Shiver כתב:
לגבי ההערה בסוף - מן הסתם זו הערה ביקורתית לגבי הציניות של המערכת והעולם שלנו.
אם הקורונה לא הייתה פוגעת באוכלוסייה שגם ככה נזרקת מתחת לגלגלים והיא "פחות חשובה" (העולם שייך לצעירים), הגישה הייתה שונה לחלוטין.
היא פוגעת בעיקר בקשישים ואנשים חולים שזה ציבורים שמבחינת דעת הקהל הן פחות חשובים.
100 קשישים שמתים לא מקבלים כותרות באמצעי התקשורת כמו בחורה אחת צעירה ויפה שיש לה תופעות לוואי.
הנחתי (וקיוויתי) שזה מה שהתכוונת
, תתעלם מההערה שלי בנושא הזה...
Shiver כתב:
לגבי החיסון: לא רשמתי שהחיסון לקורונה הוא כמו לשפעת רק קצת שונה. אמרתי שזו בערך אותה רמת מורכבות.
ועובדה שכל מדינה עם מחקר רפואי ברמה גבוהה (כמובן כל המעצמות ואפילו מדינות קטנות כולל ישראל) הצליחה תוך כמה חודשים לפתח חיסון ברמה סבירה לחלוטין. אני מהנדס (לא מתחום הרפואה אמנם) - אם זה משהו שכל כך הרבה גורמים מחקריים בעולם הצליחו לעשות במקביל - כנראה שהידע הבסיסי כדי לפתח את החיסון כבר היה קיים מספיק זמן בספרות המדעית ובתעשייה, שפרקטיקות דומות כבר נעשו, ושהיה צריך בעיקר לעשות כל מיני התאמות למאפיינים הספציפיים של הוירוס כמו המבנה הפיזי שלו וכו'. מצטער אבל מבחינה הנדסית אין כאן שום מהפכה, פלא או הישג אנושי גדול במיוחד
נו אז דווקא בגלל שאתה מהנדס אתה צריך לדעת שעולם של פיתוח, בדיקה וייצור בפחות משנה פאקינ' מדהים.
נגיד ואתה עובד בברודקום ועכשיו אני מבקש מכם לבנות מודם חדש עם רוחב סרט שונה לחלוטין ושמשדר בתדרים עם הפרעות שונות - אתה יודע את הבסיס אבל צריך להתאים עכשיו את כל הרדיו שלך ואת כל הדיגיטל שלך למודם החדש. אתה מאמין שאתה יכול תוך שנה להגיע למצב של פיתוח+וריפקציה+ייצור+פוסט-סיליקון?
מה שמדהים זה לא שהם מצאו חיסון, אלא שהם תוך שנה התחילו מחקר+ייצור+בטיחות.
אם אתה עובד בחברת סמי-קונדקטורס אני מוכן להמר שבין דור לדור של המוצר שלכם עוברת במינימום שנה, וזה רק הוספת פיצ'רים.
ציטוט:
אבל לכל החלטה שלהם היית יכול למצוא תמיכה של בכירי מערכת הבריאות, הפרויקטור, מנהלי בתי החולים, קופות החולים שהם לכאורה היו צריכים לייצג את הצד הרפואי, הבריאות של כולם ולהתעלות מהאינטרסים האלה. היו המון התבטאויות/הערכות מביכות של גמזו, גרוטו, עידית מטות, אלרעי פרייס, שרון אלרעי ועוד. הם גורמים מקצועיים שאמנם עם אינטרפייס עם ההחלטות הפוליטיות אבל הם אמורים להציג משהו אחר, ואם דברים נעשים בניגוד לדעתם אני מצפה מהם להתפטר. אם כל מיני החלטות מקצועיות היו נגועות עמוקות בשיקולים זרים או הערכות מוטעות, אין לי סיבה להניח שהמצב שונה כאשר הממשל מאיץ בחברות התרופות לפתח חיסונים והבקרה עליהם.
אתה יכול לתת דוגמא?
השאלה אם סגר יהיה יעיל או שעדיף ריסון מהודק היא לאו דווקא שאלה רפואית לטעמי... הרופאים יכולים להגיד מה המקומות המסוכנים מבחינתם ומה הסיכונים בכל מקרה ובסוף זו החלטה של הממשלה + רופאים לבריאות הציבור ( או מי שאמור להבין איך לגורם לציבור להתנהג כמו שהוא רוצה שהוא יתנהג).
אם מישהו אחד תומך בסגר מלא והשני בסגר מהודק זה לאו דווקא אומר שיש פה סתירה רפואית. אם אחד מאמין בחסינות העדר והשני לא אז זה לגמרי בתחום הרפואה, האם לבודד חוזרים מחו"ל או לא? זו שאלה מתנהלתית/הסתברותית.
בסוף מיעוט מוחלט של הרופאים יגיד לך שאין בעיה שכולם יסתובבו בחוץ ושזו רק שפעת. כל השאר טוענים את אותו דבר על הבסיס אבל לא בהכרח מסכימים על דרך הטיפול באוכלוסיה (שזה כאמור לא ממש רפואי פר-סה).
אני לא אומר שהיו 0 פאדיחות, היו כמה שאני זוכר (עניין החולים הקשה, התחזיות הפסימיות וכו') אבל אלו מקרים ספורים יחסית.
ציטוט:
אפילו הויכוח על חסינות עדר שהיום נראה כמו משהו הזוי, הוא היה דיון ולידי בין הרבה גורמי רפואים איכותיים בתחילת המגיפה.
גם לגבי זה שהעולם שטוח היו ויכוחים שהיום הם נראים הזויים. אובזרבציות וידע חדש משנים קונספציות והבנה של דברים, לא מבין מה כל כך בעייתי בהנחה מסוימת שהתגלתה כשגויה (וכולם התיישרו מאחוריה).