סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 6:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 295 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דראפט 2020 מתקרב...
הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 11:40 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
נראה שכמעט כל בחירות הלוטרי (למעט וויזמן) צפויות להיות שחקנים מגובה 6-5 עד 6-9 כשגם המוקים של שנה הבאה מראים תמונה דומה, האם הניצנים לליגה של נגיד שתי עמדות ולא חמש (שבתאכלס כבר היום אין באמת 5) כבר נזרעו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 12:28 pm 
Hall of Famer

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
נו, בחייאת ראבקום ערס, די עם הדיון המזדיין הזה בכל פאקינג שרשור שני. סתמו ת'תחת שלכם כבר ותתחילו להתחשב קצת במשתמשים אחרים פה, ראבאק.

לזכותו של גרנט, ייאמר שהוא בן הבודדים שנתן סקירות מקיפות על הרוקיז.
תותח, בשנים הקודמות לא נתת תקצירים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 3:01 pm 
Hall of Famer

3&D כתב:
נראה שכמעט כל בחירות הלוטרי (למעט וויזמן) צפויות להיות שחקנים מגובה 6-5 עד 6-9 כשגם המוקים של שנה הבאה מראים תמונה דומה, האם הניצנים לליגה של נגיד שתי עמדות ולא חמש (שבתאכלס כבר היום אין באמת 5) כבר נזרעו?

מצד אחד, זו בהחלט המגמה.
בול כרכז ב6-7 מתאים לכך מאוד וגם אוקונגו כפאואר-סנטר.

מצד שני, הסנטרים לא לגמרי נעלמו מהעולם.
יוקיץ׳ ואמביד הם שניים מעשרת השחקנים הטובים בעולם לטעמי (בדיוק חמישית)
ואני מתקשה לדמיין אותם כ-pf.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 3:27 pm 
Senior

מסכים שעמדת הסנטר לא נעלמה, פשוט עברה טרנספורמציה מסוימת, איבדה קצת מהחשיבות שלה וקלטה פליטים מעמדה 4 - שהיא זו שנעלמה יותר בשנים האחרונות ונבלעה לתוך מין עמדת ווינג-מן רחבה ומודרנית.
דווקא עם הניסוי של יוסטון עמדת הסנטר עשויה לעמוד בפני סכנת הכחדה מחודשת, אבל אני חושב שזו עוד רחוק מ-ממש לקרות.

הדראפט הזה קצת מדגיש באמת את הצטמצמות העמדות, אבל אולי זה גם קצת מקרי בגלל מחסור בכשרון בעמדות 1 ו5.
אם כבר, מה שיותר מעניין הוא עלייה גדולה בשנים האחרונות ברכזים גבוהים של 6-5 עד 6-8 בדראפט, למרות מעט מאוד הצלחה של מי שסווגו ככאלו ערב הדראפט עד היום (כך שאני פחות מדבר על דונצ'יץ', סימונס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 4:19 pm 
Junior

מקווה שאי פעם נחזה ביום שתהיה מהפכה ויחזרו לשחק עם גבוהים אמיתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 4:35 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
מסכים שעמדת הסנטר לא נעלמה, פשוט עברה טרנספורמציה מסוימת, איבדה קצת מהחשיבות שלה וקלטה פליטים מעמדה 4 - שהיא זו שנעלמה יותר בשנים האחרונות ונבלעה לתוך מין עמדת ווינג-מן רחבה ומודרנית.

זה ניתוח מצוין בעיניי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 4:54 pm 
Sophomore

תמיד יהיו את השחקני 7 פוט ומעלה שיהיו מספיק טובים כדי להיות דומיננטים, אבל היום כבר להיות גבוה ממש מקבל פחות משקל בקביעת פוטנציאל.
לדעתי חלק מהעניין זה הגדלת החשיבות שורסטיאליות מקבלת בהערכת כישרון, לדוגמא שחקנים בגובה ה"ממוצע" כנראה יוכלו לשמור יותר עמדות מסנטרים או רכזים נמוכים.

ניתן לזה כיוון אחר של חשיבה, אם אתה נמוך מ 6.4 אתה צריך להיות כוכב בפוטנציה בשביל להיות בחירת לוטרי, ולדעתי זה יהפוך גם לשחקנים שגבוהים מ 7 , אם אתה באמצע אתה יכול לתת לקבוצה שלך מספיק ערך בשביל שלא תהיה "כוכב", אבל עדיין תהיה שווה בחירת לוטרי .

כמה דוגמאות פרקטיות-
גמר הNBA היה במובן מסוים בין שתי קבוצות שמלאות בשחקנים כאלה (KCP בחמיישיה , ומיאמי שהיא האבטיפוס בעיניי של הדבר הזה, הרבה בגלל באם והצמד דנקן רובינסון\טיילר הירו ) ולדוגמא אני כן רואה את דאנקן רובינסון בחמיישיה של אלופה, אבל לא את סת' קארי.
לאטלנטה יש את טריי יאנג, היא חיפשה ומצאה את השחקן הגבוהה , וכל בחירות הדראפט שלה (ומעריך שגם הקרובה) הם השחקנים האלה בגובה ה"ממוצע" שאפשר לשחק עם 3 (ובעתיד לדעתי אפילו יותר) מהם בחמישייה ולהיראות ממש טוב.
יש כמובן את דוגמאות הקיצון של יוסטון, וגם פילי היא בעיניי הדוגמא של זה, בכיוון השני.
אני חושב שהתקרה של הצמד של פורטלנד נמוכה, ולא אוהב את הציוות של מיטשל וקונלי ביוטה.

אז לפחות בעיניי קבוצות העתיד של הNBA בהכרח יצטרכו כנראה שני "כוכבים" (ונתעלם לרגע מאיזה טופ זה נחשב) , אבל שאר הרוסטר שלהן יכלול שחקנים שבהגנה יכולים לשמור על כמה עמדות, ובהתקפה יודעים להוות מעין משלים ליתרונות של הכוכבים שלהן (ובכדורסל של היום זה כמעט תמיד אומר לדעת לקלוע מה3).

אולי אני סתם מנפח יותר מידי איזהשהו מיני-טרנד בליגה, אבל הדראפט הזה ממש נותן סיבה טוב למה זה אופציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 5:08 pm 
Hall of Famer

3&D כתב:
תמיד יהיו את השחקני 7 פוט ומעלה שיהיו מספיק טובים כדי להיות דומיננטים, אבל היום כבר להיות גבוה ממש מקבל פחות משקל בקביעת פוטנציאל.
לדעתי חלק מהעניין זה הגדלת החשיבות שורסטיאליות מקבלת בהערכת כישרון, לדוגמא שחקנים בגובה ה"ממוצע" כנראה יוכלו לשמור יותר עמדות מסנטרים או רכזים נמוכים.

ניתן לזה כיוון אחר של חשיבה, אם אתה נמוך מ 6.4 אתה צריך להיות כוכב בפוטנציה בשביל להיות בחירת לוטרי, ולדעתי זה יהפוך גם לשחקנים שגבוהים מ 7 , אם אתה באמצע אתה יכול לתת לקבוצה שלך מספיק ערך בשביל שלא תהיה "כוכב", אבל עדיין תהיה שווה בחירת לוטרי .

כמה דוגמאות פרקטיות-
גמר הNBA היה במובן מסוים בין שתי קבוצות שמלאות בשחקנים כאלה (KCP בחמיישיה , ומיאמי שהיא האבטיפוס בעיניי של הדבר הזה, הרבה בגלל באם והצמד דנקן רובינסון\טיילר הירו ) ולדוגמא אני כן רואה את דאנקן רובינסון בחמיישיה של אלופה, אבל לא את סת' קארי.
לאטלנטה יש את טריי יאנג, היא חיפשה ומצאה את השחקן הגבוהה , וכל בחירות הדראפט שלה (ומעריך שגם הקרובה) הם השחקנים האלה בגובה ה"ממוצע" שאפשר לשחק עם 3 (ובעתיד לדעתי אפילו יותר) מהם בחמישייה ולהיראות ממש טוב.
יש כמובן את דוגמאות הקיצון של יוסטון, וגם פילי היא בעיניי הדוגמא של זה, בכיוון השני.
אני חושב שהתקרה של הצמד של פורטלנד נמוכה, ולא אוהב את הציוות של מיטשל וקונלי ביוטה.

אז לפחות בעיניי קבוצות העתיד של הNBA בהכרח יצטרכו כנראה שני "כוכבים" (ונתעלם לרגע מאיזה טופ זה נחשב) , אבל שאר הרוסטר שלהן יכלול שחקנים שבהגנה יכולים לשמור על כמה עמדות, ובהתקפה יודעים להוות מעין משלים ליתרונות של הכוכבים שלהן (ובכדורסל של היום זה כמעט תמיד אומר לדעת לקלוע מה3).

אולי אני סתם מנפח יותר מידי איזהשהו מיני-טרנד בליגה, אבל הדראפט הזה ממש נותן סיבה טוב למה זה אופציה.

אני מסכים שהערך של ווינגים עלה (בליגה וכפועל יוצא מכך גם בדראפט)
ושאתה רוצה שחקנים שיכולים להחליף בהגנה
אבל הכוכבים האלו - עבור רוב הקבוצות - מגיעים דרך הדראפט
ולכן אני חושב שצריך להתייחס יותר לאפסייד ולהשתדל למצוא את הכוכבים האלו
ופחות לחפש את המשלימים החביבים, שהם מעין 3&d.

למעשה, אולי אולי בגלל הערך הגדול יותר שמייחסים לווינגים, אפשר אולי למצוא ערך בעמדות אחרות.

בכל מקרה, קבוצות העתיד של הנ.ב.א. לא יצטרכו בעיניי משהו שונה ממה שהיה בעבר.
כדי לזכות באליפות אתה כמעט תמיד צריך סופרסטאר וכוכב אחד לפחות לידו.
כדי להיות קבוצה טובה אתה כנראה צריך שני כוכבים (טופ25 בליגה) ומעלה.
מסביבם לרוב יש שחקנים משלימים.
לא רואה שינוי בהקשר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 5:44 pm 
מנהל פורום

אני חושב שהדיבור על ווינגים כסוג של הדבר הכי חשוב שיש ושגבוהים צריכים להיות נורא ניידים וזהו ולא חשוב הגודל(בלי להיכנס כרגע לדיון על כשרון, שהוא חשוב, רק על סגנון) קצת מגיע מאוחר מידי. זה היה נכון כשמיאמי לקחה אליפויות, זה היה נכון אולי אצל הווריירס, אז כן, ללא ספק זה היה נכון בעשור הקודם, ברובו. אבל אני חושב שהליגה השנה, והפלייאוף בכלל קצת הראה לנו מה הכיוון במת, קבוצה חייבת נוכחות פנים כזו שהיא פיזית ועדיף גדולה, דנבר ניצחה בין היתר כי יוקיץ' סוס, ומיאמי קרקסה קבוצות בצבע, ובוסטון ניסתה והצליחה לשים את קאנטר מול טורונטו כדי שיהיה גדול שם ו-AD היה בהמה בין היתר מתחת לטבעת ובכוונה (ובכלל, הלייקרס ניסו לשחק גדול כל העונה). אז באיזשהו מובן הגודל חוזר לאופנה. עכשיו, אם זה יבוא עם ניידות, נפלא, לכן אדאביו כל כך נהדר, אם זה יבוא עם אתלטיות בנוסף, גם טוב, אם זה יבוא עם כל אלו פלוס כישורי כדורסל טכנים אז יש פרנצ'ייז פלייר שזה תמיד היה נכון, אבל אני חושב שהקבוצות הראשונות שימצאו גודל בקו הקדמי, בלי להקריב ניידות או הנעת כדור יהיו הקונטנדריות הבאות (ולכן גם שומעים שהקבוצות ה"חכמות" מחפשות גבוהים בדראפט הקרוב או בטריידים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 5:52 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
3&D כתב:

כמה דוגמאות פרקטיות-

אני מסכים שהערך של ווינגים עלה (בליגה וכפועל יוצא מכך גם בדראפט)
ושאתה רוצה שחקנים שיכולים להחליף בהגנה
אבל הכוכבים האלו - עבור רוב הקבוצות - מגיעים דרך הדראפט
ולכן אני חושב שצריך להתייחס יותר לאפסייד ולהשתדל למצוא את הכוכבים האלו
ופחות לחפש את המשלימים החביבים, שהם מעין 3&d.

למעשה, אולי אולי בגלל הערך הגדול יותר שמייחסים לווינגים, אפשר אולי למצוא ערך בעמדות אחרות.

בכל מקרה, קבוצות העתיד של הנ.ב.א. לא יצטרכו בעיניי משהו שונה ממה שהיה בעבר.
כדי לזכות באליפות אתה כמעט תמיד צריך סופרסטאר וכוכב אחד לפחות לידו.
כדי להיות קבוצה טובה אתה כנראה צריך שני כוכבים (טופ25 בליגה) ומעלה.
מסביבם לרוב יש שחקנים משלימים.

לא רואה שינוי בהקשר הזה.

תגיד, לא אמרו לך כבר חלאס. נודניק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 6:56 pm 
Senior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אני חושב שהדיבור על ווינגים כסוג של הדבר הכי חשוב שיש ושגבוהים צריכים להיות נורא ניידים וזהו ולא חשוב הגודל(בלי להיכנס כרגע לדיון על כשרון, שהוא חשוב, רק על סגנון) קצת מגיע מאוחר מידי. זה היה נכון כשמיאמי לקחה אליפויות, זה היה נכון אולי אצל הווריירס, אז כן, ללא ספק זה היה נכון בעשור הקודם, ברובו. אבל אני חושב שהליגה השנה, והפלייאוף בכלל קצת הראה לנו מה הכיוון במת, קבוצה חייבת נוכחות פנים כזו שהיא פיזית ועדיף גדולה, דנבר ניצחה בין היתר כי יוקיץ' סוס, ומיאמי קרקסה קבוצות בצבע, ובוסטון ניסתה והצליחה לשים את קאנטר מול טורונטו כדי שיהיה גדול שם ו-AD היה בהמה בין היתר מתחת לטבעת ובכוונה (ובכלל, הלייקרס ניסו לשחק גדול כל העונה). אז באיזשהו מובן הגודל חוזר לאופנה. עכשיו, אם זה יבוא עם ניידות, נפלא, לכן אדאביו כל כך נהדר, אם זה יבוא עם אתלטיות בנוסף, גם טוב, אם זה יבוא עם כל אלו פלוס כישורי כדורסל טכנים אז יש פרנצ'ייז פלייר שזה תמיד היה נכון, אבל אני חושב שהקבוצות הראשונות שימצאו גודל בקו הקדמי, בלי להקריב ניידות או הנעת כדור יהיו הקונטנדריות הבאות (ולכן גם שומעים שהקבוצות ה"חכמות" מחפשות גבוהים בדראפט הקרוב או בטריידים)

אתה צודק שזה תהליך ולא משהו פתאומי שקרה בבת אחת בשנתיים האחרונות כמו שפרשנים ואוהדים מסוימים אוהבים לחשוב, אבל ההודעה הזו לא מספרת את כל האמת.
זה נכון שיוקיץ' טחן את הקליפרס ונכון שבאם היה כוח משמעותי מתחת לסלים, אבל בשני המקרים מדובר בקבוצות שהצליחו מעל הציפיות כשיש להם סנטר מתפקד אחד. לדנבר עוד היה גם את פלאמלי, אבל הוא לא ממש אימת הרחבות באף אחד מצידי המגרש.
בוסטון שיתפה את קנטר ל7 דקות במצטבר מול טורונטו בהן הם הפסידו ב5 נקודות, ותכלס הסנטר היחיד שקיבל דקות משמעותיות אצלם ברוב הפלייאוף היה תייס, שגם הוא ממש לא סנטר קלאסי.
ואפילו הלייקרס שלגמרי הצליחה בזכות העליונות שלהם בצבע שחקן קטן יותר (כלומר דיוויס ב5, הווארד ומגי בחוץ) ככל שהפלייאוף התקדם.
הפלייאוף הזה כן הדגיש שהחשיבות של שחקני פנים ושל עליונות בצבע עדיין קיימת, אבל א. הוא כן הראה שהרבה פעמים מספיק שחקן פנים אחד בלבד, ב. הוא גם חיזק את התחושה ששחקן הפנים הזה צריך להיות נייד מפעם - ופה אני מסכים שזו מגמה של כעשור בערך.

ואני מצטרף לבקשה כלפי att - תנסה להתאפק קצת יותר ולא להאכיל אותנו בפתיונות לדיונים על איך אתה חושב שצריך לבנות קבוצות, אתה לא האשם הבלעדי בזה, אבל זה פשוט גונב כל ת'רד אפשרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 7:01 pm 
מנהל פורום

התכוונתי מול פילי כמובן לא מול טורונטו, תודה על התיקון הלא מכוון אבל המאד נחוץ. לא ששם הוא היה אדיר במיוחד, אבל אפקטיבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 7:14 pm 
Sophomore

אני לא מתכוון שווינגים הם הכי חשובים אז הנה יש הכי הרבה מהם בדראפט, אלא שבקרוב יהיו חמישיות שיורכבו כולן שחקנים שבעבר היו מקוטלגים כווינגים (וכנראה שאחד מהם יהיה עם יכולות ניהול משחק או סקורר על), בשנים האחרונות באופן כללי ובפרט בדראפט הנוכחי רואים שמה שאפשר לתאר כ"ורסטליות" (שבא לידי ביטוי בין היתר בגובה של השחקן) תופס משקל חזק בהערכת היכולות של שחקנים בדראפט ובליגה.
כל אחד מבין בול\אבדיה\טופין\אוקנגו\הליברטון\היינס ועוד הרבה אחרים אולי ימצא את עצמו משחק עם יותר משחקן אחד שהוגדר בכניסה לליגה באותו עמדה שלו, ובגלל זה הם לדעתי תופסים מקום גבוהה במוקים, וויזמן נגיד על כל האניגמטיות שלו לא היה יורד לפני כמה שנים ל12 כמו שהוא ירד בחלק מהמוקים.

אולי דרך הכי פשוטה להגיד את זה, היום בבחירת דראפט להסתכל על העמדה של חלק מהשחקנים הפך ללא רלוונטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 7:25 pm 
מנהל פורום

אז זהו, הטענה שלי שחמישיות הווינגים זה לא משהו שהולך להיות סופר נפוץ, כי הליגה חוזרת לגבוהים. פשוט גבוהים משוכללים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 7:56 pm 
Hall of Famer

הפעם הראשונה שאני זוכר שדיברו על חמישיית ווינגים בתור הדבר הבא, היתה לפני יותר מעשור באטלנטה של מרווין ווליאמס, צ-ילדרס וג'וש סמית
לא קרה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 8:32 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
הפעם הראשונה שאני זוכר שדיברו על חמישיית ווינגים בתור הדבר הבא, היתה לפני יותר מעשור באטלנטה של מרווין ווליאמס, צ-ילדרס וג'וש סמית
לא קרה

נורטון כתב:
לא קרה

אטלנטה של 2009-10 הייתה קבוצה די טובה שלא רחוקה מהדגם הזה, ג'מאל קרופורד, ג'ו ג'ונסון, ג'וש סמית', מרווין וויליאמס ומו אוונס כולם סוג של ווינגים בין 1.95מ' ל-2.05 מ', והיו 5 מתוך 7 הבכירים ברוטציה, השניים הנוספים היו הורפורד (מאוד skilled כגבוה ודי בגובה של ווינג גבוה) ומייק ביבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 8:47 pm 
Junior

stavs כתב:
דווקא עם הניסוי של יוסטון עמדת הסנטר עשויה לעמוד בפני סכנת הכחדה מחודשת, אבל אני חושב שזו עוד רחוק מ-ממש לקרות.

הדראפט הזה קצת מדגיש באמת את הצטמצמות העמדות, אבל אולי זה גם קצת מקרי בגלל מחסור בכשרון בעמדות 1 ו5.
אם כבר, מה שיותר מעניין הוא עלייה גדולה בשנים האחרונות ברכזים גבוהים של 6-5 עד 6-8 בדראפט, למרות מעט מאוד הצלחה של מי שסווגו ככאלו ערב הדראפט עד היום (כך שאני פחות מדבר על דונצ'יץ', סימונס).

העלית נקודה נכונה ומעניינת מאוד לגבי עמדה 4, שלדעתי עברה את הטרנספורמציה הכי מרתקת בין שנות ה90 (והתקופה שקדמה להן, שפחות מתמצא בה), העשור וחצי הראשון למילניום, וההתפתחויות המואצות של חצי העשור האחרון.
בעבר, השחקנים בעמדה 4 הצדיקו את שמה, מהות התפקיד שלהם היתה בפאוור. גם הסופרסטארים הגדולים שצמחו בה מאמצע שנות ה80 ועד תחילת המילניום, בארקלי ומאלון, התבססו בין היתר על כוחם הפיזי העצום. הרול פליירז בעמדה היו בתפקיד מסייע לסנטרים הגדולים והחשובים יותר. אם שמתם לב בריקוד האחרון, יש קטע שג'ורדן (או מישהו אחר מהבולס, לא זוכר) מסביר למה היה קשה לוותר על צ'ארלס אוקלי תמורת ביל קרטרייט, אך הכרחי.

החל מאמצע שנות התשעים ולמשך כשני עשורים, עמדה 4 חווה פריחה על חשבון עמדת הסנטר, כשפאוורים ורסטיליים ואתלטיים ממלאים את העמדה: סי-ווב, גארנט, נוביצקי, דאנקן (עד 2007 לפחות), ראשיד וואלאס, עבדול-ראחים, ג'רמיין אוניל, אנטואן ווקר, אנטואן ג'יימיסון, כריס בוש, אמארה, פאו גאסול, אלדריג'...ובטוח שכחתי כמה (היה גם את אלטון בראנד שהיה יותר אולד סקול). לעומת זאת, אם תדרגו את טופ 10 של הסנטרים בעשור הראשון למילניום, תמצאו מאחורי שאק, יאו ומעט השנים שאפשר לזקוף לדייויד רובינסון ודאנקן בעמדה משני קצוות העשור, שמות הרבה פחות אטרקטיביים בהשוואה לאלו שציינתי בפאוור פורוורד. זה לא סתם שדאלאס שילמה באותה תקופה סכומים גבוהים ומוגזמים לדאמפייר, ושג'מאל מאגלור הבליח באחד ממשחקי האולסטאר...

(בהערת שוליים, התופעה של "קליטת פליטים" מעמדה 4 לסנטר התקיימה גם באותן שנים שסקרתי עד כה, אבל היתה מוגבלת עבור וטרנים שצברו מאסה וניסיון לאורך הקריירה שלהם - בריאן גרנט, שון קמפ ודייל דייויס בפורטלנד, אנטוניו דייויס בטורונטו, וובר בדטרויט, ג'רמיין אוניל בשלהי הקריירה...אבל לתופעה כמו טריסטן תומפסון שעובר מפאוור לסנטר בעונתו הרביעית בליגה, אני לא מכיר תקדים דומה).

פאסט פורוורד למצב בימינו - כן, שניים מהסופרסטארים המובילים בליגה הם פאוורים (אני מחשיב את החדגבה גם כסנטר, אבל אין ספק שהוא פותח כפאוור ומוכשר מספיק לשחק משם), יש גם את סבוניס ג'וניור וזאיון שמזכירים קצת נשכחות בעמדה, אבל שאר השחקנים המובילים או הצעירים המבטיחים הם או שחקני כנף שעלו עמדה אחת מעלה (ג'יילן בראון, דוראנט, גלינארי), או עם משחק פייס אפ שחייב לכלול גם קליעה משלוש (קולינס, מרקנן, וושינגטון, ווד, JJJ, גורדון, אוברה, סיאקם - והיכולת של באגלי והאצי'מורה להצטרף לרשימה תלויה, בין היתר, בשיפור הקליעה שלהם משלוש). אפילו דרוזן עבר לשחק 4 בבועה, נותר עוד לראות אם המגמה הזו תימשך בעונה הבאה, בין אם יישאר עם הספרס או שיעבור קבוצה.

(הערת סיום, לא סתם לא הזכרתי את קווין לאב בין השחקנים המובילים לעמדה, שכן מעבר לקליעה משלוש שיש לו כמובן, נדרשת גם היכולת לשמור על שחקני חוץ או לפחות להגן על הצבע, אין לו לא את זה ולא את זה, לכן מעריך שקליבלנד תקועה איתו ועם הארכת החוזה שהעניקה לו. כמובן שגם זו התפתחות מעניינת לעמדה, הפאוורים של פעם בהחלט היו enforcers קשוחים, לעומת זאת ברשימה האטרקטיבית שנתתי לפני כמה פסקאות ניתן לאתר כמה חורים הגנתיים ובראשם נוביצקי וסי-ווב שבכל זאת הובילו את קבוצותיהם די רחוק...כל עוד האיכות התרכזה בעמדה זו והסנטרים ירשו מהפאוורים של פעם את התפקיד המסייע, ניתן היה לחיות עם חורים הגנתיים בעמדה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 8:58 pm 
מנהל פורום

ג'יילן בראון משחק יותר 2 מאשר 4 למען האמת, גם הגנתית (אם כי, הוא זה שקיבל העונה את AD ואת סיאקם וקצת את יאניס, ככה ש...)

בכ"א, זה לא כל כך משנה את הנקודה, זה שהיו כמה שנים שחונות מסנטרים, גם בגלל כשרון אבל גם בגלל בניית קבוצות וטרנדים לא אומר שלמצוא עכשיו גבוהים טובים יעניק יתרון על כל מי שנשאר לחשוב שהליגה עוברת לחמישה ווינגים. ושוב, המוקים די משקפים את זה. אם בשנים קודמות הפוטנציאלים הגולמיים בעמדה 5 היו מדורגים על גבול העשיריה השלישית ומטה, היום (גם בגלל דראפט לא מלהיב) יהיו איזה 2-3 כאלו ב-15 הראשונים ככה"נ, לפי המוקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 9:33 pm 
Hall of Famer

גם ברקלי לא היה עילוי הגנתי. עם כל הכבוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 9:34 pm 
Junior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

לא מסכים עם הרבה דברים שנכתבו כאן.
קודם כל, לומר "דנבר ניצחה בין היתר כי יוקיץ' סוס" זה כמו לומר שלפני שנה "פורטלנד ניצחה בין היתר כי לילארד סוס". שתיהן הגיעו לגמרי המערב בשנים עוקבות, יוקיץ' ולילארד שניהם השחקנים המובילים בהן. אבל כמו שנכתב כבר בהרבה מקומות, חוץ מיוקיץ', טאונס ואמביד, אין כרגע סנטרים בליגה שאפשר לבנות סביבם קבוצה. אז מה, מעכשיו הדרך לגמר הNBA עוברת דרך יוקיץ' ולכן צריך יוקיץ' סטופר?...

הלאה. "מיאמי קרקסה קבוצות בצבע" בעיקר הודות ליכולות של דראגיץ' ובאטלר להגיע לשם. או שהתכוונת רק לנוכחות של באם שם, סבבה. סנטר כמו באם זה מצרך נדיר, זה לא שניתן ללמד כל ביגמן כמוהו איך לכדרר ולמסור, לא להרבה לביגמנים יש קואורדינציה כזאת.

זה שבוסטון השתמשה בקנטר בשביל לטאטא את פילי זה נחמד, אבל אי אפשר לבנות על זה קייס...בוסטון במיוחד היא קבוצה של שחקני כנף, היא מובלת ע"י צמד שחקני כנף ורסטילי, שאליהם מצטרפים סמארט והייוורד, בעמדת הסנטר שלה פותח סנטר מובילי בגובה 6-8 ואפילו הוא סומן כמטרה בסדרה מול מיאמי. קנטר שלך הפך לבלתי רלוונטי לאחר הסיבוב הראשון, מול יריבות רציניות יותר מפילי הפצועה והמבולגנת - העובדה שהרוקי גרנט וויליאמס, שבעשורים קודמים היה נחשב לסמול פורוורד או מקסימום לטווינר, שיחק תפקיד מפתח כסנטר סמול-בול מחליף, אומרת את הכל בעצם.

AD הוא כישרון של פעם בדור, כמו שהוא חיה מתחת לטבעת הוא גם פירק את הנאגטס ומיאמי עם היד שלו מבחוץ. אם כבר להשתמש בדוגמת הלייקרס, אז דווקא העובדה שהם שיחקו עם הווארד-מגי במקום עם דייויס כסנטר לכאורה מעידה על חזרת הסנטרים הגדולים לאופנה...אבל לא באמת. כן, יש השפעה לסייז. ברור שאם אפשר לקבל סייז + ניידות + הנעת כדור זה נהדר, לא סתם כתבתי בת'רד זה (אפרופו הנושא שלו...) שכדאי למינסוטה פשוט לבחור באוקונגוו אם היא לא מוצאת טרייד מוצלח. אבל לדעתי הפוזישנלס בסקטבול עדיין כאן כדי להישאר ולהתפתח, מה שהופך שחקני כנף - בין אם מדובר בטייטום ובראון הכוכבים או ברול פליירז הסוויצ'אביליים של 3 & D - לאחד המצרכים הנחוצים בליגה.

אם לחזור שוב לנושא הת'רד בהקשר זה, תסתכלו על ארבע מהקבוצות שבטופ 6 שהיו רוצות להתחיל כבר לנצח החל מהעונה הקרובה: מינסוטה, שיקאגו, קליבלנד ואטלנטה. כולן זקוקות לסמול פורוורד איכותי, לכן מדברים על אבדיה ואוקורו כאופציות חלקיות עבורן בדראפט. שניהם שחקני כנף עם סייז ועם יכולת לנוע בין עמדות, בין אם בהתקפה או בהגנה. תעשו תרגיל עם מינסוטה ואטלנטה, שלפחות לגביהן דווח כי בוחנות אופציות להעברת הבחירה תמורת שחקן מוכח - איזה סמולים טובים וזמינים יחסית יש ברחבי הליגה? הזוי ככל שזה נשמע, אני לא חושב שטורונטו תעביר את אנונובי תמורת הבחירה הראשונה, למרות שמבחינת ואליו היא "תנצח" בטרייד הזה. עלו לי כמה רעיונות לאחרונה, בעקבות דיווחים על כך שאבדיה נפגש גם עם הבאקס, לטרייד של אטלנטה או מינסוטה על הבחירה שלהן תמורת מידלטון (כשמילווקי מקבלת גם את כריס פול בנוסף לבחירת הלוטרי, שתאפשר לה לבצע מהלכים נוספים להיפטרות מבלדסו והשגת אחד מבין דרוזן/הולידיי/בוגדן...ספקולציות, לא משנה). מידלטון שחקן שאני מאוד אוהב, אחד הטובים לעמדה שלו וכנראה טופ 30 בליגה, אבל הוא גם בן 30 ועל חוזה של 30+ מיליון לעונה. העובדה שהוא האופציה הכי טובה וריאלית שמצאתי כטרייד למינסוטה על הבחירה (שאינו כולל ירידה לבחירת לוטרי נמוכה יותר), אומרת הרבה גם על איכות הדראפט המתקרב, אבל גם על הדלילות בעמדה.

ולגבי הקבוצות "החכמות" שמחפשות גבוה מהדראפט או בטרייד, מניח שאחת מהן זו בוסטון...שזה סה"כ הגיוני, היא מסודרת בשאר העמדות ואכן הודחה ע"י מיאמי בגלל נחיתות בעמדת הסנטר. עדיין, זה לא שהם יוותרו על אחד מבין טייטום או בראון תמורת גבוה שכזה, אלא על הייוורד או סמארט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 9:40 pm 
Junior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
ג'יילן בראון משחק יותר 2 מאשר 4 למען האמת, גם הגנתית (אם כי, הוא זה שקיבל העונה את AD ואת סיאקם וקצת את יאניס, ככה ש...)

בכ"א, זה לא כל כך משנה את הנקודה, זה שהיו כמה שנים שחונות מסנטרים, גם בגלל כשרון אבל גם בגלל בניית קבוצות וטרנדים לא אומר שלמצוא עכשיו גבוהים טובים יעניק יתרון על כל מי שנשאר לחשוב שהליגה עוברת לחמישה ווינגים. ושוב, המוקים די משקפים את זה. אם בשנים קודמות הפוטנציאלים הגולמיים בעמדה 5 היו מדורגים על גבול העשיריה השלישית ומטה, היום (גם בגלל דראפט לא מלהיב) יהיו איזה 2-3 כאלו ב-15 הראשונים ככה"נ, לפי המוקים.

התלבטתי אם לכתוב בראון/טייטום כ4 של בוסטון, אבל העובדה שבראון החזק יותר שומר על הפאוורים שהזכרת ואחרים, גרמה לי לציין רק אותו. אני חושב שבכדורסל של 3-4 שחקני כנף על הפרקט, העמדה שמשויכת לשחקן נקבעת בעיקר לפי העמדה העיקרית שעליה הוא שומר. זה שלברון היה הפליימייקר העיקרי של הלייקרס העונה, לא באמת הפך אותו לפוינט או לסקנד גארד שלה...לפי ההגדרות הקלאסיות של התפקידים האלה בהתקפה.

אין למוקים שום עניין עם שיקוף הטרנדים בליגה, זה שיש את ווייזמן, אוקונגוו וטופין ב-15 הראשונים זה בגלל שהם היו פרוספקטים בולטים העונה במכללות, עם ובלי קשר לאיכות הפרוספקטים שסביבם. ווייזמן היה מגויס מדובר מהתיכונים, בגלל הנתונים הפיזיים יוצאי הדופן שלו, פלוס סט כישורים מסקרן שהפגין בעיקר שם (שהרי במכללות שיחק רק 4 משחקים). בהיעדרו, אוקונגוו היה הסנטר הכי טוב במכללות השנה. טופין פשוט היה שחקן המכללות הכי טוב השנה.
מזכיר שלפני שנתיים היה מחזור עשיר בסנטרים עם אייטון, JJJ (כרגע פאוור, אבל ברגע שיוסיף מאסה יהיה סנטר מודרני במשרה כמעט מלאה), במבה וקרטר ג'וניור. זה לא טרנד, פשוט עניין של היצע משתנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 9:46 pm 
Junior

נורטון כתב:
גם ברקלי לא היה עילוי הגנתי. עם כל הכבוד

היתה לו בעיה של סייז, אבל לא חושב שהוא היה חור הגנתי כמו נוביצקי וסי-ווב. בכל אופן, הוא היה סופרסטאר בין רוב של רול פליירז בעמדה, זו אחת הנקודות שלי...שהיא עברה תהפוכות של מעברים בין רול פליירז מסוג מסוים בשנות ה80-90 ("פאוורים" במובן הפיזי והקשוח של המילה), לכוכבים כישרוניים שחלקם היו מטופחים לעמדת סנטר בתקופה שלפני (כולל העלאת מאסה והתמקדות בכישורי פוסט על חשבון משחק הפרימטר שלהם), רק שאז נוצרה מגמה של הפיכת רוב הסנטרים לרול פליירז...וכעת שוב מוצאים לא מעט רול פליירז בעמדה, רק שהפעם מדובר בשחקני כנף (קראודר, מרכוס מוריס, תדיאוס יאנג, ג'רמיי גרנט, טאקר, קובינגטון, בויאן בוגדנוביץ', ברטאנס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 10, 2020 9:57 pm 
Hall of Famer

בהחלט מסכים. בסופו של דבר, כשהיום קבוצות זורקות פי 4-5 מהשלוש מבעבר, ברור שיהיו להם יותר שחקנים בכל העמדות עם היכולת הזאת וברור שגם ההגנה לכן תתמקד בעוד איזורים על המגרש בניגוד לאיזור הצבע התחום בעבר
לכן גם הלייקרס מיוחדים. כל קבוצה צריכה שההגנה שלה תתרוצץ כל הזמן אבל קבוצות גם צריכות רים פרובוקטור ורסיטלי בנוסף, וחדגבה הוא הטוב בעולם בהגדרה הזו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 11, 2020 1:42 pm 
Hall of Famer

Minnesota continues to explore trade opportunities, in part because that’s how this front office is wired. But I’ve also heard some chatter that the Wolves are in win-now mode. To which I would retort a confused … why? – via John Hollinger @ The Athletic
Draft, Trade,

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 11, 2020 2:37 pm 
Junior

Att כתב:
Minnesota continues to explore trade opportunities, in part because that’s how this front office is wired. But I’ve also heard some chatter that the Wolves are in win-now mode. To which I would retort a confused … why? – via John Hollinger @ The Athletic
Draft, Trade,

אחחח ג'ון הולינג'ר, הסטטיסטיקאי שהביא לנו את נוסחת הPER המיותרת, האיש שהיה שותף לבחירות המבריקות של הגריזליס בג'ורדן אדאמס (22), ג'ורל מרטין (25), ווייד בולדין (17)...
יאללה, לא מתכוון להיכנס לדיון הזה - אפרסם מוק דראפט בהמשך היום שיכלול כמה מוק טריידים, כולל על הבחירה של מינסוטה (;

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 295 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 103 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: