סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 11:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 54 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: באזר ביטרז
הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 1:31 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
בדיוק לאחרונה ראיתי את ה 10 היילייטס של קרל מאלון. בחיי שהוא היה שחקן התקפה משעמם נורא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 2:00 am 
מנהל פורום

וזה עוד בההיילטים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 7:46 am 
Junior

עמוס לב כתב:
אם הוא קלע באחוזים כל כך נמוכים, אז כנראה שזה לא לזכותו.
אתה כמובן התעלמת מהנתונים שהבאתי שדווקא לברון למרות שהמסירה הייתה אופציה ריאלית עבורו ברגעים הללו, דווקא לקח על עצמו לא מעט זריקות, בניגוד לתדמית. אתה כמובן שחיפשת את הנקודה שתשבח את קובי והתעלמת למשל מהנתונים שהבאת מ-82 games, שב - 5 עונות ההבדל בזריקות בין קובי ללברון היה זניח.
אני מסכים שיש כאן מידע חסר, כמו למשל כמה אס' לברון מסר בזריקות קלאץ' לעומת הכמות של קובי.

אוקיי, אז כדי לנהל דיון רציני בוא נביא את כל הנתונים - איבודי כדור בשניות האחרונות, אחוזי עונשין (לתחושתי לברון איפשהו סביב ה-65-70 מול 90+ של קובי) - אלה דברים שמעידים לא פחות על יכולת קלאץ'.
ואין בעיה, גם אסיסטים לסלי ניצחון, אם כי כאן זה יותר טריקי כי יש הבדל בין לברוח מאחריות, למרות שאתה יכול לייצר לעצמך מצב טוב, לבין מסירה איכותית וחכמה לשחקן פנוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 7:48 am 
Junior

shmueliki כתב:
עמוס לב כתב:
זרק 11 זריקות פחות, אבל קלע זריקה אחת יותר. אז מה זה אומר על קובי? סתם נק' למחשבה. לא מבין איך אתה יכול להסתכל על הנתונים שהבאתי על "זריקות קלאץ'" ולהוציא מהם אמירות לטובת קובי בראיינט.

בסוף זה יהיה בדיוק כמו עם ההגעה לגמר ה-NBA, כפי שמסתבר שעדיף להיות מודח קודם (והעיקר לא להפסיד בגמר!), אז כנראה שעדיף גם להחטיא בשניות הסיום - העיקר לקחת את הזריקה בעצמך.

הטענה הזו שלא נאמרה מצד אף אחד מאיתנו תמשיך לנצח?
בסה"כ נאמר כאן שאין לקחת ברצינות יתרה את המזרח, ושזה לא היה הישג גדול לצאת משם פעם אחר פעם עם סופר טימס, לכן לשפוט אותו בגמר היה יותר הגיוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 8:10 am 
Junior

sheky כתב:
לשאקיל יש EFG וגם TS של מעל 58% בקריירה, לדאנקן וגם לוויד יש TS של קצת מעל 55%. לא יודע למה אתה טוען שהם לא יעילים גם במדדים האלו.
מעבר לזה מה הקשר בין יעילות או אי יעילות לבין גניבת אליפויות? אתה רוצה למצוא קטעי יוטיוב אקראיים שמסבירים את הטענה שלך?

ומה זה רלוונטי גודל האשכים של לברון (שאותם הוא שומר לאשתו, בניגוד לאנסים מסוימים)? עמוס העלה פה ת'רד על באזר ביטרס ותפקוד במאני טיים והמספרים די ברורים... אני יכול לחפש גם את ההודעה שכתבתי בזמנו על התפקוד של קובי במשחקי הדחה (תקציר - מביך ברוב המקרים).

אם בעיניך האחוזים של קובי הן הוכחה שהוא "גבר" רק כי הוא לוקח את הזריקות האלו אז סבבה, שזה יהיה המדד שלך לווינריות (שזה מוזר לא לקחת פנימה את השאלה אם הן נכנסות או לא).

הקשר לאליפויות הוא שמתבצעת כאן האדרה של המספרים וכל מיני סטט' מתקדמות, שלשות על פני המשחק הקונסרביטיבי וכו'. בסופו של דבר התחכום הזה של דריל מוריי והסגידה לסטטיסטיקה לא מנעו ממנו להתבזות בחצי גמר מערב.
הגמר האחרון הפגיש 2 קבוצות וארבעה כוכבים שלא מתמחים בשלשות, כשהלייקרס בהרכב גבוה וללא קלעים יציבים מבחוץ. לפני כן טורונטו עם קוואי וסיאקם שלא מתמחים בשלשות + סנטר קלאסי זכו באליפות על חשבון הווריורס.
אפילו קליבלנד האפילה על הסגידה לסטט', כאשר קיירי ולברון לא קלעי שלשות מדופלמים ועדיין ניצחו את גולדן שהמציאה את הגלגל מחדש ושייטה בעונה הסדירה.

עד 2014 ובמשך 15 שנה שלטו בליגה הלייקרס והספרס למרות שאף אחת מהן לא הייתה טובה במיוחד בקליעות מחוץ לקשת, כשהן רומסות פעם אחר פעם קבוצות כמו פיניקס של דאנטוני והתקפת ה-7 שניות עם 5 קלעים, או דאלאס של הראן אנד גאן.
גם מיאמי לצורך העניין הייתה קבוצה שכוכביה לא היו קלעי שלשות במהותם, והיא לקחה 2 אליפויות, ומכאן אגב הדוגמא של ווייד שלמרות חוסר בקליעה מבחוץ לקח אליפויות שאחת מהן לפנתאון.
אז אני לא צריך יוטיוב כאן, הגלגל אולי הומצא מחדש לפי יוזרים מסוימים אבל בסופו של דבר תמיד אטען שקבוצת אולד סקול כמו הלייקרס או שיקאגו תנצח קבוצות מהדור החדש עם השלשות והאנליטיקס כמו גולדן סטייט.

מה רלוונטי פה גודל האשכים של לברון? כי באזר ביטרס וקלאץ' מגיעים בעיקר משם.
כמו שאמרתי לך פעם, אני לא רואה הבדל בין משחקי הדחה למשחקי קלוזאאוט, שם אנחנו עדיין מחכים לנתונים. מעבר לכך גם מייקל במשחקי הדחה למיטב זכרוני מהת'רד ההוא לא בדיוק כיכב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 9:56 am 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
עמוס לב כתב:
אם הוא קלע באחוזים כל כך נמוכים, אז כנראה שזה לא לזכותו.
אתה כמובן התעלמת מהנתונים שהבאתי שדווקא לברון למרות שהמסירה הייתה אופציה ריאלית עבורו ברגעים הללו, דווקא לקח על עצמו לא מעט זריקות, בניגוד לתדמית. אתה כמובן שחיפשת את הנקודה שתשבח את קובי והתעלמת למשל מהנתונים שהבאת מ-82 games, שב - 5 עונות ההבדל בזריקות בין קובי ללברון היה זניח.
אני מסכים שיש כאן מידע חסר, כמו למשל כמה אס' לברון מסר בזריקות קלאץ' לעומת הכמות של קובי.

אוקיי, אז כדי לנהל דיון רציני בוא נביא את כל הנתונים - איבודי כדור בשניות האחרונות, אחוזי עונשין (לתחושתי לברון איפשהו סביב ה-65-70 מול 90+ של קובי) - אלה דברים שמעידים לא פחות על יכולת קלאץ'.
ואין בעיה, גם אסיסטים לסלי ניצחון, אם כי כאן זה יותר טריקי כי יש הבדל בין לברוח מאחריות, למרות שאתה יכול לייצר לעצמך מצב טוב, לבין מסירה איכותית וחכמה לשחקן פנוי.

אפשר לנהל דיון רציני על יכולת הקלאץ' של שחקן שקולע 25% מהזריקות שלו. אפשר לדבר על היעילות של השחקן הזה, גם אם אין בנמצא נתונים על איבודי הכדור. אמנם זאת לא הגדרת היעילות השלמה על פי משתמש מסויים בסלניוז, אבל זה בהחלט התחלה טובה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 10:14 am 
Senior

לא רוצה לחמם, אבל בלינק של 82games יש נתונים על איבודי כדור ואסיסטים.
לברון עם 6 אסיסטים על 4 איבודים בקלאץ' בשנים האלו.
קובי על אסיסט אחד ו 5 איבודים.

ולמעשה גם קליעות עונשין יש שם:
לברון עם 14-20, שהם 70%.
קובי על 12-15, שהם 80%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 11:07 am 
Junior

מאסטר כתב:
הקשר לאליפויות הוא שמתבצעת כאן האדרה של המספרים וכל מיני סטט' מתקדמות, שלשות על פני המשחק הקונסרביטיבי וכו'. בסופו של דבר התחכום הזה של דריל מוריי והסגידה לסטטיסטיקה לא מנעו ממנו להתבזות בחצי גמר מערב.
הגמר האחרון הפגיש 2 קבוצות וארבעה כוכבים שלא מתמחים בשלשות, כשהלייקרס בהרכב גבוה וללא קלעים יציבים מבחוץ. לפני כן טורונטו עם קוואי וסיאקם שלא מתמחים בשלשות + סנטר קלאסי זכו באליפות על חשבון הווריורס.
אפילו קליבלנד האפילה על הסגידה לסטט', כאשר קיירי ולברון לא קלעי שלשות מדופלמים ועדיין ניצחו את גולדן שהמציאה את הגלגל מחדש ושייטה בעונה הסדירה.

עד 2014 ובמשך 15 שנה שלטו בליגה הלייקרס והספרס למרות שאף אחת מהן לא הייתה טובה במיוחד בקליעות מחוץ לקשת, כשהן רומסות פעם אחר פעם קבוצות כמו פיניקס של דאנטוני והתקפת ה-7 שניות עם 5 קלעים, או דאלאס של הראן אנד גאן.
גם מיאמי לצורך העניין הייתה קבוצה שכוכביה לא היו קלעי שלשות במהותם, והיא לקחה 2 אליפויות, ומכאן אגב הדוגמא של ווייד שלמרות חוסר בקליעה מבחוץ לקח אליפויות שאחת מהן לפנתאון.
אז אני לא צריך יוטיוב כאן, הגלגל אולי הומצא מחדש לפי יוזרים מסוימים אבל בסופו של דבר תמיד אטען שקבוצת אולד סקול כמו הלייקרס או שיקאגו תנצח קבוצות מהדור החדש עם השלשות והאנליטיקס כמו גולדן סטייט.

מה רלוונטי פה גודל האשכים של לברון? כי באזר ביטרס וקלאץ' מגיעים בעיקר משם.
כמו שאמרתי לך פעם, אני לא רואה הבדל בין משחקי הדחה למשחקי קלוזאאוט, שם אנחנו עדיין מחכים לנתונים. מעבר לכך גם מייקל במשחקי הדחה למיטב זכרוני מהת'רד ההוא לא בדיוק כיכב.

וואו עושה רושם שאתה מנהל דיון מקביל בראש שלך למה שכותבים פה:
1) אף אחד לא קידש יעילות, זה פרמטר חשוב התקפית כמו עוד הרבה אחרים. אתה טענת בת'רד אחר שקיירי יעיל יותר מהארדן כי יש לו אחוזי שדה טובים יותר וכולם בלי יוצא מהכלל הסבירו לך שזה מדד יעילות אנכרוניסטי שהקשר בינו לבין המשחק היום הוא אפסי. לא ראיתי מעולם מישהו טוען שהשחקן הטוב בליגה הוא היעיל בליגה או שהקבוצה היעילה בליגה תהיה בהכרח אלופה. טיעון שהמצאת ואז אתה נלחם בו.
2) גם פה, אף אחד לא דיבר על ביצים. דיברו על קלאץ' ובאזר ביטרס וספציפית סקורינג מהשדה במקרים האלו. בפרמטרים האלו קובי עם אשכיו העצומים לא מרשים במיוחד בלשון המעטה. יכול להיות שלברון פחדן שרק רוצה לאמא ברגע שהוא רואה באזר, אבל למרות הבעיה הקשה שלו שאבחנת בגודל האשכים הוא יעיל יותר מקובי וסטטיסטית אם יש סיכוי גבוה בדי הרבה שגם יקלע את הזריקה (אם הוא יצליח להוציא אותה הפחדן!).
הטיעון שלקובי יש אשכים גדולים יותר כי הוא גבר ואין לו בעיה לזרוק בפייד על 3 שחקנים שכל הקבוצה פנויה הוא טיעון סבבה לגמרי. אני לא חושב שמישהו טען אי פעם שלקובי יש בעיות בטחון עצמי. מה לזה ולבאזר ביטרס ותפקוד בקלאץ?

אתה מוזמן להביא מספרים של משחקי קלוז אאוט, זה יכול להיות מענין.
ואתה באמת לא רואה הבדל בין משחק קלוז אאוט שיש לך אפשרויות לתקן לבין משחקי הדחה שאם אתה מפסיד אתה עף הבייתה?

לגבי מייקל אם אני זוכר נכון מאז 91 (שזו למעשה התקופה שהפכה את מייקל למייקל) היו לו איזה 2-3 משחקי הדחה או משהו כזה (אחד מהם בחצי עונה שחזר).

נערך לאחרונה על ידי sheky בתאריך ד' פברואר 17, 2021 11:14 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 11:08 am 
Hall of Famer

נו, אז על פי הגדרת יעילות שאחד הגולשים משתמש בה, אין ספק שלברון בקלאץ' יותר יעיל מאשר קובי. גם אחוזי שדה וגם יחס אס'/איב' עדיף בסדרי גודל. ובניגוד להגדרה כללית מי שחקן יותר טוב, שאתה יכול להכניס יעילות כאחד הפרמטרים, אני חושב שבזריקות קלאץ' יעילות זה ה-פרמטר, אם לא הפרמטר היחידי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 11:53 am 
מנהל פורום

לא ממש מסכים
בלוגיקה שלך יותם הלפרין 100%
לקח זריקה אחת (הארכה נגד ריאל מדריד) והכניס אותה
חייב לשקלל את הנכונות לקחת את הסיכון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 11:57 am 
Hall of Famer

אבל המקרה של לברון זה לא יותם הלפרין. יש ללברון נפח זריקות ברגעי ההכרעה גדול. זאת בדיוק הנקודה שהעברתי בהודעה הראשונה שלי, בעזרת ציניות כמובן, שהתדמית על לברון ג'יימס היא שהוא מעדיף למסור בסיומות משחקים ולא לזרוק ולפי הנתונים, זה ממש לא ככה, כי הוא בין השחקנים שזרקו הכי הרבה בסיומי משחקים. לא בכמויות קובי בראיינט, אבל בצמרת השחקנים שלוקחים זריקות כאלו. לכן כשיש נפח זריקות גדול, ניתן לדבר גם כמה מהזריקות הללו אתה באמת מצליח לקלוע.

אתה יודע, זה היה ההבדל בין מיקי ברקוביץ' לבין האחרים. הייתה תקופה שג'מצ'י גם ניסה לנצח משחקים ברגעי ההכרעה. אח"כ הוא כבר התחיל להתחבא. גם קטש מעולם לא התבייש לזרוק בקלאץ'. אבל ההצלחה הייתה אחרת לחלוטין.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 12:54 pm 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
rony כתב:
materna כתב:
בוא נגיע להסכמה שהוא היה
Best sexual assault case closer in the game

צר לי, אבל גם כאן הוא לא מספר 1, התואר הזה שייך לקארל מאלון שהכניס להריון את גלוריה בל כשהייתה בת 13 ויצא מזה רק עם פיצויים בסך 125 אלף דולר.

נאאא, קרל מלון לא יכול להיות מס' 1 במשהו. :twisted:

אבל לעקוף את קובי הוא יכול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 1:28 pm 
Senior

לא נכנסתי ללינקים ואני תוהה אם יש שם ניתוחים פחות כמותיים ויותר איכותניים
(למשל, אין דין זריקת ייאוש מהחצי כדין לייאפ מתרגיל מתוכנן או בידוד, אין דין פיגור ב 3 לפיגור ב 1 וכמובן שאין דין סקורר מרכזי בקבוצה לשחקן אחר שנהנה מתשומת הלב שהסקורר המרכזי מקבל מההגנה)

בכל מקרה, בעיני הערך הגדול של הסטטיסטיקות האלה הוא כשהן נותנות מעין גושפנקה חצי רשמית למה שאנחנו רואים ממילא. אם הן לא, לרוב הבעיה היא בשיטה ולא בתחושות הבטן שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 1:33 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
נו, אז על פי הגדרת יעילות שאחד הגולשים משתמש בה, אין ספק שלברון בקלאץ' יותר יעיל מאשר קובי. גם אחוזי שדה וגם יחס אס'/איב' עדיף בסדרי גודל. ובניגוד להגדרה כללית מי שחקן יותר טוב, שאתה יכול להכניס יעילות כאחד הפרמטרים, אני חושב שבזריקות קלאץ' יעילות זה ה-פרמטר, אם לא הפרמטר היחידי.

אתה הצגת בהודעה הראשונה את לברון עם 14-31 לעומת 12-50 של קובי. באתר של 82games, מופיע 17-50 של לברון מול 14-56 של קובי, כשבפלייאוף שניהם על 4-8.
אז אני לא יודע של מי ואיפה הפאק במחקר, אבל קצת קשה לי להתייחס לנתונים ברצינות כשכל אחד אומר משהו אחר.
אותו דבר בנוגע לזריקות עונשין, אני זוכר יותר מצבים של קובי מהקו כשהמשחק און דה ליין וגם יותר החטאות של לברון מהעונשין במצב כזה.

לגבי עניין האסיסטים, שוב, זה מעט טריקי כי אם לברון ברח מאחריות, בחר להיפטר מהכדור במסירה סתמית ויצא מזה אסיסט - זה מהלך שלילי. לעומת זאת אם תכנן מהלך/קרא טוב את הסיטואציה ומצא במסירה חכמה זה חיובי.
בנוסף לכך יכול להיות מצב שבו קובי נתן מסירה מצוינת בכמה הזדמנויות והשחקנים שלצידו החטיאו - ככה שזה לא נספר לזכותו. בקיצור, קצת קשה לצאת משם בהצהרות.
עוד דבר, העובדה שבחלק משמעותי מהקריירה לברון בילה לצד גארד שמסוגל ליצור (ווייד, קיירי) זה יתרון גדול יותר לטובתו לדעתי במצבים כאלה.
למסור לשאק למהלך פוסט אפ או בכלל זה חתיכת סיכון לעבירה מיידית ו-2 זריקות עונשין שאתה ממש לא רוצה, ואני לא חושב שהיה לקובי במהלך הקריירה אפילו גארד יוצר ברמה של מו וויליאמס.

ושוב, מצטרף לאוריאל מהבחינה הזאת שאתה לא יכול לומר לי בכמה משחקים צמודים לברון בחר לוותר על הזריקה ועל הכדור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 1:57 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
לא נכנסתי ללינקים ואני תוהה אם יש שם ניתוחים פחות כמותיים ויותר איכותניים
(למשל, אין דין זריקת ייאוש מהחצי כדין לייאפ מתרגיל מתוכנן או בידוד, אין דין פיגור ב 3 לפיגור ב 1 וכמובן שאין דין סקורר מרכזי בקבוצה לשחקן אחר שנהנה מתשומת הלב שהסקורר המרכזי מקבל מההגנה)

בכל מקרה, בעיני הערך הגדול של הסטטיסטיקות האלה הוא כשהן נותנות מעין גושפנקה חצי רשמית למה שאנחנו רואים ממילא. אם הן לא, לרוב הבעיה היא בשיטה ולא בתחושות הבטן שלנו.

אפשר אבל להניח שאם אנחנו מדברים על מדגם של כמה עשרות זריקות לכל שחקן - אז גם הפילוח הפנימי בין מצבים של מינוס 1 למינוס 3 (כפי שציינת) - הוא פחות או יותר זהה. כמו למשל להניח 50-50 לערך (או אפילו סתם שיעור אחר ודי דומה בהשוואה בין שחקנים) בין משחקי בית/חוץ בסיטואציות הנ"ל וכו'.
אותו כנ"ל בדיוק לגבי כמות האסיסטים - אם לבראיינט רשום אסיסט בודד, מתוך עשרות רבות של "מהלכי קלאץ' שייצר" - אזי סביר שפשוט זרק כמעט תמיד ובכל מצב (ואין להניח שדווקא הוא שחקן חסר מזל ותמיד הדרק פישר והרוברט הורי שלצידו החטיאו, אף שסידר להם קליעות טובות). כל עוד אין איזה "משתנה מתערב" שהוא ברור לעין (למשל - במשחק אולסטאר סביר שאם תסדר במסירה טובה קליעה פתוחה לקולגה - האחוזים יהיו גבוהים יותר משחקן רנדומלי בליגה) אז לתפיסתי מרבית הנתונים פה עבור הכוכבים הגדולים כן בהיקף מספיק גדול בכדי לקחת מהן מסקנות (שגם אם לא יהיו נכונות במאה אחוז, עדיין יהיו בעלות ערך - בבחינת "All models are wrong, but some are useful").

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 1:58 pm 
Junior

sheky כתב:
וואו עושה רושם שאתה מנהל דיון מקביל בראש שלך למה שכותבים פה:
1) אף אחד לא קידש יעילות, זה פרמטר חשוב התקפית כמו עוד הרבה אחרים. אתה טענת בת'רד אחר שקיירי יעיל יותר מהארדן כי יש לו אחוזי שדה טובים יותר וכולם בלי יוצא מהכלל הסבירו לך שזה מדד יעילות אנכרוניסטי שהקשר בינו לבין המשחק היום הוא אפסי. לא ראיתי מעולם מישהו טוען שהשחקן הטוב בליגה הוא היעיל בליגה או שהקבוצה היעילה בליגה תהיה בהכרח אלופה. טיעון שהמצאת ואז אתה נלחם בו.
2) גם פה, אף אחד לא דיבר על ביצים. דיברו על קלאץ' ובאזר ביטרס וספציפית סקורינג מהשדה במקרים האלו. בפרמטרים האלו קובי עם אשכיו העצומים לא מרשים במיוחד בלשון המעטה. יכול להיות שלברון פחדן שרק רוצה לאמא ברגע שהוא רואה באזר, אבל למרות הבעיה הקשה שלו שאבחנת בגודל האשכים הוא יעיל יותר מקובי וסטטיסטית אם יש סיכוי גבוה בדי הרבה שגם יקלע את הזריקה (אם הוא יצליח להוציא אותה הפחדן!).
הטיעון שלקובי יש אשכים גדולים יותר כי הוא גבר ואין לו בעיה לזרוק בפייד על 3 שחקנים שכל הקבוצה פנויה הוא טיעון סבבה לגמרי. אני לא חושב שמישהו טען אי פעם שלקובי יש בעיות בטחון עצמי. מה לזה ולבאזר ביטרס ותפקוד בקלאץ?

אתה מוזמן להביא מספרים של משחקי קלוז אאוט, זה יכול להיות מענין.
ואתה באמת לא רואה הבדל בין משחק קלוז אאוט שיש לך אפשרויות לתקן לבין משחקי הדחה שאם אתה מפסיד אתה עף הבייתה?

לגבי מייקל אם אני זוכר נכון מאז 91 (שזו למעשה התקופה שהפכה את מייקל למייקל) היו לו איזה 2-3 משחקי הדחה או משהו כזה (אחד מהם בחצי עונה שחזר).

1. מי יותר יעיל השנה, קיירי או הארדן? הטיעון שלי בויכוח ביניהם היה שקיירי רק משפר את אחוזיו ככל שלוקח יותר שלשות, למרות שההיגיון אומר שזה אמור להיות להפך.
אני חושב שהוא היה בסיטואציות פחות טובות, ביחס להארדן ביוסטון, כדי לממש את מלוא הפוטנציאל, והשנה זה מתפוצץ אצלו. כן, גם העניין המנטלי, אבל אם הוא שומר על הרמה המקצועית הזאת אז יש לו קייס לגיטימי בתור האמויפי של הקבוצה.
באופן כללי ראיתי בלא מעט דיונים את קידוש הסטטיסטיקה המתקדמת ועידן הכדורסל החדש, בפרט עניין השלשות, אז רציתי לשים בפרופורציות עם דוגמאות מהעבר ודעה אישית.
ושוב, איך אפשר לטעון שהקשר בין אחוזי שדה ליעילות התקפית הוא אפסי אם בעצמך אמרת ששאק ודאנקן הם שחקנים יעילים?

2. אולי אני המוזר היחיד שחושב כך אבל כדי לקלוע בקלאץ' צריך ביצים. אם לברון מחפש לעיתים להיפטר מהכדור ולברוח מאחריות אז עניין האחוזים שלו סופג מכה ומקבל פחות משקל בתמונה הכללית של קלאץ' פלייר.
אם הסיטואציה של לברון נוחה יותר לעומת קובי לאורך שנים אז זאת גם תפיסה שצריך להתייחס אליה כדי לקבל תמונה מלאה. ובעניין הקלאץ', תן לי את קיירי או ווייד ולא את שאק, שבחלקים מסוימים לא היה במגרש מחשש להאק.

3. משעשע שאתה שואל אותי אם אני לא מוצא הבדלים בין משחקים שונים בסדרה, כשאתה בעצמך מתעלם באופן קונסיסטנטי מההבדלים בסדרות השונות ובקונפרנסים השונים + הלחצים השונים.
מבחינתך יש הבדל גדול בלחץ של משחק הדחה לבין לחץ של משחק קלוזאאוט, אבל אין הבדל בכלל בין סדרה מול אטלנטה וטורונטו עליה מגיע קרדיט לגואט, אל מול סדרת גמר שהוא לרוב הפסיד בצורה משפילה.

4. וואלה, אז בעצם אנחנו בגישה של לשים קו הפרדה בין תקופות בקריירה כדי שזה יסתדר לנו עם התאוריה.
השאלה היא למה רק למייקל יש את הפריווילגיה להתחיל מ-91, בזמן שבכיף התייחסת לכמה וכמה משחקי הדחה של קובי כשהוא היה בן 19 נניח, גיל שבו מייקל אפילו לא דרך בנ.ב.א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 2:23 pm 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
אתה הצגת בהודעה הראשונה את לברון עם 14-31 לעומת 12-50 של קובי. באתר של 82games, מופיע 17-50 של לברון מול 14-56 של קובי, כשבפלייאוף שניהם על 4-8.
אז אני לא יודע של מי ואיפה הפאק במחקר, אבל קצת קשה לי להתייחס לנתונים ברצינות כשכל אחד אומר משהו אחר.
אותו דבר בנוגע לזריקות עונשין, אני זוכר יותר מצבים של קובי מהקו כשהמשחק און דה ליין וגם יותר החטאות של לברון מהעונשין במצב כזה.

לגבי עניין האסיסטים, שוב, זה מעט טריקי כי אם לברון ברח מאחריות, בחר להיפטר מהכדור במסירה סתמית ויצא מזה אסיסט - זה מהלך שלילי. לעומת זאת אם תכנן מהלך/קרא טוב את הסיטואציה ומצא במסירה חכמה זה חיובי.
בנוסף לכך יכול להיות מצב שבו קובי נתן מסירה מצוינת בכמה הזדמנויות והשחקנים שלצידו החטיאו - ככה שזה לא נספר לזכותו. בקיצור, קצת קשה לצאת משם בהצהרות.
עוד דבר, העובדה שבחלק משמעותי מהקריירה לברון בילה לצד גארד שמסוגל ליצור (ווייד, קיירי) זה יתרון גדול יותר לטובתו לדעתי במצבים כאלה.
למסור לשאק למהלך פוסט אפ או בכלל זה חתיכת סיכון לעבירה מיידית ו-2 זריקות עונשין שאתה ממש לא רוצה, ואני לא חושב שהיה לקובי במהלך הקריירה אפילו גארד יוצר ברמה של מו וויליאמס.

ושוב, מצטרף לאוריאל מהבחינה הזאת שאתה לא יכול לומר לי בכמה משחקים צמודים לברון בחר לוותר על הזריקה ועל הכדור.

אני גם תהיתי לגבי הנתונים. לפי איך שאני מבין ניתן להסביר את הסתירה בצורה הבאה. קודם כל המידע ב - 82 games הוא על תקופה של 03-09. המידע בלינק מההודעה הראשונה הוא לכל הקריירה. דבר שני המספרים שמובאים בלינק הראשון הם זריקות ב-24 השניות האחרונת של המשחק כשהקבוצה בפיגור. ב - 82 games המספרים הם גם כאשר הקבוצה בשיוויון.
התקופה של 6 שנים ב - 82 games מסבירה את ההבדלים בין הכמויות של זריקות העונשין בכתבה לזיכרון שלך, אבל אני באמת לא חושב שכדאי להסתמך על הזיכרון שלך (וגם של מישהו אחר) בשביל לנתח נתונים.
מה שכן, הכמות של הפעמים שלברון זרק ברגעי קלאץ' מפריכה בעיני את התדמית של שחקן שבורח מאחריות. הוא לא קובי בראיינט שרק זרק, אבל הוא לקח אחריות במקרים רבים מאד, מספיק בשביל שאי אפשר להדביק עליו תווית יותם הלפרין, אם נחזור להודעה של אוריאל. אם לברון לא מפחד לזרוק, אז כל הפעמים שהוא מסר חייבים לשייך לקבלת החלטות ולא לפחד מלקיחת אחריות. יש סייג אחד, בסדרה מול דאלאס לברון בהחלט נעלם ולא הופיע בכלל, לא ברגעי הקלאץ' ולא בשום רגע במשחקים האחרונים. זאת הייתה קריסה שלא זכור לי מאף כוכב אחר בהיסטוריה. מצד שני צריך גם להעריך אותו שהוא ידע לצאת מזה ובהמשך הקריירה הוא לא נעלם בצורה הזאת, אפילו להיפך. זה גם עונה לך השאלה שלך בנק' 2 בהודעה האחרונה שלך. ללברון יש ביצים, אבל הוא מעריך שלפעמים יש פעמים שהוא לא צריך לקחת את הזריקה (גם אם ההחלטה לא תמיד צודקת). קובי כמעט אף פעם לא הגיע להבנה הזאת. ואתה יודע, אתה מבקש בשביל קובי שחקנים יוצרים שיקחו גם הם את הזריקה האחרונה (אני די משוכנע שקובי לא היה מבקש שמישהו אחר ייקח במקומו את הזריקה). לברון היה מבקש שיהיו לו בקבוצה ספוט אפ שוטרים מהווינרים בתולדות המשחק כמו רוברט הורי ודרק פישר, שאופס, היו לקובי בראיינט, רק הוא לא ממש טרח לחפש אותם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 2:31 pm 
Junior

מאסטר כתב:
1. מי יותר יעיל השנה, קיירי או הארדן? הטיעון שלי בויכוח ביניהם היה שקיירי רק משפר את אחוזיו ככל שלוקח יותר שלשות, למרות שההיגיון אומר שזה אמור להיות להפך.
.
.
.
ושוב, איך אפשר לטעון שהקשר בין אחוזי שדה ליעילות התקפית הוא אפסי אם בעצמך אמרת ששאק ודאנקן הם שחקנים יעילים?

2. אולי אני המוזר היחיד שחושב כך אבל כדי לקלוע בקלאץ' צריך ביצים. אם לברון מחפש לעיתים להיפטר מהכדור ולברוח מאחריות אז עניין האחוזים שלו סופג מכה ומקבל פחות משקל בתמונה הכללית של קלאץ' פלייר.
אם הסיטואציה של לברון נוחה יותר לעומת קובי לאורך שנים אז זאת גם תפיסה שצריך להתייחס אליה כדי לקבל תמונה מלאה. ובעניין הקלאץ', תן לי את קיירי או ווייד ולא את שאק, שבחלקים מסוימים לא היה במגרש מחשש להאק.

3. משעשע שאתה שואל אותי אם אני לא מוצא הבדלים בין משחקים שונים בסדרה, כשאתה בעצמך מתעלם באופן קונסיסטנטי מההבדלים בסדרות השונות ובקונפרנסים השונים + הלחצים השונים.
מבחינתך יש הבדל גדול בלחץ של משחק הדחה לבין לחץ של משחק קלוזאאוט, אבל אין הבדל בכלל בין סדרה מול אטלנטה וטורונטו עליה מגיע קרדיט לגואט, אל מול סדרת גמר שהוא לרוב הפסיד בצורה משפילה.

4. וואלה, אז בעצם אנחנו בגישה של לשים קו הפרדה בין תקופות בקריירה כדי שזה יסתדר לנו עם התאוריה.
השאלה היא למה רק למייקל יש את הפריווילגיה להתחיל מ-91, בזמן שבכיף התייחסת לכמה וכמה משחקי הדחה של קובי כשהוא היה בן 19 נניח, גיל שבו מייקל אפילו לא דרך בנ.ב.א.

1. שאלה מעניינת מי יעיל יותר השנה. להארדן יש ב16 משחקים בברוקלין TS של 66.8% על 24.3 נקודות ו11.8 אסיסטים על 4.3 איבודים בזמן שלקיירי יש TS של 64.7% על 28.3 נקודות ב20 משחקים עם 5.7 אסיסטים על 2.4 איבודים.
הייתי אומר שהיעילות שלהם די דומה השנה (אני מתעלם משמונת המשחקים ביוסטון שם הארדן שיחק במטרה לעוף משם) ולשניהם יש יעילות פנטסטית ברמות.
ואין קשר בין יעילות לאחוזי שדה במשחק היום כי אם אני אומר לך ששחקן א' קולע 55% מהשדה ושחקן ב' קולע 48% מהשדה אין לך שום דרך להגיד לי מי יעיל יותר.

2. אז כנראה שאיפשהו ההנחות שלך לא מסתדרות כי אתה גם מניח שללברון אין ביצים ואתה גם מניח שצריך ביצים כדי לקלוע בקלאץ' אבל הפלא ופלא, לברון קולע בקלאץ', לכן אחת ההנחות שלך לא נכונות.

3. בוודאי שיש הבדל בין הסדרות. לעוף בסיבוב ראשון הרבה יותר גרוע מלהפסיד בגמר.
אפשר להכנס לפילוחים של הסדרות אבל אז צריכים להכנס גם למיקום סוף עונה סדירה והצלחות מול הקונפרנס המקביל.
כשקובי מסיים מקום 7 בקונפרנס יש לו סיכוי יותר גבוה לעוף בסיבוב הראשון מאשר אם הוא מסיים במקום 1.

4. בעייני מייקל הפך למייקל החל מ91. לפני זה הוא היה סקורר מדהים ושחקן מצוין (ממש מצוין) אבל הוא לא היה "מייקל ג'ורדן" שאנחנו מכירים היום. גם אם עד 91 מייקל היה מודח בסיבוב ראשון כל עונה מ91 היה עושה מה שעשה הוא עדיין היה הGOAT.
מה לעשות שאתה (וגם אני) סופר את ההישגים של קובי (ולברון) החל מהאליפות הראשונה של קובי (והגמר הראשון של לברון), אז כל מה שקרה אז גם נכנס לספירה. מייקל של לפני 91 הרבה פחות מענין כי הוא לא היה המייקל של אחרי.
אפשר לספור הכל ולדבר על הכל, אני פשוט לא מבין מה מעניין משחקי ההדחה של מייקל בתקופה שבה אף אחד לא תופס אותו כמו אותו מייקל של אחרי 91

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 2:43 pm 
Senior

אם כבר אנחנו בנושא קלאץ', אני אסית שנייה את הדיון למשהו שנתקלתי בו הבוקר והוא דמיאן לילארד.
התפוקה שלו במה שמוגדר על ידי NBA.COM העונה כקלאץ' היא פסיכית.
https://www.nba.com/stats/players/clutc ... &CF=GP*G*8

עד עכשיו ב14 משחקים הוא הגיע למצב של 5 הפרש ומטה ב5 הדקות האחרונות של המשחק, לזמן מצטבר של 52 דקות.
הוא ניצח 11 מתוך ה14 משחקים האלו, וב52 דקות האלו הוא קולע 74 נקודות, ב60% מהשדה (לא eFG, לא TS, אחוזים מהשדה! בeFG הוא עם 73%, בTS הוא עם 82%), 23-23 מהעונשין.

הארדן גם עם תפוקה יפה של 65 נקודות ב60 דקות, 55% מהשדה ו24-24 מהעונשין, במאזן של 8 נצחונות מ12 משחקים.
לברון עם 61 נק' ב64 דקות, גם עם 11 נצחונות ב14 משחקים ועל 49% מהשדה (אבל רק 2-3 מהעונשין!)
ועם סטטיסטיקה אישית די מרשימה גם כן (45 נק', 15 ריב', 5 אסיסטים ו5 חסימות ב41 דקות), אבל מאזן נצחונות מדהים של 10 מ11 במשחקים צמודים עומד ג'ואל אמביד.
בכלל הסיקסרס מדהימים העונה בקלאץ' - תראו את הnet rating של טוביאס האריס, סימונס ואמביד במצבים של הפרש 5 ומטה ב5 דקות האחרונות של משחקים:
https://www.nba.com/stats/players/clutc ... :MIN*G*2.5

ובחזרה ללילארד - גם אם מסתכלים על הגדרות מעט שונות, למשל מצבים של 3 הפרש ומטה ב2 דקות האחרונות, לילארד מדהים עם 29 נקודות (8-13) ב15 דקות בלבד.
וגם כאן שוב הארדן לא רחוק מאחור, עם 29 נק' (6-9 מהשדה) ו8 אסיסטים ב17 דקות קלאץ'.

בהתחשב בסטטיסטיקות הדומות שהוצגו בת'רד הזה, מה שהשניים האלו עושים השנה בקלאץ' הוא די מדהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 4:24 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
לברון היה מבקש שיהיו לו בקבוצה ספוט אפ שוטרים מהווינרים בתולדות המשחק כמו רוברט הורי ודרק פישר, שאופס, היו לקובי בראיינט, רק הוא לא ממש טרח לחפש אותם.

https://www.youtube.com/watch?v=he45fAQ ... nel=Pred21
https://www.youtube.com/watch?v=m6V1-Ur ... kersRule24 (מוזמן לקפוץ לדקה האחרונה, החטאה שמנעה פור-פיט)
https://www.youtube.com/watch?v=2s4DUjH ... ehoopscene
https://www.youtube.com/watch?v=nnoBRLs ... hannel=NBA

לא טרח לחפש אותם. יאפ.

וזה לא רק יוצרים בקו האחורי שיתחלקו עם קובי בזריקות, אלא פשוט שההגנה לא תדע מי עומד לייצר את המצב בכדרור, בין אם לעצמו ובין אם לאחרים.
את זה, עם כל הכבוד לספוט אפ שוטרס הגדולים (פישר והורי) לא היה אף אחד שיכול לעשות בצורה אפקטיבית. מאוד סביר שאם כריס פול נניח היה מגיע אז הזריקות של קובי בפוזשן האחרון היו יותר איכותיות. הוא לא היה חייב לייצר לעצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 4:40 pm 
Junior

ואפרופו ההודעה של סתיו, לילארד אחד משחקני הקלאץ' הגדולים שראיתי. ייכנס לרשימה מאוד מצומצמת בהיסטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 4:43 pm 
Hall of Famer

אתה מודע לכך שבלינק האחרון דווין ג'ורג' מסר לפישר? ולקובי לא הייתה שום אפשרות לעשות משהו כי היה עליו דאבל טים בפינה ליד הסל של הלייקרס?
מצאת 2 אס' ועוד מסירה לשלשה שהוחטאה. מה זה אומר? אם אתה משווה את זה ל-56 הזריקות שקובי לקח בין 2003 ל-2009 הייתי אומר שזאת הוכחה די עלובה לכך שקובי מסר כשהוא היה צריך למסור.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 5:21 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
אתה מודע לכך שבלינק האחרון דווין ג'ורג' מסר לפישר? ולקובי לא הייתה שום אפשרות לעשות משהו כי היה עליו דאבל טים בפינה ליד הסל של הלייקרס?
מצאת 2 אס' ועוד מסירה לשלשה שהוחטאה. מה זה אומר? אם אתה משווה את זה ל-56 הזריקות שקובי לקח בין 2003 ל-2009 הייתי אומר שזאת הוכחה די עלובה לכך שקובי מסר כשהוא היה צריך למסור.

טרבור אריזה. תריץ אבל ל-0:18, יש שם עוד שלשה של פישר ממסירה ישירה של קובי מההיי פוסט.

https://www.youtube.com/watch?v=hV8zGz4 ... LamarMatic
https://www.youtube.com/watch?v=kNcX4SV ... highlights
https://www.youtube.com/watch?v=t54Rn1G ... ghlightPro (אי שם ב-00:30)
https://www.youtube.com/watch?v=eD44rJw ... CliffNotes (כשאתה שם את יהבך בפאו גאסול בקלאץ')
https://www.youtube.com/watch?v=Pz82_wD ... annel=1jzo (כשיש לידך עוד מישהו שמסוגל לייצר בכדרור)

אז יש כאן עוד 3-4 אסיסטים שמתווספים ל-4 הקודמים, כלומר גם האופציה של המסירה קיימת, והסטט' ב-82games לא בדיוק הדבר הכי אמין על הפלנטה.
מעבר לכך היוטיוב היה רק בחיתוליו בעשור הראשון של המילניום, כך שאפשר בהחלט להניח שהיו עוד כמה מסירות ברגעים המכריעים - בין אם הסתיימו בסל או אין אנד אאוט של הורי.
אשמח לראות גם איזשהו לקט סלי ניצחון של ריי אלן או קייל קורבר לצד לברון במיאמי/קליבלנד, שניים מהקלעים הכי גדולים בהיסטוריה של המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 7:14 pm 
Hall of Famer

אכן נתונים מדהימים הביא stavs בהודעתו האחרונה.
בפרט בגזרת ברוקלין יש לזה חשיבות יתרה, כי בהרכב מלא קשה לראות אותם יותר מדי פעמים מובסים ללא קרב, ואם כל הטריו בינתיים בקלאץ' על למעלה מ-50% מהשדה לצד 53/58 משותפים מהקו - קשה להתמודד נגד זה. יצוין גם שבאותן דקות הארדן לוקח יותר ריבאונדים ומוסר יותר אסיסטים מאשר דוראנט וקיירי ביחד.

אפרופו דיון מקביל שעשינו לגבי האולסטאר (שעכשיו אני "מאייש פוזיציה" בהקשר אליו), אז בראדלי ביל עם 8/27 מהשדה בקלאץ' (בתחתית לצד אינגרם עם 7/24), והוא גם אחרון בפלוס-מינוס (מבין השחקנים העונים על החיתוך שעשיתי - לפחות 20 זריקות קלאץ') מבחינת מדד הפלוס/מינוס לדקה, עם מינוס 34 ב-38 דקות.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 18, 2021 1:05 am 
מנהל פורום

stavs כתב:
אם כבר אנחנו בנושא קלאץ', אני אסית שנייה את הדיון למשהו שנתקלתי בו הבוקר והוא דמיאן לילארד.
התפוקה שלו במה שמוגדר על ידי NBA.COM העונה כקלאץ' היא פסיכית.
https://www.nba.com/stats/players/clutc ... &CF=GP*G*8

עד עכשיו ב14 משחקים הוא הגיע למצב של 5 הפרש ומטה ב5 הדקות האחרונות של המשחק, לזמן מצטבר של 52 דקות.
הוא ניצח 11 מתוך ה14 משחקים האלו, וב52 דקות האלו הוא קולע 74 נקודות, ב60% מהשדה (לא eFG, לא TS, אחוזים מהשדה! בeFG הוא עם 73%, בTS הוא עם 82%), 23-23 מהעונשין.

הארדן גם עם תפוקה יפה של 65 נקודות ב60 דקות, 55% מהשדה ו24-24 מהעונשין, במאזן של 8 נצחונות מ12 משחקים.
לברון עם 61 נק' ב64 דקות, גם עם 11 נצחונות ב14 משחקים ועל 49% מהשדה (אבל רק 2-3 מהעונשין!)
ועם סטטיסטיקה אישית די מרשימה גם כן (45 נק', 15 ריב', 5 אסיסטים ו5 חסימות ב41 דקות), אבל מאזן נצחונות מדהים של 10 מ11 במשחקים צמודים עומד ג'ואל אמביד.
בכלל הסיקסרס מדהימים העונה בקלאץ' - תראו את הnet rating של טוביאס האריס, סימונס ואמביד במצבים של הפרש 5 ומטה ב5 דקות האחרונות של משחקים:
https://www.nba.com/stats/players/clutc ... :MIN*G*2.5

ובחזרה ללילארד - גם אם מסתכלים על הגדרות מעט שונות, למשל מצבים של 3 הפרש ומטה ב2 דקות האחרונות, לילארד מדהים עם 29 נקודות (8-13) ב15 דקות בלבד.
וגם כאן שוב הארדן לא רחוק מאחור, עם 29 נק' (6-9 מהשדה) ו8 אסיסטים ב17 דקות קלאץ'.

בהתחשב בסטטיסטיקות הדומות שהוצגו בת'רד הזה, מה שהשניים האלו עושים השנה בקלאץ' הוא די מדהים.

הוא גם השחקן היחיד בהיסטוריה שלקח סדרה בבאזר ביטר, שתי סדרות למען הדיוק. לא ראיתי את זה כתוב בשום מקום, אבל לא צליח להזכר בשום שחקן שעשה את זה אפילו פעם אחת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 54 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], oren_80, rony ו 85 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה