סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 8:51 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 50  הבא

למי תצביע?
ליכוד 3%  3%  [ 2 ]
יש עתיד 16%  16%  [ 9 ]
תקווה חדשה (סער) 5%  5%  [ 3 ]
ימינה 10%  10%  [ 6 ]
ישראל ביתנו 5%  5%  [ 3 ]
שס/יהדות התורה 3%  3%  [ 2 ]
עבודה 16%  16%  [ 9 ]
מרצ 17%  17%  [ 10 ]
כחול לבן 5%  5%  [ 3 ]
הציונות הדתית (סמוטריץ + בן גביר) 9%  9%  [ 5 ]
זליכה 0%  0%  [ 0 ]
רעמ 0%  0%  [ 0 ]
משותפת 3%  3%  [ 2 ]
אחר/לא החלטתי/לא אצביע 7%  7%  [ 4 ]
סך הכל הצבעות : 58
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: סקר הבחירות הרשמי
הודעהפורסם: ה' פברואר 18, 2021 10:53 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס לב כתב:
נביא, נניח והחזון האפוקליפטי של מרעאנה היה מתרחש והציונות לא הייתה מגיעה לארץ ישראל, אלא נשארת באמריקה ובפולניה. בהנחה ששאר מהלך ההיסטוריה היה נשאר עם הכיבוש הבריטי של הארץ במלחמת העולם הראשונה, רק ללא הישות הציונית. מה היה קורה בגורלם של תושבי הפלכים של דמשק וביירות שהכילו את גבולות ארץ ישראל לדעתך?

רגע לפני שאענה, שווה להעיר שלא מדובר רק ב״פלכים של דמשק וביירות״, אלא גם במחוזות של חיפה, עכו, טבריה, צפת, יפו, ירושלים, לוד וכו׳ וכו׳.

אני מניח שאפשר להסכים על ספקולציה שבה ערביי הארץ כנראה היו הופכים לאזרחים של מדינה פחות מפותחת מישראל. אבל אני מניח שנוכל להסכים גם שהיו נחסכות מהם הרבה מאוד טרגדיות והשפלות, ברמה הלאומית וברמה האישית. אתה בטוח שאתה יודע מה הסך הכל של הדבר הזה ואיך זה מתכנס לשורה תחתונה חד משמעית? ברוך הבא למועדון של נורטון, אתם לא תהיו בודדים במועדון הזה, אני יכול להבטיח לך.
נורטון כתב:
נו, ואני טוען שזה לא סיפור אלא פרשנות. נדמה לי ששנינו מסכימים עם העובדות (למשל, שכל מדינה ערבית בעולם שהיא במקרה לא איזו מדינה פיצית עם המון נפט היא מאד נחשלת), רק שאני אומר שזה משליך על המצב עם הפלסטינים ואתה טוען שלא. או במילים אחרות - אני לא משקר, כי אני לא מדבר על העובדות, אני מדבר על הפרשנות שלה. והפרשנות שלי את העובדות היא שערבים במדינת ישראל, בגדול, זכו מן ההפקר. גם אם הם טוענים אחרת.

לגבי העניין של סיפור vs פרשנות. כל סיפור הוא בהכרח גם פרשנות, כי לכל סיפור יש מחבר ועורך שמחליט מה חלק מהסיפור ומה לא חלק מהסיפור. וכן, סיפור שלא כולל חלק מאוד מהותי של העובדות הוא סיפור שקרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 18, 2021 11:06 am 
Hall of Famer

אני לא יודע לאן סך הכול של הדבר הזה מתכנס. אני בכלל לא בטוח שאם היהודים לא היו מגיעים לארץ ישראל הייתה מתפתחת ישות פלסטינאית ולא היתה פשוט קריעה של ארץ ישראל לכל מיני מחוזות שערביי הצפון היו הופכים לחלק מסוריה, ערביי ירושלים היו מחוברים לישות ירדנית כלשהי והדרום ועזה אולי בכלל היו נכללים תחת מצריים. אני לא יודע איזה השפלות וטרגדיות אחרות היו מתרחשות ברמה הלאומית (אם בכלל הייתה) וברמה האישית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 18, 2021 11:14 am 
Junior

אז ברוך הבא למועדון שלי, נראה לי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 18, 2021 12:44 pm 
Sophomore

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
זה שתרבות מסוימת לא הצמיחה משהו לקאנון העולמי לא אומר כלום על איכותה של תרבות כלשהי, זה רק אומר משהו על הגבולות של הקאנון.

זה לא רק ש"לא הצמיחה משהו לקאנון העולמי", זה הרבה פחות מזה.
שמעת פעם על משורר "פלשתיני" מהמאה ה 19?
הכרת איזה מטבע "פלשתיני"?
מה אתה כן יכול לספר לי על איזה מאפיין מאחד כלשהו של הערבים שחיו פה?

הסתכלות רצינית על העובדות, ומגיעים למסקנה הבאה -
עד הציונות חיו פה מעט מאד ערבים מפוזרים בכל מיני פינות בארץ.

הציונים עשו טובה לארץ הזו שגאלו אותה והפריחו את השממה, ועשו משהו לגיטימי לגמרי,
גם אם זה הכאיב קצת לטיפת הערבים שחיו פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 18, 2021 1:08 pm 
Hall of Famer

תעזבו אתכם שמאל ימין אתם חושבים שמעניין כיום את הישראלים העניין הפלסטיני?
מעניין אותם רק בריאות ובעיקר כלכלה כל השאר זה חרטא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 18, 2021 1:33 pm 
Junior

צודק, סליחה. זה לא יקרה שוב. מעתה והלאה נדבר רק על מה שמעניין היום את הישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 18, 2021 2:21 pm 
Junior

לא כל כך הבנתי את מטרת השיח שנוצר פה. ואם נניח היתה תרבות ערבית כלשהי בא"י לפני קום המדינה, מה הנקודה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 18, 2021 2:30 pm 
Junior

בגדול - מזיינים את המוח, כדי לא לעבוד. לפחות אני. ספציפית, היה דיון על מראענה ונטען שהיא כפוית טובה שמלכלכת על זכרון יעקב במקום להגיד להם תודה. אני הערתי שהדיאלוג הזה בין ״זכרון יעקב הם השטן ושיחזרו לרוסיה״ לבין ״שהנחשלים האלה יגידו תודה שהואלנו בטובנו להשתלט דווקא להם על הקרקע ועל הדרך להעשיר אותם כלכלית ותרבותית״ מאפיין לא רע את השקרים והחד מימדיות של שני הנראטיבים בסכסוך. משם התגלגלנו עד שרדדדדדט ביקש שנפסיק כי זה לא מעניין את הישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 18, 2021 2:53 pm 
Senior

עובדתית, הלאומיות הפלסטינאית התגבשה אכן בתחילת המאה העשרים, די במקביל (וכתגובת נגד) להתעצמות הלאומיות הציונית בפלסטינה דאז. בתחילת המאה ה 19 היו בישראל כמה עשרות אלפי תושבים, עניים מרודים ברובם ומפוזרים.
עם זאת, הטענה לפיה מי שגרם לגלי ההגירה של הערבים מהמדינות השכנות הייתה ההתקדמות של התנועה הציונית היא אפעס מוגזמת בלשון המעטה. בשנות הששים של המאה התשע עשרה האיזור שלנו התחיל לקבל תשומת לב הולכת וגוברת (מבחינה זו יש שלושה מאורעות שנהוג לתלות בהם את האחריות לכך - הכיבוש המצרי, פתיחת תעלת סואץ ומלחמת קרים ובעקבותיה שיטת הקפיטולציות) שהובילה גם למודרניזציה וגם לגלי הגירה.
אז תרבות פלסטינית לא התקיימה במאה ה 19 כמעט ברמת ההגדרה אבל זה לא אומר שעכשיו אין, גם תרבות אמריקאית לא הייתה לפני המאה ה 15 ואני לא חושב שיש מי שיעז לטעון שגם עכשיו אין דבר כזה.

בנוסף, הנטיה לצפות מאנשים שיוקירו לנו תודה על זה שהעלינו להם את רמת החיים במחיר של קיפוח זכויותיהם הלאומיות, לא רק שאינה מציאותית, היא גם לא מוסרית לדעתי. שיפור רמת חיים של מישהו הוא לא ולא יכול להיות תירוץ לעשות איתו כל מה שבא לך (נדמה לי שדיברנו פעם על גני חיות).
קשה לדעת איך היה נראה המזרח התיכון בלי מדינת ישראל, רוב המדינות באיזור הן המצאה של המעצמות משלהי ולאחר מלחמת העולם הראשונה. סביר להניח שללא ישראל, הייתה פה מדינת פלסטינה כזו או אחרת שדומה במידה רבה לירדן, סוריה או מצרים. יחד עם זאת, התמיהה שלנו על זה שהערבים הישראליים יעדיפו מדינה שלהם בתנאים כאלה על פני מדינת ישראל היא (סליחה נורטון) מטופשת למדי. GDP זה דבר חשוב אבל בטח לא חזות הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 18, 2021 3:38 pm 
Hall of Famer

אני לא בטוח שאתה צודק. הלאומיות הפלסטינאית התגבשה בעקבות העליה היהודית והמפעל הציוני. אילולא הצהרת בלפור והקמת הבית הלאומי ליהודים היה מוקם המנדט בגבולות ארץ ישראל? אולי בכלל היו יוצרים יח' פוליטיות אחרות שגוזרות את ארץ ישראל לגבולות אחרים לחלוטין. במקרה כזה בכלל לא הייתה ישות פלסטינאית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 18, 2021 3:46 pm 
Senior

כתבת שאתה לא בטוח שאני צודק ואחר כך כתבת את מה שאני כתבתי (אלא אם כן יש הבדל מהותי מאוד בין "הלאומיות הפלסטינאית התגבשה אכן בתחילת המאה העשרים, די במקביל (וכתגובת נגד) להתעצמות הלאומיות הציונית בפלסטינה דאז" לבין "הלאומיות הפלסטינאית התגבשה בעקבות העליה היהודית והמפעל הציוני").
בכל מקרה, רוב ההיסטוריונים שאני קראתי (בני מוריס, הלל כהן ועוד כמה) טוענים שהלאומיות הפלסטינאית הייתה נוצרת כך או כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 18, 2021 5:27 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
עמוס לב כתב:
נביא, נניח והחזון האפוקליפטי של מרעאנה היה מתרחש והציונות לא הייתה מגיעה לארץ ישראל, אלא נשארת באמריקה ובפולניה. בהנחה ששאר מהלך ההיסטוריה היה נשאר עם הכיבוש הבריטי של הארץ במלחמת העולם הראשונה, רק ללא הישות הציונית. מה היה קורה בגורלם של תושבי הפלכים של דמשק וביירות שהכילו את גבולות ארץ ישראל לדעתך?

רגע לפני שאענה, שווה להעיר שלא מדובר רק ב״פלכים של דמשק וביירות״, אלא גם במחוזות של חיפה, עכו, טבריה, צפת, יפו, ירושלים, לוד וכו׳ וכו׳.

אני מניח שאפשר להסכים על ספקולציה שבה ערביי הארץ כנראה היו הופכים לאזרחים של מדינה פחות מפותחת מישראל. אבל אני מניח שנוכל להסכים גם שהיו נחסכות מהם הרבה מאוד טרגדיות והשפלות, ברמה הלאומית וברמה האישית. אתה בטוח שאתה יודע מה הסך הכל של הדבר הזה ואיך זה מתכנס לשורה תחתונה חד משמעית? ברוך הבא למועדון של נורטון, אתם לא תהיו בודדים במועדון הזה, אני יכול להבטיח לך.
נורטון כתב:
נו, ואני טוען שזה לא סיפור אלא פרשנות. נדמה לי ששנינו מסכימים עם העובדות (למשל, שכל מדינה ערבית בעולם שהיא במקרה לא איזו מדינה פיצית עם המון נפט היא מאד נחשלת), רק שאני אומר שזה משליך על המצב עם הפלסטינים ואתה טוען שלא. או במילים אחרות - אני לא משקר, כי אני לא מדבר על העובדות, אני מדבר על הפרשנות שלה. והפרשנות שלי את העובדות היא שערבים במדינת ישראל, בגדול, זכו מן ההפקר. גם אם הם טוענים אחרת.

לגבי העניין של סיפור vs פרשנות. כל סיפור הוא בהכרח גם פרשנות, כי לכל סיפור יש מחבר ועורך שמחליט מה חלק מהסיפור ומה לא חלק מהסיפור. וכן, סיפור שלא כולל חלק מאוד מהותי של העובדות הוא סיפור שקרי.

נו. לא נראה לי שבסוריה בעשרות השנים האחרונות יש פחות טרדות והשפלות ומוות מאשר לפלסטינים בארץ. לירדן, אולי כן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 18, 2021 11:18 pm 
Hall of Famer

אתה כתבת -
תומר כתב:
קשה לדעת איך היה נראה המזרח התיכון בלי מדינת ישראל, רוב המדינות באיזור הן המצאה של המעצמות משלהי ולאחר מלחמת העולם הראשונה. סביר להניח שללא ישראל, הייתה פה מדינת פלסטינה כזו או אחרת שדומה במידה רבה לירדן, סוריה או מצרים. יחד עם זאת, התמיהה שלנו על זה שהערבים הישראליים יעדיפו מדינה שלהם בתנאים כאלה על פני מדינת ישראל היא (סליחה נורטון) מטופשת למדי. GDP זה דבר חשוב אבל בטח לא חזות הכל.

על זה התגובה שלי. אני לא בטוח שאתה צודק שהייתה קמה פה מדינת פלסטינה. אני די משוכנע שלא היה חיבור בין ערביי הגדה וערביי ארץ ישראל לערביי עזה. גם סביר להניח שהבדואים לא היו חלק מאותה ישות פלסטינאית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 19, 2021 12:38 am 
Senior

הבנתי אותך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 19, 2021 6:33 am 
Hall of Famer

הפסילה של הערביה מרעננה הזויה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 19, 2021 9:48 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אין בה שום דבר הזוי. ועדת הבחירות המרכזית פועלת ככה כבר שנים ואף אחד לא חושב שיש בה משהו מעבר לפוליטיקאים שמנצלים את הועדה לקושש מניות פוליטיות אצל המצביעים שלהם בידיעה שממילא בג"צ הוא המחליט.

אם כבר מה שהזוי זה ההצבעה של אנשי הליכוד בעניין המשותפת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 19, 2021 10:26 am 
מנהל פורום

נורטון, אני חושב שאין קשר בין קפיטליזם למה שאני כתבת. אני יודע שאתה חושב שכן, וההבדל הזה ביננו כ"כ בסיסי שאין סיכוי שנצליח בכלל לנהל דיון הגיוני בנושא של גבולות תרבות שבו מישהו מאיתנו ישתכנע ולו במעט.

אהוד, לא שמעתי גם על משורר או מטבע ישראלי לפני המאה ה-19, אז?

ואם הדיבור הוא על משוררים ערבים או מוסלמים בכלל באופן כללי, אז היו כמה וכמה. חאפז אברהים, אבן חג'אר אל עסקאלני (בכלל דמות מרתקת, גם מבחינת ההיסטוריה היהודים במצריים), אחמד שאקי, ג'ובראן חליל ג'ובראן (אם כי, עיקר היצירה שלו התרחשה כשחי בבוסטון) ואני מניח שהיו עוד שאין לי בשלוף או שאיני מכיר
להתפס ל"פלסטיני" בלבד זה מטופש כי זה כמו להתפס ל"ישראלי" בלבד, לא היו אז פלסטין או ישראל, ולכן לא היו חברות פלסטיניות או ישראליות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 20, 2021 1:26 pm 
Junior

איזה ראיון מביך של גנץ לאברמוביץ. קצת ריחמתי עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 20, 2021 10:11 pm 
Sophomore

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

אהוד, לא שמעתי גם על משורר או מטבע ישראלי לפני המאה ה-19, אז?

ואם הדיבור הוא על משוררים ערבים או מוסלמים בכלל באופן כללי, אז היו כמה וכמה. חאפז אברהים, אבן חג'אר אל עסקאלני (בכלל דמות מרתקת, גם מבחינת ההיסטוריה היהודים במצריים), אחמד שאקי, ג'ובראן חליל ג'ובראן (אם כי, עיקר היצירה שלו התרחשה כשחי בבוסטון) ואני מניח שהיו עוד שאין לי בשלוף או שאיני מכיר
להתפס ל"פלסטיני" בלבד זה מטופש כי זה כמו להתפס ל"ישראלי" בלבד, לא היו אז פלסטין או ישראל, ולכן לא היו חברות פלסטיניות או ישראליות.

הישראלים של היום זה == היהודים של פעם. זה אותו הדבר.
אגב, גם בעבר הרחוק נקראנו ישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 20, 2021 10:52 pm 
מנהל פורום

כן, שכחתי שאין עם מי לדבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 21, 2021 8:54 am 
Junior

או שאפשר להגיב עניינית, כי דווקא הטענה הזאת של אהוד, גם אם יהיו כאלה שיחלקו עליה, היא לא משוללת יסוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 21, 2021 11:55 am 
מנהל פורום

התפיסה שלי לגבי מיהו ישראלי כל כך רחוקה מהתפיסה של אהוד שאין לי באמת עם מי לדבר, ולא משנה בכלל מי צודק, אין פה קרקע מינימלית לדיון מבחינתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 21, 2021 12:59 pm 
Sophomore

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
התפיסה שלי לגבי מיהו ישראלי כל כך רחוקה מהתפיסה של אהוד שאין לי באמת עם מי לדבר, ולא משנה בכלל מי צודק, אין פה קרקע מינימלית לדיון מבחינתי

יש תפיסה ויש תפיסה, השאלה מי יותר קרוב לאמת האבסולוטית.

אתה טוען שאין קשר רציני בין הישראלים של היום לישראלים/יהודים של פעם?

אני ממליץ לך לחשוב על הדברים הבאים :

1. תאזין ותקרא את מילות השפה שלך.
2. תסתכל על הדגל של מדינת ישראל.
3. תביט על האייקונים של המטבעות שבהם הישראלים משתמשים ביום יום.
4. תחשוב על עיר הבירה של מדינת ישראל
וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' וכו'.

אחרי שעשית את כל זה תחזור ותגיד שאין קשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 21, 2021 8:03 pm 
Hall of Famer

ehud כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

יש תפיסה ויש תפיסה, השאלה מי יותר קרוב לאמת האבסולוטית.

אתה טוען שאין קשר רציני בין הישראלים של היום לישראלים/יהודים של פעם?

אני ממליץ לך לחשוב על הדברים הבאים :

1. תאזין ותקרא את מילות השפה שלך.
2. תסתכל על הדגל של מדינת ישראל.
3. תביט על האייקונים של המטבעות שבהם הישראלים משתמשים ביום יום.
4. תחשוב על עיר הבירה של מדינת ישראל
וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' וכו'.

אחרי שעשית את כל זה תחזור ותגיד שאין קשר.

אפולוגטיקה במירעה.

בוא נפתח את זה קצת: אתה הרי אומר שכל ולדימיר ששלושים דורות אחורה משפחתו חיה בערבות הסלאביות אבל על פי שיטת ההלכה האורותודקסית (לא כתבת את זה כאן, אבל אני יודע שאתה חרד"לי וזו עמדתך) אמא של אמא של אמא שלו היתה "יהודיה", הוא בעל זכות קושאן על אדמת כנען מהים ועד הנהר הגדול נהר פרת.

לעומת זאת אותו ולדימיר בדיוק, אם רק אבא של אבא של אבא שלו היה "יהודי", אסור בהדלקת תנור במסעדה כשרה.

רק שנתיישר על ההגדרות שלך.

כמובן שהסעיפים שלך מוכיחים כלום. אף אחד לא טוען שהעברית אינה שפה עתיקה (אם כי, כמובן, התפתחה משפות שמיות עתיקות ממנה), ושהדת היהודית (אם כי הדת היהודית של היום היא הרבה יותר תוצר של בבל עד המאה החמישית לספירה מאשר של כנען מלפני כן, וזאת שלפני כן דומה באופן מחשיד משהו לדתות כנעניות עתיקות של עבודת אלילים) אינה קושרת את "בני ישראל", לאמונתם, לארץ כנען, או שירושלים (הישוב היבוסי שדוד השתלט עליו באיזשהו אופן) לא מהווה סמל לאומי לעם שהתגבש סביב הדת היהודית.

הטענה היא שהאמונה שלך בקושאן של ולדימיר א' (בניגוד לולדימיר ב' שצריך לעבור, כמובן, גיור לחומרא) בזכותו האלוהית על כנען יותר מאשר של אנשים שחיו כאן כמה דורות טובים לפניו וכל חטאם בכך שאללה לא הבטיח להם בקושאן את הארץ ש(הכנס פה שם של אליל שאסור לכתוב בסלניוז) הבטיח לולדימיר ולזרעו עד עולם, לאו דווקא מתקבלת על דעתם של אנשים ש, ובכן, לא מאמינים באליל שאתה מאמין בו.

תודה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 21, 2021 10:43 pm 
Sophomore

לא ממש הבנתי איך הכנסת לפה את העניין הדתי.

אני הבנתי שציפה ניסה לנתק את הקשר בין הישראלים הציונים, לישראלים של פעם (קשר היסטורי/תרבותי/גנטי לא יודע מה).

אני סובר שיש קשר מובהק וברור.

רוצה לומר, אפשר להיות "אתאיסט ימני", לחשוב שהתורה אינה ממקור אלוקי, ויחד עם זה לומר את המשפט "אני חוזר לארץ אבותיי", או "היהודים חוזרים למה ששלהם".
הציונים של פעם - בן גוריון למשל, אמנם לא היה אתאיסט, אבל הוא גם לא היה דתי, ובכל זאת, הלך עם התנ"ך ביד שלו כאשר הוא תקע פה יתד. לא?

אם אני בעד "אתאיסט ימני" ?
לא. אבל זה אפשרי ואף מתקבל על הדעת, בהתאם לממצאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 50  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 72 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: