סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 7:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 152 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 4:35 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
זה בטח הוזכר כבר בת'רדים ישנים, אבל אני לא זוכר איפה. האמת שאני נורא מבולבל מטיעוני תומכיו של ביבי. למשל אם מנדלבליט הוא כזה מושחת/כישלון זה לא מאיר את ביבי באור מאד לא מחמיא? הרי הוא מינה אותו. אותו דבר לגבי אלשיך. ואותו דבר לגבי פרשת הצוללות, אם כזאת שחיתות קוראת כל כך קרוב לביבי והוא לא יודע מזה האיש אידיוט.
למישהו יש הסבר הגיוני? (לא הסבר פסיכולוגי.)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 9:04 pm 
Hall of Famer

אין לזה קשר למושחת או לא מושחת. הוא מנסה להציג את עצמו כקורבן וכמי שרודפים אחריו ומעלילים עליו, בגלל שלכאורה זו הדרך היחידה שבה גורמי השמאל המרושע יכולים להפיל אותו. זה חלק מהניסיון שלו לנהל את דעת הקהל, הדבר שהוא עושה אולי הכי טוב.

לגבי אידיוט - לא יודע. הוא מאוד מתוחכם אבל הגעתי למסקנה שהאיש הוא כנראה מנהל די גרוע, כאשר חלק גדול ממה ש״מכשיל״ אותו הוא סדר עדיפויות מעוות שבצד החיובי מבחינתו מאפשר לו להישאר בשילטון. זה ה-end game שלו ובזה הוא מצליח יפה. מה קורה ויקרה למדינה תוך כדי זה כבר סיפור אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 9:47 pm 
מנהל פורום

Ketchup כתב:
זה בטח הוזכר כבר בת'רדים ישנים, אבל אני לא זוכר איפה. האמת שאני נורא מבולבל מטיעוני תומכיו של ביבי. למשל אם מנדלבליט הוא כזה מושחת/כישלון זה לא מאיר את ביבי באור מאד לא מחמיא? הרי הוא מינה אותו. אותו דבר לגבי אלשיך. ואותו דבר לגבי פרשת הצוללות, אם כזאת שחיתות קוראת כל כך קרוב לביבי והוא לא יודע מזה האיש אידיוט.
למישהו יש הסבר הגיוני? (לא הסבר פסיכולוגי.)

זה כמו לשאול אדם דתי מה ההגיון בשמירת שבת, אם יש מעלית שבת וכל שאר הטריקים. אמונה לא קשורה להגיון. אין מה לנסות לשכנע או להבין ביביסטים עם הגיון רגיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 10:22 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
התשובה ברורה, אופציה א'.
אדיוט הוא לא, ממש ממש לא. למעשה הוא איש מאד חכם ופוליטיקאי סופר מוכשר, שגם עשה לא מעט דברים חיוביים. מה שלא סותר את היותו שיכור כוח ומסוכן.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 10:29 pm 
Hall of Famer

הראשון

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 11:01 pm 
Sophomore

כמובן ששחכתי את האפשרות שעם ישראל גם אכל דגים באושים וגם גורש מהעיר.
חשבתי שיש פה תומכי ביבי או לפחות כאלה שתמכו בו בעבר ושיסבירו לי ההגיון מבחינתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 23, 2020 11:13 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
התשובה ברורה, אופציה א'.
אדיוט הוא לא, ממש ממש לא. למעשה הוא איש מאד חכם ופוליטיקאי סופר מוכשר, שגם עשה לא מעט דברים חיוביים. מה שלא סותר את היותו שיכור כוח ומסוכן.

אילו דברים חיוביים הוא עשה?
(שואל לא בציניות אלא מתוך עניין)

כל מה שאני רואה בשנים האחרונות צועק ניהול גרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 24, 2020 12:23 am 
Hall of Famer

אני חושב שהוא היה מצוין כשגריר באו"ם, עשה מהפכה בכלכלה של ישראל גם כראש ממשלה בקדנציה הראשונה שלו וגם כשר אוצר, סגר את הגבולות הפרוצים של ישראל, ואני חושב שבסיכומו של דבר הוא הגביר את ה-footprint הדיפלומטי והכלכלי של ישראל בעולם, ובפרט במזרח התיכון, באופן ניכר. וכמובן ההסכמים האחרונים, שאם היה חותם עליהם מנהיג ישראלי אחר ולא הוא (ונשיא אמריקאי אחר ולא טראמפ) אני בתחושה שהיו מתקבלים לגמרי אחרת, למרות הפלסטינים.
יחד עם זה, כלפי פנים אני חושב שהוא הפך לשיכור כוח, מושחת ומסוכן, ויותר ויותר הוא משדר תחושה שעבורו "המדינה זה אני". גם הדושבגים במשפחתו כנראה תורמים לתחושה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 24, 2020 1:25 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אני חושב שהוא היה מצוין כשגריר באו"ם, עשה מהפכה בכלכלה של ישראל גם כראש ממשלה בקדנציה הראשונה שלו וגם כשר אוצר, סגר את הגבולות הפרוצים של ישראל, ואני חושב שבסיכומו של דבר הוא הגביר את ה-footprint הדיפלומטי והכלכלי של ישראל בעולם, ובפרט במזרח התיכון, באופן ניכר. וכמובן ההסכמים האחרונים, שאם היה חותם עליהם מנהיג ישראלי אחר ולא הוא (ונשיא אמריקאי אחר ולא טראמפ) אני בתחושה שהיו מתקבלים לגמרי אחרת, למרות הפלסטינים.
יחד עם זה, כלפי פנים אני חושב שהוא הפך לשיכור כוח, מושחת ומסוכן, ויותר ויותר הוא משדר תחושה שעבורו "המדינה זה אני". גם הדושבגים במשפחתו כנראה תורמים לתחושה הזו.

אני ייחסתי את מה שקרה בכלכלה הישראלית לנגיד המצוין שהיה באותה תקופה ולצמיחה עולמית מרשימה אבל אני לא מבין בזה מספיק כדי לומר בוודאות.
בכל מקרה, אנחנו רחוקים מהימים האלו ואנחנו לא נמצאים כרגע במצב כלכלי מזהיר, לא מעט תודות להתנהלות שלו בשנה האחרונה.
אני חושב שהוא עושה עבודה ניהולית גרועה מאוד בניהול משבר הקורונה
ואני רוצה להאמין שהתעדוף העגום שלו בסופו של דבר יעבוד לרעתו.
יש גבול (אני מקווה) כמה ניתן למנות אנשים לא מתאימים, לנהל מרגע לרגע ללא אסטרטגיה ברורה ולהשיג תוצאות גרועות מבלי לשלם על זה את המחיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 24, 2020 1:38 am 
Hall of Famer

הנגיד המצוין הגיע ב-2005, אחרי שנתניהו סיים להיות שר אוצר (או אולי בשלהי כהונתו, לא זוכר) ובוודאי אחרי הקדנציה הראשונה של נתניהו כראש ממשלה. למעשה בשנותיו הראשונות של סטנלי פישר נתניהו היה בכלל באופוזיציה אחרי שהובס בבחירות על ידי אריק שרון. מה שעשה נתניהו בתקופה שציינתי לא קשור לפישר.
לגבי הקורונה אין לי אלא להסכים, הניהול תזזיתי ונגוע בפוליטיקה קטנה וחסרת ענייניות. אין לי שום דבר טוב לומר כדי להגן עליו. האם זה יגרום להפסד בבחירות או משהו כזה? מסופקני מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 24, 2020 1:56 am 
Hall of Famer

מעניין. מהם הצעדים שביבי עשה כשר אוצר וראש ממשלה בכהונתו הראשונה שהביאו לשיפור הכלכלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 24, 2020 12:45 pm 
Sophomore

לא מעט הפרטות גרועות שהכניסו למדינה כסף לטווח הקצר והרבה פחות כסף לטווח הארוך.
הפרטות בלי תחרות ומכרזים אמיתיים עם תמלוגים פקקטה.

זה לפחות הרושם שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 24, 2020 2:15 pm 
Hall of Famer

הליברליזציה במטבע חוץ, הכנסת התחרות לנמלים, הצלת קרנות הפנסיה הוותיקות מפשיטת רגל (ובאופן כללי צמצום הפנסיה התקציבית), צמצום משמעותי של הקצבאות המנופחות ששילמה המדינה, הורדת האינפלציה מדו ספרתית לכמעט אפס, הורדת הגירעון עד איזון, הורדת האבטלה, הפרדת הבנקים מבעלות על נכסים פיננסים כמו קופות גמל, הרפורמה במס הכנסה שהורידה את מס הכנסה אבל ביטלה פטורים לא צודקים (כך שהכנסות המדינה ממסים דווקא עלו), הכנסת תחרות נוספת לתחום התקשורת (הכנסה של יס כתחרות לחברות הכבלים, הכנסה של פרטנר כתחרות לסלקום ופלאפון, השבירה של מונופול בזק על השיחות הבינלאומיות).
מי שלא גדל בנשות ה-80 ואפילו תחילת ה-90 לא יכול להבין את כלכלת ישראל לפני זה, כמה היא הייתה מפגרת, לא יעילה ובזבזנית.
יש להוסיף שהוא פעל בנושא הכלכלי גם נגד מי שהיו בעלי בריתו. אחד הפטורים שהוא כיסח לו את הראש היו ההקלות במס להתנחלויות, למשל. או קצבאות הילדים המנופחות, שנהנו מהם בעיקר החרדים. היום קשה לראות דברים כאלה קורים... בתחומים אחרים הוא נלחם נגד ועדים גדולים וחזקים וניצח (למשל הנמלים או בזק).

לגבי ההפרטות - אין לי אינפורמציה על המחירים שלהן היום, וכמה הן היו שוות אז. כנראה את חלקן אפשר היה לעשות במחירים גבוהים יותר, למשל צים. אבל לפחות חלק מהן - אל על, צים, הבנקים (שהמדינה נאנסה להלאים אותם בשנות ה-80 כדי להציל אותם) - אין סיבה שיהיו חברות ממשלתיות, ואני גם לא רואה אילו תמלוגים המדינה אמורה לאסוף מהם לטווח הארוך. תמלוגים צריכים להיאסף באופן גורף ונוקשה מחברות שמתבססות על משאבי מדינה (למשל משאבי טבע). את זה אפשר וצריך היה לעשות למשל במכירת השליטה של מפעלי ים המלח, וזה באמת לא נעשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 25, 2020 11:48 am 
Junior

אני לא חושב שיש מישהו רציני שבאמת חושב שביבי אידיוט.

כבר שנים ארוכות שהמטרה מספר 1 שלו כראש ממשלה היא להישאר ראש ממשלה, והוא עושה את זה בהצלחה פנומנלית.
ושתישרף המדינה, כמובן. למי אכפת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 25, 2020 12:32 pm 
Hall of Famer

בהחלט לא אידיוט, אני גם לא חושב, אבל כן אחד שהמהלכים שלו נמדדים הרבה יותר מדי בתועלת האישית שהם יביאו לו והרבה פחות בתועלת שלהם למדינה. ההסכמים עם איחוד האמירויות וסודאן נראים מצויינים ככל שהפרטים עליהם מתבררים, אבל כשמסביב זה יש עננה של עיסקת נשק מתקדם לאיחוד האמירויות שבהתחלה הוכחשה, אחר כך נאמר שמתנגדים אליה, אחר כך מסתבר שבכלל הוסכמה כחלק מההסכם, וכל זה תוך הסתרה של המהלכים ומידור של שר הבטחון, שר החוץ ומערכת הבטחון (פרט למל"ל אולי שהוא בערך אגף המבצעים הפרטי של ביבי), זה כבר מריח מאוד לא טוב, לא בגלל שעצם נירמול היחסים הוא לא טוב, אלא פשוט חלק מהתנהלות לא תקינה של ממשל, בדיוק כמו בפרשת הצוללות שממנה נתניהו מנסה להימלט כמו מאש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 25, 2020 1:01 pm 
Hall of Famer

מה שבעיני מאד בעייתי הוא שביבי בונה לו מערכות עוקפות שבשליטתו. המל"ל, יצחק מולכו ושליחים אחרים כמקדמים תהליכים משמעותיים במדיניות החוץ וכמובן שלא להסתייע במשרד החוץ, המועצה הלאומית לכלכלה ובעזרת כל הגופים הללו הוא מרוכן מתוכן את מערכות השלטון הרלוונטיות ומרכז את כל הכוח אצלו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 25, 2020 1:17 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
מה שבעיני מאד בעייתי הוא שביבי בונה לו מערכות עוקפות שבשליטתו. המל"ל, יצחק מולכו ושליחים אחרים כמקדמים תהליכים משמעותיים במדיניות החוץ וכמובן שלא להסתייע במשרד החוץ, המועצה הלאומית לכלכלה ובעזרת כל הגופים הללו הוא מרוכן מתוכן את מערכות השלטון הרלוונטיות ומרכז את כל הכוח אצלו.

השלב הבא זה יס מנים במערכות הקיימות. רגע, למה השלב הבא ? זה כבר עכשיו קורה. מפרגן המדינה מתניהו וראש המוסד זה כבר התחלה טובה. ובוא לא נשכח שמדלבליט ואלשיך גם היו אמורים להיות כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 26, 2020 2:37 pm 
Hall of Famer

ביבי הוא הדמגוג מס 1 בעולם ועל זה אין וויכוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 27, 2020 12:14 am 
Junior

אין לי ספק שהוא גם מושחת וגם אדיוט. הוא מושחת כי יש ראיות חזקות לכך והוא הולך להיות מורשע בשוחד. הוא אדיוט כי הוא קיבל תמורה עלובה לשוחד הזה, סיגרים ושמפניה וכמה כתבות מפרגנות בוואלה. הוא אדיוט כי שוב ושוב הוא מינה אנשים שלא ספרו אותו ברגע האמת והוא מאוד לא מוצלח כדיקטטור. הוא נופל שוב ושוב בקטנות, ובבחירות הבאות כבר שום דבר לא יציל אותו מלאבד גם את ראשות הממשלה שכל כך חשובה לו. עשה דברים מוצלחים בעבר, אבל היום הוא קצת פחות מוצלח מסוס מת ואת הטריק האחרון בשרוול (רוטציה) הוא ביזבז על גנץ. הולך לסיים בכלא ולהיזכר כמנהיג עלוב שהוביל אספסוף במקום לפרוש בכבוד ולסיים עם מורשת יותר מכובדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 27, 2020 12:23 am 
Hall of Famer

נדב, זה אתה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 27, 2020 2:01 am 
Hall of Famer

קצת אירוני שאני מפרש את התירוצים של אנשים למה ביבי הוא "אידיוט", בדיוק ההיפך כהמחשה למה הוא בעצם "גאון".
הרי לא משנה מה קורה, עובדתית עד עכשיו, הוא בראש המדינה, על פיו יישק דבר, מעמדו בעולם רם למדי, וגם מצבו הכלכלי לא רע הייתי אומר. קל וחומר אם הוא משמר את מעמדו הנוכחי חרף כל הקשיים - גאון (וגם מושחת ומאוס - אבל עדיין גאון).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 27, 2020 10:13 am 
Junior

stpsg כתב:
אין לי ספק שהוא גם מושחת וגם אדיוט. הוא מושחת כי יש ראיות חזקות לכך והוא הולך להיות מורשע בשוחד. הוא אדיוט כי הוא קיבל תמורה עלובה לשוחד הזה, סיגרים ושמפניה וכמה כתבות מפרגנות בוואלה. הוא אדיוט כי שוב ושוב הוא מינה אנשים שלא ספרו אותו ברגע האמת והוא מאוד לא מוצלח כדיקטטור.

ביבי בטוח לא אידיוט ואני אפילו מאמין שהוא לא יצא מושחת (מדי) ברמה החוקית.
אני עדיין לא הצלחתי להבין בתיק 4000 איך קושרים בין ההשפעה של ביבי על הוואלה לבין ההטבות של אלוביץ'. זה שיש פה ניגוד עניינים חריף זה ברור אבל מהדברים שראיתי אני ממש לא בטוח שיש יכולת אמיתית להראות מעל ספק סביר שיש פה יחסי תן וקח ביודעין (ב1000 ו2000 אין שוחד).
מי הם אותם אנשים שלא ספרו אותו ברגע האמת? יגידו לך לא מעט אנשים שזה שתיק 1000 ו2000 נגמרו רק בהפרת אמונים זה רק כי מנדלבליט לא הסכים לשוחד (כפי שרצו מרבית הפרקליטים), על תיק הצוללות אין חקירה אפילו ותיק 4000 הוא תיק מאוד קשה להוכחה. דווקא במבט מפוקח מהצד נראה שמבחינת כתבי האישום והחקירות ביבי היה יכול להיות במצב רע בהרבה. עצם זה שפרשת הצוללות לא נחקרת זה נצחון אדיר לביבי.

stpsg כתב:
הוא נופל שוב ושוב בקטנות, ובבחירות הבאות כבר שום דבר לא יציל אותו מלאבד גם את ראשות הממשלה שכל כך חשובה לו. עשה דברים מוצלחים בעבר, אבל היום הוא קצת פחות מוצלח מסוס מת ואת הטריק האחרון בשרוול (רוטציה) הוא ביזבז על גנץ. הולך לסיים בכלא ולהיזכר כמנהיג עלוב שהוביל אספסוף במקום לפרוש בכבוד ולסיים עם מורשת יותר מכובדת.

נובמת, אנשים עדיין ממשיכים להספיד את ביבי? באיזה קונסטלציה קמה פה ממשלה בלי הליכוד?
כל עוד ביבי ראש ממשלת המעבר אין לו שום אינטרס להתפשר ואם אין ממשלה בלי הליכוד אז לא תהיה ממשלה שביבי לא הראשון ברוטציה של ראשות הממשלה.
ואני מוכן להתערב איתך על מה שאתה רוצה שהוא לא יסיים בכלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 27, 2020 10:56 am 
Junior

יש ליכוד ויש ביבי, זה לא אותו דבר. בבחירות הקרובות בנט מקבל לא פחות מנדטים ממנו ולא נופל בפח של ״רוטציה וביבי ראשון״ כי ברור שזה שקר גס. אולי תהיה רוטציה עם ביבי שני, אבל אז אין לו הגנה מכתב האישום ואין מנדט ציבורי לבטל אותו. זה כמו קוסם שנגמרו לו הקלפים, אולי כולם חושבים שיש עוד משהו אבל באמת שאין. הקורונה תעביר הרבה מצביעים לבנט, זו לא עוד אזעקת שווא כמו תמיד אצלו. לחלק גדול מהעם נמאס מביבי, הוא נשאר עם הביביסטים ולא הרבה יותר.

לגבי השחיתות - אני לא טוען שהוא קיבל הרבה, אני טוען שהוא נתן הרבה בתמורה לכלום שהוא קיבל (ולכן - אדיוט). לגבי הראיות - משפטנים קצת יותר גדולים ממני בחנו את התיק מכל זווית, מכל מה שקראתי ושמעתי זה תיק מבוסס. אולי עורכי הדין של ביבי יוכיחו אחרת.

לגבי מיהם האנשים - אלשיך, שביבי בטח חשב שנמצא בכיס שלו, והוביל את המשטרה בתקופת החקירות, ומנדלבליט שנוקט בזהירות מופלגת אבל עדיין הגיש 3 כתבי אישום שכל אחד מהם נושא קלון אפשרי ולפחות אחד נושא עונש מאסר ממושך בפוטנציה.

התרחיש הכי טוב מבחינתו זה לקבל חנינה מהנשיא, הוא לא יסיים בלי הרשעה (כי האגו שלו לא נותן לו לקבל עסקת טיעון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 27, 2020 11:12 am 
Hall of Famer

stpsg כתב:
יש ליכוד ויש ביבי, זה לא אותו דבר. בבחירות הקרובות בנט מקבל לא פחות מנדטים ממנו ולא נופל בפח של ״רוטציה וביבי ראשון״ כי ברור שזה שקר גס. אולי תהיה רוטציה עם ביבי שני, אבל אז אין לו הגנה מכתב האישום ואין מנדט ציבורי לבטל אותו. זה כמו קוסם שנגמרו לו הקלפים, אולי כולם חושבים שיש עוד משהו אבל באמת שאין. הקורונה תעביר הרבה מצביעים לבנט, זו לא עוד אזעקת שווא כמו תמיד אצלו. לחלק גדול מהעם נמאס מביבי, הוא נשאר עם הביביסטים ולא הרבה יותר.

לגבי השחיתות - אני לא טוען שהוא קיבל הרבה, אני טוען שהוא נתן הרבה בתמורה לכלום שהוא קיבל (ולכן - אדיוט). לגבי הראיות - משפטנים קצת יותר גדולים ממני בחנו את התיק מכל זווית, מכל מה שקראתי ושמעתי זה תיק מבוסס. אולי עורכי הדין של ביבי יוכיחו אחרת.

לגבי מיהם האנשים - אלשיך, שביבי בטח חשב שנמצא בכיס שלו, והוביל את המשטרה בתקופת החקירות, ומנדלבליט שנוקט בזהירות מופלגת אבל עדיין הגיש 3 כתבי אישום שכל אחד מהם נושא קלון אפשרי ולפחות אחד נושא עונש מאסר ממושך בפוטנציה.

התרחיש הכי טוב מבחינתו זה לקבל חנינה מהנשיא, הוא לא יסיים בלי הרשעה (כי האגו שלו לא נותן לו לקבל עסקת טיעון).

ראי שעל הקיר כתב:
נדב, זה אתה?

כן, זה אתה... או שהופרדתם בלידתכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 27, 2020 11:20 am 
Junior

על סמך מה אתה רושם שיש ליכוד ויש ביבי? מה ב3 מערכות הבחירות האחרונות גורם לך להאמין בזה? מה בהתנהלות הנוכחית גורם לך לחשוב את זה?
נכון לעכשיו הליכוד זה לגמרי ביבי, היחיד שניסה להרים את הראש (סער) ספג מפלה והפך ל"דוגמא" - מקום חמישי ברשימה שהוא רק חבר בועדות וזהו.

בנט באופן היסטורי מקבל הרבה פחות קולות בפועל ובשבועות האחרונים היו לו כל מני יציאות שאמורות להפחיד את מצביעי המרכז שעברו אליו מכחול-לבן. בנט לא יתקרב ל20 מנדטים לדעתי... לנציג הציונות הדתית עם סמוטריץ' במפלגה אין יכולת להגיע למספרים כאלו לדעתי. וכמובן שבנט בכל סקר אפשרי מקבל פחות מנדטים מביבי וברובם המוחלט בפער של 8 מנדטים לפחות.

כל עוד ביבי ראש ממשלת המעבר וכל עוד חייבים את הליכוד בממשלה ביבי לא יוותר על הראשון ברוטציה. זה משחק צ'יקן שלביבי אין שום דבר להפסיד בו כפי שראינו ב3 מערכות בחירות. חוקי המשחק כרגע הם שביבי לא צריך לנצח אלא הוא צריך שמישהו אחר לא ינצח.
אם לכחול לבן היו ביצים הם היו משביעים את גנץ בעזרת המשותפת וליברמן ומקסימום מתפרקים 5 דקות אחרי זה. כל עוד ביבי ראש ממשלת המעבר אין לו שום סיבה להתגמש בנוגע לראשות הממשלה.

האמירה שלחלק מהעם נמאס מביבי גם קצת מוזרה לי. אנשים הצביעו לו בחקירות, בהגשת כתבי אישום, במשפט ובעוד אלף ואחד דברים רעים... הקורונה אולי יכולה קצת לשנות את זה אבל גם כאן אני בספק. הקהל של ביבי הוא עצום, הבנאדם קיבל לפני כמה חודשים 36 מנדטים ואני לא רואה סיבה לשינוי גדול מדי. אם ביבי מצליח להגיע לבחירות בסביבות יוני כשמגיע לארץ חיסון (בעיקר אם זה יחסית מוקדם ביחס למרבית העולם) ועוד כמה הסכמי נורמליזציה אני לא רואה באמת סיבה שמצביעים שלו יעברו פתאום להצביע ללפיד.

בתיקים 1000 ו2000 (בעיקר 2000) הוא לא נתן הרבה כל כך. הפצצה האמיתית זה תיק 4000 שם הוא אכן נתן המון וקיבל די מעט. מצד שני הוא לא נתן שום דבר "שלו" :)

אני לא מאמין שיהיה משפט בסוף כי כל תוצאה של המשפט תגרום פה לכאוס מטורף. כבר היום עובדים שעות נוספות כדי שחלק ענק מהאזרחים לא יאמין לפרקליטות, בתי המשפט, משטרה וכו'... האמינות שלהם ברצפה. אם הוא יורשע אנשים לא יקבלו את ההרשעה, אין לי ספק לפי הפרסומים בחודשים האחרונים שלשם ביבי מכוון ועד כה הוא מצליח מאוד. הרשעה של ביבי תגרום פה למשהו על גבול ההפיכה, אני די בטוח בזה.
מהצד השני - זיכוי של ביבי ירסק את האמון בכל המערכות במדינה. כמובן מצד אנשי "המחנה הדמוקרטי" שלא יאמינו שזה התקבל בלי משוא פנים אבל גם מהצד השני זו תהיה הוכחה לרדיפה שהם טענו כל כך הרבה שנים שמתבצעת. במקרה הזה אני מאמין שההפגנות שאנחנו רואים עכשיו יהיו גדולות בהרבה ואלימות בהרבה.

רק לשם הבהרה - אני חושב שביבי נהנתן ומושחת, אני חושב שהוא מפלג ומשסה ולא איכפת לו מה הוא ישרוף בדרכו כל עוד הוא מרוויח מזה. אני מחכה ליום שהוא ילך כבר, אני רק לא מאמין שזה יקרה בעתיד הנראה לעין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 152 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה