמרו לאחר הנצחון והעובדה שהסדרה הזו כמעט גמורה (אם לברון איכשהו יפשל בסופו של דבר לקחת פה את האליפות זה יהיה חתיכת טוויסט בעלילה ויהיה אפשר לדון מחדש בנושא). לא ״גיליתי״ שזה לא done deal כי ממילא לא ממש חיפשתי מלכתחילה בשום מקום. זו אמירה שלדעתי הייתה בבחינת האובוויוס. משם אתה גררת אותנו לויכוח על אותו סקר, הו כה מכריע וקובע מלפני שלוש שנים, שאתה החלטת ״ללא שום ספק״ שגם אליפות נוספת ללברון לא תשנה את התוצאות. מתוך עניין לראות אם עוד סקרים בנושא גיגלתי ומצאתי את אותו סקר שחקנים משנה שעברה. לא מצאתי משהו אחר.אתה מוזמן להמציא לנו משהו יותר אקטואלי. אחרים המציאו לך את כל אותי טורה דעה מהשנה האחרונה בנושא, אבל אתה בוחר להתעלם מהם ונתלה באותו סקר. באופן אישי אגב אני לא מאמין בסקרים אינטרנטיים מהסיבות שסאבוניס ציין וגם אם ייערך סקר כזה עכשיו ויענו עליו 100,000 שלברון מוביל על קובי אני עדיין לא מחזיק ממשהו כזה יותר מדי. דעת קהל רחב זה משהו קצת יותר אמורפי מזה.
אז לסיכום, לא אותו סקר שחקנים הופך את השאלה ל- done deal. לא טענתי את זה בשום מקום ממילא. זה רק עוד נתון אחד שמצאתי שעסק בשאלת התוצאות הסקרים.

לגבי השאלה השנייה והגמר של לברון ב-2007. לברון שיחק לא טוב. לא טענתי בשום מקום שהוא שיחק טוב. למה הוא שיחק לא טוב? קורה, גם לשחקנים גדולים יש סדרות פחות טובות. גם לקובי היו כאלו כמובן כפי שכבר נטחן פה עד לעייפה. היחיד שאפשר לומר שלא היו לו כאלה זה מייקל וזה אחד הדברים העיקרים שנועלים אותו במקום ה-1 בצורה כל כך מובהקת. תרצה לומר שלברון נחנק, ניגר. סבבה. בעיניי הוא לא נחנק אלא פשוט לא הצליח להתעלות כמו שכבר הוכיח שהוא יכול. זה לא כתם בשום צורה. הכתם היחיד של לברון הוא ב-2011 שבה הוא הגיע כפייבוריט ברור ונחנק באופן מביש. 2007 ובכלל כל הקדנציה הראשונה של לברון בקליבלנד הראתה שלברון לבד לא יכול לקחת אליפות אבל כן יכול להיות פרנצייז פלייר שסוחב קבוצה עד לגמר.
העובדה שלברון לקח חבורת נובאדיז עד לגמר נזקפת לזכותו ולא לחובתו.

נערך לאחרונה על ידי שוויק1 בתאריך ו' אוקטובר 09, 2020 3:01 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 3:00 pm 
Junior

sheky כתב:
פלאש, אשמח אם תענה לי גם על שתי שאלות.

1) האם אתה מסכים שבקרב פרשני הכדורסל יש רוב ברור לזה שלברון מעל קובי?
אגב, אני לגמרי חושב שיכול להיות שקובי הוא מעל לברון בדעת הקהל הכללית, אני רק לא חושב שזו אינדקציה מעניינת לגבי מי מרבית אנשי הכדורסל חושבים שהוא שחקן טוב יותר, מאוד יכול להיות שבעיינך זו האינדקציה החשובה (בלי ציניות). זה כמו לעשות סקר בציבור הרחב על דרכי התמודדות עם הקורונה לדעתי - יש לזה משמעות (הענות הציבור) אבל בסוף אני רוצה את דעתו של מי שחי את זה (רופאים/חוקרים וכו').

2) איך אתה מדרג את הגמר הראשון של קובי? רק נזכיר שהוא משחק ראשון של 14 נקודות , (פציעה של 2 משחקים), משחק טוב מאוד של 28 נקודות באחוזים טובים (שאקיל עם 36 ו21 ריב' באותו משחק), משחק של 8 נקודות ב20% מהשדה ומשחק של 26 נקודות ב29.6% מהשדה. היית אומר שקובי הופיע לגמר הראשון שלו? אתה חושב שאם לא היה לידו שחקן שעשה 38 נקודות ( ב61.8%) ו16.7 ריב' הוא היה מוביל את הלייקרס לאליפות? אם לא היה את שאקיל אלא רק צוות מסייע של גלן רייס ורון הארפר (שקלעו כמו מספרי 2 ו3 בקליבלנד 2007 בערך) הוא היה מנצח את הפייסרס?

אני לא פלאש, ועדיין לא נתתי תשובה בנוגע למשחקי הדחה (בקרוב), אבל 2 הסנטים שלי:
1. מי שחי את זה = השחקנים והמאמנים. אתה מוזמן ללכת לסוף העמוד הקודם (22) ולראות מה הם חושבים. זה שווה הרבה יותר מפרשן שמסתכל על סטטיסטיקות לא פחות ממך.
2. אם לא הפציעה הוא היה נותן סדרה הרבה יותר טובה לדעתי. ובכל זאת, האימפקט שלו עליה דרך המשחק הקריטי באינדיאנה, כששאק היה בחוץ עם עבירות, הרבה יותר גדול מהאימפקט של לברון ב-07.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 3:20 pm 
Junior

1. ראיתי את הרשימה, מכובדת בהחלט. אני חושב שיש לא מעט אנשי מקצוע שמעדיפים את קובי ועדיין חלק לא קטן מהרשימה שנתת אמר גם דברים הפוכים ( בארקלי ופיפן מניעור קל של הזכרון, אני יכול לחפש אם תרצה). חלקם גם ענו תשובות על שאלות prime ( כמו על מי היה הכי קשה לשמור וכו') וחלק אמרו שלטעמם לברון לא גדול מקובי ( אפשר להניח מזה שקובי גדול מלברון, אני ממש לא בטוח שזה מה שהם היו עונים למצלמה) וכן, יש גם לא מעט שמעדיפים את קובי על לברון.
אם יהיה לי זמן אני אוכל לחפש שחקנים שטוענים ההפך אם זה קריטי לך, אבל לבחור 20 שחקנים מתוך אלפים זה במקרה הטוב דוגמא, לא יותר...
מצד שני תיקח את 20-30 אתרי הספורט המובילים בעולם ואני די בטוח ששם לברון מעל קובי ברוב לא קטן.

2. ראינו את המשחק הראשון שלו, על סמך מה אתה מניח שהוא היה נותן סדרה טובה יותר אם לא היה נפצע? היה לו איפקט הרבה יותר גדול על הסדרה כי היה לו שחקן בקבוצה של 38 נק' ששם אותו בעמדה להשפיע על הסדרה. המספרים עצמם של קובי ברובם המכריע גרועים... אני אשאל שוב - אם באותה סדרה שאקיל לא משחק (ונגיד במקומו נביא סנטר ממוצע), אתה מאמין שקובי מוביל את הלייקרס לאליפות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 3:26 pm 
Junior

מעבר לכך, ההבדל המרכזי הוא שלברון ב07 הפסיד. קובי לקח אליפות בעונת 2000, הרבה בזכות שאקיל והרבה בזכות עצמו - אותו משחק 4 ששבר את הסדרה, השומר מספר 1 של הלייקרס והופעה הגנתית ומנהיגות שהתבטאה בלהיות רכז שמוביל אלופה ושחקן הקלאץ' שלה.

ריצת 07 של לברון נזקפת לזכותו בצורה מאוד ברורה, הבהרתי את זה ב5-6 הזדמנויות. אבל הגמר ב07 נזקף לרעתו בצורה לא פחות ברורה. ואני אומר את זה כאחד שהגיע לגמר בציפיה, רצון ואמונה שלברון יופיע. רציתי שהוא ינצח, זה היה נראה לי הרבה יותר מעניין מעוד אליפות של הספרס. אהבתי את לברון הצעיר (הפחות כוחני ושוויצר).
האמת שמה שהפך אותי לעבור מלאהוד את פיניקס, ללאהוד את קובי, היה לקרוא כאן את התגובות המוטות אחרי הגמר מול הסלטיקס ב08.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 3:29 pm 
Senior

תומר כתב:
אני מרגיש כמו בפתיל שאהוד פתח על השאלה אם יש או אין אלוהים (ספוילר - הדעות חלוקות)
נפלאו ממני אנשים שעוד מוכנים להתווכח על אמונה דתית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 3:31 pm 
Junior

מאסטר כתב:
שוויק1 כתב:
מאסטר כתב:

"קשה לי לדבר על קארים שמעולם לא ראיתי" ---- "אבל קארים לא היה שחקן יותר שלם ממייקל"

האירוניה :)

ובהנחה שקבעת דרך הסטט' אז אשמח לדעת איך מייקל היה יותר שלם מקארים לדעתך.
מצד אחד ריבאונדים וחסימות. מצד שני אסיסטים וחטיפות (למרות שקארים היה מוסר נהדר ביחס לגובה ודי קרוב למייקל).
מצד אחד אחוזי שדה ל-2. מצד שני טיפה שלשות ואחוזי עונשין. אז נכון מייקל יכל לחדור ולכדרר יותר טוב, אבל כך זה הופך כל גארד לשחקן שלם יותר מסנטר.

הטיעון הראשון שנתת לטובת לברון בהודעה ההיא זה שהוא עקף את קובי בסיבוב "בזכות הדומיננטיות הפסיכית לאורך קריירה כל כך ארוכה". אין בכלל ספק שהמשפט הזה תואם גם לקארים ביחס ל-MJ.
בנוגע להישגים אני חושב שזה יותר קרוב ממה שאתה חושב. 15 מול 11 ב-ALL-NBA לקארים. 19 מול 14 בהופעות אולסטאר. 6 MVP לקארים מול 5 ל-MJ. שיוויון 6 באליפויות. קארים מלך הסלים בהיסטוריה של הליגה בפער.
אז כן, מייקל היה השליט הבלעדי בקבוצה שלו והפיינלס MVP הקבוע, אבל אם שופטים לפי המשפט הראשון שאמרת ומשקללים את כלל ההישגים והנתונים אז זה הרבה יותר קרוב ממה שאתה חושב.
אפשר בהחלט גם לומר שאם קארים היה מגיע לסיטואציה של מייקל (קריירה הרבה יותר קצרה, בשנות ה-90, ליד אולסטאר כמו פיפן) אז הוא בקלות היה ה-GOAT.

עכשיו... כשאתה אומר "שקשקשתי מקובי הרבה יותר ממה שפחדתי אי פעם מלברון", ושהוא היה הרבה יותר קלאץ' והרבה יותר קילר אינסטינקט, אז תסמוך על העיניים שלך.
זה גם מה שאנשים אמרו על מייקל, ולא רצו לחפש אחר הישגים חוצי קריירה של קארים שבוודאי הייתה ארוכה יותר ומרשימה מאוד.
וזה לא שלקובי יש במה להתבייש מבחינת תארים, מספרים וכישרון. הוא לגמרי לגמרי שם.

ועוד 2 דברים בנושא: אתה אומר שלברון מ-2007 טופ 3 בליגה, אז אני אומר לך שקובי בין 2000 ל-2013 היה גם הוא טופ 3 בליגה.
חוץ מזה, עצם זה שלברון סוחב פרנצייז שלישי זה לא בדיוק המחמאה הכי גדולה בעיניי. אני לגמרי חושב שעדיף אם היה מוביל פרנצייז אחד כל הקריירה ולא מתאחד עם כוכבים.
בנוגע לגמרים כבר דיברנו על 14 שנה במזרח, לעומת 20 שנה של קובי במערב, ועדיין הפער ביניהם הוא 3 גמרים לטובת לברון שזה לא שמיים וארץ.

אני באופן אישי התעייפתי מלטחון שוב ושוב את אותם דברים אז אסכם מבחינתי.
1. בשאלת קארים מול מייקל זה לא ממש מעניין אותי. בוא נגיד שזו דעתי האישית שמייקל מעל קארים אבל אני לא אעלה על בריקדות מול מישהו שטוען שמייקל לא היה שחקן שלם יותר והישגי יותר.
2. בעיניי הDone deal זה אובוויוס לאור הדברים שכבר ציינתי, אתם רוצים להתווכח עם זה, אני יורד פה מהויכוח שהאמת הלא כזה מעניין לטעמי.
3. לא חושב שקובי היה טופ 3 בכל השנים לאורך התקופה שציינת, אבל ניחא.
4. אני באופן אישי חושב שהאליפות הקרובה מעבירה באופן סופי את לברון מעל קובי.
5. לא חושב שהוכחת כלום עם הציטטות מהוידאו, ואני מפציר שוב ביושבי הפורום לצפות בוידאו המקורי שהבאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 3:37 pm 
Junior

sheky כתב:
1. ראיתי את הרשימה, מכובדת בהחלט. אני חושב שיש לא מעט אנשי מקצוע שמעדיפים את קובי ועדיין חלק לא קטן מהרשימה שנתת אמר גם דברים הפוכים ( בארקלי ופיפן מניעור קל של הזכרון, אני יכול לחפש אם תרצה). חלקם גם ענו תשובות על שאלות prime ( כמו על מי היה הכי קשה לשמור וכו') וחלק אמרו שלטעמם לברון לא גדול מקובי ( אפשר להניח מזה שקובי גדול מלברון, אני ממש לא בטוח שזה מה שהם היו עונים למצלמה) וכן, יש גם לא מעט שמעדיפים את קובי על לברון.
אם יהיה לי זמן אני אוכל לחפש שחקנים שטוענים ההפך אם זה קריטי לך, אבל לבחור 20 שחקנים מתוך אלפים זה במקרה הטוב דוגמא, לא יותר...
מצד שני תיקח את 20-30 אתרי הספורט המובילים בעולם ואני די בטוח ששם לברון מעל קובי ברוב לא קטן.

2. ראינו את המשחק הראשון שלו, על סמך מה אתה מניח שהוא היה נותן סדרה טובה יותר אם לא היה נפצע? היה לו איפקט הרבה יותר גדול על הסדרה כי היה לו שחקן בקבוצה של 38 נק' ששם אותו בעמדה להשפיע על הסדרה. המספרים עצמם של קובי ברובם המכריע גרועים... אני אשאל שוב - אם באותה סדרה שאקיל לא משחק (ונגיד במקומו נביא סנטר ממוצע), אתה מאמין שקובי מוביל את הלייקרס לאליפות?

1. סבבה. בשורה התחתונה, אם עולה נניח לדיון השאלה מי יותר טוב - פאפאלוקאס או דיאמנטידיס. תעדיף לקבל תשובה משאראס, ששיחק מול שניהם, או מ-כתב אקראי בוואלה ספורט / האתר של היורוליג?

2. מהסיבה הפשוטה שקובי נקע את הקרסול בצורה רעה. נחת על רגל של שחקן אינדיאנה לאחר שהיה בשיא הניתור לג'אמפ.
אנחנו יודעים כמה קובי קשוח ועמיד לפציעות (שיחק עם אצבע שבורה לדוגמא), וכמה שחקנים לא מוותרים בגמרים, אז אם הוא פספס משחק ושלושת רבעי בסדרה סימן שזאת הייתה פציעה די קשה.

אם אני לא טועה אתה שחקן כדורסל בעברך. אתה יודע כמה זמן לוקח להבריא מנקע חמור בקרסול. אתה רואה שחקן חוזר תוך 4 ימים לאינטנסיביות של פוסט סיזן בנ.ב.א?
ואם הוא מצליח לחזור, ועל המשחק הראשון מאמץ את הרגל במשך 47 דקות קשות שנגררות להארכה, אתה לא חושב שזה מוריד עוד יותר את רף הכשירות שלו למשחקים הבאים בסדרה שבאו באותו שבוע? שהרגל לא נפגעת מזה יותר?
אני לא אוהב לתת תירוצים, והסכמתי בעבר על מפלות של קובי (כמו בדטרויט 04), אבל כאן באמת שיש סיבות מקלות. מאמין שגם אני וגם פלאש היינו רכים יותר אם לברון היה נפצע בגמר.

בנוגע לחלק של שאק, השאלה היא לא אם קובי היה מוביל את הלייקרס לאליפות, כמו שאנחנו לא מבקרים את לברון על כך שהוא לא הביא אליפות.
ברור שיש חלק לצוות המסייע בתוצאת הסדרה. הביקורת היחידה היא על היכולת החלשה שלברון הציג, שהייתה הרבה מתחת למה שציפו ממנו, במעמד הכי גדול, ואם קובי היה בריא - גם ללא שאק, וגם אם היה מפסיד, אני מאמין שזה היה נראה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 3:58 pm 
Junior

שוויק1 כתב:
אולי אם תביא את המספרים עוד פעם זה ישכנע אותנו. המספרים ידועים.לברון לא שיחק טוב זה ברור ולא תמצא חולק. אתה בוחר להגדיר את זה בתור סדרה איומה ונוראה, ומאסטר חושב שזו הייתה סדרה מבזה. אני חושב שזו הייתה סתם לא סדרה טובה, אבל זה עדיין היה לברון וחבורת נובאדיז שלברון סחב על הגב לבדו לגמר כמעט בלי עזרה, בגיל מאוד צעיר, מול קבוצה טובה עם טונות נסיון שהאסטרטגיה שלה הייתה לחסל את לברון. ועדיין זה היה סוויפ אמנם אבל עם משחקים 3+4 סופר צמודים, ובאף משחק לברון לא הפסיד נניח ב 30 ומשהו הפרש כמו מישהו ששמו מתחרז עם בובי שנה אחת מאוחר יותר.

https://www.youtube.com/watch?v=pEnRjBJ ... =ChipMaude

בזמנך הפנוי. שבת שלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 4:09 pm 
Junior

הבנת הנקרא, לא סותר את מה שרשמתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 09, 2020 5:58 pm 
Junior

מאסטר כתב:
1. סבבה. בשורה התחתונה, אם עולה נניח לדיון השאלה מי יותר טוב - פאפאלוקאס או דיאמנטידיס. תעדיף לקבל תשובה משאראס, ששיחק מול שניהם, או מ-כתב אקראי בוואלה ספורט / האתר של היורוליג?

2. מהסיבה הפשוטה שקובי נקע את הקרסול בצורה רעה. נחת על רגל של שחקן אינדיאנה לאחר שהיה בשיא הניתור לג'אמפ.
אנחנו יודעים כמה קובי קשוח ועמיד לפציעות (שיחק עם אצבע שבורה לדוגמא), וכמה שחקנים לא מוותרים בגמרים, אז אם הוא פספס משחק ושלושת רבעי בסדרה סימן שזאת הייתה פציעה די קשה.

אם אני לא טועה אתה שחקן כדורסל בעברך. אתה יודע כמה זמן לוקח להבריא מנקע חמור בקרסול. אתה רואה שחקן חוזר תוך 4 ימים לאינטנסיביות של פוסט סיזן בנ.ב.א?
ואם הוא מצליח לחזור, ועל המשחק הראשון מאמץ את הרגל במשך 47 דקות קשות שנגררות להארכה, אתה לא חושב שזה מוריד עוד יותר את רף הכשירות שלו למשחקים הבאים בסדרה שבאו באותו שבוע? שהרגל לא נפגעת מזה יותר?
אני לא אוהב לתת תירוצים, והסכמתי בעבר על מפלות של קובי (כמו בדטרויט 04), אבל כאן באמת שיש סיבות מקלות. מאמין שגם אני וגם פלאש היינו רכים יותר אם לברון היה נפצע בגמר.

בנוגע לחלק של שאק, השאלה היא לא אם קובי היה מוביל את הלייקרס לאליפות, כמו שאנחנו לא מבקרים את לברון על כך שהוא לא הביא אליפות.
ברור שיש חלק לצוות המסייע בתוצאת הסדרה. הביקורת היחידה היא על היכולת החלשה שלברון הציג, שהייתה הרבה מתחת למה שציפו ממנו, במעמד הכי גדול, ואם קובי היה בריא - גם ללא שאק, וגם אם היה מפסיד, אני מאמין שזה היה נראה אחרת.

1. זה יותר כמו לשאול את דעתו של מיקי ברקוביץ' מי יותר גדול - פאפאלוקס או דיאמנטיטיס. מרבית הרשימה (לא כולה כמובן) לא שיחקה מול לברון בשיאו אלא בימי קליבלנד הראשונים או בכלל לא. אם הקריירה של לברון הייתה נגמרת ב2010 אין ספק שקובי עדיף עליו.
אני לא זה שטען שזה clear-cut, אין לי מושג האמת מעבר לדירוגים באתרי ספורט כי זה פחות או יותר הדבר היחיד שאני נחשף אליו ( אין דירוגים כאלו כמעט לפי שחקני NBA ואין לי מושג מה חושב הצופה הממוצע ברחוב). לפי אתרי הספורט הסיפור ברור, אם אתה טוען שלפי שחקני כדורסל/צופה ממוצע קובי שחקן טוב יותר אז אין לי ממש איך להתווכח ואני באמת לא יודע. אני רק מציין שהדוגמאות שהבאת הן דוגמאות, אי אפשר ממש ללמוד מהן יותר מדי.

2. "שחקן בעברי" זה לא תיאור מוצלח למישהו שהשיא שלו היה ליגה ארצית ועליה עם נס ציונה לליגה ארצית (אבל שיחקתי עם ג'ו דאוסן!).
אני לא יודע איך חוזרים מנקע חמור כי אני לא מכיר מישהו שסבל מזה, אני יודע שנקע "רגיל" זה שטויות לרוב וזה מאוד כואב אבל עם חבישה נכונה ושמירה על הרגל חמה זה לא בעיה רצינית מדי... אין לי מושג איך עובדים עם נקע חמור, בחיים לא היה לי.
ולגבי קובי - אני לא יודע מה הייתה חומרת הפציעה, כמו שאמרת הוא שיחק 47 דקות ודווקא במשחק הכי "טרי" מהפציעה הוא היה טוב... ב2018 לברון שיחק בגמר עם אצבע שבורה ולא שמתי לב ממש שאתה או פלאש מתיחסים לזה (וגם אני לא אגב).
יש לנו נתונים ולפיהם קובי היה גרוע במרבית הגמר הראשון שלו, אתה רוצה להפיל את זה בפציעה זו כמובן זכותך, אני חושב שקובי היה גרוע בגמר הראשון שלו כי זה וואחד מעמד וקובי היה יחסית ילד. המזל שלו שהיה לו שחקן עם יכולת וכושר פסיכי לידו.

אגב, אני גם מעולם לא התווכחתי עם האמירה שלברון היה גרוע (יחסית אליו/לכוכב) בגמר 2007. אני חושב שמבחינה מנטלית לברון החל מ2011 הוא לא לברון של לפני 2011. הוא הולך לסגור מאז ההשפלה מול דאלאס 8 עונות שב7 מהם הוא הגיע לגמר וב3 (אמן 4 היום!) הוא לקח אליפות. אני לגמרי מקבל את זה שלברון שלפני 2011 היה פצצת כשרון עם חוסן מנטלי נמוך מאוד שהגיע להישגים טובים יחסית לסגל המסייע שלו. חלק ממה שאני אוהב בלברון זה ההבנה שלו של מה החלקים השליליים שלו ואיך הוא שיפר אותם (גם את הדושיות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 616 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 29 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: