סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 9:26 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 138 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 8:47 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מה שיוניק אמר.
בנוגע למה שקורה בחול - ברור שליהודים אין השפעה על מה שקורה שם,והם נאלצים להתאים את עצמם.
כאן שומרי הכשרות הם קבוצה גדולה (נראה לי אפילו הרוב) וטבעי שינסו לסדר לעצמם חיים נוחים יותר,גם אם זה אומר ,שונות שמיים,שבוע בשנה את אפשר להכניס אוכל לבית חולים.
לדעתי מערכת המשפט התערבה כאן בעניין פוליטי שצריך להיות מוכרע על ידי פוליטיקאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 8:49 pm 
ןתכל'ס הוא כנראה יוכרע על ידי פוליטיקאים.
הימור לא כ"כ פרוע: עד פסח הבא יחוקק חוק בנושא. הימור ממש פרוע: עד פסח הזה.
תזכרו את זה אז, כשנחזור לפתיל הזה.

חזור למעלה

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 8:49 pm 
Hall of Famer

אני אגב,נגד שיח ה"התחשבות" ובעד שיח האינטרסים.
אם יש כח פוליטי רב יותר למי שרוצה חמץ בבתי החולים נאלץ להסתדר כמו בחול,אם יש לנו שומרי הכשרות,כח פוליטי,נפעיל אותו כדי לסדר לנו שהות יותר נסבלת בבתי החולים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 8:50 pm 
Hall of Famer

יוניק כתב:
ןתכל'ס הוא כנראה יוכרע על ידי פוליטיקאים.
הימור לא כ"כ פרוע: עד פסח הבא יחוקק חוק בנושא. הימור ממש פרוע: עד פסח הזה.
תזכרו את זה אז, כשנחזור לפתיל הזה.

לא חושב.חקיקה דתית זה דבר מסריח,אף אחד לא רוצה לעשות את זה.
אם אפשר היה לסדר את זה בתקנות או משהו מנהלי,זה היה קורה,ברגע שזה חקיקה זה לא יקרה לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 8:51 pm 
Hall of Famer

שום סיכוי בעולם שייחקק חוק האוסר על כניסת חמץ לבתי חולים. אין בשום קונסטלציה רוב לחוק כזה. אגב , גם מה״חוק״ המצחיק על איסור הצגת חמץ בפרהסיה כבר מזמן עשו צחוק. לכו לראות מה קורה בפסח בתל אביב.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 8:52 pm 
Hall of Famer

אגב גם בחקיקה כבר לא בטוח שניתן לעשות את זה.
מחרתיים בגץ יכול להחליט שזה נוגד חוק יסוד או "סבירות" או אנאעארף ולפסול את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 8:53 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
אגב גם בחקיקה כבר לא בטוח שניתן לעשות את זה.
מחרתיים בגץ יכול להחליט שזה נוגד חוק יסוד או "סבירות" או אנאעארף ולפסול את זה.

בהחלט. גם אם ייחקק חוק כזה בג״צ יפסול אותו ובצדק. אין שום דרך להכריח כפייה דתית באמצעות חקיקה במדינה דמוקרטית.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 8:58 pm 
Senior

לא קראתי את פסיקת בג"צ אבל אם הבנתי נכון, תמציתה הייתה שאין בעיה עם ההגבלה כשלעצמה, אם הייתה מגובה חוקית. בכך בעצם העביר בג"צ את הכדור לפוליטיקאים והזמין אותם לחוקק איזה חוק שהם רוצים.
ולכל מי שיטען שבג"צ לא יאשר חקיקה של כפייה דתית, יש לי רק דבר אחד להגיד לו: "חוק בשר ומוצריו (94)"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 9:10 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
ולכל מי שיטען שבג"צ לא יאשר חקיקה של כפייה דתית, יש לי רק דבר אחד להגיד לו: "חוק בשר ומוצריו (94)"

.
זה לא חוק שכופה את הדת על אזרחי המדינה. חוץ מזה אתה חושב באמת שאי אפשר להשיג בארץ בשר לא כשר.... ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 9:14 pm 
Senior

גם חוק החמץ לא. חוץ מזה אתה חושב באמת שחולה לא יוכל להגניב חמץ לבית החולים....?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 9:29 pm 
Hall of Famer

למה צריך להגניב? ואם בבית חולים מסויים יש שומרים שבודקים יסודי , אז מה ? חוק שבתאכלס אוסר על אזרחים לאכול חמץ (במקרה הזה מאושפזים בבתי חולים) הוא לא חוקתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 10:28 pm 
Hall of Famer

החוק לא אוסר אכילת חמץ. הוא אוסר הכנסת חמץ למוסד מסוים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 10:30 pm 
Hall of Famer

באותה מידה הבימה יכול להחליט מחר לא לאפשר הכנסת אוכל לא צמחוני בשעריו מסיבות מוסריות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 10:37 pm 
Hall of Famer

בהבימה אתה נכנס להצגה לשעתיים. בבית חולים יש אנשים שנמצאים שבועות או חודשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 10:46 pm 
Senior

עופר האדום כתב:
למה צריך להגניב? ואם בבית חולים מסויים יש שומרים שבודקים יסודי , אז מה ? חוק שבתאכלס אוסר על אזרחים לאכול חמץ (במקרה הזה מאושפזים בבתי חולים) הוא לא חוקתי.

האמירה על הגנבת החמץ הייתה סוג של לשון בלחי על רקע מה שאתה כתבת (ולמען הסר ספק, גם זה וגם זה לא רלוונטיים)
חוק הבדר אוסר על יבוא בשר לא כשר, אם לדעתך אין פה כפיה דתית באמת שאין לי איך להמשיך את הדיון הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 10, 2021 11:57 pm 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:

פסח נמשך שבוע אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 12:07 am 
Sophomore

יוניק כתב:
ido כתב:

ובכלל - האם "פיקוח נפש" לא מגדיר שכן ייגשו לבית החולים?

בוודאי שכן. רק שאתה לא מתפנה לבית חולים רק בגלל פיקוח נפש. יש גם דברים כמו שברים, התייבשות וכד' שבד"כ אדם מתפנה ואם זה המצב בביה"ח וזה מאד מקשה עליו, הוא יחשוב פעמיים או שלוש אם להתפנות. או אולי יעדיף בית חולים מרוחק או מקצועי פחות, כי שם ימנע מבעיות כאלה.
פעם ב1000 מקרים, מדובר בשיקול דעת מוטעה שעלול להסתיים ברע.

ואני לא מביע דעה בעצם הנושא. מה צריך לגבור כאן. הקושי של החילוני שנמנע ממנו לאכול כרצונו או הקושי של הדתי שלא יוכל או אולי יתקשה מאד לאכול מהאוכל והכלים של בית החולים.
זה נוגע בשורשי המחלוקות שלנו כאן. האם המדינה מוגדרת יהודית ואם כן במה זה יתבטא וכו' (הרי אף אחד לא מצפה בבית חולים בניו יורק שיתחשבו ביהודים ולא יכניסו חמץ בפסח לבית החולים).
ספיציפית אאל"ט רוב הציבור בישראל שומר כשרות ובפרט בפסח, אז יש כאן אולי יותר מקום להתחשבות מאשר סתם "מיעוט" דתי.

תודה יוניק. עדיין לא הבנתי לגמרי. האם הבעיה היא שעלולים לראות חמץ, או שחדרי האוכל יהיו לא כשרים ולא יוכלו לאכול בהם?
כי אני לא חושב שזו בעיה גדולה לוודא שאזורים מסוימים יהיו בגדר ''חמץ'' ואזורים אחרים בגדר ''כשל''פ''.

אבימאל כתב:
עופר האדום כתב:

פסח נמשך שבוע אחד.

בפועל אוסרים על הכנסת מזון החל מהרגע שבו הכשירו את המוסד לפסח, וזה תמיד כמה ימים לפני ליל הסדר - כך שבפועל מדובר על שבועיים. בשביל אדם מאושפז, שבועיים יכולים להרגיש כמו נצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 12:13 am 
Hall of Famer

הבעיה היא לא לראות חמץ.
הבעיה היא שחמץ ,בניגוד לשאר מאכלות אסורות שקיים בהם כלל של "בטל בשישים", לא מתבטל אפילו ב1 חלקי אלף.
זאת אחת הסיבות שעושים כלים מיוחדים לפסח (ובכלל כשרות לפסח היא הרבה יותר הסטרית מכשרות רגילה.)
אז אם נכנסת עם הסנדוויץ למחלקה ואופס,נפל פירור לסיר מרק,הלך המרק וצריך להכשיר מחדש את כל הסיר.
במובן זה הרבה פחות בעייתי שתכניס צ'יזבורגר או סנדוויץ' חזיר מאשר חמץ בפסח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 12:28 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
יוניק כתב:
ספיציפית אאל"ט רוב הציבור בישראל שומר כשרות ובפרט בפסח, אז יש כאן אולי יותר מקום להתחשבות מאשר סתם "מיעוט" דתי.

אתה יוצא פה מנקודת הנחה מרחיקת לכת למדי, הייתי אומר - שכל מי ששומר כשרות (בין אם בכלל ובין אם בפסח בפרט) שומר אותה בקנאות של טרולינו החביב כולל איסור לראות חמץ בסביבתו, או מקפיד קלה כחמורה כמו שהדגים אבימאל, או שכמו שניהם הוא חושב שזו זכותו ואולי אף חובתו לתחוב את חוטמו, ולו כזית, בשמירת הכשרות של זולתו.
אני חושב שנקודת ההנחה שלך מוטעית, בלשון המעטה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 1:33 am 
ראי שעל הקיר כתב:
יוניק כתב:

אתה יוצא פה מנקודת הנחה מרחיקת לכת למדי, הייתי אומר - שכל מי ששומר כשרות (בין אם בכלל ובין אם בפסח בפרט) שומר אותה בקנאות של טרולינו החביב כולל איסור לראות חמץ בסביבתו, או מקפיד קלה כחמורה כמו שהדגים אבימאל, או שכמו שניהם הוא חושב שזו זכותו ואולי אף חובתו לתחוב את חוטמו, ולו כזית, בשמירת הכשרות של זולתו.

אני מניח שמי שמגדיר את עצמו "שומר כשרות", מתכוון לשמירת כשרות לפי המינימום ההלכתי המקובל (או שהוא אף פעם לא חשב על זה אבל ככה נוהג בפועל). לפחות באוכל שהוא קונה או מקבל בביה"ח. הדרישות הללו הן דרישות כשרות של הרבנות, שהיא הגוף המוסמך לכשרות בישראל. אני בספק אם גם הגופים הלא חוקיים שמנסים לתת כשרות מקלה יותר, מחוץ לרבנות, יאשרו זאת. כך שאני חושב שיש בסיס די טוב להנחה שלי. עדיין יתכן שאני טועה כמובן.

חזור למעלה

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 1:37 am 
Hall of Famer

אני בטוח לגמרי שלרוב הציבור היהודי בארץ לא מזיז אם יש פיתה איפשהו בבית החולים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 1:37 am 
ido כתב:
יוניק כתב:
ido כתב:

ובכלל - האם "פיקוח נפש" לא מגדיר שכן ייגשו לבית החולים?

בוודאי שכן. רק שאתה לא מתפנה לבית חולים רק בגלל פיקוח נפש. יש גם דברים כמו שברים, התייבשות וכד' שבד"כ אדם מתפנה ואם זה המצב בביה"ח וזה מאד מקשה עליו, הוא יחשוב פעמיים או שלוש אם להתפנות. או אולי יעדיף בית חולים מרוחק או מקצועי פחות, כי שם ימנע מבעיות כאלה.
פעם ב1000 מקרים, מדובר בשיקול דעת מוטעה שעלול להסתיים ברע.

ואני לא מביע דעה בעצם הנושא. מה צריך לגבור כאן. הקושי של החילוני שנמנע ממנו לאכול כרצונו או הקושי של הדתי שלא יוכל או אולי יתקשה מאד לאכול מהאוכל והכלים של בית החולים.
זה נוגע בשורשי המחלוקות שלנו כאן. האם המדינה מוגדרת יהודית ואם כן במה זה יתבטא וכו' (הרי אף אחד לא מצפה בבית חולים בניו יורק שיתחשבו ביהודים ולא יכניסו חמץ בפסח לבית החולים).

תודה יוניק. עדיין לא הבנתי לגמרי. האם הבעיה היא שעלולים לראות חמץ, או שחדרי האוכל יהיו לא כשרים ולא יוכלו לאכול בהם?
כי אני לא חושב שזו בעיה גדולה לוודא שאזורים מסוימים יהיו בגדר ''חמץ'' ואזורים אחרים בגדר ''כשל''פ''.

אני לא בקי בהיסטוריית הנושא הזה, כי אני ברוך השם לא בעניין של בתי חולים וכשזה מגיע בנסיבות משמחות אני בד"כ מוכן מראש, אבל זכור לי משהו שהייתה הצעת פשרה כזו והרבנות לא הסכימה לקבל אותה. אני מעריך שאם הם לא סומכים על אנשים שלא יכניסו חמץ לבית החולים כולו ומנסים לאכוף זאת על ידי שומרי הכניסה, שזה כמעט בלתי אפשרי לאכוף אזורי חמץ.
אני מעריך שבחוק שיעבור כמו שהימרתי, זה פחות או יותר יהיה נוסח הפשרה.

חזור למעלה

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 1:40 am 
Junior

יוניק כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
יוניק כתב:

אני מניח שמי שמגדיר את עצמו "שומר כשרות", מתכוון לשמירת כשרות לפי המינימום ההלכתי המקובל (או שהוא אף פעם לא חשב על זה אבל ככה נוהג בפועל). לפחות באוכל שהוא קונה או מקבל בביה"ח. הדרישות הללו הן דרישות כשרות של הרבנות, שהיא הגוף המוסמך לכשרות בישראל. אני בספק אם גם הגופים הלא חוקיים שמנסים לתת כשרות מקלה יותר, מחוץ לרבנות, יאשרו זאת. כך שאני חושב שיש בסיס די טוב להנחה שלי. עדיין יתכן שאני טועה כמובן.

מרבית האנשים ששומרים כשרות בפסח הם לא דתיים ואני די בטוח שלרובם לא אכפת מהדברים האלה ולא מעניין אותם אם רב אישר זאת או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 1:43 am 
נורטון כתב:

אני בטוח לגמרי שאם נפרוט את הכשרות לפרטים תמצא שרוב הציבור לא מעוניין בפרטים הללו, (לצרכן הכשרות אכפת מי מדליק את האש בתנור? אם בררו את האורז? אם הכשירו את הכלי? אם "גוי" מזג את היין?), אבל הוא כן מעוניין בתעודת "כשר" שמעידה על כשרות המוצר. וכשרות המוצר מה לעשות, כוללת את הפרטים הללו.

זה נכון אגב מן הסתם גם לדברים אחרים. לא נצרוך משחה כלשהיא בלי אישור משרד הבריאות נניח, אבל אם יפרטו לך את דרישות המשרד (אין לי שמץ של מושג מהן, אבל נניח לדוגמא שימוש בכפפות בעת היצור, ניסוי על 1000 איש לפחות, מזיז לך אם זה יהיה 500?), יש מצב גדול שחלק יראו לך מיותרות של ממש.

חזור למעלה

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 1:51 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:

סיכוי טוב שאתה צודק, לכן אני חושב שהפוליטיקה צריכה לשחק פה.
אם הציבור מתחלק לאלה שזה מפריע להם, אלה שלא אכפת להם ואלה שחייבים חמץ בפסח, המדיניות צריכה להקבע על ידי באלאנס פוליטי בין שלושת החלקים.
ולא שבית משפט יתערב ויקבע לכולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 138 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Majestic-12 [Bot] ו 52 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: