סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 3:25 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 39  הבא

האם תתחסן?
כן, בהזדמנות הראשונה 60%  60%  [ 25 ]
כן, אבל רק אחרי כמה זמן לראות מה קורה 26%  26%  [ 11 ]
לא, אני לא פוחד מהקורונה 7%  7%  [ 3 ]
לא, אני חושש מההליך המהיר של פיתוח החיסון/תופעות לוואי 7%  7%  [ 3 ]
סך הכל הצבעות : 42
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חיסון לקורונה
הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 10:32 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נדב, תגדיר "מזמן הם חיים כרגיל בניו זילנד". בעיקר את ה"מזמן". ממתי זה "מזמן"?
אתה מודע, אגב, לחוק הקורונה שעבר שם? היית מאמץ אותו?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 10:42 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
נדב, תגדיר "מזמן הם חיים כרגיל בניו זילנד". בעיקר את ה"מזמן". ממתי זה "מזמן"?
אתה מודע, אגב, לחוק הקורונה שעבר שם? היית מאמץ אותו?

עשיתי גוגל "ניו זילנד חיים כרגיל".

תוצאה ראשונה: ב11/6/20 שגריר ישראל בניו זילנד מתאר חיים רגילים לחלוטין ללא מסיכות.

תוצאה שנייה: כתבה של תאגיד השידור הציבורי מ26/11/20 על החיים הכמעט רגילים לחלוטין בניו זילנד והתחושות החיוביות להפליא של התושבים.

תוצאה שלישית: כתבה מ"הארץ" מפברואר האחרון על סגר ממוקד לשלושה ימים באוקלנד כדי לזהות מקור התפרצות, כאשר מצוין שהסגר היחיד הוטל על כלל המדינה היה למשך כשישה שבועות במארס 20.

הוגדר "מזמן הם חיים כרגיל בניו זילנד".

גיגלתי "חוק הקורונה ניו זילנד" ולא קיבלתי תוצאה, אודה לכבודו אם ישכילני.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 11:55 pm 
Hall of Famer

אז עכשיו נגדיר את זה שוב.
הסגר הראשון בניו זילנד היה אכן במרץ 2020. הוא נמשך כחודש במתכונת סופר הדוקה, למעשה סוג של עוצר. באפריל הוא התחיל להיפתח, ואז נפתח סופית ביוני.
באוגוסט היה סגר נוסף, על אוקלנד שם הייתה "התפרצות" של 4 מקרים שלמים, כאשר בשאר ניו זילנד היו מגבלות שונות (אם כי לא סגר) - לא באמת כרגיל. יש לציין שאוקלנד זו העיר הגדולה במדינה ובערך שליש מהאוכלוסיה גרה שם, והיא המרכז הכלכלי והעסקי של המדינה. הסגר המלא על אוקלנד, יחד עם המגבלות על שאר המדינה, נמשכו 3 שבועות, ואז הוקלו בהדרגה עד תחילת אוקטובר.
הסגר שאתה מדבר עליו, סגר נוסף על אוקלנד, היה באמצע פברואר, וגם הוא לווה במגבלות שונות בשאר המדינה - לא חיים כרגיל. הוא נמשך שלושה ימים, אבל חודש בסוף פברואר לשבוע נוסף כשנמצאו עוד כמה מקרים, ולמעשה נגמר לפני יומיים. גם הוא הוכרז בשל מקרים בודדים.
אלה רק ההגבלות שהטילה הממשלה המרכזית. אני לא מתמצא בחוק של ניו זילנד, אבל לממשל המקומי והמחוזי שם יש כנראה לא מעט סמכויות, ובחלק מהמקומות הם הוסיפו הגבלות משל עצמם בכל מיני הזדמנויות.

לגבי החוק, במאי 2020 עבר בניו זילנד חוק שמאפשר למשטרה "ולרשויות אכיפה נוספות" (לא יודע מהן) להיכנס לכל בית מגורים, מבנה ציבור או בית עסק בלי התראה ובלי צו כדי לאכוף את מגבלות הקורונה. לא רק לאכיפת סגר, אלא לאכיפת כל המגבלות - גם פחות חמורות מסגר, כמו שכאמור הוטלו במספר מקרים מאז מרץ. מה שמעניין הוא שהחוק הזה הוטל דווקא לקראת סיום הסגר הראשון. היית מאמץ חוק כזה?
יש לציין שהממשלה מחזיקה את החוק הזה באופן אקטיבי. הוא מחוייב בחידוש פורמלי כל 90 יום, והממשלה אכן מחדשת אותו באמצעות משמעת קואליציונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 12:01 am 
Hall of Famer

יפה, אז הגדרת שוב שלמעט 3 סגרים ממוקדים בשנה, שהביאו את ניו זילנד למצב של "נקייה לחלוטין מקורונה", תושביה נהנו ברוב הגדול של השנה מחיים רגילים לגמרי. אני חושב שרוב הישראלים היו מתחלפים איתם.

לגבי אותו חוק, בניגוד לישראל שבה ראש הממשלה נאשם בפלילים משתמש בתוכנה בלתי חוקית לאסוף דאטה על מצביעים פוטנציאלים, אני מניח שחוק החירום למניעת קורונה ישמש לתכליתו למנוע קורונה, וככזה הוא אמצעי קיצוני אך סביר כזמני וממוקד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 12:07 am 
Hall of Famer

בינתיים הוא זמני ל-10 חודשים אנד קאונטינג, ומחודש בכל פעם מחדש. כמו שאתה רואה, בניו זילנד הסגר אולי ממוקד, אבל ממהרים להכריז עליו אחרי מקרי קורונה בודדים, והוא הדוק בהרבה מבישראל. יש להניח שהוא גם נאכף ככזה (אבל לא חיפשתי).

אם כבר, אם כל חטאת בישראל זה הטיפול בכניסות למדינה. זה הדבר שניו זילנד עשתה דבר ראשון, וזה הדבר שאיפשר לה נקיון יחסי מהקורונה. זה, אגב, גם מה שטייוואן עשתה דבר ראשון. זה המחדל הכי גדול. עם זאת, יש לציין שישראל היא לא באמת "מדינת אי" - פועלים פלסטינים, למשל, נכנסים לפה בעשרות אלפים הלוך וחזור מדי יום כמעט, באופן מבוקר וגם שלא.
אבל גם אם ישראל הייתה אוטמת את כניסותיה, וגם אם לא - הייתי רוצה לראות מה תהייה תגובת הישראלים אם יסגרו את המדינה, או אפילו "רק" את שליש מהאוכלוסיה יחד עם המרכז הכלכלי והעסקי של המדינה (ויחד עם הגבלות לשאר המדינה) על כל 3-4 מקרי קורונה, ויאפשרו לשוטרים להיכנס לכל מבנה פרטי וציבורי ללא התראה או צו כדי לאכוף את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 12:19 am 
Hall of Famer

לגבי עצירת הכניסות למדינה-מסכים וברור שזה הצעד היעיל ביותר שהיה צריך לנקוט בו.

מכאן הנסיון שלך להתייחס ל"תגובת הישראלים" הוא סתם פופוליזם שטוח. ניו זילנד הוכיחה שמדיניות קשוחה וממוקדת לפרקים קצרים משאירה את המדינה נקייה לגמרי. ישראל לא מנוהלת עניינית ואין טעם להשליך את האשמה על תושביה. הקורונה מופצת כי הממשלה כאן מזיקה במזיד, נטולת שמץ של אמון ציבור, ופיתחה מוטציות חברתיות כמו החברה החרדית שאין לזה אח ורע בעולם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 12:26 am 
Hall of Famer

אציין רק שממקום מושבי באמריקה זה לא כאילו שההפגנות והמסיבות של החילונים נראים הרבה יותר טוב מאשר הלוויות של החרדים. זו נבלה וזו טריפה.
וכאמור קשה לי להבין איך אפשר להאשים את הממשלה במשהו עם הקורונה מחד ולא לתת לה המון (המון המון) קרדיט על החיסונים מאידך.

ולבסוף, אני חייב לציין שמדיניות ישראל פגעה ופוגעת בי באופן אישי, בתור מישהו שלא ראה את אביו בן ה 89 מזה שנתיים ורבע (כן, גם שנה וקצת לפני הקורונה, אבל תכננתי להגיע ב 2020). ובכל זאת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 12:50 am 
Junior

נדב וראי, לא כל-כך מבין את הטענות.
מי זו ׳ישראל׳ הזאת שאתם מתלוננים עליה? ביבי?

כי הוא דווקא רצה לעשות סגר הרמטי על מלא אבל כל רגע קפץ לו מישהו אחר, ההפגנות, חדרי הכושר, החרדים והעבודות החיוניות.
לא היתה פה באמת אפשרות לעשות סגר כמו ניו זילנד.

בנוסף, יש הבדל גדול במשמעת הציבורית בין ישראל לניו זילנד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 12:51 am 
Hall of Famer

אין שום קשר בין "המסיבות של החילונים" ל"לוויות של החרדים".

הציבור הכללי בישראל, בפרט העצמאים אבל בוודאי לא רק, סבל בצורה מטורפת ממדיניות שהיא פשוט פשע. נטולת כל הגיון בריאותי (למה חדרי הכושר ובריכות השחיה היו סגורים שנה?), הורסת חיים כלכליים וחיי משפחה, הורסת מערכות חינוך (יחד עם מקסיקו, המדינה עם הכי פחות ימי לימודים בעולם), הורסת כל דבר שחשוב לאזרח כשהיא מוסיפה חטא על פשע בהטילה קנסות על מה בכך (אדם שהולך לבד ברחוב עם מסיכה שלא מכסה את האף) ובמפגיע פשוט מתעלמת לחלוטין משגרת חיים רגילה לגמרי במגזר החרדי. אז קודם כל משתקף בקלות בסטטיסטיקה איפה יש הרבה יותר הדבקה-פשוט תפתח את רשימת הישובים האדומים ותיווכח. אבל מעבר לזה, אנשים שבמשך שנה מבינים שהם יספגו את כל המכות בלי שום הסבר סביר למדיניות הכללית בכלל ולאכיפה הבררנית בפרט, חלקם יפרקו עול. וזה ברור מאליו.

אז זה לא "להאשים את הממשלה במשהו עם הקורונה". הרוב הגדול של מתי הקורונה בישראל זה נטו על הממשלה. אנשים שלא התאמנו סדיר שנה זה נטו על הממשלה. עסקים שהתפרקו, מובטלים שאיבדו מקומות עבודה ואנשים שהגיעו ויגיעו לפשיטת רגל על הממשלה. מערכת חינוך לא מתפקדת על הממשלה. יבוא קורונה במטוסים מברוקלין על הממשלה.

החיסונים? חיובי, אבל גם כאן בשקר ובהסתרה מהציבור. תבואו ותגידו שסגרתם מחקר, מה תנאי המחקר. תנאי בסיס בחברה דמוקרטית. חיסונים זה טוב, אבל כל נדבך במדינה הזאת התפרק בשנה האחרונה, אז אולי קשה לך להבין מרחוק אבל מקרוב יותר קל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 12:52 am 
Hall of Famer

Dovi כתב:

כי הוא דווקא רצה לעשות סגר הרמטי על מלא אבל כל רגע קפץ לו מישהו אחר, ההפגנות, חדרי הכושר, החרדים והעבודות החיוניות.

כן, "ביבי רצה ולא נתנו לו", והתאום הסיאמי של זה "אם היתה לביבי יותר משילות תראו איזה גן עדן היה פה".

אשרי התמימים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 1:05 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:

הציבור הכללי בישראל, בפרט העצמאים אבל בוודאי לא רק, סבל בצורה מטורפת ממדיניות שהיא פשוט פשע. נטולת כל הגיון בריאותי (למה חדרי הכושר ובריכות השחיה היו סגורים שנה?), הורסת חיים כלכליים וחיי משפחה, הורסת מערכות חינוך (יחד עם מקסיקו, המדינה עם הכי פחות ימי לימודים בעולם), הורסת כל דבר שחשוב לאזרח כשהיא מוסיפה חטא על פשע בהטילה קנסות על מה בכך (אדם שהולך לבד ברחוב עם מסיכה שלא מכסה את האף) ובמפגיע פשוט מתעלמת לחלוטין משגרת חיים רגילה לגמרי במגזר החרדי. אז קודם כל משתקף בקלות בסטטיסטיקה איפה יש הרבה יותר הדבקה-פשוט תפתח את רשימת הישובים האדומים ותיווכח. אבל מעבר לזה, אנשים שבמשך שנה מבינים שהם יספגו את כל המכות בלי שום הסבר סביר למדיניות הכללית בכלל ולאכיפה הבררנית בפרט, חלקם יפרקו עול. וזה ברור מאליו.

אז זה לא "להאשים את הממשלה במשהו עם הקורונה". הרוב הגדול של מתי הקורונה בישראל זה נטו על הממשלה. אנשים שלא התאמנו סדיר שנה זה נטו על הממשלה. עסקים שהתפרקו, מובטלים שאיבדו מקומות עבודה ואנשים שהגיעו ויגיעו לפשיטת רגל על הממשלה. מערכת חינוך לא מתפקדת על הממשלה. יבוא קורונה במטוסים מברוקלין על הממשלה.

החיסונים? חיובי, אבל גם כאן בשקר ובהסתרה מהציבור. תבואו ותגידו שסגרתם מחקר, מה תנאי המחקר. תנאי בסיס בחברה דמוקרטית. חיסונים זה טוב, אבל כל נדבך במדינה הזאת התפרק בשנה האחרונה, אז אולי קשה לך להבין מרחוק אבל מקרוב יותר קל.

בקיצור, בדיוק כמו קליפורניה בה אני גר (פרט לקנסות) ולצרפת בה השווער והשוויגער גרים (כולל הקנסות)
לגבי החיסונים בפסקה האחרונה, נו באמת אנשים כאן ובצרפת משוועים לחיסונים האלה ואין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 1:08 am 
Hall of Famer

Dovi כתב:

בעניין הזה דווקא יש לנדב נקודה. ביבי הוא לא ג'סיקה ארדרן. יכול להיות שאם הוא לא היה נאשם בפלילים ומתנהל בחוסר שקיפות ומשיקולים שהפוליטיקה זועקת מהם - הוא גם היה מקבל יותר קרדיט לעשות צעדים קשים יותר וממוקדים יותר. אולי אפילו היו פחות מפגינים נגדו...
אפילו יכול להיות שהיו מאפשרים לו לעשות צעדים נוספים שזוכים כאן לשבחים כמו לסגור חלק גדול מהמדינה על 3-4 מקרים או לאפשר לשוטרים לאכוף את התקנות גם בתוך בתים של אנשים באופן חופשי.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' מרץ 09, 2021 2:09 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 1:11 am 
Junior

Hacohen כתב:
Dovi כתב:

כן, "ביבי רצה ולא נתנו לו", והתאום הסיאמי של זה "אם היתה לביבי יותר משילות תראו איזה גן עדן היה פה".

אשרי התמימים.

לא חושב שביבי נקי מאשמה ובטח לא מהחסידים שלו.
אשאל אחרת, בהתחשב במצב בישראל (הפוליטי, החוקי ואופי העם), האם לדעתך היה אפשר ליישם פה את הסגר כמו בניו זילנד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 1:16 am 
Hall of Famer

ואגב, זה שערים חרדיות יותר אדומות, זה מן הסתם גם בגלל שיש שם איזה 9 נפשות במשפחה (אני לא אומר רק, אבל בטח גם).
בכל מקרה, ממקום מושבי עושה רושם שהמון חילונים זורקים זין בלי סוף (אפילו כפי שמצטייר מטמקא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 1:29 am 
Sophomore

נורטון כתב:
Hacohen כתב:

בקיצור, בדיוק כמו קליפורניה בה אני גר (פרט לקנסות) ולצרפת בה השווער והשוויגער גרים (כולל הקנסות)
לגבי החיסונים בפסקה האחרונה, נו באמת אנשים כאן ובצרפת משוועים לחיסונים האלה ואין

אני מאחל לך שתזכה לפגוש עם אביך בקרוב, ושתהיה לו רפואה שלמה בע"ה יתברך (למיטב זכרוני הזכרת בפוסט אחר שבריאותו אינה שלמה).
גם לעשירי ארה"ב אין אפשרות להשיג חיסון תמורת תשלום נאה באיזה מסלול של רפואה פרטית או משהו?

בכל מקרה, כנראה לא ייקח עוד הרבה זמן עד שיפתחו גם למי שלא חוסן/החלים ללא בידוד. המתווה הנוכחי הוא עד 20 למרץ,
ויש מצב שלאחר מכן אם המצב פה וגם בארה"ב ימשיך להשתפר, אז אולי אף תעשה פה את ליל הסדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 1:41 am 
Hall of Famer

א. תודה
ב. לצערי אני לא מעשירי ארה״ב, לפחות בפעם האחרונה שבדקתי. ואני גם די בטוח שלהם לא קל להשיג חיסון (אם כי בטח יש דרכים). אגב, העצוב הוא שהאופר שלנו קיבלה חיסון בגלל שהיא מטפלת בילדים, למרות שתכל׳ס, אני נמצא עם הבת שלי לא הרבה פחות ממנה אם בכלל. (ואני, בניגוד אליה, אזרח אמריקאי).
לליל הסדר, כבר יש לנו תכניות, אבל אולי לא לשבועות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 2:11 am 
Hall of Famer

יש לי דודים בקליפורניה, הם מבוגרים כבר מן הסתם - שנות ה-70 המאוחרות שלהם. הם התחסנו בחיסון ראשון אבל יכולים לחלום שישמרו להם חיסון שני לשלושה שבועות אחרי כמו שאומר הפרוטוקול, לא ברור מתי אם בכלל יקבלו אותו. הם לא "מעשירי ארה"ב" אבל בהחלט סופר דופר מסודרים גם בסטנדרטים קליפורנים. נגיד שבסטנדרטים ישראלים הם היו נחשבים עשירים.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' מרץ 09, 2021 9:15 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 9:13 am 
Hall of Famer

ואם כבר מדברים על פשע אנושי של ממש בחסות הממשלה - זה זה.
https://www.ynet.co.il/news/article/HJPeSfVQ00

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 11:00 am 
Senior

Dovi כתב:
Hacohen כתב:
Dovi כתב:

אשרי התמימים.

לא חושב שביבי נקי מאשמה ובטח לא מהחסידים שלו.
אשאל אחרת, בהתחשב במצב בישראל (הפוליטי, החוקי ואופי העם), האם לדעתך היה אפשר ליישם פה את הסגר כמו בניו זילנד?

בתור מי שהיה בחצי שנה הראשונה של הקורונה באוסטרליה, גם אם בלי לסגור הרמטית את השמיים כמו באוסטרליה וניו זילנד, עדיין יש פער עצום בין איך שהממשלה כאן התנהלה לאיך שהממשלות של שתי המדינות האלו התנהלו.
זה מתחיל בראש ובראשונה בחוסר יכולת לייצר תכנית קדימה, ממשיך בהצגה השקרית של המאבק בקורונה כמשהו שיימשך מספר שבועות בודדים (אני זוכר שיחות עם אנשים מהארץ שחשבו במרץ שתוך חודשיים זה נגמר בעוד שבאוסטרליה כולם דיברו על שנה לפחות), אחר-כך גל ההפרות המתועדות של חברי ממשלה את הנהלים שלתפיסתי היה להם חלק מאוד גדול בהתרופפות הנהלים בקרב האזרחים, ואז הניסיון לייצר תמונת ניצחון במאי, כשמספר החולים הפעיל ירד ל2,000 וביבי קורא לכולם לצאת לשתות בירה בעוד שהממשלה באוסטרליה על מאות בודדות של חולים פעילים המשיכה לנהוג באיפוק ופרסמה תאריכים ייעודיים להקלות מדורגות רק בעוד חודשים.
אחר-כך מגיע עוד גורם מאוד חשוב והוא חוסר הנכונות של הממשלה בישראל ליישם את תכנית הרמזור ולהטיל סגרים מקומיים על מוקדי התפרצות כשמספרי החולים היומיים עוד היו תלת-ספרתיים, זה אחד הדברים העיקריים שהפכו את המודל של אוסטרליה וניו זילנד ליעיל כל-כך.

ומן הסתם עוד המון דברים שלא ציינתי - חוסר האכיפה המוחלט בחברה החרדית, כל ההחלטות האינטרסנטיות וחסרות ההיגיון שנדב ציין, כל העמקת הקרע באמון הציבור באיך מתנהלים פה עם המגיפה, חוסר השקיפות המוחלט בקבלת ההחלטות.
בסופו של דבר הסיבה שישראל הפכה מאחת המצליחות בעולם בהתמודדות הקורונה לאחת הפחות מצליחות היא איבוד האמון של האזרחים בממשלה, זה לא קרה סתם, זה קרה כי הממשלה כאילו הזמינה את זה באיך שהיא התנהלה לגבי זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 12:12 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
אני אומר דבר נורא פשוט: שהקונצנזוס או כמעט קונצנזוס של בכירי האפידמיולוגים בישראל וכן ארגון רופאי בריאות הציבור-אנשים שהשכלתם, מקצועם ותפקידם הוא לעסוק בכגון דא-הביעו דעה נחרצת לגבי הצעדים שיש לנקוט לטובת בריאות הציבור. אני מהטלפון וזה לא נוח, אז גגל חגי לוין, גגל פרופ' קימרון, גגל ד"ר שחר האפידימיולוג ואחיו ד"ר שחר שמנהל את מיון לניאדו. לא חבורת היפים מתנגדי חיסונים מכרכור.

מדינות שונות, בעיקר מדינות אי, נקטו בדרכים פשוטות של סגירת הכניסות למדינה עם מדיניות של ריחוק חברתי וזה עבד. טיוואן נמצאת מול החוף הסיני ויש שם כלום קורונה. כי הם מכניסים לבידוד כל מי שנכנס למדינה לשבועיים וזהו. זה גם בערך מה שניו זילנד עשו יחד עם סגר חד וממוקד. ומזמן הם חיים רגיל לגמרי.

בכל מקרה, ברור שבישראל זה לא הדיון כי הכל חולה ומושחת ונובע מהאינטרסים של ביבי והחרדים, אני מדבר על התופעות המכוערות של חוכמולוגים בעיני עצמם שהתחילו בגרפים אקספוננציאלים, לגלגו על "רוצחי זקנים" שהעיזו לתמוך במדיניות שפויה יותר מסגרים מוחלטים והיום מחרימים עסקים שלא מחרימים לא-מחוסנים.

ועכשיו תגובה יותר רצינית-
לטעון שחבורת היגיון בריא (קימרון ושות') מהווה קונצנזוס זה רחוק מאוד מהמציאות, העובדה שאותם אנשים מדברים עכשיו על ניו זילנד כמודל, כשמדובר על מדינה שהיא ההפך המושלם של המודל שלהם, היא שרלטנות לשמה.

ולגבי המשך הדיון השהיה פה, זה שיש עדיין אנשים שהמסקנה שלהם מהשנה האחרונה זה שכל פעם ביבי רצה לסגור אבל לא נתנו לו הזויה לחלוטין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 10, 2021 5:32 pm 
Sophomore

רוני,

מוקדש לך.

מחקר חדש, רק ל-2.3% מהמחלימים השפעות ארוכות טווח (מעל 3 חודשים).

https://www.nature.com/articles/s41591-021-01292-y

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 10, 2021 5:39 pm 
Hall of Famer

תאר לך, אם כולם היו מחוסנים בהצלחה של 90 אחוז, המספר היה יורד לרבע אחוז. נראה לי שווה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 10, 2021 5:54 pm 
Sophomore

במיוחד אצל ילדים שם המגפה נוראית במיוחד.

כל זמן שאוכלוסיות הסיכון מחוסנות, לשיטתך, לא רואה מה הבעיה. בשביל קומץ מדוכאי חיסון לא נסגור מדינה שלמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 10, 2021 6:50 pm 
Hall of Famer

לאומית2021 כתב:
רוני,

מוקדש לך.

מחקר חדש, רק ל-2.3% מהמחלימים השפעות ארוכות טווח (מעל 3 חודשים).

https://www.nature.com/articles/s41591-021-01292-y

הנתון הזה הוא בערך הסמן התחתון לשכיחות של לונג קוביד ממה שראיתי, סקר בבריטניה מדצמבר למשל העריך שכיחות של 10%. אבל גם 2.3% עדיין אומר קרוב ל-20,000 בישראל וקרוב ל-3 מיליון אנשים בעולם שסובלים מהשפעות במשך 3 חודשים ומעלה, וזה במחלה שמוכרת לנו רק קצת יותר משנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 10, 2021 8:21 pm 
Sophomore

2.3% למחלה מאוד שכיחה, זה המון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 39  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: oren_80, נ.כ.ב.ש רשמית ו 75 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: