עמוס לב כתב:
בעיני דריל מורי היה אוברייטד.
אני לא לוקח ממנו את הדברים הגדולים שהוא עשה. אני לגמרי על העגלה בכך שהוא שינה את המשחק. האבחנה שהוא עשה בין זריקות "טובות" וזריקות "רעות" וההתעקשות שלו שיוסטון תיקח זריקות "טובות" גרמה למשחק ההתקפה באן.בי.איי להיראות כמו שהוא נראה. הוא הראה לכולם את החשיבות של אנליטיקס. הוא הבילי בין של האן.בי. אבל הוא גם עשה טעויות לא קטנות בעיני ובסופו של דבר, לאורך רוב התקופה שלו יוסטון לא באמת היו קונטנדרים.
דוגמאות להיותו אובררייטד רק מהנושא הזה?
ציפה רושם שהוא קיבל קבוצה תקועה והפך אותה לקונטנדרית שרק בגלל שהווריירס היו בעולם הם לא זכו באליפות.
לקורא התמים נוצר רושם שלפני איזה 6-7 שנים מורי קיבל את הקבוצה לידיים שלו.
מורי הוא הג'י.אם של הרוקטס 13 שנים. הוא התחיל עם טי-מאק ויאו וניסה לרכוב עליהם וזה לא עבד. הוא לא הצליח להוציא ערך גדול מהם בשיאם והם עזבו את הרוקטס ללא תמורה. הוא כמעט פוטר לפני תחילת 2012 ואין ספק בכלל שזה מה שהיה קורא לולא פרסטי התחרפן. הטרייד של הארדן, שנבע גם מכך שמורי ידע להשיג נכסים לטרייד הציל לו את הקריירה. כמובן שצריך לתת לו קרדיט שהוא זיהה בהארדן את הכוכב הגדול, מה שפרסטי למשל לא זיהה. אבל חייבים להיות אמיתיים ולהבין שמאורע מקרי עם הסתברות קטנה הפך אותו מג'י.אם לא משפיע במיוחד עם חבר משפיע בתקשורת למקום שבו הוא היום.
עוד דוגמא היא הפירוט של בריאן גרנט על הבחירות של מורי.
"- פגע בול בדראפט 2011 עם מרכוס מוריס (14), מירוטיץ' (23) ופארסונס (38). גם פטריק פטרסון בבחירה 14 שנה קודם לכן היה סיפור הצלחה בעונותיו הראשונות"
אז הוא פגע בול עם מרכוס מורי. הספארס כנראה במקום ה-15 פגעו פחות בול עם קוואיי לאונרד. גם שנה קודם פטרסון היה סיפור הצלחה (בעיני ממש לא), אבל במקום ה-15 הייתה בחירת אפסייד הרבה יותר מוצלחת עם לארי סנדרס. נכון שסנדרס יצא מוקדם מהליגה בגלל בעיות נפשיות, אבל את זה אף אחד, גם לא מורי זיהה ובשנים שבהם פטרסון היה הצלחה ביוסטון, סנדרס היה בדרכו להפוך לאחד הגבוהים הטובים בליגה.
בעיני מורי עשה לא מעט טעויות. היה מקובע מדי על הגישה שלו וראינו את זה השנה.
אני חושב שיותר מאשר היותו ג'י.אם טוב, הוא היה ג'י.אם פורץ דרך. זה לא אותו דבר. ואלמלא ג'יימס הארדן וכמובן ביל סימונס, רק עכברי הכדורסל היו יודעים מי זה דריל מורי.
כנראה שלא קראת בעיון את הפירוט שלי, כי מצוין שם שמוריי השתמש בחוזה המסתיים של טימאק (פלוס לאנדרי) להבאת קווין מרטין וג'ורדן היל (שהיה אז עוד רוקי). נזכיר שהיה מדובר בחוזה עתק של שחקן פציע (כנ"ל לגבי יאו), אז להלין על כך שמוריי לא הוציא מהם ערך זה קטנוני ולא ריאלי בעיניי.
לגבי בחירות קצה הלוטרי בתחילת העשור הקודם: נכון, מוריי פספס את קוואי כמו ג'יאמים אחרים שבחרו לפניו. זה לא מוריד מהעובדה שהוא בחר שחקן שנראה מבטיח בעונותיו הראשונות בליגה ונשאר רול פלייר משמעותי עד היום. אי אפשר לומר את זה על הרבה בחירות 14, ואי אפשר להתעלם מכך שמוריי בחר בדראפט שני שחקנים נוספים בבחירות מאוחרות יותר, שעד לפציעות או הרצון לחזור באירופה, היו יופי של שחקנים בליגה.
סנדרס לא היה כזה ביגמן מוצלח, בלי קשר לפרישה המוקדמת שלו. קל מאוד להיות חכם בדיעבד ולומר "שחקן Y שנבחר מיד או כך וכך משבצות אחרי שחקן X היה בחירה מוצלחת יותר", העובדה היא שגם כאן, מוריי הוציא מבחירת סוף לוטרי שחקן חמישייה/מחליף בכיר לגיטימי. אין בדרך כלל ציפיות למצוא כוכב בסוף הלוטרי.
חוץ מזה, פרסטי לא התחרפן ולא בטיח - הוא פעל בהתאם למנדט שקיבל מהבוס שלו ולמען האינטרס הקבוצתי. אני בטוח שהוא גם לגמרי ידע מה יש לו ביד עם הארדן, עובדה שכמה חודשים לפני הטרייד עם מוריי, ניסה להשיג תמורתו את הבחירה השלישית בדראפט 2012 ולבחור בה את בראדלי ביל.