וגם אחד התורמים הגדולים ביותר בעשורים האחרונים למחקר, ציונות, רפואה ומורשת ישראלית, אבל עוד לא ראיתי שזה צוין היכנשהו באתרי החדשות. נו שיהיה. אולי בקרוב.
בכל אופן, אני מקווה שיפתח ליין הימורים כלשהו לגבי האם תוקם ממשלה, כי ההימור שלי יהיה הרבה מאוד כסף על לא.
אחרי 3 מערכות בחירות בשנה, ועוד שנה אחת בלי מערכת בחירות רשמית אבל רובה ככולה הייתה מלאה בצעדים שכוונו לבחירות עתידיות (הן מצד הקואליציה והן מצד האופוזיציה, והן מצד מועמדים אפשריים כגון חולדאי..), האם מישהו רואה תרחיש סביר לקואליציה?
כן סקרים, לא סקרים, שימו את זה בצד.
מה, שוב תגידו לי שליברמן ומרצ ויש עתיד יחברו לגוש חוסם לרשימה המשותפת ואז ינהלו ממשלת מיעוט (?) עם תמיכה מבחוץ? ברצינות?
סער בנט והחרדים יעדיפו את יש עתיד מאשר את הליכוד, ואז יהיה לנו ראש ממשלה שעומד בראשות מפלגה בת 14 מנדטים? כן, נשמע שיהיה לו קל מאוד לנהל מדינה..
הרכבת קואליציה כמו תרגיל פסיכומטרי שהתשובה שלו שגויה ואין לך סיכוי לפתור.
הקואליציה האחרונה שהוקמה בישראל (על אמת) הייתה ב2015:
ליכוד, כולנו, ישראל ביתנו, ש"ס, יהדות התורה, הבית היהודי. זוכרים את זה? עם ה-V15 והכל? שעוד לתקוף את ביבי בגלל הדעות שלו היה באופנה, ולא בגלל שהוא מושחת?
בבחירות באפריל 2019 בנט היה קרוב לכדי 1400 קולות מכניסה לכנסת וליברמן החליט שלא בא לו להיכנס לקואליציה אחרי שהמליץ על נתניהו בפני הנשיא.
מאז יש לנו תרגילי מתמטיקה מדהימים (כולל התגלית ה"מרעישה" של יזהר שי היום שהוא גייס 61 חברי כנסת לממשלה חלופית בראשות בוגי (??) וגנץ אמר לו - "מעניין"...) שכולם מנסים לעשות, להזיז גושים, סקרים בערוצי חדשות מציגים "גוש ליברמן" ו"גוש חרדים" ולאחרונה אפילו ראיתי "גוש נתניהו", "גוש לא נתניהו" (כולל סער) ו"גוש בנט" (כי הוא לא הצהיר).
היחיד שהיו לו ביצים לעצור את הלופ הזה היה גנץ. הוא קיבל בתמורה המון גניבות דעות כי הוא לא יודע להתמודד במשחק הפוליטי, לצערו.
מי יהיה הבא שיהיה לו את האומץ לעצור את הלופ?
איימן עודה שיסכים לקבל תפקיד שר בממשלה ציונית עם לפיד כראש ממשלה, סער כשר אוצר וליברמן כשר הבטחון?
חולדאי שיסכים לשבת עם נתניהו בתמורה לתפקיד בכיר? (הוא כבר זקן, מה איכפת לו?)
נתניהו שיתפטר ויסלול את הדרך לכניסה של סער לממשלה, תחת ישראל כ"ץ (??) כראש ממשלה?
או תשובה ד' - כל התשובות לא נכונות