סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:41 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נגיף הקורונה
הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 10:44 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לא מסכים - זה הופך את הנושא הזה לבוער יותר ויכול לעודד אנשי מרכז להצביע ליברמן, למשל, או שינוי (אם היתה מפלגה כזאת). זה שאין כרגע ״שינוי״ לא אומר שלא יהיה כזה בבחירות מספר 5 שיתקיימו עוד השנה. אני לא טוען לרגע שזה מעביר אנשים מימין לשמאל או להיפך, אבל זה כן יכול להעביר אנשים מימין-ביבי לימין אנטי-ביבי (אפילו בלי מודעות לענין ביבי - פשוט כי החרדים איתו וליברמן נגדו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 01, 2021 9:55 am 
מנהל פורום

זה לא מזיז בנאדם אחד מימין ביבי לימין אנטי ביבי. הרי הימין-ביבי מצוי כבר בקשר גורדי עם החרדים כבר למעלה מעשור.
המחיר של הקשר איתם נמצא מזמן בסט השיקולים שלו כעוד משהו שאפשר להקריב עבור מזבח השליט הגדול ושמש העמים.

יש מפלגת "שינוי" דור 2.0 וקוראים לה יש עתיד והיא אגב מתחזקת יפה בשבועות האחרונים.
מה זה "אנשי מרכז" במפת המפלגות של היום? לכאורה יש היום רק ימין רך (סער/בנט), גוש ביבי, וגוש לא ביבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 01, 2021 12:56 pm 
Hall of Famer

אז הסגר נכון לעכשיו עד שישי בבוקר .נתב'ג אמור להיפתח בלילה שבין ראשון לשני.
ביום רביעי ידונו בממשלה איך לצאת בהדרגה מהסגר.

בינתיים מקדם ההדבקה שכבר ירד ל0.9 עלה ל0.96.

66 יישובים הוגדרו אתמול "אדומים", 93 "כתומים", 80 "צהובים" ורק 41 יישובים הוגדרו "ירוקים". אלה עשר הערים שהוגדרו אתמול כ"אדומות" ביותר לפי נתוני התחלואה (כמות גבוהה של נדבקים ביחס לאוכלוסיה): תפרח, עמנואל, טובא-זנגריה, כפר חב"ד, גבעת זאב, מודיעין עילית, אופקים, ביתר עילית, גני מודיעין ונתיבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 01, 2021 2:38 pm 
Sophomore

מזל טוב. מקדם ההדבקה עלה שוב מעל 1, עכשיו שבאופן רשמי מדובר בכישלון אדיר אפשר לצאת מהסגר סוף סוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 01, 2021 4:09 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
כשנכנסנו לסגר המקדם היה סביב ה1.3.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 01, 2021 4:12 pm 
Sophomore

ואז ירדנו ל-0.9, נדמה לי אפילו טיפה נמוך זה. והנה אנו שוב עולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 01, 2021 4:17 pm 
מנהל פורום

מה היעד שלך? 1.5? 2?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 01, 2021 4:28 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
מה היעד שלך? 1.5? 2?

אמנם זה לא היעד שלי אבל עוד שבועיים שלוש של הסגר הנוכחי, יש מצב שבכל מקרה נגיע לשם. מצד שני עוד מעט אנשים יתחילו לחבוש שתי מסיכות, לחזור מחו"ל עם אזיק אלקטרוני ובעיקר יפסיקו לחבק את הנכדים שלהם. אולי זה יעזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 01, 2021 4:34 pm 
Junior

את האמת כל מה שרשמת נשמע כמו פתרון לא רע למגיפה מדבקת מאוד כמו זו שאנו חווים.
מה ההצעה שלך? חסינות עדר? "לחיות לצד המגיפה"? מה תפיסת עולמך בנושא המלחמה בקורונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 01, 2021 4:35 pm 
Hall of Famer

המקדם הוא מעין "נגזרת" על בסיס כמות ממוצע משוקללת של המאומתים בימים קודמים.
זה תופס מקום הרבה הרבה יותר נרחב בשיח מאשר הראוי. בניו-זילנד לצורך העניין אחרי שמגלים כמה חולים בודדים - המקדם בשמיים, ובמדינות עם התחלואה הכי גבוהה בעולם הוא יכול להיות במקביל מתחת לאחד - אז מה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 01, 2021 4:38 pm 
מנהל פורום

ברור שלמקדם בכל רגע נתון אין משמעות, השאלה היא המגמה לאורך זמן ומה עושים איתו. ניו זילנד יגיבו בסגר חמור על מקדם בשמיים כזה ויורידו אותו לאפס.

בישראל ניסו לחשוב שאפשר להישאר לאורך זמן עם מקדם גבוה מ1 בלי לשנות שום דבר ולא הבינו שזה מתכון לפיצוץ. לאומית בכלל מציע ללמוד מזה שהמקדם עולה שצריך להשתולל לגמרי. אני מתפלא שעוד לא ביקשו ממנו לייעץ לממשלה כי זה בערך רמת העצות שהיא מקבלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 01, 2021 4:40 pm 
Sophomore

sheky כתב:
את האמת כל מה שרשמת נשמע כמו פתרון לא רע למגיפה מדבקת מאוד כמו זו שאנו חווים.
מה ההצעה שלך? חסינות עדר? "לחיות לצד המגיפה"? מה תפיסת עולמך בנושא המלחמה בקורונה?

יש לי תפיסת עולם מגובשת מאוד בעניין. בגדול שילוב של שיטת הרמזור, סגרים מקומיים, אכיפה חסרת תקדים בערים אדומות, כמו כתר שעושים על כפר שיצא ממנו מחבל, קנסות פי 5 ממה שיש היום כמו בבריטניה, בכסף שזורקים כאן על מענקי בחירות מטופשים לבנות בתי חולים שדה, אפשר להיכנס לרזולוציות יותר מפורטות אבל אין צורך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 01, 2021 5:34 pm 
Junior

ומה עושים במצב כמו עכשיו כשמרבית הארץ היא אדומה/כתומה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 01, 2021 6:56 pm 
Sophomore

sheky כתב:
ומה עושים במצב כמו עכשיו כשמרבית הארץ היא אדומה/כתומה?

מתחילים בלתגמל את מי שצהוב/ירוק, פתיחת חנויות, פתיחת קניונים במקומות צהובים/ירוקים, כניסה עם תעודות זהות רק למי שמגיע ממקומות ירוקים/צהובים, תו ירוק וכל זה (השלטונות טוענים שחוסנו כבר מעבר ל-3 מיליון איש במנה ראשונה), פתיחת מערכת החינוך.

לגבי השאר, אכיפה מחמירה, כמו בניו זילנד ואוסטרליה. לא כמו בסגר הזה, על אמת, כמו בסגר הראשון פלוס.

מה שברור שיש גבול כמה אפשר למכור לעבדים החילוניים את הבולשיט שיש עכשיו בזמן שהחרדים חוגגים בלימודים ובלוויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 01, 2021 7:29 pm 
מנהל פורום

ומה בדיוק העבדים החילונים עושים אחרי שהם מקיאים בפה מכל תמונה של הלוויה כזו או אחרת?
כלום. כל כך חלשים ולא מאוגדים.
מתווכחים על שטויות מדיניות של ימין ושמאל ובדרך מוותרים על אופי המדינה והשיוויון בנטל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 02, 2021 5:14 am 
Hall of Famer

ראובן כתב:
ברור שלמקדם בכל רגע נתון אין משמעות, השאלה היא המגמה לאורך זמן ומה עושים איתו. ניו זילנד יגיבו בסגר חמור על מקדם בשמיים כזה ויורידו אותו לאפס.

בישראל ניסו לחשוב שאפשר להישאר לאורך זמן עם מקדם גבוה מ1 בלי לשנות שום דבר ולא הבינו שזה מתכון לפיצוץ. לאומית בכלל מציע ללמוד מזה שהמקדם עולה שצריך להשתולל לגמרי. אני מתפלא שעוד לא ביקשו ממנו לייעץ לממשלה כי זה בערך רמת העצות שהיא מקבלת.

בפועל כל האנשים סביבי מדברם בימים האחרונים על העלייה של המקדם מ-0.9 אל עבר 0.95 ואף 1. מלבד זה שאשכרה 99% מהאנשים לא יודעים בכלל איך הוא מחושב (אני במקרה קראתי בעיון לאחרונה, וגם לא אגיד שאני "מרגיש בנוח" שהבנתי את כל הניואנסים ב-100%, ומדוע המשקלים על הימים הקודמים נקבעו בהכרח כפי שנקבעו, איך מתחשבים בירידה הקבועה במספר המאומתים בסופ"שים וכו') - אז ברמה הציבורית אנשים בהחלט מתייחסים לכך כאילו זה הנתון החשוב.
הרי גם במדינות במצב התחלואה הגרוע ביותר - בסופו של דבר מתישהו המקדם מתייצב סביב 1 ואז סביר שיורד ממנו. הרי עקומת הנדבקים עולה ועולה ועולה, אבל עם החמרות שנעשות במקביל תיעצר מתישהו. אז זה שהנגזרת "מתאפסת" (שזה המשמעות של R=1) זו תכונה מתמטית, לא חסרת משמעות בהיבט האפידימיולוגי, אבל לא העיקר לטעמי.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 02, 2021 10:38 am 
מנהל פורום

טוב מאוד שכל האנשים מדברים על זה, אם כי קח בחשבון ש"על מה האנשים מסביבי מדברים" זה מדד די גרוע. בכל אופן גם אני לא מבין עד הסוף איך מחשבים את המקדם ומה האמינות של החישוב ועד כמה הוא מושפע וניתן לעיוות, אבל זה בדיוק היתרון של מדד פשוט שממסך על חישוב מסובך.

בכל מקרה המבחן הוא אם הדיבור על המדד ישפיע אקטיבית על אנשים. אם אנשים יבינו שמקדם הדבקה סביב 1 אומר המשך הפצת המחלה ברמה הנוכחית, שחייבים להוריד אותו משמעותית ושחייבים לעשות פעולות ברמה האישית שמורידות את מקדם ההדבקה (וברמה התקשורתית, שיהיה מעקב אחריו והנפת דגל אדום כשהוא עולה - נניח דיוני האיוולת האם לסגור את המשק כשהמקדם עלה ל1.2 או לחכות עד שהוא יהיה 1.3 היו המחשה מעולה לאיך לא צריך להתנהל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 02, 2021 11:39 am 
Hall of Famer

אני כבר כתבתי כאן בעבר שאני לא חושב שהמדד הזה מעניין במיוחד.
עצם זה שלא לגמרי ברור לציבור או לממשלה עצמה
מתי נכנסים לסגר ומתי יוצאים מסגר ועל פי איזה מדד ההחלטות מתקבלות, זו תעודת עניות לניהול של הממשלה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 02, 2021 1:09 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
טוב מאוד שכל האנשים מדברים על זה, אם כי קח בחשבון ש"על מה האנשים מסביבי מדברים" זה מדד די גרוע. בכל אופן גם אני לא מבין עד הסוף איך מחשבים את המקדם ומה האמינות של החישוב ועד כמה הוא מושפע וניתן לעיוות, אבל זה בדיוק היתרון של מדד פשוט שממסך על חישוב מסובך.

בכל מקרה המבחן הוא אם הדיבור על המדד ישפיע אקטיבית על אנשים. אם אנשים יבינו שמקדם הדבקה סביב 1 אומר המשך הפצת המחלה ברמה הנוכחית, שחייבים להוריד אותו משמעותית ושחייבים לעשות פעולות ברמה האישית שמורידות את מקדם ההדבקה (וברמה התקשורתית, שיהיה מעקב אחריו והנפת דגל אדום כשהוא עולה - נניח דיוני האיוולת האם לסגור את המשק כשהמקדם עלה ל1.2 או לחכות עד שהוא יהיה 1.3 היו המחשה מעולה לאיך לא צריך להתנהל).

אפרופו מה שכתבת - פעם אמרו שיעצרו עם ההקלות אם נגיע לא פחות ולא יותר למקדם של 1.32...

לגבי היענות האנשים - לא היינו רוצים שאם המקדם יירד ל-0.7 נניח (ואז תהיה פה אורגזמה תקשורתית מן הסתם) - כולם יתחילו "לזרוק", נכון?

בסוף המצב באמת לא כזה מסובך לטעמי - אם יש אלפי מאומתים חדשים ביום, וישראל מספר אחד בעולם בחולים קשים לנפש (כבר לאורך תקופה, כלומר זה משקף גם "מגמה") - אז מצבנו בכי רע. Simple as that.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 02, 2021 1:57 pm 
Sophomore

מסתבר שהפרויקטור מדבר עכשיו על פתיחה של מערכת החינוך באיזורים צהובים/ירוקים. סוף סוף אמירה שפויה.
ועצה שלי למשרד הבריאות - אם אתם בעניין של לעודד אנשים להתחסן, כדאי שתפסיקו לבזות את עצמכם עם הגבלות הזויות על המתחסנים כי התוצאה זה מה שקורה בימים האחרונים, אחוזים שמתקרבים לחיסון של שפעת, מרכזי חיסון שוממים ואלפי מנות שנזרקות לפח, במקום זה תצ'פרו.

שמחתי לעזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 02, 2021 4:06 pm 
Hall of Famer

אפרופו מקדם ההדבקה - אז כרגע על פי הפרסומים המקדם במגזר החרדי הוא 0.87 (כלומר חלה נסיגה קלה מהנתונים הפסיכיים שהיו שם), ואילו ב"ציבור הכללי" הוא 1.02.
איפה המצב חמור יותר ודורש טיפול מיידי - ברור לכולנו...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 03, 2021 12:15 am 
מנהל פורום

אני אולי אומר פה דעה לא פופולרית, אבל בהקשר של המגיפה יש פה ציבור נוסף שלא מדברים עליו כל כך, וזה הציבור ה"מסורתי". כיפה סרוגה כלשהי או אפילו מבאי בית הכנסת בשבת. הציבור הזה הוא כנראה בגודל שלו באוכלוסייה גדול בהרבה ממה שמכונה "הציבור החרדי".
זה ציבור שהולך בקביעות לבתי הכנסת, תפילות, הרבה פעמים לא מוותר על חגים עם המשפחה וכו'.

כרגע החלוקה הגסה והקלה שעושה משרד הבריאות מתחילת המגיפה היא ל-3 אוכלוסיות בלבד -
הערבים והחרדים שקל לזהות אותם לפי ישובים ושכונות. וכל מה שנשאר נכנס לתוך הקטגוריה של "הציבור הכללי" (בטח איזה 60 ומשהו אחוז).
הטענה שלי היא שאם היו עושים הפרדה נוספת (איך לעשות זה כבר דיון אחר) בתוך הציבור הכללי בין ה"מסורתיים" ל"חילוניים", היינו מקבלים אחוזי הדבקה אסטרונומיים במסורתיים ונמוכים מאוד בחילוניים.

ודוגמה אישית זה השכן הדתי שלי, בן 60, שמתחילת המגיפה המשיך לפקוד את בית הכנסת ולא הקפיד על מסיכה אפילו באיזורים הציבוריים בבניין וזכה לא מעט להערות מצד השכנים. כמובן שהוא ומשפחתו נדבקו, והשבוע הוא נפטר. אבל הוא נספר כ"ציבור הכללי".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 03, 2021 12:36 am 
Sophomore

Shiver כתב:
אני אולי אומר פה דעה לא פופולרית, אבל בהקשר של המגיפה יש פה ציבור נוסף שלא מדברים עליו כל כך, וזה הציבור ה"מסורתי". כיפה סרוגה כלשהי או אפילו מבאי בית הכנסת בשבת. הציבור הזה הוא כנראה בגודל שלו באוכלוסייה גדול בהרבה ממה שמכונה "הציבור החרדי".
זה ציבור שהולך בקביעות לבתי הכנסת, תפילות, הרבה פעמים לא מוותר על חגים עם המשפחה וכו'.

כרגע החלוקה הגסה והקלה שעושה משרד הבריאות מתחילת המגיפה היא ל-3 אוכלוסיות בלבד -
הערבים והחרדים שקל לזהות אותם לפי ישובים ושכונות. וכל מה שנשאר נכנס לתוך הקטגוריה של "הציבור הכללי" (בטח איזה 60 ומשהו אחוז).
הטענה שלי היא שאם היו עושים הפרדה נוספת (איך לעשות זה כבר דיון אחר) בתוך הציבור הכללי בין ה"מסורתיים" ל"חילוניים", היינו מקבלים אחוזי הדבקה אסטרונומיים במסורתיים ונמוכים מאוד בחילוניים.

ודוגמה אישית זה השכן הדתי שלי, בן 60, שמתחילת המגיפה המשיך לפקוד את בית הכנסת ולא הקפיד על מסיכה אפילו באיזורים הציבוריים בבניין וזכה לא מעט להערות מצד השכנים. כמובן שהוא ומשפחתו נדבקו, והשבוע הוא נפטר. אבל הוא נספר כ"ציבור הכללי".

יש נתונים שמראים שאכן ישובים חילוניים הם עם אחוז הנדבקים הכי נמוך, למשל - גבעתיים, קדימה, כוכב יאיר.
השוותי את זה לישובים דתיים למשל - אפרת, טלמון, פסגות וכו'.
אבל אני לא חושב שזה בכלל שהציבור הדתי לאומי מזלזל חלילה (השכן שלך זכרונו לברכה זה מקרה חריג וממש לא מייצג).
מה שקורה זה שבקרב הציבור הדתי לאומי המשפחות הם לעיתים פי 2 ואפלו 3 מאשר המשפחה החילונית הממוצעת (נניח בין ילד לשני ילדים).
זה אומר שאם מישהו אחד בבית חולה, אז מיד יש יותר נדבקים לעומת משפחה חילונית.

נתונים מויקי :

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7 ... 7%99%D7%9D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 03, 2021 11:31 am 
Junior

Shiver כתב:

אני מציע לעשות הפרדה בין החרדלים לחילונים. אני מסתובב פה ביישוב של סמוטריצים למיניהם, 90% ומעלה עם מסכה על האף תמיד, אין (למעט פעם בהמון זמן) מישהו ללא מסכה.. הקפדה על ריחוק חברתי בתפילות שמתקיימות בכפור בחוץ מעל חודש. היו פה מעט חולים לאורך התקופה (ישוב של 7 אלף איש משפחות מרובות ילדים)

נו ו? אין קשר לשומרי מסורת.
יש שני פרמטרים לענ"ד. מעמד סוציו אקונומי וצפיפות. מי שבמעמד גבוה, יותר לצרוך מידע, להבין את משמעותו, לבדוק אמינות. סביר שמחובר יותר למה שקורה ולא חושב שמדובר באיזו מזימה עולמית להפסיק ילודה בחיסונים או משהו הזוי אחר. ערבים וחרדים מנותקים בצורה מוחלטת+מעמד נמוך+צפופים. גם הציבור המסורתי ברובו הם אנשים לא במעמד גבוה, ולכן לא כזה מחוברים. אם מודיעין עלית חיסנו מעל 97% מגיל 60, אני די בטוח שאין שם חסידים/אנשים מהפלג כמעט וגם שהם יחסית לחרדים במעמד גבוה.

לך לגבעת שמואל, לשוהם, למודיעין, תפגוש ציבור מסורתי ודתי עם הקפדה גבוהה מאוד, אין שמץ של ספק. לך לבית שמש, בשכונות החרדיות האמריקאיות יקפידו באדיקות (=מחוברים, מעמד גבוה) בשכונות החרדיות חסידיות יקפידו לתקוף שוטרים. זה הכל.

כנל אצל החילונים, אגב. מעמד וצפיפות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 03, 2021 11:41 am 
Hall of Famer

אני יכול להעיד רק ממקום העבודה שלי, שיש בו לא מעט אנשים עם כיפה סרוגה או אפילו כיפה שחורה. אני אסייג שרובם מהנדסים/הנדסאים או אנשים טכניים.
אז יש הקפדה על מסיכות, ריחוק. תפילות מתבצעות בשטח פתוח כשיש מרחק של 2 מטרים בין המתפללים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: