סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 9:35 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 138 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 9:07 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
בית המשפט לא התערב וקבע לכולם.
פנו לבית המשפט, הוא לא התערב לבד.
ואז הוא לא קבע, אלא אמר למחוקק שהוא צריך לקבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 10:26 am 
Sophomore

נשמע שאבימאל בעד לקחת עוד ועוד סמכויות מבית המשפט, גם כאלה שבבירור נמצאות אצלו ותפקידן למנוע כאוס - מצב בו כל אדם או גוף יכול להחליט על חוקים בעצמו (מעניין שלא זעקת איך גוף לא נבחר מעז לקבוע עובדות בשטח, הרי העם הוא הריבון).
בעולם מתוקן כמובן קוראים לזה אנרכיה, למי שתהה והתבלבל לאחרונה .
וזו עוד דוגמא לנזק של מלחמתו הפרטית של הנאשם על מערכת המשפט (על חשבוננו כמובן), במקום שיתפתח דיון רציני על סמכויות והפרדת הרשויות, נוצר מצב שבערך כל מהלך של בית משפט שחורג ממתן דין לאדם פרטי מותקף בידי עדת המעריצים בטענות שבית המשפט לוקח סמכויות לא שלו, ויש לרסן את כוחו, ולתת עוד כוח ל"ריבון" (בפועל בימניו מדובר בשליט העליון), לא שחלילה בתי החולים הם הריבון, אבל כרגע הם בצד השני של מתרס בו נמצא בית המשפט, אז ניתן להם זמנית סמכות לחוקק, זה הרי עוד כלי ניגוח.
זה כמובן נוח שלציבור אין אמון במערכת ששופטת אותך, זה שלך יש חלק בזה זה פשע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 11:26 am 
Hall of Famer

אכן שלטון פוליטי נבחר זה דבר נורא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 11:27 am 
Hall of Famer

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

אתה יודע שהמחוקק יכול להחליט מה שבא לו, לעליון יש זכות וטו כמעט חופשית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 11:31 am 
Sophomore

אבימאל כתב:

אכן מפלגת בתי החולים היא מפלגת השלטון בישראל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 11:51 am 
מנהל פורום

אבימאל כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

אתה יודע שהמחוקק יכול להחליט מה שבא לו, לעליון יש זכות וטו כמעט חופשית.

לא נכון, אין לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 11:55 am 
Senior

מי אנחנו - דתיים ימנים!
מה אנחנו רוצים - שבית המשפט לא יתערב בהחלטות של המחוקק לא משנה מה!
על מה אנחנו מתלוננים - שבית המשפט אומר למחוקק להחליט!

אבימאל כתב:

מתי היו בחירות לראשות בית החולים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 1:00 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אבימאל כתב:
אני אגב,נגד שיח ה"התחשבות" ובעד שיח האינטרסים.
אם יש כח פוליטי רב יותר למי שרוצה חמץ בבתי החולים נאלץ להסתדר כמו בחול,אם יש לנו שומרי הכשרות,כח פוליטי,נפעיל אותו כדי לסדר לנו שהות יותר נסבלת בבתי החולים

והנה על קצה המזלג הבעיה של המדינה בנושאי דת.
"יש לנו כוח פוליטי אז נתעמר בכולם בשביל הרצונות שלנו."

אני עדיין לא מצליח להבין למה צריך להפריע לאיזשהו דתי אם בחדר הסמוך לו בביה"ח מישהו אוכל חמץ. ואם רוצים שחו"ח לא ייכנס פירור של לחם לסיר מרק שיגדירו שאסור להכניס חמץ למטבח והנה נפתרה הבעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 2:53 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שיכול להיות שיח של הסברה "למה צריך להפריע". ואם אני אביא לך סעיף בשולחן ערוך זה יעזור לך להבין?
יש ציבור דתי שמפריעים לו כל מיני דברים משונים,ויש ציבור חילוני שמפריעים לו דברים אחרים,והדרך היחידה לנהל את זה היא פוליטית.
נבחרי הציבור אמורים לייצג אותו ולעמוד על מה שמפריע לו.
ואם הם יעשו את זה לא טוב,בתוך 4 שנים גג הציבור יוכל להחליף אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 3:31 pm 
Sophomore

מצד אחד אתה אומר שהדרך היחידה לנהל את זה היא פוליטית, ומצד שני שיש גוף שמחליט על דעת עצמו ואז בית המשפט אומר לו שזו לא הדרך אתה מאשים את בית המשפט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 3:42 pm 
Sophomore

זה מה שכל כך נורא במורשת הנאשם בפלילים, הכל פוליטי.
למה דיון על חמץ בבתי חולים צריך להיות פוליטי?
למה אי אפשר שתהיה התחשבות אחד בשני? איפה הכל ישראל ערבים זה לזה?
וכן, למה תמיד החילונים צריכים לוותר ולהתכופף בפני הכפייה הדתית?
הפתרון הוא מאד פשוט בעיניי
צריך לשנות את ההלכה. להבין שאחדות עם ישראל גוברת על בל ייראה ושאר שטויות כגון זה, שיקום רב אמיץ ויתקן את ההלכה.
אחרת לא ירחק הזמן ונהיה שוב לישראל ויהודה והופה לגלות (אגב, אז לא הייתה הלכה על בל ייראה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 3:59 pm 
התחלנו עם חמץ בבתי חולים והגענו כבר בעמוד השלישי לנאשם, ערעור סמכות בתי המשפט, אמון הציבור ושלטון הבגץ. עולם קטן סך הכל.

חזור למעלה

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 4:21 pm 
Hall of Famer

yoya כתב:
זה מה שכל כך נורא במורשת הנאשם בפלילים, הכל פוליטי.
למה דיון על חמץ בבתי חולים צריך להיות פוליטי?
למה אי אפשר שתהיה התחשבות אחד בשני? איפה הכל ישראל ערבים זה לזה?
וכן, למה תמיד החילונים צריכים לוותר ולהתכופף בפני הכפייה הדתית?
הפתרון הוא מאד פשוט בעיניי
צריך לשנות את ההלכה. להבין שאחדות עם ישראל גוברת על בל ייראה ושאר שטויות כגון זה, שיקום רב אמיץ ויתקן את ההלכה.
אחרת לא ירחק הזמן ונהיה שוב לישראל ויהודה והופה לגלות (אגב, אז לא הייתה הלכה על בל ייראה)

כלומר, בואו נהיה רפורמים. זה פתרון רע מאד, שלעולם לא יקרה נובע לדעתי מחוסר הבנה ברור
בסופו של דבר אבימאל צודק וזה צריך לבוא מהחוק. בתור חילוני וליברטריאן אני מקווה שזה יקרה. אבל זה לא בגלל שהדתיים ישנו משהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 4:24 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אבימאל כתב:
אני לא חושב שיכול להיות שיח של הסברה "למה צריך להפריע". ואם אני אביא לך סעיף בשולחן ערוך זה יעזור לך להבין?
יש ציבור דתי שמפריעים לו כל מיני דברים משונים,ויש ציבור חילוני שמפריעים לו דברים אחרים,והדרך היחידה לנהל את זה היא פוליטית.

אבל זה בדיוק הקטע, ששום סעיף משולחן ערוך לא יסביר את זה. אני לא מחוייב לתקנות שולחן ערוך, ההלכה או תושב"ע, ואני לא רוצה שייכנסו לי לצלחת כל עוד אני לא נכנס לשלהם.

והפסקה השנייה שלך סופר מיתממת. הרי מיהם נבחרי הציבור שנכנסים לכל ממשלה? (רמז: הם מתחרזים עם משרדים) ואנחנו רואים כבר 4 מערכות בחירות כמה קל זה להחליף את נבחרי הציבור (זה לא). גם אם נכניס ראש מפלגה לכלא הוא עדיין ישוב בסופו של דבר להיות שר הפנים בממשלה.
הפיתרון הוא לא לנהל את זה פוליטית אלא פשוט להפריד דת ממדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 4:39 pm 
Hall of Famer

אבל גם הפרדת דת ממדינה היא החלטה פוליטית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 4:40 pm 
Sophomore

sir charles כתב:
אבימאל כתב:

אבל זה בדיוק הקטע, ששום סעיף משולחן ערוך לא יסביר את זה. אני לא מחוייב לתקנות שולחן ערוך, ההלכה או תושב"ע, ואני לא רוצה שייכנסו לי לצלחת כל עוד אני לא נכנס לשלהם.

אתה לא מחויב לכלום, אבל פה זו מדינה יהודית עם סממנים דתיים.
אפילו החילוניים פה הם אנשים עם אינטואיציה דתית, לא מעט פעמים.

ושים לב, לא ביקשנו אחד מהשני מיליון דולר אור משהו כזה. . .
אז אפשר להתחשב במאמינים ולא להכניס חמץ לבית החולים שבאים אדם חולה, במשך שבעה ימים.
זו לא גזרה שהציבור החילוני לא יכול לעמוד בה.

מהתגובה שלך אפשר לחשוב כאילו אי אפשר לחיות כחילוני במדינה הזו . . .
זו מדינה יהודית עם אופי דתי בקטנה, שכל חילוני מובהק יכול לחיות פה בכבוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 4:45 pm 
Hall of Famer

אז זהו , שזו לא מדינה עם אופי דתי , ואתה לא תכריח חילונים, נוצרים וערבים לא לאכול חמץ שבוע שלם (אמרו לך פה שמדובר ביותר מזה) רק כי זה מה שבא לך.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 4:57 pm 
Sophomore

ואחדד שוב - לא מדובר בחמץ בלבד. בתי החולים אוסרים בפסח על הכנסה של כל אוכל מבושל. והסיפור הזה התפוצץ בין היתר בגלל זקן חולה סרטן שזרקו לו את המאפה בכניסה לכימותרפיה מספר ימים לפני שהתחיל החג. אז אני מבין שלאהוד ואבימאל זה זוטות, אבל בשביל אותו זקן זה מה שנותן לו כוח ויכולת לסבול את הכימו ולהמשיך לעוד יום.

ולגבי ה"כל חילוני מובהק יכול לחיות פה בכבוד..."
אנשים דתיים הרבה פעמים חושבים כך. לרוב החשיבה הזו נובעת מכך שמבחינתם עקרונות חילוניים הם דבר חסר ערך. אני, לדוגמא, נאלצתי לנסוע לחו"ל בשביל להתחתן באופן שיתאים לי וירגיש לי נכון, ושהמדינה שבה נולדתי וגדלתי ושירתתי ואיבדתי חברים תואיל בטובה להכיר בנישואים שלי. אני יודע שלדתיים הרבה פעמים קשה להבין את זה, אבל רצון שהדת לא תהיה נוכחת ברגעים חשובים בחיים שלי הוא לא פחות משמעותי או ערכי או חשוב מהרצון שלהם להתנהל לפי הדת.
ואני לא פגשתי מעולם מישהו שאמר שצריך לאסור על טקסי חתונה יהודיים (שאגב, בין הטקסים שנכפים על חילונים על ידי הרבנות לבין ההלכה היהודית יש קשר רופף ביותר). רק דתיים שאוסרים על אחרים להתחתן בדרך שלדעתם היא לא תקינה.

אצל אחותי, לעומת זאת, זו אפילו לא הייתה בחירה של מה מתאים לה. לא הייתה לה שום אפשרות חוקית להתחתן במדינה שלה עם בחירת ליבה.

אבל היי, ספר לי עוד איך החילונים צריכים להתחשב ובכלל לא כופים עליהם כלום והדת לא מתערבת להם בחיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 5:54 pm 
Sophomore

ido כתב:
ואחדד שוב - לא מדובר בחמץ בלבד. בתי החולים אוסרים בפסח על הכנסה של כל אוכל מבושל. והסיפור הזה התפוצץ בין היתר בגלל זקן חולה סרטן שזרקו לו את המאפה בכניסה לכימותרפיה מספר ימים לפני שהתחיל החג. אז אני מבין שלאהוד ואבימאל זה זוטות, אבל בשביל אותו זקן זה מה שנותן לו כוח ויכולת לסבול את הכימו ולהמשיך לעוד יום.

ולגבי ה"כל חילוני מובהק יכול לחיות פה בכבוד..."
אנשים דתיים הרבה פעמים חושבים כך. לרוב החשיבה הזו נובעת מכך שמבחינתם עקרונות חילוניים הם דבר חסר ערך. אני, לדוגמא, נאלצתי לנסוע לחו"ל בשביל להתחתן באופן שיתאים לי וירגיש לי נכון, ושהמדינה שבה נולדתי וגדלתי ושירתתי ואיבדתי חברים תואיל בטובה להכיר בנישואים שלי. אני יודע שלדתיים הרבה פעמים קשה להבין את זה, אבל רצון שהדת לא תהיה נוכחת ברגעים חשובים בחיים שלי הוא לא פחות משמעותי או ערכי או חשוב מהרצון שלהם להתנהל לפי הדת.
ואני לא פגשתי מעולם מישהו שאמר שצריך לאסור על טקסי חתונה יהודיים (שאגב, בין הטקסים שנכפים על חילונים על ידי הרבנות לבין ההלכה היהודית יש קשר רופף ביותר). רק דתיים שאוסרים על אחרים להתחתן בדרך שלדעתם היא לא תקינה.

אצל אחותי, לעומת זאת, זו אפילו לא הייתה בחירה של מה מתאים לה. לא הייתה לה שום אפשרות חוקית להתחתן במדינה שלה עם בחירת ליבה.

אבל היי, ספר לי עוד איך החילונים צריכים להתחשב ובכלל לא כופים עליהם כלום והדת לא מתערבת להם בחיים

כולם צריכים להתחשב בכולם, אבל אני אהיה כנה ואומר שכאשר נדרש צריך לתת עדיפות מובהקת למאמינים ולדתיים.
מה לעשות שהיהדות זו הדת שהביאה לעולם (המערבי לפחות) את האמונה המודרנית, ועל כן הדת תהיה פה תמיד דומיננטית.

והינה סיפור בשבילך ובשביל אחרים שטענו שתמיד החילוניים מתכופפים -
בשנה האחרונה בתקופת הקורונה היו המון-המון דתיים (כולל אני אישית) שויתרו על "מנייני מרפסות" (תפילות מחוץ לבית כנסת בתקופת הקורונה) רק בגלל שיהודי חילוני אחד בשכונה (שרובה דתית)
טען שהתפילה מפריעה לו.
באהבה ביטלנו את כל מניין המרפסות וירדנו להתפלל למטה במקום שקט יותר (עם מרווחים רציניים כמובן) רק בגלל שמישהו אחד אמר שהתפילה לא באה לו טוב באוזן (וזה לא שהתפללנו בשעות לא שפויות או משהו כזה), אפילו שמבחינה מוסרית (ובטח חוקית) לא היתה סיבה אמיתית להחלפת מקום התפילה. עם כל הכבוד לאדם אחד או שניים שזה מפריע להם . . .
ובכל זאת, כולנו אור ואהבה!

יש עוד דוגמאות, כמובן, של התפשרויות של מאמינים, אבל תבינו שלפעמים לא תמיד יכולים להתפשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 5:56 pm 
מנהל פורום

**נושך שפתיים**

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 6:12 pm 
Junior

עידו, אני חושב שבהודעה האחרונה שלך הגזמת לכיוון השני. הצגת את החילונים כאילו הם מיעוט נרדף פה.
בוא, ישראל היא מדינה נוחה לאנשים חילונים. וזה שאתה ואחרים צריכים לנסוע לקפריסין כדי להתחתן זה אמנם דפוק, אבל לא הופך את החיים כאן לקשים עבור החילוני הממוצע.

ובצד הפרקטי - ומבלי להטיף לאחרים איך לחיות - מה זה כבר "נישואין"? יכולתם בקלות לערוך הסכם נישואין או סתם להיות ידועים בציבור + לקיים חגיגה מפוארת בגן אירועים (אם בא לכם), ולהיות זכאים לאותן זכויות בדיוק של בני זוג נשואים.
ואומר את זה מי שבת זוגו אינה ישראלית ולא יהודיה, שבעד להחיל כאן נישואין אזרחיים. פשוט זה עדיין עניין כ"כ שולי שלא באמת מפריע לחיים כאן כחילוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 6:30 pm 
Sophomore

א) לא התכוונתי להציג את החילוניים כמיעוט נרדף, ולא חושב שזה משתמע ממה שכתבתי.
ב) בעניין הנישואין, אתה טועה כי יש עדיין דברים שעבורם נדרשת תעודת נישואין. וממילא, גם אם עבורך זה שולי, יש אנשים שעבורם יש לזה משמעות.
ג) הנישואין זה סתם נושא שמרתיח אותי באופן אישי, כי הוא מדגים בעיני את המהות של הכפייה הדתית - אנחנו החלטנו שאסור, אז זה אסור גם לכם. יש דוגמאות משמעותיות יותר, למשל העובדה שיש בארץ מערכת חינוך דתית ממלכתית (נעזוב רגע בצד את המימון המטורף שמקבלות מערכות החינוך החרדיות), אבל אין מערכת חינוך ממלכתית-חילונית. זה מתבטא למשל בכך שמנהל בית ספר ממ"ד יכול לסרב להעסיק מורה בגלל שהיא לא דתייה ותביא ערכים שלא מתאימים לתלמידים, אבל מנהל בית ספר ממלכתי לא יכול לסרב להעסיק מורה בגלל שהיא דתייה ותביא ערכים שלא מתאימים לתלמידים. או עניין התחבורה הציבורית שמהווה פגיעה מהותית בחיים של אנשים שאין להם רכב (אם אני זוכר נכון אותך זה לא כל כך מעניין, אולי אני טועה). או החוק שקובע שאם דייר אחד בבניין מעוניין בהפעלה של המעלית כמעלית שבת, אז היא תופעל כך גם אם דיירי 40 הדירות הנוספות מתנגדים, וגם אם זה ממש מטרד לכל מי שגר מעל קומה 2 בערך. ועוד המון דברים קטנים כגדולים שמצטברים יחד.

בשורה התחתונה, ברור שזו לא מדינת הלכה ואנחנו לא אירן, אבל בפירוש יש דברים שנקבעו לפי עקרונות דתיים ופוגמים באיכות החיים של החילוני הממוצע כאן, גם אם אנחנו בסה"כ רגילים לזה ולא תמיד חשים בכך. מניסיון, הרבה יותר נעים להיות חילוני בברלין.

אבל היי, אהוד היה צריך לרדת לחצר במקום לצאת למרפסת (אגב, אהוד - האם הפשרה הזו הייתה כי השכן בא ודיבר אתכם והתפשרתם, או בגלל תקנה כלשהי/התערבות משטרתית?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 6:51 pm 
Junior

דווקא תחבורה ציבורית בשבת זה כן אחד הנושאים שאני בעדו.

והיכן אתה נדרש להציג תעודת נישואין כדי לזכות להטבות שונות מכוח החוק? ממה שידוע לי ידועים בציבור זכאים לאותן הטבות בדיוק. שואל באמת.

לגבי שאלת הנישואין כערך אני לא אכנס, כי זו סוגיה יותר אישית. מבחינתי נישואין זה דבר חסר ערך לחלוטין, אבל אני מבין שיש אחרים שרואים זאת אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 7:00 pm 
Hall of Famer

עידו, לכן בדיוק אני נגד שיח ה"בא נתחשב" ברמה המדינתית.
אין שום יתרון לבקשת ההתחשבות שלי על בקשת ההתחשבות של החילוני.
אפשר לבנות התחשבות בתוך משפחה, חברים או שכנים, ברמה של מדינה יש צורך בהסדרה, והיא צריכה להיות פוליטית.
ואם החילונים לא מספיק מאורגנים כדי לדאוג לעצמם פוליטית, זבשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 7:02 pm 
Sophomore

זכ"א, לי באופן אישי הנישואין היו דרושים על מנת שאשתי וילדינו יוכלו להנות מהאזרחות הזרה שברשותי. ידועים בציבור או כל חוזה אחר לא תופסים לצורך זה.

אם אני לא טועה, אין חוק מסודר שמשווה את זכויותיהם של ידועים בציבור לאלו של נשואים. יש חוקים שמתייחסים לכך, אבל בהרבה מקרים השוואת הזכויות נשענת על פסקי דין

ואני מסכים איתך שערך הנישואין הוא סוגיה אישית ופרטית. נציגי הדתיים פחות יסכימו עם האמירה הזו.

אבימאל, אני מקבל הרבה יותר את האמירה שלך מאשר דתיים שמנסים להסביר לי שזו מדינה יהודית וזה צריך להיות חשוב גם לי וידה ידה ידה.
אבל הנה, כשחילונים מתארגנים ועומדים על דברים שמפריעים להם, אתה תוקף את הדיקטטורה המשפטית הנוראה, אפילו כשכל מה שבית המשפט אמר זה שלמנהלי בתי החולים אין סמכות למנוע הכנסת אוכל לשטחיהם בפסח, ושהמחוקק יכול להרים את הכפפה ולהקנות להם סמכות זו בחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 138 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: