uriel17 כתב:
אלא אם מכבי יעשו שינויים בסגל או שריינולדס יתגלה כמגן עשוי ללא חת
מה שמדהים זה שמכבי שמרה בדיוק על החסרונות של העונה שעברה
רכז שהוא הימור
סנטר לא שומר
אני דוקא מרוצה מעמדת הרכז של מכבי. אמנם לשני הרכזים שבסגל אין בכלל ניסיון במפעלים האירופאים אבל לדעתי הם משלימים אחד את השני בצורה טובה ואני לא אתפלא אם זו תהיה עמדת הרכז המוצלחת של הצהובים מאז עונת אליפות היורוליג.
עמדת הסנטר של הקבוצה לעומת זאת בנויה כל כך עקום שבאמת לא ברור לי מי מקבל שם החלטות.
זיזיץ הוא נפילה. אין סיכוי בעולם שהוא היה ממשיך השנה אם לא היה לו חוזה גדול. גם בשנות ה90 אליהן הוא שייך מבחינת סגנון משחק הוא לא היה נחשב לסנטר מוביל. איטי מסורבל ולא אתלטי. לא מסוגל להגן על הפיקנרול בשביל להציל את החיים שלו וגם לא ממש מגן על הטבעת (בהגנה בפוסט הוא דוקא בסדר). הבעיה שמתייחסים אליו, בגלל ההגנה הבעייתית, כסנטר התקפי, אבל גם בהתקפה הוא לא יותר מבינוני. יש לו ידיים טובות, הוא ריבאונדר התקפה טוב וקלע עונשין בסדר גמור, אבל פה מסתכמים יתרונותיו. אין לא קליעה יציבה מחצי מרחק ומעלה. אין לא ראיית משחק והוא איטי במציאת שחקנים חופשיים כשמגיע הדאבל טים ובעיקר יש לו טאץ' לא מספיק טוב שבשילוב עם האיטיות גורמים לכך שהוא מתקשה לסיים מול סנטרים רציניים (חטף בעונה שעברה חצי בלוק למשחק בממוצע שזה על הפנים לסנטר).
אבל אם כבר נתקעתם עם זיזיץ אז את מי כדאי להביא כסנטר מחליף? אולי מישהו שיגן על הטבעת או ידע לשמור על הפיקנרול? אולי Rim runner שידע לסיים לובים? (הרי זו פעולת ה"ריכוז" היחידה שויילבקין יודע לבצע עם הגבוהים שלו) לא! נביא סנטר נוסף שלא עושה הגנה, בלי ראיית משחק או קליעה מ3 שעל הדרך גם סיים את העונה בצורה מזוויעה וקבוצתו לא נלחמה להשאיר אותו. נזכיר שעל המדף היו חופשיים מוסטפה פאל, טאריק בלאק, ג'וש ניבו וג'הייבה פלויד שכל אחד מהם נותן חלק מהתכונות שזיזיץ לוקה בהן ואאל"ט כולם זולים יותר מריינולדס.
כמובן שלא לשכוח שבעמדה 4 במקום להביא פורוורד הגנתי שיחפה על זיזיץ (ריישון תומאס או רשארד קלי היו פנויים) הביאו פורוורד נוסף עם מנטליות של סקורר שלא עושה הגנה (ולא יתחיל פתאום בגיל 30) ולא מצליח להחזיק מעמד באף קבוצה מעבר לעונה.
ומיותר לציין ששני הביגמנים הישראלים המחליפים גם לא ממש ידועים ביכולות ההגנה שלהם.
ברצינות, זה כאילו שניקולה שכח שבמכבי הגדולה היה לצידו את באסטון. אבל היי, באמצע העונה אמור לחזור בנדר אז הכל יהיה בסדר.