סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 6:27 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 152 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 28, 2020 9:06 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ehud כתב:
1. איפה הכרת הטובה לאותו אדם שהקדיש חלק לא קטן מחייו למעננו?
אז הוא לעיתים רחוקות מאד לא כל כך נהיר. אז מה?

לא יכול לשמוע את הטיעונים על כמה שאנשי הפנסיה התקציבית בשווי מיליונים, שסה"כ עשו את הצעד המתבקש מהם כלכלית, הם בעצם התגלמות האלטרואיזם שאנחנו צריכים להודות להם יום וליל על כל הטוב שהרעיפו עלינו.
מרביתם המכריע עשו בעיקר לעצמם ולבני ביתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 28, 2020 11:10 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
אתה רציני? איש משפחה? האיש נשוי פעם שלישית, מתנכר לביתו מנישואים קודמים, בגד באישתו הקודמת עם אישתו הנוכחית ובגד גם בנוכחית. לא שזה רלוונטי לתפקודו כראש ממשלה, אבל להלל אותו כאיש משפחה?

זה מעיד על כל שאר הטקסט - מוטה עד כדי עיוורון מוחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 28, 2020 11:35 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
נורטון כתב:
אבל לא היה 'מנהל תקין'
כשאמא שלי מספרת לי מה היה בשנות החמישים, השישים והשבעים עם האפליה בעד המקורבים למפאי וההסתדרות, לא נראה לי שיש משהו שמתקרב לכך עכשיו בקנה מידה כלל ארצי. אולי כן ברמות הגבוהות של השררה אבל לא ברמת האדם הפשוט

כלומר לפני שבעים, ששים וחמישים שנה? באמת הלכת רחוק ולדעתי שנות השבעים לא קשורות בשיט לדברים האלה.
אני לא יודע מה היה אז, אני יודע מה היה אחר כך וזה לא היה שום דבר שדומה להיום וכשאתה כותב "לא נראה לי שיש משהו שמתקרב לכך" אתה בעיקר מדגים איך הריחוק ממקום ההתרחשות פוגע ביכולת שלך להבין מה קורה.

(מפא"י, אגב, פורקה בתחילת שנות הששים ותקופת פתקאות 'הנ"ל מאנ"ש בב"ח' הייתה ברובה לפני זה)

תומר ברשותך תיקון: מפא"י לא פורקה .
ב-1968 היא התחברה לאחדות העבודה ולרפ"י הקטנות יחסית , ויחד הן הקימו את מפלגת העבודה (שבתוכה גם אחרי האיחוד היו עדיין סיעות פנימיות של רפ"י ואחדות העבודה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 12:48 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אם כך, אפשר לסגור את הפורום. כי מי אנחנו שנבקר פוליטיקאים (כלשהם), אנשי צבא, ובפורום הראשי - שחקנים, מאמנים, או אנשי front office?
תסגרו את הפורום וזהו.

לא אמרתי "לא לבקר".
השאלה היא המינון והדרך.

שבן אדם לוקח שלט עם תמונה באפור של ביבי, ועליה מסומן X אדום, והולך להפגין כל היום בבלפור,
עם צעקות "המושחת מבלפור" - זו צביעות.
כאילו כל המהות של ביבי זה השחיתות. ככה הוא מצייר את ביבי.
שוב, זה כמו שהתשקורת הבליטה את זה שביבי ביקש החזרי מס, כאילו שזה משהו שהוא התעסק איתו במשך
חודשים שלמים, מספר שעות כל יום . . .
אותו דבר לגבי גנץ, חלוץ וכו'.

איך זה יראה לך אם מישהו מהפורום יראה את לברון מאבד כדור באיזה משחק ליגה ללא חשיבות מיוחדת,
ואז הוא יכנה את לברון "מלך האיבודים".
זה נראה לך רציני?

באמת כל המהות של ביבי (למשל) לדעתך זו שחיתות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 12:51 am 
Sophomore

זה כן אני כתב:
ehud כתב:
1. איפה הכרת הטובה לאותו אדם שהקדיש חלק לא קטן מחייו למעננו?
אז הוא לעיתים רחוקות מאד לא כל כך נהיר. אז מה?

לא יכול לשמוע את הטיעונים על כמה שאנשי הפנסיה התקציבית בשווי מיליונים, שסה"כ עשו את הצעד המתבקש מהם כלכלית, הם בעצם התגלמות האלטרואיזם שאנחנו צריכים להודות להם יום וליל על כל הטוב שהרעיפו עלינו.
מרביתם המכריע עשו בעיקר לעצמם ולבני ביתם.

לא כתבתי "להודות כל היום וכל הלילה".
כתבתי בסך הכל לנהל שיח מכובד.

ולא נראה לי שאדם כמו גנץ - שאני מניח שבאמת חלק לא קטן מהחיים שלו, ראה את הבית שלו (אשתו והילדים שלו)
פעם או פעמיים בשבועיים, שבינתיים הוא שוכב במארבים ומסכן את חייו - עשה את זה בעיקר "לעצמו ולבני ביתו".

פה אנחנו לא מסכימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 1:02 am 
Sophomore

rony כתב:
בקיצור אהוד, כל מעלותיו הנפלאות, ששמות אותו מעל בגין ובן-גוריון, ורק קצת מתחת למשה, הן שהוא עשה עבודה נהדרת בכלכלה (מיליון מובטלים, לא העביר תקציב מאז 2018 והגרעון יוצא משליטה, אבל ניחא), עבד יפה בכל מה שקשור למדיניות החוץ ושאתה "מאמין שעשה תשובה" כאיש משפחה"? ואת זה שהוא מושחת (בקטנה, עד שיוכח אחרת), "איש שמאל קיצוני" וכופר אוכל שרצים ידוע אנחנו מחליקים לו? וואלה, לא נשמע שכל כך קשה להיות אחד המנהיגים הגדולים של העם היהודי.

כמו שציינו פה בדיון, ביבי עשה עבודה כלכלית מדהימה עד תקופת הקורונה.
לגבי תקופת הקורונה - אין לי מושג, זה לא נראה טוב כרגע, אבל זה אירוע שגדול עליו (ועל כולנו) בכמה רמות,
ואין לנו שום ניסיון באירועים כאלו. קשה לי, למשל, להאשים את ביבי ב"מיליון מובטלים".
נניח שביבי היה נלחם יותר על הכלכלה (לא מאפשר סגרים כמו שהיו) ואז אמנם היו לנו הרבה פחות מובטלים,
אבל מצד שני הינו במדד של "מתים למיליון" של 650 (כמו במדינות רבות באירופה) במקום באזור ה 250,
מה היית חושב אז?

בכל מקרה, סך המעלות שלו הוא חזק וגבוה כל כך, שאף על פי כל החסרונות שיש לו, עדיין מדובר באחד מגדולי האומה.
עובדתית, חלק לא קטן מהעם היהודי (שידוע שמצטיין בשכלו ובחוש ביקורתו החריף) מעריך את ביבי כמו שאני מעריך אותו,
מה שנותן לביבי להמשיך לנהל אותו (ואני לא מדבר על ביביסטים הזוים, אלא על שכבה שלמה של אנשים חכמים ורציניים שמבינים שביבי זה אחד הדברים הטובים שקרו לעם ישראל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 1:19 am 
Hall of Famer

יש שתי מדינות באירופה בגודל הדומה לישראל (נניח 5-15 מיליון תושבים) לערך ועם תמותה לנפש גבוהה הרבה יותר - בלגיה ושבדיה. כמה מדינות נוספות עם נתונים דומים (שוויץ uצ'כיה הנוסקות מעלה בתקופה זו, פורטוגל).
מנגד דווקא, לא חסרות מדינות מקבילות עם משמעותית פחות תמותה - בולגריה, הונגריה, דנמרק, אוסטריה, סרביה, פינלנד, נורווגיה, יוון וסלובקיה.
אז איפה ההצלחה הגדולה פה? מה הקרדיט שמגיע לביבי/לשלטון?

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ה' אוקטובר 29, 2020 1:36 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 1:25 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ehud כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אם כך, אפשר לסגור את הפורום. כי מי אנחנו שנבקר פוליטיקאים (כלשהם), אנשי צבא, ובפורום הראשי - שחקנים, מאמנים, או אנשי front office?
תסגרו את הפורום וזהו.

לא אמרתי "לא לבקר".
השאלה היא המינון והדרך.

שבן אדם לוקח שלט עם תמונה באפור של ביבי, ועליה מסומן X אדום, והולך להפגין כל היום בבלפור,
שוב, זה כמו שהתשקורת הבליטה את זה שביבי ביקש החזרי מס, כאילו שזה משהו שהוא התעסק איתו במשך

איך זה יראה לך אם מישהו מהפורום יראה את לברון מאבד כדור באיזה משחק ליגה ללא חשיבות מיוחדת,
זה נראה לך רציני?

ככל שעבר הזמן? בהחלט אחת המהויות הגדולות שלו אם לא ה.
הדוגמה של לברון רלוונטית כמו שאר הדוגמאות שאתה מביא בדרך כלל בת'רדי ההטרלה הרוחניים שלך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 2:31 am 
Hall of Famer

ehud כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
תסגרו את הפורום וזהו.

לא אמרתי "לא לבקר".
השאלה היא המינון והדרך.

זה נראה לך רציני?

המהות של ביבי כרגע היא ביבי.
הוא פועל לפני הכל עבורו ולא עבור העם.

והסיפור של החזרי המס הוא מביש
ומסמל בדיוק את המהות שעליה דיברתי ולפחות חצי מהעם מרגיש יום-יום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 11:23 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ehud כתב:
Ketchup כתב:
אף אחד לא ממש ענה לשאלה שלי. כלומר רוב האנשים ענו שביבי מושחת וחלק חשבו שהוא גם אידיוט. אבל אף אחד לא הסביר זאת מנקודת מבט של תומך נתניהו. ראי היה הכי קרוב, אם הבנתי אותו נכון הוא חושב שנתניהו הוא מושחת, אבל מה שחשוב לו זה שנתניהו היה מעולה לכלכלה (לטעמו). זה די מדהים כי פרשת הצוללות על פניה מצטיירת כבגידה (אם לא ברמה החוקית, ברמה המוסרית).

אני רחוק מלהיות ביביסט, אבל אפשר לומר שביבי נתניהו הוא מהשורה השנייה של המנהיגים שקמו לאומה היהודית.
בשורה הראשונה נמצאים מנהיגים כמו משה, דוד שלמה, חיזקיהו, יוחנן הורקנוס הראשון, שלומציון.
נתניהו הוא מתחת להם (מהסיבות שאפרט עוד מעט), אבל לא בהרבה.
הרבה-הרבה מתחת לנתניהו, בדרג השלישי, נמצאים למשל בן גוריון, מנחם בגין, ז'בונינסקי.

יש סיבות שבגללן נתניהו (שהינו אדם דגול ורם מעלה) אינו שייך לשורה העליונה :
1. ככל הנראה הוא מושחת (יחסית בקטנה).
2. מבחינה אמונית-רוחנית הוא לא קידם את העם. העם אמנם לא הלך אחורה מהבחינה הזו בתקופת שלטונו, אבל גם לא התקדם כמעט כלל . . .
3. הוא איש שמאל קיצוני שבקושי בנה ביהודה ושומרון בתקופתו (במקום להרים שם ערי ענק הוא מאשר כל פעם כמה מאות יחידות דיוק וזהו :(). כמו כן, הוא ולא פתר את הבעיה האירנית ואת הטרור הערבי מעזה.

לגבי עניין השחיתות -
צריך לזכור שאשמתו לא הוכחה באופן סופי ומוחלט, אבל גם אם יוכח שהוא היה כזה,
יתרונותיו עולים בהרבה על חסרונות השחיתות, ולכן שעושים את החשבון הכולל, כל עוד אין פה הנהגה אמונית ראויה, עדיף שהוא ימשיך . . .
מדובר באדם שעושה יום ולילה למען עם ישראל - פיתח פה את הכלכלה, את מדיניות החוץ.
לדעתי מוביל ונלחם בצורה מעוררת כבוד במגפת הקורונה, גם אם התוצאות לא תמיד מספיק טובות.

אז מידי פעם יחשפו עליו בתשקורת שהוא "עשה משהו לביתו", למשל, ביקש הטבות מס בתקופה לא מתאימה (קורונה ומשבר כלכלי).
https://www.themarker.com/news/politics/1.8940951

נו באמת, אפשר לחשוב שכולם פה "צדיקי על" ולא משקיעים כמה רגעים בזמן עבודתם (הפורמלית) כדי לעשות גם משהו בקטנה לביתם . . .

אז כן, על אף היותו מושחת (כנראה ממש בקטנה), שמאלן קיצוני, ובעיקר, אדם משעמם מבחינה אמונית -
ביבי נתניהו הוא אדם גדול, חזק, חכם בצורה בלתי רגילה, מנהיג ומוביל למופת, גאון כלכלי, רטוריקן מבריק, אב למשפחה, בונה הארץ (לפחות בתוך הקו הירוק).

נראה אם כל אלו שמדברים נגדו יעשו אלפית ממה שהוא עשה בחיים שלו.
ואם יש פה מישהו שהולך לכתוב שאני טרול - תחסכו ממני את זה בבקשה. זכותי להביע את דעתי.

קמתי הבוקר קצת נטול אנרגיות (דיכאון קל של תחילת החורף) אבל אני חייב להגיד שההודעה הזאת שמה לי חיוך על הפנים. אני לא חושב שהתסריטאים של "היהודים באים" היו מצליחים לכתוב טקסט כל כך סאטירי וקורע מצחוק. תודה, אהוד.
אני באמת מתקשה להחליט איזה קטע היה יותר חזק - המושחת בקטנה, איש שמאל קיצוני, איש משפחה למופת (יותר או פחות מפיטר גריפין?) או השימוש שלך במושג תשקורת. בראבו :bra_vo:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 11:41 am 
Hall of Famer

לזכותו של אהוד, הוא לא טען שביבי הוא איש משפחה למופת. הוא טען שהוא אב למשפחה. אני מרגיש טוב עם עצמי, כי לפחות אחת מהסעיפים להיות אדם גדול, הוא להיות איש משפחה ואני יכול לסמן צ'ק על לפחות סעיף אחד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 11:50 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
לזכותו של אהוד, הוא לא טען שביבי הוא איש משפחה למופת. הוא טען שהוא אב למשפחה. אני מרגיש טוב עם עצמי, כי לפחות אחת מהסעיפים להיות אדם גדול, הוא להיות איש משפחה ואני יכול לסמן צ'ק על לפחות סעיף אחד.

אם תתחיל, בתור מנהל פורום בכיר, לעשות גם לביתך, לקחת איזה שוחד קטן פה, בקבוק שמפניה או סיגר שם, כבר תוכל לסמן וי על שניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 11:51 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עמוס לב כתב:

נכון, הציטוט לא היה מדויק, אבל נראה לי שב-"אב למשפחה" הוא די רמז לכך. הרי גם גואל רצון הוא אב למשפחה ולא נראה לי שאליו ביבי הושווה במקרה הנ"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 12:25 pm 
Hall of Famer

לך תדע. לפחות גואל רצון לא היה אדם משעמם מבחינה אמונית בניגוד לביבי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 1:18 pm 
Sophomore

Att כתב:
המהות של ביבי כרגע היא ביבי.
הוא פועל לפני הכל עבורו ולא עבור העם.

אתה משתמש בסיסמאות.
שורה תחתונה, בתחילת תקופת הקורונה ביבי סיפר שהוא ישן שעתיים בלילה כי הוא היה עסוק בלהילחם במחלה (אני מאמין לו).
חוץ מזה, הוא מרוויח משכורת צנועה מאד, כאשר אם הוא באמת היה רוצה לעשות למען עצמו, הוא היה מרוויח בהרצאה של שעה אחת פי 5 יותר
ממה שהוא מרוויח פה בתור ראש ממשלה בחודש שלם.

הוא נשאר בתפקיד הזה למרות שהוא סופג ביזיונות ועלבונות לא פשוטים בכלל. הוא ומשפחתו.

הכל למען להנהיג את העם הזה.

אז אתה משתמש בסיסמאות של "הוא עושה לביתו", ואני מסתכל על העובדות בשטח.

Att כתב:
והסיפור של החזרי המס הוא מביש
ומסמל בדיוק את המהות שעליה דיברתי ולפחות חצי מהעם מרגיש יום-יום.

לא מבין למה זה מביש.
אם מבחינה חוקית זכותו לבקש החזרי מס, אז זה לגיטימי לגמרי.
נכון שזה לא נראה הכי טוב בתקופה הקורונה, שבתור ראש ממשלה כאשר יש מלא אנשים שאין להם איך לקנות אוכל, אתה מבקש החזרים של מיליונים,
אבל בתכלס - זה חוקי, לגיטימי, ואין פה פגם מוסרי.
התשקורת מנפחת את זה, ואתה קונה את זה, ומשלם ברבית של שנאה.

חבל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 1:22 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:

התכוונתי שהוא גם איש משפחה למופת.
זה שהוא חטא בעבר, זה נכון, אבל נראה לי שהוא עשה תשובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 1:26 pm 
Sophomore

rony כתב:
עמוס לב כתב:

אם תתחיל, בתור מנהל פורום בכיר, לעשות גם לביתך, לקחת איזה שוחד קטן פה, בקבוק שמפניה או סיגר שם, כבר תוכל לסמן וי על שניים.

דווקא אני ציינתי שזה שהוא "מושחת יחסית בקטנה", זה לחובתו.
ולדעתי אכן השחיתות שלו בטלה ב 60 יחסית ליכולות המנהיגות שלו, בהתאם למצבו של העם.

עובדה שחלק לא קטן בכלל של העם מסכים איתי ורוצה מאד שהוא ימשיך.
ושוב, אני לא מדבר על ביביסטים הזוים שגם אחרי שהם מאזינים להקלטת השיחות עם נוני מוזס, הם עדיין סוברים שתופרים לו תיק.

אגב, מאיך שאני חווה את הדברים 99.99% מהעם "מושחת בקטנה", מובן הזה שכמעט כולם מידי פעם מזמינים איזה מכונאי מכונות כביסה או טלוייזיה,
ומשלמים לו במזומן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 1:27 pm 
Sophomore

עם קצת השקעה ניתן עם הלוגיקה שלך והדברים שאתה מאמין בהם להוכיח שביבי הוא אלוהים, שתדע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 1:32 pm 
Sophomore

sir charles כתב:

אני באמת מתקשה להחליט איזה קטע היה יותר חזק - המושחת בקטנה, איש שמאל קיצוני, איש משפחה למופת (יותר או פחות מפיטר גריפין?) או השימוש שלך במושג תשקורת. בראבו :bra_vo:

-לא מפילים ראש ממשלה מוצלח על כמה סיגרים, ועל זה שהוא ניסה לשכנע בעלים של עיתון, שלא ישפד אותו.
-אין הבדל גדול בינו לבין זהבה גלאון - הוא הצביע בעד גירוש יהודים לפני 15 שנה, וכנראה שגם היא. הוא בעד מדינה ערבית על שטחי ארץ ישראל תובב"א, וגם היא.
-והוא גם באמת אבא מקסים ליאיר ואבנר, ואני מאמין שגם בעל טוב לגברת שרה נתניהו.

אני דווקא לא מבין למה אתה חושב שזה מצחיק.
זה מה שאני חושב, ואני חושב שרוב העם מסכים איתי.

אגב, איני יודע מה הסטטוס האמוני שלך, אבל אני ממליץ לא לראות את "היהודים באים".
מדובר בסדרה שמזלזלת בדברים קדושים של העם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 1:44 pm 
Senior

אין לי ספק שאנחנו נמצאים עכשיו באחד מהשיאים שפורום סלניוז הגיע אליהם מאז ומעולם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 1:54 pm 
Junior

אהוד, המשקפיים בהם אתה רואה את המציאות מרתקים בעייני.

ehud כתב:
חוץ מזה, הוא מרוויח משכורת צנועה מאד, כאשר אם הוא באמת היה רוצה לעשות למען עצמו, הוא היה מרוויח בהרצאה של שעה אחת פי 5 יותר

ביבי אדם עשיר ואתה צודק בהחלט שאם הוא ייצא לשוק הפרטי הוא יהיה עשיר בהרבה יותר.
ביבי, בהיותו עשיר (ועם כמעט אפס הוצאות) מתענין בכוח הרבה יותר מאשר בכסף (מניח שהאידיאל זה שניהם).
אני מאמין שחלק לא זניח מהסיבה שהוא נשאר בתפקיד זו תחושת שליחות ואמונה שהוא משרת את ישראל, אני מאמין גם שחלק מרכזי לא פחות זה הרצון בכוח ואת זה הוא לא יכול להשיג בחוץ, גם אם הוא מקבל חצי מיליון שקל להרצאה.
כרגע ביבי משיג את כל שלושת הכ' של הגאון מיקי זוהר. הוא לא יוכל להשיג אותם בכזאת מידה אם יעזוב את התפקיד.
( וזה כמובן מבלי להתעסק ביכולת שלו לרסק את מערכות המשפט והפרקליטות מכס ראש הממשלה)

ehud כתב:
-לא מפילים ראש ממשלה מוצלח על כמה סיגרים, ועל זה שהוא ניסה לשכנע בעלים של עיתון, שלא ישפד אותו.

מתנות במאות אלפים, הצעת חקיקה נגד המתחרים לאחד ומתן הטבות בשווי מאוד מיליונים (מיליארדים?) לאחר (לכאורה).
זכותך לחשוב שהוא זכאי לכל זה רק כי הוא מנהיג טוב, אבל לא צריך להקטין את ההאשמות כדי להרגיש בנוח.

ehud כתב:
אגב, מאיך שאני חווה את הדברים 99.99% מהעם "מושחת בקטנה", מובן הזה שכמעט כולם מידי פעם מזמינים איזה מכונאי מכונות כביסה או טלוייזיה, ומשלמים לו במזומן.

ואין לך סטנדרטים קצת יותר גבוהים מהמנהיגים וקובעי המדיניות שלנו? באמת בעיניך להעלים מס בשווי 100 שקל זה שקול לקבלת מתנות במאות אלפים כשאתה נמצא בניגוד אינטרסים מובהק?

ehud כתב:

יש שם קטעים אדירים, דווקא ממליץ בחום לראות.
בתור אדם מאוד לא מאמין זה דווקא גרם לי לקרוא לא מעט על סיפורי התנך שהם מציגים שם (איך השטן פתאום הופיע באיוב? ואיך הוא מצליח לעשות כאלו מניפולציות זולות לאלוהים?)

ובלי קשר, לעולם לא אבין למה העובדה שהוא אבא טוב ( כמה טוב הוא יכול להיות אם יצא לו ילד כמו יאיר? ) אמורה לשנות לך במשהו כשאתה בוחר מנהיג למדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 2:15 pm 
Sophomore

sheky כתב:
ביבי אדם עשיר ואתה צודק בהחלט שאם הוא ייצא לשוק הפרטי הוא יהיה עשיר בהרבה יותר.
ביבי, בהיותו עשיר (ועם כמעט אפס הוצאות) מתענין בכוח הרבה יותר מאשר בכסף (מניח שהאידיאל זה שניהם).
אני מאמין שחלק לא זניח מהסיבה שהוא נשאר בתפקיד זו תחושת שליחות ואמונה שהוא משרת את ישראל, אני מאמין גם שחלק מרכזי לא פחות זה הרצון בכוח ואת זה הוא לא יכול להשיג בחוץ, גם אם הוא מקבל חצי מיליון שקל להרצאה.
כרגע ביבי משיג את כל שלושת הכ' של הגאון מיקי זוהר. הוא לא יוכל להשיג אותם בכזאת מידה אם יעזוב את התפקיד.
( וזה כמובן מבלי להתעסק ביכולת שלו לרסק את מערכות המשפט והפרקליטות מכס ראש הממשלה)

כנראה שגם יש לו תחושת סיפוק של "כוח" בזה שהוא רוה"מ. אבל אני חושב ש 99% זה באמת תחושת השליחות כלפי עם ישראל (שגם אתה הסכמת שהיא קיימת, וזה יפה כי יש כאלו שגם את זה לא חושבים).
אגב, אין בהכרח משהו רע בזה שלמישהו יש תחושות אישיות טובות בעקבות משהו שהוא עושה לטובת הכלל.
אם למשל מישהו הוא מנכ"ל של עמותת צדקה טובה ורצינית שעוזרת להמון חלשים, אז גם אם יש לו בזה תחושה של "העצמה אישית" (גאווה ואולי אפילו קצת כוח), זה לא בהכרח לגמרי רע.

sheky כתב:
מתנות במאות אלפים, הצעת חקיקה נגד המתחרים לאחד ומתן הטבות בשווי מאוד מיליונים (מיליארדים?) לאחר (לכאורה).
זכותך לחשוב שהוא זכאי לכל זה רק כי הוא מנהיג טוב, אבל לא צריך להקטין את ההאשמות כדי להרגיש בנוח.

אני אנסה להלך בין הטיפות בלי לצאת ביביסט.
אכן הצגתי את ההאשמות בצורה מינורית, ואתה הצגת אותן בצורתן המקורית.
אבל עדיין, סיגרים ומשקאות חריפים יכולים להגיע לכמה מאות אלפים, וזה עדיין נחשב "מושחת בקטנה".
לא ראיתי פה הקמה של ארגון מאפיה שמחסלת שופטים ושוטרים טובים.

לגבי הצעת חקיקה נגד המתחרים - זה נכון, אבל שים לב שזה לא יצא לפועל. הוא לא הביא חקיקה.
חוץ מזה, יש את העמדה של הביביסטים שטוענים שהוא עשה את זה בכוונה, בידיעה שזה מוקלט, ואז הוא יפליל את נוני (אני לא מסכים עם זה, אבל רק אזכיר את זה).

sheky כתב:
ואין לך סטנדרטים קצת יותר גבוהים מהמנהיגים וקובעי המדיניות שלנו? באמת בעיניך להעלים מס בשווי 100 שקל זה שקול לקבלת מתנות במאות אלפים כשאתה נמצא בניגוד אינטרסים מובהק?

א. לפעמים זה הרבה מעבר. אנשים עושים שיפוצים של עשרות/מאות אלפים בדירה שלהם, ומזמינים קבלן שלא מוציא חשבונית.
יש פה גניבה של אלפי או עשרות אלפי שקלים מקופת המדינה.
ב. בין אם זה העלמה על ידי האזרח הפשוט של עשרות אלפי שקלים או רק 50 שקלים, בסופו של דבר, כתוצאה עקיפה מההעלמה הזו,
גם אני וגם אתה צריכים לשלם יותר מס במשכורת, יש עוד חיילים שחסר להם ציוד קריטי, יש עוד עניים שלא מקבלים תקציב לתרופות.

אז לדעתי גניבת כסף מקופת המדינה זה דבר חמור מאד, לדעתי אפילו יותר חמורה מ"קבלת מתנות שאתה נמצא נמצא בניגוד אינטרסים מובהק".
זו פגיעה בכלל האומה היהודית.
אגב, גם אני בעוונותי הייתי גונב בעבר, היתי מזמין למשל מוצר ללא חשבונית מבעל העסק. אבל עשיתי חשבון נפש, והיום אני בתשובה ב"ה.

sheky כתב:
יש שם קטעים אדירים, דווקא ממליץ בחום לראות.
בתור אדם מאוד לא מאמין זה דווקא גרם לי לקרוא לא מעט על סיפורי התנך שהם מציגים שם (איך השטן פתאום הופיע באיוב? ואיך הוא מצליח לעשות כאלו מניפולציות זולות לאלוהים?)

האמת שהתחיל כל הסיפור שהרבנים מחו נגד הסידרה, נכנסתי לראות איזה 2-3 קטעים.
כאדם המתעניין בכדורסל, יצא בהשגחה פרטית שדווקא הקטע שהרבנים עשו גיור לכדורסלן גוי (נראה לי שקראו לו ג'יסון מגריידי).
היה קטע חזק ביותר - "מי שלא קופץ הוא גוי".
אבל עם כל הצחוקים, רבנים (אם הם אינם מושחתים) הם אנשים קדושים, ומוטב לא לצחוק עליהם, ובטח שלא לרמוז שהם מושחתים.

sheky כתב:
ובלי קשר, לעולם לא אבין למה העובדה שהוא אבא טוב ( כמה טוב הוא יכול להיות אם יצא לו ילד כמו יאיר? ) אמורה לשנות לך במשהו כשאתה בוחר מנהיג למדינה.

אני חושב שזה מעיד על האישיות שלו ועל היכולות שלו.
כמו שמראה חיצוני גם משפיע (למשל על קבלת ראיון עבודה), אז קל וחומר שתוכנות ואישיות כן ישפיעו על התפיסה שלי את אותו האדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 2:34 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אוקי, כמו שג'יון אוליבר נוהג לומר: There's a lot to unpack here... אז בוא נתחיל:
ehud כתב:
אתה משתמש בסיסמאות.
שורה תחתונה, בתחילת תקופת הקורונה ביבי סיפר שהוא ישן שעתיים בלילה כי הוא היה עסוק בלהילחם במחלה (אני מאמין לו).

אהה... אם ביבי אמר שהוא ישן שעתיים בלילה ואתה מאמין לו אז הכל טוב. הרי בדל שקר מעולם לא עלה בפיו.
והקטע הוא שלמרות משכורת הרעב שלו ובזכות העובדה שהוא ראש הממשלה (כשמלבד המעון הרשמי בבלפור ברשותו אחוזה בקיסריה, שתי דירות בירושלים ועוד דירת דיפלומטים בניו יורק ששייכת למדינה אך משום מה רשומה על שמו) שמתעקש להשית את כל הוצאותיו והוצאות בני ביתו על המדינה (וחברים) בעצם אין לו כמעט הוצאות, בטח לא כמו לישראלי הממוצע. על מה הוא כבר משלם מכיסו? ארנונה בקיסריה?
ehud כתב:
לא מבין למה זה מביש.
אם מבחינה חוקית זכותו לבקש החזרי מס, אז זה לגיטימי לגמרי.
נכון שזה לא נראה הכי טוב בתקופה הקורונה, שבתור ראש ממשלה כאשר יש מלא אנשים שאין להם איך לקנות אוכל, אתה מבקש החזרים של מיליונים,
אבל בתכלס - זה חוקי, לגיטימי, ואין פה פגם מוסרי.
התשקורת מנפחת את זה, ואתה קונה את זה, ומשלם ברבית של שנאה.

חוקי? אולי. לגיטימי וללא פגם מוסרי? אני לא יודע על פי אלו כללי מוסר אתה פועל, אבל Hell No!
ehud כתב:
התכוונתי שהוא גם איש משפחה למופת.
זה שהוא חטא בעבר, זה נכון, אבל נראה לי שהוא עשה תשובה.

אני חושש שאתה קצת מתבלבל. אתה מכיר את המשפט פעם בוגד - תמיד בוגד? אז זה לא שביבי עשה תשובה והפך לבעל והאבא האידאלי אחרי שתי נשים נבגדות וילדה (+ נכדים) שהוא לא בקשר איתם (לפחות לא בגלוי), אלא ששרה מחזיקה לו את הביצים באחיזת חנק ולא משחררת כך שאין לו רגע פנוי לבגוד בארץ או בחו"ל גם אם היה רוצה (ואם גברת כמו שרה בבית, אין גבר שלא היה רוצה).
ehud כתב:
-אין הבדל גדול בינו לבין זהבה גלאון - הוא הצביע בעד גירוש יהודים לפני 15 שנה, וכנראה שגם היא. הוא בעד מדינה ערבית על שטחי ארץ ישראל תובב"א, וגם היא.

בגלל שגם ביבי וגם גלאון הצביעו בעד ההתנתקות הם דומים? אתה קורא את מה שאתה כותב?
ehud כתב:

הסטטוס האמוני שלי הוא פנוי להובלה. עכשיו ברצינות, אם לא היה מובן עד עכשיו, אני לא מאמין באלוהים. אני לא בדיוק אתאיסט, יותר לכיוון של אגנוסטיקן. לפעמים אני מתפלל אליו (בעיקר כשהמחשב עושה לי בעיות) לפעמים מקלל אותו (כנ"ל) אבל מעולם לא ממש האמנתי בו ולא נראה לי שאאמין, לפחות עד שלא תתגלה לי הוכחה לקיומו.
לגבי "היהודים באים" - אני לא חושב שיש דבר שהוא קדוש בפני סאטירה והומור. על הכל אפשר לצחוק, כל עוד הבדיחה כתובה היטב. ואני חייב לומר שהסיפורים שמוצגים שם (באופן מוגחך כמובן) הרבה יותר אמינים מהדרשות של שלל רבנינו הישישים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 2:35 pm 
Junior

ehud כתב:
כנראה שגם יש לו תחושת סיפוק של "כוח" בזה שהוא רוה"מ. אבל אני חושב ש 99% זה באמת תחושת השליחות כלפי עם ישראל (שגם אתה הסכמת שהיא קיימת, וזה יפה כי יש כאלו שגם את זה לא חושבים).
אגב, אין בהכרח משהו רע בזה שלמישהו יש תחושות אישיות טובות בעקבות משהו שהוא עושה לטובת הכלל.
אם למשל מישהו הוא מנכ"ל של עמותת צדקה טובה ורצינית שעוזרת להמון חלשים, אז גם אם יש לו בזה תחושה של "העצמה אישית" (גאווה ואולי אפילו קצת כוח), זה לא בהכרח לגמרי רע.

לגבי החלק הראשון - נהיה חולקים באחוזים. אני חושב שזה הרבה הרבה פחות.
לא הבנתי בשום צורה את ההמשך שלך.

ehud כתב:
אבל עדיין, סיגרים ומשקאות חריפים יכולים להגיע לכמה מאות אלפים, וזה עדיין נחשב "מושחת בקטנה".
לא ראיתי פה הקמה של ארגון מאפיה שמחסלת שופטים ושוטרים טובים.
לגבי הצעת חקיקה נגד המתחרים - זה נכון, אבל שים לב שזה לא יצא לפועל. הוא לא הביא חקיקה.

מה זה "מושחת בקטנה"?
אהוד אולמרט נכנס לכלא על כמה עשרות אלפי שקלים. אני מניח שלטעמך נעשה לו עוול?

ehud כתב:
א. לפעמים זה הרבה מעבר. אנשים עושים שיפוצים של עשרות/מאות אלפים בדירה שלהם, ומזמינים קבלן שלא מוציא חשבונית.
יש פה גניבה של אלפי או עשרות אלפי שקלים מקופת המדינה.
ב. בין אם זה העלמה על ידי האזרח הפשוט של עשרות אלפי שקלים או רק 50 שקלים, בסופו של דבר, כתוצאה עקיפה מההעלמה הזו,
גם אני וגם אתה צריכים לשלם יותר מס במשכורת, יש עוד חיילים שחסר להם ציוד קריטי, יש עוד עניים שלא מקבלים תקציב לתרופות.
אז לדעתי גניבת כסף מקופת המדינה זה דבר חמור מאד, לדעתי אפילו יותר חמורה מ"קבלת מתנות שאתה נמצא נמצא בניגוד אינטרסים מובהק".
זו פגיעה בכלל האומה היהודית.

גם כאן אין לי שום מושג מה רצית להגיד.
בגלל שיש אנשים שגונבים ולא נתפסים (אם ייתפסו יש לך ספק שיצטרכו לשלם על זה?) אז זה לגיטימי שראש הממשלה מרמה (וכן נתפס?). לא הבנתי בכלל את סעיף ב' ולא את הסוף.
ובאופן כללי אם זו התפיסה שלך אז איך אתה מוחל לו על תיק 4000 שסכומי הכסף שמדברים עליהם שם הם מטורפים בכל קנה מידה.

ehud כתב:
אבל עם כל הצחוקים, רבנים (אם הם אינם מושחתים) הם אנשים קדושים, ומוטב לא לצחוק עליהם, ובטח שלא לרמוז שהם מושחתים.

ואם הם מושחתים? כאילו אין רבנים שפוגעים מינית בילדים? זה הכל בסדר כי הם קראו בתנ"ך?
ואיך זה שיש אנשים קדושים? זה לא על גבול הפגאניות?

ehud כתב:

מעיד על היכולות שלו? אני אבא מצוין (לדעתי כמובן) ולא הייתי נותן לי להיות ועד הבית אפילו.
עצם העובדה שעובדים ועובדות בבית שלו עברו מסכת התעללויות על ידי מישהו אחר מבני הבית וזה עבר בשתיקה מצידו לא מעיד משהו על האישיות והיכולות שלו בעיניך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 29, 2020 2:55 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

הציטוטים שלך הם ממש המתנה שלא מפסיקה לתת...
ehud כתב:
האמת שהתחיל כל הסיפור שהרבנים מחו נגד הסידרה, נכנסתי לראות איזה 2-3 קטעים.
כאדם המתעניין בכדורסל, יצא בהשגחה פרטית שדווקא הקטע שהרבנים עשו גיור לכדורסלן גוי (נראה לי שקראו לו ג'יסון מגריידי).
היה קטע חזק ביותר - "מי שלא קופץ הוא גוי".

חתיכת דיסוננס קוגנטיבי מה שרשמת פה. אני מבין שמוטב שלא לרמוז על רבנים שהם מושחתים (אם הם לא מושחתים) אבל מה קורה (כמו בהרבה מקרים) אם הם כן?
וסתם לידיעה - מי החליט שכל אותם רבנים הם קדושים?
ehud כתב:
sheky כתב:

כמו שמראה חיצוני גם משפיע (למשל על קבלת ראיון עבודה), אז קל וחומר שתוכנות ואישיות כן ישפיעו על התפיסה שלי את אותו האדם.

מה בדיוק גורם לך לחשוב שהוא אבא ובעל טוב (או אדם טוב בכלל)? העובדה שהוא מגן עליהם ברשתות החברתיות? (או יש שיאמרו מסית אליהם את האש כדי להתקרבן ולעשות הון פוליטי)
נעשו כבר לא מעט ניתוחים פסיכולוגים של האיש ומשלל ניתוחים אלה די ברור כבר שהוא נרקיסיסט אגו-מניאק בעל שיגעון גדלות וחסר חמלה על גבול הפסיכופתיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 152 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 28 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: