סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 9:44 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 142 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 3:35 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
קשה לך לדמיין? אני לא מעורה אחד לאחד בפרטים והגורמים, אבל אתה מוזמן להרים טלפון לטאריק בלאק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 3:40 pm 
Junior

מאסטר, אני אמשיך להיות פה בשבילך:

כספי קרע את המניסקוס בנבא. לא היתה עוד פציעה דרמטית מאז ככל הידוע לי, אבל הדיבור היה שהברכיים שלו גמורות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 3:42 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא יודע מה היה מצבה של הברך של בלאק בתחילת העונה, ולא יודע בדיוק ממה הוא סובל בה ואם זה דומה למה שפורסם על כספי.
בעיני מצב חמור כמו שהברך של כספי הגיעה אליו אחרי 10 משחקים של משהו כמו 20 דקות למשחק וללא פגיעה חיצונית (ככל שאני זוכר לפחות) לא מרמז על נקודת מוצא של ברך בריאה במיוחד, אבל כמו שאמרתי, אולי הכל פוקס, חזיתי נכון וטעיתי. ואגב, אני לא מתיימר לדעת אם המקרים דומים, אבל אם המצב של בלאק אכן דומה לזה של כספי - כלומר ברך שפתאום נגמרת אחרי זמן קצר וללא פגיעה חיצונית - אז זה יהיה נכון גם לגביו, וזה לא ממש מחליש את הטענות לגבי ההתנהלות של מכבי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' נובמבר 23, 2020 3:48 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 3:46 pm 
Junior

נביא בעירו כתב:

כספי קרע את המניסקוס בנבא. לא היתה עוד פציעה דרמטית מאז ככל הידוע לי, אבל הדיבור היה שהברכיים שלו גמורות.

גם כריס פול. וג'ימי באטלר. ואריק בלדסו. והרגל של פול ג'ורג' וגורדון הייוורד נחצתה לשניים. ואמארה עבר ניתוח מיקרו-שבר. וקלייברן קרע את הצולבת לפני פחות משנה ונראה נהדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 3:47 pm 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
shmueliki כתב:
מאסטר, אני בכלל לא העליתי את נושא השכר של מכבי מול יריבותיה. הכל התחיל כשאמרת "הסכומים שמשולמים לזיזיץ', כספי ודורסי הם סכומים של שחקני ספסל בריאל, ברצלונה, צסקא, אנאדולו, מילאנו, חימקי, פנרבחצ'ה...".
עכשיו אם לשיטתך זו הגישה, והציפייה ממכבי בהתאם רק להיות מעורבת בקרבות הכניסה לטופ 8 (ואולי להזדחל לשם פה ושם בעונה מוצלחת) - אז אין שום בעיה והקבוצה די סבבה אף בשנים האחרונות.
אילו הייתי אוהד הקבוצה הייתי מוחה נמרצות. היות שאני לא - אני מוחה ללא נמרצות.
עובדתית באסקוניה (בממוצע תקציב כמו של מכבי? ואני אף מחמיא להם פה כנראה) סיימה 4 שנים רצוף (2016-2019) בשביעייה הראשונה, ובכל אחת מהשנים הללו גם ז'לגיריס (כמחצית מהתקציב של מכבי לרוב? השנה כמדומני דובר על סדרי גודל של 6-8 מיליון יורו שם, אבל אל תתפוס אותי במילה, כי זה זיכרון עמום מפודקאסטים וידיעות משיא כאוס הקורונוה בכדורסל האירופי סביב חודש יוני או משהו) סיימה מעל מכבי - אז כנראה שאפשר יותר גם ללא משאבים רבים.
פאו' בכלל לא פיספסו טופ 8 מאז עונת 14-15, ובמובן מסיים (אם "נדמיין מקומות 5-8" גם בעונות בהן ישר עלו לפיינל-פור ללא רבע הגמר) אז 10 שנים רצוף הם בשמינייה המובילה (עד העונה כפי הנראה).

לא באסקוניה ולא ז'לגיריס הגיעו ל-3 גמרים כשהן אנדרדוג מובהק ובתקציב נמוך משמעותית - כשאחת מהפעמים נגמרת בזכיה.
לכן הקנאות בהצלחות שלהן נראית לי מופרכת, כאילו מכבי זה מועדון מסכן שאף פעם לא מצליח אם אין לו את פארקר, שאראס, ניקולה ובאסטון בשיאם.
ושוב, אין ספק בכלל שהנהלת מכבי עשתה טעויות לא קטנות אחרי הזכיה ב-2014. זה החל עם פירוק הסגל לרסיסים, נמשך עם הבאת זרים מפוקפקים, ונמשך עם החתמות נוצצות ללא שום התאמה והיגיון קבוצתי.
אבל זה הספורט, קבוצות בכל הענפים יכולות לתפוס כמה שנים של חורבן עד התקומה ואנשים כאן לא ממש מוכנים לקבל את זה, ואפילו כאשר הכיוון הוא נכון ממשיכים להוציא רפש על 2015.
זה פחות או יותר כמו שאוהדי הלייקרס ימשיכו לבכות השנה על ההנהלה של לפני 3 שנים, אוהדי ליברפול על כל השנים שלפני קלופ, ואוהדי בוסטון על שנות ה-90.
מאז העונה המבורדקת עם ווימס וגאודלוק אני רואה דברים אחרים שלא מצדיקים את ההשתלחות והגישה שהכל שחור ושלא יצמח דשא בחיים. מי שרוצה לחשוב אחרת - בכיף. אני סיימתי לומר את זה.
הציפייה ממכבי כרגע היא לבנות את עצמה ולייצר המשכיות שתעזור לה לצמצם את הפערים התקציביים העצומים כפי שראינו מול הספרדיות. היא תוך כדי העונה שלישית עם ווילבקין והמאמן והעונה שניה עם מרבית הסגל.

נו בסדר, גם בשנות השבעים והשמונים היו למכבי שנים נהדרות.

"הבאת זרים מפוקפקים", "החתמות נוצצות ללא שום התאמה והיגיון קבוצתי", "כמה שנים של חורבן" - אלו ניסוחים שלך על הנעשה רק לפני שנים ספורות. יש הטוענים פשוט שמצב זה פחות או יותר נמשך עד היום.
אגב, מה זה לתפיסתך "תקומה"? אתה צופה שמכבי בקרוב תחזור להיות קבוצה שנאבקת על פיינל-פור באירופה ודורסת את הליגה הישראלית?

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ב' נובמבר 23, 2020 3:48 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 3:48 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
לא יודע מה היה מצבה של הברך של בלאק בתחילת העונה, ולא יודע בדיוק ממה הוא סובל בה ואם זה דומה למה שפורסם על כספי.
בעיני מצב חמור כמו שהברך של כספי הגיעה אליו אחרי 10 משחקים של משהו כמו 20 דקות למשחק וללא פגיעה חיצונית (ככל שאני זוכר לפחות) לא מרמז על נקודת מוצא של ברך בריאה במיוחד, אבל כמו שאמרתי, אולי הכל פוקס, חזיתי נכון וטעיתי. ואגב, אם המצב של בלאק דומה לזה של כספי - כלומר ברך שפתאום נגמרת אחרי זמן קצר וללא פגיעה חיצונית - אז זה יהיה נכון גם לגביו, וזה לא ממש מחליש את הטענות לגבי ההתנהלות של מכבי.

הוא העביר עונה שלמה ונהדרת לפני כן במכבי, והגיע ללא היסטוריית פציעות. אבל גם לגביו ניקולה היה צריך להוציא את כדור הבדולח כמוך ולחזות את העתיד. כמו במקרה של ג'ונדי ו-וולטרס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 3:53 pm 
Junior

מאסטר כתב:
נביא בעירו כתב:

גם כריס פול. וג'ימי באטלר. ואריק בלדסו. והרגל של פול ג'ורג' וגורדון הייוורד נחצתה לשניים. ואמארה עבר ניתוח מיקרו-שבר. וקלייברן קרע את הצולבת לפני פחות משנה ונראה נהדר.

אבל זה בדיוק ההבדל. כל השחקנים שציינת *התאוששו* מהפציעות שלהם (אמארה לא ממש). הברך של כספי מעולם לא חזרה לעצמה. לפני שהוא חתם במכבי הוא עבר קבוצה קבוצה בנבא ואף אחת לא היתה מוכנה לתת לו חוזה מינימום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 3:58 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
שוב, אני לא מתיימר לדעת אם המקרה של בלאק דומה לזה של כספי. זה אתה שמתיימר.
אני גם לא יודע מה עשה בפגרה בין שתי העונות. אולי שיחק באחד הטורנירים האלה של 3 על 3, כמו שהרבה שחקנים עושים, ונפגע שם. אין לי מושג.
אבל אם זה כן דומה, לצורך הדיון - והברך שלו סתם נגמרה תוך זמן קצר בלי שום טראומה חיצונית - אז גם לגביו הדעת נותנת שהוא הגיע לעונה השנייה עם קונדישן בברך שלא שמו לב אליו, או העדיפו להתעלם ממנו. לא רואה למה שחקן בריא ייגמר ככה פתאום. שוב, בהנחה שזה דומה בכלל ולא סתם עז שהכנסת.
ג'ונדי ו-וולטרס זה עוד דמגוגיה טוקבקיסטית שלך שלא ראויה להתייחסות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 4:31 pm 
Junior

נביא בעירו כתב:
מאסטר כתב:

אבל זה בדיוק ההבדל. כל השחקנים שציינת *התאוששו* מהפציעות שלהם (אמארה לא ממש). הברך של כספי מעולם לא חזרה לעצמה. לפני שהוא חתם במכבי הוא עבר קבוצה קבוצה בנבא ואף אחת לא היתה מוכנה לתת לו חוזה מינימום.

מעולה. בגלל זה אני טוען שמדובר כאן בחוכמה בדיעבד. הם התאוששו, כספי לא הצליח להתאושש, אי אפשר היה לדעת את זה מראש. במיוחד שמדובר במיניסקוס ולא בצולבת או אכילס.

ובנוגע להערה האחרונה, הוא לא השחקן הראשון וגם לא האחרון שנפלט מהליגה. גם ג'רמי לין עבר קבוצה קבוצה ולא הצליח לקבל חוזה מינימום, בלי שום קשר לפציעה כזאת או אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 4:52 pm 
Junior

האם אפשר לדעת מראש שהוא בוודאות לא יתאושש? ברור שלא. האם יש חשש כבד באשר ליכולת ההתאוששות של שחקן שכבר שלוש שנים חצי מהזמן פצוע, הסחוס בברך שלו במצב רע וסגנון המשחק שלו נשען על אתלטיות? בוודאי שכן. בגלל זה ההשוואה לפציעה של היוורד וההיתממות כאילו מדובר נטו בבאד לאק הן מגוחכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 5:40 pm 
Junior

אני, ברשותכם, פורש. מאסטר, אתה לא מעוניין בדיון לצערי. זה סבבה לטעון שיש שחקנים שנפלטים מה-nba בלי קשר לפציעות. זה יותר מסבבה, זה פשוט נכון. לטעון את זה בהקשר של כספי זה מצחיק. להביא את ג׳רמי לין, of all people, בתור דוגמה מובהקת למישהו כזה זה כבר סתם עצוב.

נערך לאחרונה על ידי נביא בעירו בתאריך ב' נובמבר 23, 2020 6:02 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 5:46 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מאסטר כתב:
אני אומר שכספי לא הגיע כשחקן גמור כמו שהבחור כאן מנסה לטעון, דבר שהוא מבסס אך ורק על הרקורד של מכבי ב-2015, למרות שכספי נפצע בשנתיים לפני ההגעה פציעות נורמטיביות שחוזרים מהן מצוין בגילו. (ד"ש ממירוטיץ' כאמור)

מכבי לא יכלה לצפות לפציעה כזאת בדיוק כמו שהיא לא יכלה לצפות לפציעות של בלאק או וולטרס שהגיעו לכאן עם רקורד נקי. אלה דברים שקורים ולכן אין צורך לצעוק אמרנו לכם בגלל שפבראני הגיע פצוע לפני 6 שנים.

אין שום עוררין על כך שכספי נחשב לשחקן פציע. להתייחס ל6 העונות הראשונות שלו במנש ולהתעלם מ4 העונות האחרונות שהיו גדושות בפציעות כאלה ואחרות (בדקות משחק לא רבות, במהלך העונה הרגילה הפחות אינטנסיבית וללא משחקי פלייאוף) זה לא רציני. אאז"נ רבים פה בפורום חששו מכך שכספי יבלה יותר בחדרי הטיפולים מאשר על המגרש, אז אין מה להתפלא פתאום איך זה שהוא נפצע.
וגם וולטרס ממש לא הגיע לכאן עם רקורד נקי. עבר שתי פציעות בעונה שלפני בזלגיריס והפסיד לא מעט משחקים.
מאסטר כתב:
השחקן שאתה מזלזל בו - אנטה זיזיץ' - שהוא מבחינתך לא 'אימת היבשת' (כאילו מישהו הבטיח לך 20-10 למשחק) נותן כרגע יותר ממילוטינוב, קאליניץ', קייל היינס, ברנדון דייויס, לוברן, ג'קירי, גודאיטיס ולמעשה רוב הסנטרים ביורוליג.

מאסטר כתב:
זיזיץ' כרגע הצלחה בעיניי, אבל בכל מקרה לא הייתי שופט אותו ובטח לא דן אותו לכישלון אחרי 10 משחקים - כמו שמיהרת ועשית בהודעה הקודמת.
לפי היכולות והסטט' העונה ביורוליג, אחרי טבארס ו-וסלי, זיזיץ' נמצא בטייר של ברנדון דייויס, מונרו ופלייס, כשבין לבין מרחפים הסליפרים מוסטפה פאל, ג'יילן ריינולדס וחסן מרטין בברייקאאוט סיזן.
ב-9 הקבוצות הנוספות הסנטרים נותנים עד עכשיו עונה פחות טובה מזו של זיזיץ'. אז כן, לשאלתך, הוא אחד מהסנטרים הטובים ביורוליג לדעתי ורק יילך וישתפר. יש טובים ממנו, אבל הוא במקום מכובד ברשימה ו'שווה את הכסף'.

מילוטינוב שחקן הרבה יותר טוב מזיזיץ ואחרי 2 משחקים ראשונים בהם עדיין התאושש מפציעה ושיחק פחות מ-10 דקות למשחק הוא חזר לעצמו ובמשחק האחרון כבר דפק דאבל דאבל של 18 + 12 עם 100% מהשדה. קאליניץ בעמדה אחרת ולא ברור איך נכנס לרשימה. קייל היינס מבוגר בעשור מזיזיץ ובצד היורד של הקריירה ועדיין תורם הגנתית פי כמה מהקרואטי. ברנדון דייויס שחקן הרבה יותר טוב שהמספרים שלו מצומצמים בגלל הסגל הרחב של ברצלונה. לוברן גם שחקן בירידה ולדעתי מרוויח בזלגיריס פחות מזיזיץ ולטעמי שחקן באותה רמה אם לא יותר טוב. על ג'קירי כבר כתבתי מה אני חושב. גודאיטיס אחרי כמה פציעות קשות וכנראה לא יחזור לעצמו אבל לפני הפציעות היה שחקן הרבה יותר משפיע מהקרואטי.
נראה לי שאתה קצת מתייחס יותר מדי למספרים של זיזיץ (העובדה שאתה מזכיר את ריינולדס, שלא עשה הרבה במכבי, רק בגלל הסטטיסטיקות היפות די מראה את זה) ומתעלם מהבעיות הקשות שהוא גורם למכבי בהגנה. אני חושב שהוא היה שחקן יותר טוב ומבטיח לפני המעבר למנש ולמרות שהוא צעיר עדיין אני לא רואה אותו הופך לאימת היבשת ברחבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 24, 2020 7:49 am 
Junior

צ'ארלס, גם אני הסכמתי ואמרתי כמוך שזיזיץ' שומר רע בפיק אנד רול ומקשה על ההגנה של מכבי. אני גם לא בטוח שזו הייתה הפתעה גדולה.
מצד שני, אי אפשר לקחת את מה שהוא כן נותן, ואת העובדה שהוא משתפר ונראה טוב ממשחק למשחק בהתקפה ובריבאונד - עם איכויות שאין להרבה סנטרים ביורוליג.
וכן, גם אם המספרים לא מספרים את כל התמונה בגלל הצד ההגנתי, עדיין אי אפשר להתעלם מהם לחלוטין מבחינת נקודות, אחוזים וריבאונד, כמו שאהבת להשתמש בהם במקרה של דורסי.
ועוד נקודה על הצד ההגנתי דווקא - אני חושב שבלואו פוסט הוא שומר בסדר גמור ומעל הממוצע. נותן למכבי אופציה להתמודד עם סנטרים מאסיביים שעשו להם צרות לאורך שנים.
זכור לי במיוחד גרג מונרו שחגג על האנטר במשך כמה דקות רצופות, עד שזיזיץ' נכנס ועצר אותו ב-2 מהלכים רצופים בצבע כולל גג. דובלייביץ' במשחק האחרון ניסה וניסה וסיים עם 3/11 מהשדה.

בנוגע למילוטינוב בוא נראה בהמשך מי 'הרבה יותר טוב' ממי. אאל"ט הוא סיים את העונה האחרונה פצוע והתחיל רע ולאט את הנוכחית.
אני לא מזכיר את ריינולדס 'רק בגלל הסטטיסטיקות היפות' אלא ראיתי אותו בעיניים בכמה משחקים השנה בבאיירן, והוא נראה אחרת לגמרי מהגרסא הכבדה והרובוטית במכבי.
ואגב ריינולדס, הטרנספורמציה שהוא עבר בהפרש של כמה חודשים מראה שגם זיזיץ' יכול לחזור לגרסא הרבה יותר אתלטית ודינמית. אם תסתכל על ריינולדס במרץ ותראה אותו עכשיו בבאיירן אתה לא תאמין שזה אותו שחקן.

בנוגע לכספי, אני מצפה מפורום סלניוז לחשוב קצת יותר מזה. אולי הציפיות שלי גבוהות מדי. לומר שחקן פציע בגלל שבר באצבע ונקע בקרסול בתור 2 מ-3 הפציעות המשביתות זה לא רציני.
אלה פציעות שקורות כל הזמן ומחלימים מהם כל הזמן בצורה מלאה. אלה לא פציעות שאמורות להיות להן השפעה בטווח הארוך. והבחור הגיע בגיל 30 לא בגיל 35.
הוקיץ', אני יכול להבין חשש בשל סחוס בברך, למרות שאף אחד מאיתנו לא עבר על הבדיקות ומדובר פעם אחת במיניסקוס, אבל זו לא הטענה. החשש של האנשים כאן התבסס על פציעות של שבר באצבע ונקע בקרסול, שמהן אין שום בעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 24, 2020 12:39 pm 
Hall of Famer

אגב, אני מעיין במספרים של ריינולדס במכבי ומשפשף עיניים - 5.3 ריבאונד בממוצע ביורוליג ב-14 דקות משחק (לשם השוואה ז'יז'יץ' לוקח 6.6 ב-22 דקות, לא שזה רע כמובן בפני עצמו).
הוא אולי לא שחקן התקפה מרשים במיוחד וזה קצת גורם לנו (גם לי) קצת פחות להעריך אותו. גם מספרי היורוקאפ שלו בזניט לפני שתי עונות טובים מאוד - 13.8 נק', 8.1 ר'.

מאסטר, אתה מאמין שכספי יסיים את העונה הנוכחית ללא היעדרויות משמעותיות, ונניח החל מעוד חודש-חודשיים (לאחר חזרה מדורגת וכו') יעבור לרמת עומס רגילה (עבור שחקן מוביל במכבי) של נניח 20-25 דקות למשחק במסגרת 2-3 משחקים בשבוע?
בכמה היית מכמת את הסיכויים לכך?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 24, 2020 12:48 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

לגבי זיזיץ - לא הייתי אומר שהאיכויות שלו הן משהו שאין להרבה סנטרים ביורוליג. הוא גוף גדול וזה נכון שאי אפשר ללמד סייז, אבל גם מבחינת סייז הוא לא יוצא דופן במיוחד (2.12 מ' עם מוטת ידיים של 2.21). יש לו ידיים טובות לתפוס כדורים אבל אין לו טאץ' מספיק טוב ולראיה הוא מחטיא לא מעט זריקות מטווחים קרובים ובעיקר אין לו מספיק ליפט בשביל לסיים מעל שחקנים גדולים או אתלטים ביעילות. מספיק היה לראות איך הוא התקשה מול פרימן ונסטרנקו של הפועל חיפה אתמול. 11 נק' ב-50% מהשדה ומהקו זו לא ממש תצוגה דומיננטית.
נוסיף על זה שאין לו יכולת מסירה טובה והוא מגיב לאט במצבי דאבל טים או בהיי פוסט, מה שמנטרל עוד יותר את האפשרות למשחק בין גבוהים או לניצול יכולות הפוסט שלו כשבאה עזרה.
לגבי ההגנה, הוא מגן פוסט לא רע אבל לא ברמה שמחפה על המגבלות שלו בהגנת החוץ.

לגבי כספי - אף אחד לא חשש פה בגלל שבר באצבע או נקע בקרסול. הקרע במיניסקוס והעובדה שהוא מתקשה לחזור מפציעות ונעדר תקופות ארוכות מכל פציעה הן מה שמדאיג. אני חייב לומר שהתצוגה שלו אתמול היתה מעודדת קצת כי אם יש דבר שהוא השתפר בו לאורך השנים זה ראיית המשחק שלו. הוא בהחלט השתפר כמוסר ותמיד היה שחקן פעלתן שיודע לנוע ואי אפשר לומר שחסרה לו אינטנסיביות ורצון. עדיין אני מתקשה להאמין לאור ההיסטוריה שלו שהוא יחזיק מעמד עונה שלמה או יציג את הדומיננטיות שציפו ממנו. מספיק לראות כמה איטי שחרור הכדור שלו מבחוץ, שנגרם בגלל שהוא שינה לחלוטין את הזריקה כדי להקל על העומס על הברכיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 24, 2020 12:51 pm 
Hall of Famer

כמה דברים.
1. תמיד יש את הבלבול הזה בין סכומי נטו לסכומי ברוטו. הסכומים שמפורסמים בתקשורת בישראל על שחקני מכבי הם סכומי נטו. אני לא יודע אם ה - 3.7 מיליון של לארקין זה ברוטו או נטו. זה מאד משמעותי ובנק' 2 נבין למה.
2. מכבי תל אביב החתימה את עומרי כספי על 3.2 מיליון דולר ל-3 שנים. אבל זה לא באמת הסכום שהיא החתימה אותו. בשנה הראשונה הוא היה על מעמד של תושב חוזר, סביר להניח שמכבי שילמה עליו 25% מס. אבל מהשנה הנוכחית מכבי משלמת על כספי מס מלא. כלומר עלות מעביד מעל 2 מיליון דולר. מאסטר, האם היית רוצה את כספי בסכומים האלו בקבוצה שלך?
3. מאסטר, אתה לא יכול לעשות הקבלה בין תקופות שפל באן.בי.איי של קבוצות ליורוליג. באן.בי.איי לוקח זמן לבניה חדשה. יש חוזים ארוכי טווח. הרבה יותר קשה להשיג כוכבים חדשים, בגלל חוזים ארוכי טווח. באירופה הדבר שונה. כל שנה אתה יכול לבנות מחדש. הרבה יותר קל לעבור משושלת אחת לשושלת חדשה. אפשר לראות איך הקבוצות הגדולות באמת כמו צסק"א, ריאל, פנר ממשיכות שוב ושוב לאורך שנים ארוכות להגיע לפיינל פור עם סגלים משתנים וקבוצות אחרות לחלוטין. הגיוני באן.בי.איי להמתין משהו כמו 3 שנים מתום שושלת לתחילת שושלת חדשה וזה אפילו מהר מאד. באירופה להמתין 3 שנים לבניה מחדש של קבוצה זה אומר לפחות 2 עונות כישלון.
4. לגבי כספי. הוא בא עם סימני שאלה מאד מאד גדולים לגבי הבריאות שלו. מצב הברכיים שלו היה נוראי (עדיין) והסיבה שהוא לא מצא יותר חוזה באן.בי.איי וכמובן השנים האחרונות שלו באן.בי.איי היו פועל יוצא של המצב הגופני שלו. בזמן אמת היה ברור שההחתמה של כספי היא הימור ושיש סיכוי גבוה מאד שכספי לא יתרום הרבה למכבי בגלל המצב הגופני שלו. אצל מירוטיץ' זה ממש לא היה ככה. ודבר אחרון, מירוטיץ' צעיר מכספי ב-3 שנים. בעוד שכספי חתם במכבי בגיל 31, גיל לא צעיר, בדר"כ בצד היורד של הקריירה, מירוטיץ' חזר לאירופה בגיל 28, גיל שבו שחקנים נמצאים בשיא הקריירה שלהם

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 24, 2020 1:20 pm 
Junior

מירוטיץ' גם בחר לחזור לאירופה למרות שיכול היה להמשיך ב-NBA, לכספי לא היה דורש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 142 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], סאבוניס ו 130 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה