סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' פברואר 18, 2025 10:59 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 39  הבא

האם תתחסן?
כן, בהזדמנות הראשונה 60%  60%  [ 25 ]
כן, אבל רק אחרי כמה זמן לראות מה קורה 26%  26%  [ 11 ]
לא, אני לא פוחד מהקורונה 7%  7%  [ 3 ]
לא, אני חושש מההליך המהיר של פיתוח החיסון/תופעות לוואי 7%  7%  [ 3 ]
סך הכל הצבעות : 42
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חיסון לקורונה
הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 12:40 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
גם פייזר וגם מודרנה מבצעות ניסוי של החיסון בילדים כבר עכשיו, פייזר ניסו את החיסון על כ-100 ילדים ועכשיו שתי החברות הודיעו שסיימו את גיוס הילדים לשלב הבא בניסוי (מעל 2000 בניסוי של פייזר, כ-3000 בניסוי של מודרנה) ואם הניסוי ילך בצורה דומה לחיסון של המבוגרים, סיכוי סביר שמתישהו בקיץ החיסון יאושר לפחות באישור חירום גם לילדים (אולי עם מגבלת גיל מסויימת).

https://www.ynet.co.il/health/healthnew ... rJcSDM111u

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 3:26 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
רק להגיד משהו שעלה על דעתי היום: מי שמצפה שהמדינה תבחין במשהו, או תאפשר למישהו אחר להבחין במשהו, בין מחוסנים ללא מחוסנים - משלה את עצמו. בטח בתקופה של בחירות. זה מתחבר למה שנאמר פה על זה שהמדינה לא העיזה לעשות סגרים דיפרנציאלים.
אני מהמר שלא רק שהממשלה לא תאפשר שום תמריץ למתחסנים/הגבלה ללא מתחסנים - היא גם תרד כסח על מי שינסה לעשות זאת מיוזמתו (ראשי רשויות או בעלי עסקים). יהיו אולי, אולי, דברים כלליים (עיר בצבע X עם Y אחוז מתחסנים תוכל לעשות משהו), אבל לא הבחנה פרטנית, וגם הדברים הכלליים ייעלמו כשקבוצות הלחץ יתחילו לפעול.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 3:29 pm 
Sophomore

למרבה הצער, אתה צודק ראי. במיוחד כשהחרדים יהיו לשון מאזניים ביום שאחרי הבחירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 3:38 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
Shiver כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אז שוב אני חוזר למעשנים. למה להגביל אותם למקומות מסויימים, או זמנים מסויימים, או מפעילויות מסויימות? תנו לעשן חופשי, זו החלטה אישית של כל אחד.

יש הבדל די עקרוני בין לעשן ובין אי התחסנות.
העישון הוא מעשה אקטיבי של נזק לעצמך ונזק סביבתי לאחרים שסביבך.

אי ההתחסנות הוא מעשה פאסיבי. הוא לכאורה יכול גם לא לגרום נזק לאף אחד במידה שאתה לא נדבק בכלל או נדבק ולא מדביק אחרים.
בנוסף לחיסון עצמו יש סיכונים מסוימים שאי אפשר לזלזל בהם, גם אם הם באחוזים נמוכים יחסית. אנשים רבים פוחדים מהם, בין אם מסיבות אמיתיות ואובייקטיביות ובין אם בגלל תיאוריות קונספירציה.
יש גם אחוז גדול באוכלוסייה שהוא בקבוצות סיכון כאלה או אחרות וכן ילדים עד גיל 16 שלא יקבלו את החיסון בכלל.

אי התחסנות היא לא מעשה פאסיבי, והאמת שזה בכלל לא משנה.
ואני תמה מה זה "נדבק אבל לא מדביק אחרים".
וזה שאנשים פוחדים מהחיסונים אבל מהמחלה פוחדים פחות, למרות שהסיכונים שלה הרבה יותר גבוהים משל החיסון, זה לא נימוק. זה חלק מהבעייה. שלא לדבר על אלה שפוחדים בגלל תיאוריות קונספירציה.
לגבי אחוז שלא מתחסן, ילדים וכו' - אני לא יודע מה הפרוצדורה להכריז על חיסון כבטוח לילדים, ניסויים קלינים עד כמה שאני יודע לא נעשים על ילדים גם בחיסונים אחרים. אבל עובדה שילדים מקבלים חיסונים אחרים אחרי פרוצדורה מסויימת, אין לי ספק שתגיע גם לכאן.

אתה יכול לראות ב"אי התחסנות" כמעשה אקטיבי של פיגוע טרור ביולוגי, אבל בסוף זה מעשה פאסיבי של אדם שהחליט לא ללכת לכיוון הזה וממשיך בחייו.
"נדבק ולא מדביק אחרים" - יש המון מקרים כאלה. כמו מעשן שלא מעשן ליד אחרים, הוא לכאורה פוגע רק בעצמו.

בסופו של דבר זה הגוף של כל אחד. יש לו את מארג הפחדים, המצב הבריאותי והשיקולים שלו, ויש גבול לכמה המדינה יכולה להיכנס לזה.
גם אלה שפוחדים בגלל תיאוריות כאלה ואחרות - בסופו של דבר זכותם להאמין במה שהם רוצים ולנהוג לפי צו מצפונם כל עוד כמובן הם לא פוגעים באחר או בחוקי המדינה. עם כל הצער שבדבר. אם יש משהו שהקורונה חשפה זה את תהליך מחקר, ייצור ובקרת האיכות של חיסונים. ומה שהתגלה הוא לא בדיוק מניח את הדעת. מעורב פה המון המון כסף ויש כנראה הרבה קיצורי דרך, השערות, עיגול פינות ושלא לאמר עיוות נתונים לעתים.
אגב, שמעת אפילו שיש כאלה שמאמינים לתיאוריית הקונספירציה שהעולם נברא ב-7 ימים כל החיים שלהם? לך תתווכח איתם.

בסופו של דבר, הסיכוי שיהיו סנקציות משמעותיות ברמת הפרט על "אי חיסון" הוא נמוך מאוד.
אפילו פנקס חיסונים בסיסי כתנאי קבלה לגנים לא מצליחים להעביר, אז את זה?

אם נסתכל על תחום הקיצבאות מהביטוח הלאומי למשל, אז עד כמה שאני יודע אין הבחנה בין אנשים שנקלעו בעל כורחם למצב רפואי כלשהו, לבין כאלה שהגיעו אליו בצורה מכוונת או בגלל רשלנות פושעת. המדינה מאוד חלשה בלעשות את הסנקציות הכלכליות הבסיסיות האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 4:01 pm 
Sophomore

האם יש הבדל בין תהליך מחקר ייצור ובקרת האיכות של חיסונים לעומת זה של תרופות? חומרי הדברה של שדות? מזון לפרות? כריות אוויר של טויוטה? מאזדה? מטוסים? ארונות קיר לחדר ילדים?

שאלוהים יעזור לי להבין מה קרה ספציפית עם הנושא הזה של חיסונים (ובצורה קיצונית בחיסוני הקורונה) שפתאום כל אחד נהיה דוקטורנט למדעי הרפואה עם חוש ביקורת וחשדנות של חוקר של חברות ביטוח.
פעם חשבתי שזה בגלל שעושים חיסונים לתינוקות, ותינוקות זה נושא רגיש, ואי אפשר באמת להאשים אמא ששמעה מאיזה רופא דמיקולו שחיסונים גורמים לאוטיזם, אבל באמת שעם כל מה שקורה עכשיו כבר אין לי מושג.
ומה שהכי הזוי בכל הסיפור, שאני בטוח ב 1000% שהרוב מוחלט מוחלט של מתנגדי החיסונים החדשים מעולם לא קרא עלון של אדוויל (היי פייזר) , ובטח ובטח שלפני שהוא טס לטיול הגדול לחו"ל עשה כמו גדול את החיסונים שדרשה אותה מדינת עולם שלישי רנדומלית שהוא טס אליה, או שסתם רחמנא לצלן המליצו לו לקחת במרפאת מטיילים, והוא עשה את זה בלי אפילו לקרוא על המחלה שממנה הוא מתחסן. הוא כמובן התחסן פעמים רבות בחייו בתחנות שונות, מעולם לא שאל למה וכמה, בא נדקר והלך.

אבל אז הגיעה הקורונה, ופתאום לתקוע לך מחט ליד הפך לדבר הנורא בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 4:08 pm 
Senior

Shiver כתב:
...
אתה יכול לראות ב"אי התחסנות" כמעשה אקטיבי של פיגוע טרור ביולוגי, אבל בסוף זה מעשה פאסיבי של אדם שהחליט לא ללכת לכיוון הזה וממשיך בחייו.
"נדבק ולא מדביק אחרים" - יש המון מקרים כאלה. כמו מעשן שלא מעשן ליד אחרים, הוא לכאורה פוגע רק בעצמו.

בסופו של דבר זה הגוף של כל אחד. יש לו את מארג הפחדים, המצב הבריאותי והשיקולים שלו, ויש גבול לכמה המדינה יכולה להיכנס לזה.
גם אלה שפוחדים בגלל תיאוריות כאלה ואחרות - בסופו של דבר זכותם להאמין במה שהם רוצים ולנהוג לפי צו מצפונם כל עוד כמובן הם לא פוגעים באחר או בחוקי המדינה. עם כל הצער שבדבר. אם יש משהו שהקורונה חשפה זה את תהליך מחקר, ייצור ובקרת האיכות של חיסונים. ומה שהתגלה הוא לא בדיוק מניח את הדעת. מעורב פה המון המון כסף ויש כנראה הרבה קיצורי דרך, השערות, עיגול פינות ושלא לאמר עיוות נתונים לעתים.
אגב, שמעת אפילו שיש כאלה שמאמינים לתיאוריית הקונספירציה שהעולם נברא ב-7 ימים כל החיים שלהם? לך תתווכח איתם.

בסופו של דבר, הסיכוי שיהיו סנקציות משמעותיות ברמת הפרט על "אי חיסון" הוא נמוך מאוד.

אם נסתכל על תחום הקיצבאות מהביטוח הלאומי למשל, אז עד כמה שאני יודע אין הבחנה בין אנשים שנקלעו בעל כורחם למצב רפואי כלשהו, לבין כאלה שהגיעו אליו בצורה מכוונת או בגלל רשלנות פושעת. המדינה מאוד חלשה בלעשות את הסנקציות הכלכליות הבסיסיות האלה.

אתה מערבב שני דברים.
אם אתה אומר שאין אפשרות להטיל סנקציות של ממש על מי שלא יתחסן, אתה אולי צודק ואולי לא. אפשר לדבר על זה ולצקצק על זה ואולי גם להעלות רעיונות איך אפשר להתגבר.
אם אתה אומר שלגיטימי לגמרי שמי שלא רוצה להתחסן, לא יעשה את זה, יש כמה הסברים שאתה צריך לתת כדי לתמוך בדעה כזו. להגיד "זה הגוף של כל אחד" זה נימוק די חלש בסופו של דבר מטיפוס ה"לא תחתי אני קודח?" הידוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 4:18 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Shiver כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אז שוב אני חוזר למעשנים. למה להגביל אותם למקומות מסויימים, או זמנים מסויימים, או מפעילויות מסויימות? תנו לעשן חופשי, זו החלטה אישית של כל אחד.

יש הבדל די עקרוני בין לעשן ובין אי התחסנות.
העישון הוא מעשה אקטיבי של נזק לעצמך ונזק סביבתי לאחרים שסביבך.

אי ההתחסנות הוא מעשה פאסיבי. הוא לכאורה יכול גם לא לגרום נזק לאף אחד במידה שאתה לא נדבק בכלל או נדבק ולא מדביק אחרים.
בנוסף לחיסון עצמו יש סיכונים מסוימים שאי אפשר לזלזל בהם, גם אם הם באחוזים נמוכים יחסית. אנשים רבים פוחדים מהם, בין אם מסיבות אמיתיות ואובייקטיביות ובין אם בגלל תיאוריות קונספירציה.
יש גם אחוז גדול באוכלוסייה שהוא בקבוצות סיכון כאלה או אחרות וכן ילדים עד גיל 16 שלא יקבלו את החיסון בכלל.

אי התחסנות היא לא מעשה פאסיבי, והאמת שזה בכלל לא משנה.
ואני תמה מה זה "נדבק אבל לא מדביק אחרים".
וזה שאנשים פוחדים מהחיסונים אבל מהמחלה פוחדים פחות, למרות שהסיכונים שלה הרבה יותר גבוהים משל החיסון, זה לא נימוק. זה חלק מהבעייה. שלא לדבר על אלה שפוחדים בגלל תיאוריות קונספירציה.
לגבי אחוז שלא מתחסן, ילדים וכו' - אני לא יודע מה הפרוצדורה להכריז על חיסון כבטוח לילדים, ניסויים קלינים עד כמה שאני יודע לא נעשים על ילדים גם בחיסונים אחרים. אבל עובדה שילדים מקבלים חיסונים אחרים אחרי פרוצדורה מסויימת, אין לי ספק שתגיע גם לכאן.

לגבי הפאסיבי, אני אתן דוגמה מעולם הכדורסל: קח מקרה של קבוצה שנמצאת בפיגור נקודה ויוצאת להתקפה אחרונה. שחקן שלה משתחרר ומגיע ללייאפ עם הבאזר.
עכשיו תפצל לשתי אפשרויות:
1. השחקן מחטיא את הלייאפ, אבל שופט שורק לפאול עליו למרות שלא היה אף אחד שאפילו נשף עליו.
2. שחקן הגנה מכסח את זורק הלייאפ, פאול מארץ הפאולים. השופט קרוב למהלך ורואה אותו בבירור אבל לא שורק.
בעיני שני המקרים זהים, גם הפעולה במקרה הראשון וגם אי הפעולה במקרה השני. בשניהם השופט עוזר, כנראה, להכריע את המשחק שלא בצדק, על ידי שהוא נותן יתרון לא הוגן לשחקן שלא מגיע לו - למרות שהמקרה השני הוא "פסיבי".
אותו דבר כאן.

ולגבי "נדבק שלא מדביק אחרים" - איך הוא בדיוק שולט בזה, מעבר ללהכניס את עצמו לבידוד או לעטוף את עצמו בניילון נצמד עד שהוא בוודאות מחלים?

אבל הוא כן פוגע באחרים, לפחות סטטיסטית. כמו המעשן, אגב.
ומה התגלה שלא מניח את הדעת, או שלא קיבלת עליו הסבר מניח את הדעת?

אני אכן עושה את זה.

בזה, כפי שכתבתי, אני חושש שאני נאלץ להסכים איתך. מדינה שאין לה ביצים לעשות סגרים דיפרנציאלים לא תעשה שום אבחנה כזו, ואפילו הלכתי יותר רחוק - היא תתערב אקטיבית לעצור כל מי שינסה לעשות אבחנה כזו ברשות או בעסק שלו. בטח בתקופת בחירות. אבל זה רק סמל לכל ההתנהלות שלה בפנדמיה הזו, השיקולים הם לא ענייניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 7:47 pm 
מנהל פורום

תומר כתב:
Shiver כתב:
...

אתה מערבב שני דברים.
אם אתה אומר שאין אפשרות להטיל סנקציות של ממש על מי שלא יתחסן, אתה אולי צודק ואולי לא. אפשר לדבר על זה ולצקצק על זה ואולי גם להעלות רעיונות איך אפשר להתגבר.
אם אתה אומר שלגיטימי לגמרי שמי שלא רוצה להתחסן, לא יעשה את זה, יש כמה הסברים שאתה צריך לתת כדי לתמוך בדעה כזו. להגיד "זה הגוף של כל אחד" זה נימוק די חלש בסופו של דבר מטיפוס ה"לא תחתי אני קודח?" הידוע.

לגבי המשפט השני - זו זכות בסיסית במדינות מערביות "לא להתחסן" והבעלות על מה שנכנס לגוף לכל אדם. אני מניח שזה די בייסיק בזכויות האזרח המודרניות.
ואגב לא נראה לי שמבחינה משפטית אפשר להפריד בין חיסון לקורונה לכל חיסון אחר. קשה להעביר את הקו. כלומר אם מתישהו יחייבו לחסן לקורונה, כנראה שזה יגרור חיוב של שאר החיסונים. מן הסתם לא זה ולא זה יקרו.
ומה לגבי טיפול בדברים אחרים שמפריעים לך או לחברה? האם המדינה יכולה לחייב אותך?
חולה נפש שלא מוכן לעבור טיפול תרופתי. אנס מורשע לשעבר שלא עושה סירוס.
ובישראל של 2030 אולי גם טיפולי המרה יהיו מחוייבים?

אגב הדיון היום נעשה כאילו יש וירוס אחד וחיסון אחד וזה כמובן רחוק מהמציאות. יש כבר המון וריאנטים ויש לא מעט חיסונים ובקרוב גם יהיו הרבה גרסאות לכל חיסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 8:12 pm 
Hall of Famer

ודאי שאפשר למתוח את הקו ולמעשה עושים את זה פחות או יותר בכל תחום - וספציפית כבר עשו את זה אפילו בתחום הרפואי, כפי שמישהו הראה כאן.
קורונה היא פנדמיה (וגם הוכרזה רשמית ככזו על ידי הגופים המוסמכים) והיא כזו שמשבשת את החיים באופן בלתי סביר ברמה הלאומית. כל הדברים האחרים לא.
אין לי ספק שברמת נזק כזו, אם מישהו דיבר על מידתיות, יש כלי חקיקה שאפשר להעביר (אם לא קיימים כבר ולא נאכפים).
אני כן מסכים כאמור שזה דיון אקדמי כי ממשלה עם שיקולים ענייניים אין כאן, ובמצב הנוכחי זו התאבדות פוליטית ערב בחירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 8:34 pm 
Senior

אני לא זוכר שטענתי שיש לחייב אנשים להתחסן על פי חוק. טענתי שיש להטיל מגבלות ועונשים על מי שבחר לא לעשות זאתת.
אבל עוד לפני זה, הטענה שלי לא נוגעת לחוק והלגיטימציה שאני מדבר עליה היא מוסרית. מי שטוען שלא צריך להתחסן, נראה לי שיש טעם לצפות ממנו לנימוקים רציונליים. מי שלא יכול לספק נימוקים כאלה (וכאמור "הגוף שלי ברשותי" הוא נימוק לא חזק במיוחד), אין לי מה לדבר איתו, רוצה לא להתחסן, זכותו אם כי כאמור אני חושב שצריך להקשות עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 8:39 pm 
Senior

3&D כתב:
האם יש הבדל בין תהליך מחקר ייצור ובקרת האיכות של חיסונים לעומת זה של תרופות? חומרי הדברה של שדות? מזון לפרות? כריות אוויר של טויוטה? מאזדה? מטוסים? ארונות קיר לחדר ילדים?

שאלוהים יעזור לי להבין מה קרה ספציפית עם הנושא הזה של חיסונים (ובצורה קיצונית בחיסוני הקורונה) שפתאום כל אחד נהיה דוקטורנט למדעי הרפואה עם חוש ביקורת וחשדנות של חוקר של חברות ביטוח.
פעם חשבתי שזה בגלל שעושים חיסונים לתינוקות, ותינוקות זה נושא רגיש, ואי אפשר באמת להאשים אמא ששמעה מאיזה רופא דמיקולו שחיסונים גורמים לאוטיזם, אבל באמת שעם כל מה שקורה עכשיו כבר אין לי מושג.
ומה שהכי הזוי בכל הסיפור, שאני בטוח ב 1000% שהרוב מוחלט מוחלט של מתנגדי החיסונים החדשים מעולם לא קרא עלון של אדוויל (היי פייזר) , ובטח ובטח שלפני שהוא טס לטיול הגדול לחו"ל עשה כמו גדול את החיסונים שדרשה אותה מדינת עולם שלישי רנדומלית שהוא טס אליה, או שסתם רחמנא לצלן המליצו לו לקחת במרפאת מטיילים, והוא עשה את זה בלי אפילו לקרוא על המחלה שממנה הוא מתחסן. הוא כמובן התחסן פעמים רבות בחייו בתחנות שונות, מעולם לא שאל למה וכמה, בא נדקר והלך.

יאפ. זה בדיוק זה. הנגשה של מידע עלק. כאילו הם עוברים על מאמרים מניו אינגלנד מדיקל ג׳ורנל בשירותים וביבי קנה את כל העותקים. הם לא עולים על גט טקסי לפני שהם עשו ריברס אינג׳נירנג לסקודה כי רק כבשים מאמינים לכוכבי בטיחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 9:04 pm 
מנהל פורום

תומר כתב:
אני לא זוכר שטענתי שיש לחייב אנשים להתחסן על פי חוק. טענתי שיש להטיל מגבלות ועונשים על מי שבחר לא לעשות זאתת.
אבל עוד לפני זה, הטענה שלי לא נוגעת לחוק והלגיטימציה שאני מדבר עליה היא מוסרית. מי שטוען שלא צריך להתחסן, נראה לי שיש טעם לצפות ממנו לנימוקים רציונליים. מי שלא יכול לספק נימוקים כאלה (וכאמור "הגוף שלי ברשותי" הוא נימוק לא חזק במיוחד), אין לי מה לדבר איתו, רוצה לא להתחסן, זכותו אם כי כאמור אני חושב שצריך להקשות עליו.

אתה מדבר ספציפית על החיסון לקורונה או סרבני חיסונים באופן כללי?

בכל אופן זה די קונצנזוס בעולם המערבי שלמעט במקרים קיצוניים ביותר של דברים בכפייה, יש זכות לכל אדם בוגר לא לקבל טיפול רפואי כלשהי (גם נפשי). בין אם הוא בעיקר פוגע בזה בעצמו ובין אם הוא יכול גם לפגוע באחרים.
ויכוח מוסרי פה הוא חסר משמעות ברגע שהחוק מרשה לכל אחד בגדול לעשות כראות עיניו. אף אחד לא חייב לך או לי במקרה הזה דין וחשבון. זה גם לא משנה אם יש לו משנה סדורה למה הוא עושה/לא עושה משהו, או שהוא סתם שטוף מוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 9:08 pm 
מנהל פורום

אגב, להזכיר שרק לפני כמה שבועות הדיון על חיסונים היה רק לגבי ההגנה האישית.
המתחסנים יכולים עדיין להידבק ולהדביק (בטח אם מדברים על מוטציות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 9:16 pm 
Junior

יוניק כתב:
Dovi כתב:
תומר כתב:
הכי פשוט - אם ביטוח החיים של הלא-מחוסנים יעלה פי שלושה משל המחוסנים, אני מניח שמעטים מאוד יעדיפו לא להתחסן

יש נתון כמה אנשים עם ביטוח חיים?
כי לא נראה לי שזה כל-כך אפקטיבי אם רוב האוכלוסייה לא מבוטחת.

אאל"ט כל זוג שיש לו משכנתא יש לו ביטוח חיים.

אכן, אבל מי שכבר עשה ביטוח חיים על משכנתא אי אפשר לשנות לו את הפוליסה רטרואקטיבית.
אני חושב שההשפעה קדימה תהיה זניחה (אולי בטווח של שנים כן, אבל בטווח המיידי זה לא ׳איום׳ מספיק משמעותי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 9:34 pm 
Senior

Shiver כתב:
תומר כתב:

אתה מדבר ספציפית על החיסון לקורונה או סרבני חיסונים באופן כללי?

בכל אופן זה די קונצנזוס בעולם המערבי שלמעט במקרים קיצוניים ביותר של דברים בכפייה, יש זכות לכל אדם בוגר לא לקבל טיפול רפואי כלשהי (גם נפשי). בין אם הוא בעיקר פוגע בזה בעצמו ובין אם הוא יכול גם לפגוע באחרים.
ויכוח מוסרי פה הוא חסר משמעות ברגע שהחוק מרשה לכל אחד בגדול לעשות כראות עיניו. אף אחד לא חייב לך או לי במקרה הזה דין וחשבון. זה גם לא משנה אם יש לו משנה סדורה למה הוא עושה/לא עושה משהו, או שהוא סתם שטוף מוח.

האמת היא שהקורונה היא אכן מקרה קיצון של מתנגדי חיסון ככלל.
אני מרגיש שאני לא מסביר את עצמי היטב כי אתה איכשהו שוב ושוב חוזר לשאלת זכותו של אדם לסרב להתחסן. הנה, אני מודה קבל עם ועדה שאין לי שום כוונה לשלול את זכותו של כל אדם להחליט שאינו רוצה להתחסן. בסדר? אני לא קורא להשית עליו עונשים כחוק, להגביל את חירותו או להטיל עליו קנסות.

מה שאני אומר לא קשור לחוק ולא לזכויות יסוד, אני טוען שחזקה על מי שלא מתחסן שהוא חרא של בנאדם או טיפש מטופש או שניהם. מאחר ולא זה מה שאני חושב עליך, עניין אותי לדעת אם יש נימוק תקף שאתה יכול להצטייד בו כשאתה מחליט שלא להתחסן.
בנוסף אני מגדיל ואומר שלמדינה יש זכות מוצדקת להגביל נגישות של לא-מתחסנים לשירותים לא-חיוניים שונים (כניסה למסעדות, טיסה, הפניה לקבת טיפול רפואי במוסדות ספציפיים וכו'), או לייקר שירותים אחרים (ביטוח בריאות, טיפול רפואי מסוים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 9:41 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:

באותה הסתברות כמו לא מחוסנים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 9:44 pm 
מנהל פורום

מי אמר שאני לא מתחסן? התחסנתי כבר בראשון ושבוע הבא בשני... אני לא אמור לסנגר על מי שאני נגדו.

יש גם עוד אפשרויות חוץ מ"חרא של בנאדם" או "טיפש מטופש" -
פוחד על הבריאות שלו, מצוי בקבוצת סיכון, לא רשאי לקבל את החיסון, לא משוכנע מההסברים וחוסר הידע של הגורמים המקצועיים במשרד הבריאות, בעל אמון נמוך בחברות התרופות ועוד ועוד. גם ממתנגדי החיסונים יש אנשים מאוד חכמים שבודקים דברים ברמה גבוהה שאפשר לא להסכים איתם, אבל הם לא איזה טוקבקיסטים.

ולאור זה שיש לא מעט אנשים כאלה, אני לא חושב שאתה יכול לשלול מהם זכויות בסיסיות ו/או לתת העדפה "מתקנת" לאלו שכן בוחרים להתחסן.
כמו שהמדינה לא עושה במקרים אחרים שאנשים של חרא של בנאדם או טיפשים מטופשים עושים דברים מטופשים או חרא על בסיס אמונות שאני לא מסכים איתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 9:46 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
Shiver כתב:

באותה הסתברות כמו לא מחוסנים?

להידבק אני מניח שבאותה הסתברות פחות או יותר, אולי מעט נמוכה. הם כנראה יסבלו פחות מתסמינים כי הגוף יידע להתמודד עם הוירוס בצורה מהירה ויעילה יותר.
להדביק כנראה בהסתברות נמוכה יותר. המחקרים שנמצאים בשלבים די ראשוניים לפי מה שהבנתי מעידים שהעומס הנגיפי אצל מחוסנים שנדבקו שוב הוא נמוך יותר. אבל אלו דברים ראשוניים שאין עליהם מספיק מידע בשלב הזה.
בטח שלא מספיק מידע כדי להשית סנקציות משמעותיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 9:57 pm 
Hall of Famer

אבל אם העומס הנגיפי שלהם נמוך יותר, כמדומני מעצם ההגדרה הם גם נדבקים פחות (תקן אותי אם אני טועה). זה מה שמודדות גם הבדיקות, לא?

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' פברואר 10, 2021 9:59 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 9:58 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
מי אמר שאני לא מתחסן? התחסנתי כבר בראשון ושבוע הבא בשני... אני לא אמור לסנגר על מי שאני נגדו.

יש גם עוד אפשרויות חוץ מ"חרא של בנאדם" או "טיפש מטופש" -
פוחד על הבריאות שלו, מצוי בקבוצת סיכון, לא רשאי לקבל את החיסון, לא משוכנע מההסברים וחוסר הידע של הגורמים המקצועיים במשרד הבריאות, בעל אמון נמוך בחברות התרופות ועוד ועוד. גם ממתנגדי החיסונים יש אנשים מאוד חכמים שבודקים דברים ברמה גבוהה שאפשר לא להסכים איתם, אבל הם לא איזה טוקבקיסטים.

ולאור זה שיש לא מעט אנשים כאלה, אני לא חושב שאתה יכול לשלול מהם זכויות בסיסיות ו/או לתת העדפה "מתקנת" לאלו שכן בוחרים להתחסן.
כמו שהמדינה לא עושה במקרים אחרים שאנשים של חרא של בנאדם או טיפשים מטופשים עושים דברים מטופשים או חרא על בסיס אמונות שאני לא מסכים איתם.

לא יודע, פרט למה שסימנתי בבולד (שבאמת לא צריכים לסבול בגלל שהם לא יכולים לקחת חיסון), כל השאר נשמע לי בדיוק כמו תסמינים של ״טיפש מטופש״.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 10:37 pm 
Junior

אני לא חושב שיש מישהו אחד שחושב שמי שלא יכול להתחסן או בקבוצת סיכון לחיסון הזה הוא סוצימט או בעייתי. אלו בדיוק האנשים שלא אמורים להתחסן ואנחנו כחברה אמורים לשמור עליהם.

ראיתי בפייסבוק (אצל ליאור אונגר) תגובה שהוא הציג שדי מסכמת יפה את מתנגדי החיסונים:
ציטוט:
התשובה המסובכת היא אחת משתי אפשרויות:
א. כי הם אנשים חלשים מנטאלית שלא יהיו מסוגלים להתמודד עם ההבנה העמוקה שיש צורך בדחיית סיפוקים ומעבר לכך - עם ההבנה שהמחלה יכולה לתקוף אותם ולהביא לנזקים חמורים.
ב. כי הם אנשים חסרי ביטחון ששואבים חלק ניכר ממהותם מההתעקשות לא להיות במיינסטרים, עד שחקר האמת נדחק הצידה והבדלנות היא ערך בפני עצמו.
אנשים כאלה מתעקשים להיות פתיתי שלג מיוחדים, משום שהם לא מאמינים שיהיה ערך כלשהו לקיום שלהם, אם הם יתנהגו כמו כולם או יצדדו במסרים שמגיעים ממוסדות השלטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 10:47 pm 
מנהל פורום

הכל נכון. אבל עד שלא נבחין בכל תחומי החיים בין אותם תתי-אנוש לבין הגזע העליון והתבוני, אז מה בדיוק הפואנטה?
ולמה בדיוק אתם נתפסים רק לחיסון לקורונה? אנשים כאלה גם לא צריכים להיות זכאים להצביע בבחירות, לקבל קיצבאות מהמדינה וכו'.
אם כל אחד צריך להיות עכשיו אחראי אבסולוטית לכל מעשיו ולהתיישר ל"צו החברה", למה לא להרחיב את זה לענישה בכל תחומי החיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 10:59 pm 
Junior

למה אתה מתלונן כשעוקפים אותך בתור? למה אתה מתלונן כשחותכים בכביש? למה אתה מתלונן כשביבי מפר הסכמים קואליציונים? למה אתה מתלונן באופן כללי?
כל מי שלא עובר על החוק יכול לעשות מה שהוא רוצה? אין התנהגויות שהן חוקיות ואנחנו כחברה לא מרוצים מהם?

ואני אישית נתפס רק לחיסון הקורונה כי מה לעשות זו המגיפה היחידה שקרתה בתקופת חיי. כשתבוא עוד מגיפה שתשבית לחלוטין את העולם ותוך כדי גם תגבה מעל 2.3 מיליון מתים בעולם ועוד המוני אנשים עם נזק לטווח בינוני-ארוך אז כנראה שגם שם אני אחשוב אותם דברים על מתנגדי חיסונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 12:26 am 
Hall of Famer

3&D כתב:

אני מאוד יכול להבין למה אנשים, בתקופה של פחד וחוסר וודאות,
שבה מחלה מסתורית (בסופו של דבר, אנחנו לא רואים את הוירוס הזה)
שהגיעה מסין ושיבשה את חייהם
נרתעים מפתרון שהגיעו אליו במהירות,
בייחוד כאשר כל מה שהם הכירו וסמכו עליו קודם לכן קורס סביבם.
יש הרבה מאוד פחד באוויר ומעט מאוד ביטחון ורצון להסתמך על גורמים מקצועיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 12:40 am 
Hall of Famer

מנדלבליט אומר הלילה שככל שהממשלה תקדם חקיקה שתאפשר לפתוח עסקים למתן שירות רק למתחסנים/מחלימים - הוא יוכל להגן עליה בבג"ץ.
מה שלא יפריע לפוליטיקאים הפחדנים לא לחוקק שום דבר בכוון, וגם לפעול נגד עסקים שעושים כך, ולטעון שהמשפטנים מגבילים אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 39  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: