sheky כתב:
וואו עושה רושם שאתה מנהל דיון מקביל בראש שלך למה שכותבים פה:
1) אף אחד לא קידש יעילות, זה פרמטר חשוב התקפית כמו עוד הרבה אחרים. אתה טענת בת'רד אחר שקיירי יעיל יותר מהארדן כי יש לו אחוזי שדה טובים יותר וכולם בלי יוצא מהכלל הסבירו לך שזה מדד יעילות אנכרוניסטי שהקשר בינו לבין המשחק היום הוא אפסי. לא ראיתי מעולם מישהו טוען שהשחקן הטוב בליגה הוא היעיל בליגה או שהקבוצה היעילה בליגה תהיה בהכרח אלופה. טיעון שהמצאת ואז אתה נלחם בו.
2) גם פה, אף אחד לא דיבר על ביצים. דיברו על קלאץ' ובאזר ביטרס וספציפית סקורינג מהשדה במקרים האלו. בפרמטרים האלו קובי עם אשכיו העצומים לא מרשים במיוחד בלשון המעטה. יכול להיות שלברון פחדן שרק רוצה לאמא ברגע שהוא רואה באזר, אבל למרות הבעיה הקשה שלו שאבחנת בגודל האשכים הוא יעיל יותר מקובי וסטטיסטית אם יש סיכוי גבוה בדי הרבה שגם יקלע את הזריקה (אם הוא יצליח להוציא אותה הפחדן!).
הטיעון שלקובי יש אשכים גדולים יותר כי הוא גבר ואין לו בעיה לזרוק בפייד על 3 שחקנים שכל הקבוצה פנויה הוא טיעון סבבה לגמרי. אני לא חושב שמישהו טען אי פעם שלקובי יש בעיות בטחון עצמי. מה לזה ולבאזר ביטרס ותפקוד בקלאץ?
אתה מוזמן להביא מספרים של משחקי קלוז אאוט, זה יכול להיות מענין.
ואתה באמת לא רואה הבדל בין משחק קלוז אאוט שיש לך אפשרויות לתקן לבין משחקי הדחה שאם אתה מפסיד אתה עף הבייתה?
לגבי מייקל אם אני זוכר נכון מאז 91 (שזו למעשה התקופה שהפכה את מייקל למייקל) היו לו איזה 2-3 משחקי הדחה או משהו כזה (אחד מהם בחצי עונה שחזר).
1. מי יותר יעיל השנה, קיירי או הארדן? הטיעון שלי בויכוח ביניהם היה שקיירי רק משפר את אחוזיו ככל שלוקח יותר שלשות, למרות שההיגיון אומר שזה אמור להיות להפך.
אני חושב שהוא היה בסיטואציות פחות טובות, ביחס להארדן ביוסטון, כדי לממש את מלוא הפוטנציאל, והשנה זה מתפוצץ אצלו. כן, גם העניין המנטלי, אבל אם הוא שומר על הרמה המקצועית הזאת אז יש לו קייס לגיטימי בתור האמויפי של הקבוצה.
באופן כללי ראיתי בלא מעט דיונים את קידוש הסטטיסטיקה המתקדמת ועידן הכדורסל החדש, בפרט עניין השלשות, אז רציתי לשים בפרופורציות עם דוגמאות מהעבר ודעה אישית.
ושוב, איך אפשר לטעון שהקשר בין אחוזי שדה ליעילות התקפית הוא אפסי אם בעצמך אמרת ששאק ודאנקן הם שחקנים יעילים?
2. אולי אני המוזר היחיד שחושב כך אבל כדי לקלוע בקלאץ' צריך ביצים. אם לברון מחפש לעיתים להיפטר מהכדור ולברוח מאחריות אז עניין האחוזים שלו סופג מכה ומקבל פחות משקל בתמונה הכללית של קלאץ' פלייר.
אם הסיטואציה של לברון נוחה יותר לעומת קובי לאורך שנים אז זאת גם תפיסה שצריך להתייחס אליה כדי לקבל תמונה מלאה. ובעניין הקלאץ', תן לי את קיירי או ווייד ולא את שאק, שבחלקים מסוימים לא היה במגרש מחשש להאק.
3. משעשע שאתה שואל אותי אם אני לא מוצא הבדלים בין משחקים שונים בסדרה, כשאתה בעצמך מתעלם באופן קונסיסטנטי מההבדלים בסדרות השונות ובקונפרנסים השונים + הלחצים השונים.
מבחינתך יש הבדל גדול בלחץ של משחק הדחה לבין לחץ של משחק קלוזאאוט, אבל אין הבדל בכלל בין סדרה מול אטלנטה וטורונטו עליה מגיע קרדיט לגואט, אל מול סדרת גמר שהוא לרוב הפסיד בצורה משפילה.
4. וואלה, אז בעצם אנחנו בגישה של לשים קו הפרדה בין תקופות בקריירה כדי שזה יסתדר לנו עם התאוריה.
השאלה היא למה רק למייקל יש את הפריווילגיה להתחיל מ-91, בזמן שבכיף התייחסת לכמה וכמה משחקי הדחה של קובי כשהוא היה בן 19 נניח, גיל שבו מייקל אפילו לא דרך בנ.ב.א.